Debate, ki niso vezane na ostala področja...

ALi ste že kdaj dejansko uporabili prvo pomoč pri avtomobilski nesreči?

Da
2
5%
Ne
27
71%
Uporabil sm jo zaradi ureznine, ki ni bla v zvezi z prometno nesrečo
9
24%

Skupaj glasov : 38

Uporabniški avatar
Born To Be Wild
Nov uporabnik

Kraj: Ajdovščina

prva pomoč

Napisal/-a Born To Be Wild Sr dec 22, 2004 5:52 pm

ej tuki je ena anketka! zej bo treba met 2 prve pomoči! eno za kapse in eno d jo bomo uporablali če bo treba! vzameš en flajštr vn pa moeš novo kupit! n morš verjet!

Uporabniški avatar
GapsoN
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a GapsoN Sr dec 22, 2004 10:50 pm

Če sem prav prebral, naj bi samo dokupil mankajoče... Sicer pa ne vem, kje dobiš flajšter z datumom uporabe v slovenskem jeziku... Razen Tosame, ki je edina v Slo...
GapsoN ™
Nobody else

Živim da vozim
Slika

darwin
Uporabnik

Napisal/-a darwin Sr dec 22, 2004 11:08 pm

Prve pomoči ti ni treba menjat do leta 2008, razen, če boš avto prvič registriral po 1. 1. 2005, potem moraš imeti novo.

GapsoN je napisal/-a:Sicer pa ne vem, kje dobiš flajšter z datumom uporabe v slovenskem jeziku... Razen Tosame, ki je edina v Slo...

Glede na velikost trga, je ena firma, k se ukvarja s tem povsem dovolj.

-----------------------
On topic pa: Sam prve pomoči še nism uporabu, ker, na srečo (tok, tok), nism mel priložnosti. Zanč sem sicer rabu sterilno gazo in sem šou po prvo pomoč, po sm pa ugotovu, da je neprodušno zaprta in sm jo pustu, gazo sm pa rajš drugje najdu.

Sem pa takoj za zakon, ki bo pod obvezno opremo zahteval imeti tut gasilni aparat. Dons smo pokopal družinskega prjatla, k je mel prometno nesrečo. Zaletu se je u drevo. Za njim sta se pelala dva človeka in sta ustavla, da bi mu šla pomagat. Tipu je porinl armaturko naprej in ga uklešl v avto tko, da ga unadva nista mogla dobit ven. Nakar se avto vname in zlo hitr je ratal tko vroče, da sta mogla jt unedva stran. Tip je bil pr polni zavesti.
Licet volare si in tergo aquilae volat.

Uporabniški avatar
daewoo_rugby
Uporabnik

Napisal/-a daewoo_rugby Če dec 23, 2004 12:18 am

no baje ti lahko zateži
če je nisi menjo
2leti
ker potem
materiali niso več sterilni
tko mi je enpovedu ko je reko da ljudje tega ne vejo
.
lpb

Uporabniški avatar
shusuglao
Novinec

Napisal/-a shusuglao Če dec 23, 2004 12:24 am

daewoo_rugby je napisal/-a:no baje ti lahko zateži
če je nisi menjo
2leti
ker potem
.
lpb

potem pa bolje da jo zamenjam, ker stara.....hmmm... več kot 25 let :lol:
Slika
Clan Renault kluba Slovenija

Uporabniški avatar
daewoo_rugby
Uporabnik

Napisal/-a daewoo_rugby Če dec 23, 2004 12:36 am

shusuglao je napisal/-a:
daewoo_rugby je napisal/-a:no baje ti lahko zateži
če je nisi menjo
2leti
ker potem
.
lpb

potem pa bolje da jo zamenjam, ker stara.....hmmm... več kot 25 let :lol:
:D ja bi blo fajn, sej reku je da načelomaa ne težijo, da pa če se naajde kak pameten mu pa s tem zatežijo in je.
to sm slišu tak da ne vem kako je to v praksi.

hvalabogu :D lpb

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Če dec 23, 2004 4:19 am

darwin je napisal/-a:Prve pomoči ti ni treba menjat do leta 2008, razen, če boš avto prvič registriral po 1. 1. 2005, potem moraš imeti novo.

GapsoN je napisal/-a:Sicer pa ne vem, kje dobiš flajšter z datumom uporabe v slovenskem jeziku... Razen Tosame, ki je edina v Slo...

Glede na velikost trga, je ena firma, k se ukvarja s tem povsem dovolj.

-----------------------
On topic pa: Sam prve pomoči še nism uporabu, ker, na srečo (tok, tok), nism mel priložnosti. Zanč sem sicer rabu sterilno gazo in sem šou po prvo pomoč, po sm pa ugotovu, da je neprodušno zaprta in sm jo pustu, gazo sm pa rajš drugje najdu.

Sem pa takoj za zakon, ki bo pod obvezno opremo zahteval imeti tut gasilni aparat. Dons smo pokopal družinskega prjatla, k je mel prometno nesrečo. Zaletu se je u drevo. Za njim sta se pelala dva človeka in sta ustavla, da bi mu šla pomagat. Tipu je porinl armaturko naprej in ga uklešl v avto tko, da ga unadva nista mogla dobit ven. Nakar se avto vname in zlo hitr je ratal tko vroče, da sta mogla jt unedva stran. Tip je bil pr polni zavesti.

Za tole sem tudi jaz...... ker sem pred dvema letoma meli tak primer ( nedaleč od men.... lih poleg sem se pripelu.) Voznika smo rešl sopotnika pa ni ratal..... Sožalje za izgubo prijatla.
Sam vedi pa nekaj ( jaz sam nisem mogu verjet) Ko se avto vžge zagori tko hitr da ga niti z tremi gasilnimi aparati nismo mogl pogasit :shock: Bil pa je to BMW M5... varnost pa taka.... ok sej nesreča je nesreča..... sam kak to gori :shock:

Glede na topic pa..... enkrat do zdej sem jo uporabo in sicer ko je kolega zril z mopedom..... in jaz pol pozabim da sem jo uporabljo ( bla je valda odprta) Me ustavijo plavi in...... MI GRE GLEDAT KAJ JE U PRVI POMOČI najde zakon.... in po njem pregleduje.. ugotovi da manjka EN POVOJ.... sledilo je 25 jurjo kazni za nepopolno opremo..... tko da drugič bom resno premislu če jo bom sploh uporabo za kako malo sranje.....
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
Born To Be Wild
Nov uporabnik

Napisal/-a Born To Be Wild Če dec 23, 2004 2:36 pm

ja ej to z aparatom se strinjam! tud js sm bu prisotn enkrat ko je en jugac zagoru pa smo ga pol pogasil!
torej sm za gasilni aparat!
Slika Slika pa ne pit ko voste!!!!

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith Če dec 23, 2004 2:51 pm

ja sam spet za kaksn gasilni aparat? co2 prah al tist kva je ze neki tretga.

pomoje bi biu kul co2.

pa ce ze kj predpisujejo za v prvo pomoc bi blo pametn da bi predpisal tisto folijo zlate barve k zadrzuje 90% temperature.

Uporabniški avatar
HeP][MeN
Poznavalec foruma

Kraj: Trbovlje

Napisal/-a HeP][MeN Če dec 23, 2004 2:53 pm

Voith je napisal/-a:ja sam spet za kaksn gasilni aparat? co2 prah al tist kva je ze neki tretga.

pomoje bi biu kul co2.

pa ce ze kj predpisujejo za v prvo pomoc bi blo pametn da bi predpisal tisto folijo zlate barve k zadrzuje 90% temperature.

in je na drugi strani srebrna... za opekline ali pac ozebline, odvisn kako obrnes ;)
[i]Weeeeeeee![/i]

Uporabniški avatar
andrej777
Poznavalec foruma

Kraj: Telče (Sevnica)

Napisal/-a andrej777 Če dec 23, 2004 2:59 pm

Mi v avtu mamo gasilni aparat. Pa upam da ga ne bo treba uporabljat. (tok,tok po lesu)

Prve pomoči pa še nisem rabu. Upam ta tako ostane.
It's not the speed that kills, it's the sudden stop that hirts !!

Uporabniški avatar
Born To Be Wild
Nov uporabnik

Napisal/-a Born To Be Wild Če dec 23, 2004 3:00 pm

kaj n komplet tosama vsebuje to foljo?
Slika Slika pa ne pit ko voste!!!!

Uporabniški avatar
Misak
Uporabnik

Kraj: Grosuplje

Napisal/-a Misak Če dec 23, 2004 3:04 pm

Voith je napisal/-a:ja sam spet za kaksn gasilni aparat? co2 prah al tist kva je ze neki tretga.

pomoje bi biu kul co2.

CO2 je sam za zaprte prostore, ker je tezji od zraka in se nabira pri tleh. S tem CO2 izrine kisik iz prostora in onemogoci gorenje, prakticno brez skode. Je pa problem, ce so notr ljudje, ker pol so tut oni mal bogi :roll: + se to da na odprtem ti nima kej nucat kr ga veter razpiha :P Prah po drugi strani nrdi na vrocini neko plast cez povrsino ki gori in jo zopet zapre, pena pa ni druzga kukr druga oblika co2 - ja pomesanga z vodo pa detergentom. Edina pametna je prah, sam ga je pa ful mal v tisti bombici...

Kar se prve pomoci tice - moja je ze tok razfukana in tokrat uporablena d je sam se za doma dobra :P
Da bi zmanjšali število prometnih nesreč na naših cestah,
bi morali moškim prepovedati točiti alkohol.
In ženskam bencin!

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith Če dec 23, 2004 4:16 pm

ne nism mislu pene.. se en tretji plin je lahk v gasilnih aparatih, majo ga pa ponavad v knjiznicah. no saj v sentvidu (lj) majo v kniznci take. k majo une stevcke gor pa niso prah. :)
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov