Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
ahiM
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana

Gasilni aparat

Napisal/-a ahiM Ne dec 26, 2004 12:06 am

Hm, ne vem, ce sm dal v tapravo rubriko, ampak po pravic povedan ne vem, pod kaj bi to spadal...
Torej, kje se da dobit gasilni aparat z v avto in kolk kosta?
SlikaSlika

Uporabniški avatar
georg
Novinec

Napisal/-a georg Ne dec 26, 2004 12:54 am

Slika

ko ga boš nabavil..z njim ravnaj lepo..in zavestno! :lol: lahko ti naredi tudi škodo :D

(nisem jaz :P )
Slika

Uporabniški avatar
W|zz
Poznavalec foruma

Napisal/-a W|zz Ne dec 26, 2004 12:56 am

Mogoce spada bolj pod Splosna debata :)
Lahko tud narocis iz Auto-style kataloga, ce hoces da je mal bl fancy :D Sam bo najbrs trajal...
lp

Uporabniški avatar
Dariooo
Poznavalec foruma

Kraj: Koper

Napisal/-a Dariooo Ne dec 26, 2004 2:19 am

a policaji ti ne morejo nic rect ce ga mas v avtu?..ki vem da tovorna vozila je to obvezna oprema....za osebne avte ni....tko da......rabi maybe tui kaka homo??
in kam je najbolj priporocljivo ga dat?...da te ne ogroza recimo ce mas nesreco....pa da ce kej gori da ga mas pr roki??
LP Dario

Uporabniški avatar
W|zz
Poznavalec foruma

Napisal/-a W|zz Ne dec 26, 2004 2:40 am

Ni treba pomoje. Pol bi mogla tut moja mt eno leseno gajbico homologirat, k jo skoz u prtlazniku fura :D :D

Uporabniški avatar
mazda-mx3
Uporabnik

Kraj: BiRiKiNi

Napisal/-a mazda-mx3 Ne dec 26, 2004 2:51 am

Priporocam ti totalov aparat 1 ali 2 kg, saj se njihov prasek imenovan totalit ne strjuje od vibracij kot prasek uporabljen v pastorjevih gasilnikih.
Tisti aparati iz pump in trgovinic se izogibaj na dalec, ker jih ni se uspela trzna inspekcija vseh odstranit!!!
Primer: aparat, ki se prodaja pod imenom "fire killer" je v kombinaciji z dolocenimi snovmi celo vnetljiv...preverjeno na ucnem centru na Igu osebno!

Aparat lahko kupis v vsakem gasilskem domu po vsej verjetnosti ali pa v podjetjih Webo ali Gasilska oprema...oboje v LJ...
Homologacije ne rabis, ne pisat neumnosti...hehe.. :P
cene se vrtijo od 4k navzgor za 1kg, se mi zdi, prvi servis je na dve leti ostali menda vsako leto...ma to ti ze tam povejo ;)

lp
Defendemos la alegria :::::::::: Svoboda Tuningu!:)
Slovenski Mazda forum

Uporabniški avatar
RegY
Moderator foruma

Kraj: MariboR

Napisal/-a RegY Ne dec 26, 2004 3:17 am

kolko pa stane en servis?
Slika

bsmuk31
Stalni uporabnik

Napisal/-a bsmuk31 Ne dec 26, 2004 3:45 am

Dariooo je napisal/-a:a policaji ti ne morejo nic rect ce ga mas v avtu?..ki vem da tovorna vozila je to obvezna oprema....za osebne avte ni....tko da......rabi maybe tui kaka homo??
in kam je najbolj priporocljivo ga dat?...da te ne ogroza recimo ce mas nesreco....pa da ce kej gori da ga mas pr roki??
LP Dario

Policaji ti lahko težijo in celo napišejo kazen, če imaš v avtu gasilni aparat, ki ni pregledan. Tako da če ti preteče datum na nalepki obvezno na servis ali pa zadevo odstranit iz avta!
Klikni za povezavo na salon.

Uporabniški avatar
ice
Administrator a.com

Kraj: Gorenjska

Napisal/-a ice Ne dec 26, 2004 9:17 am

Gasilnega sem nabavil v Metroju v Celovcu (trgovina za pravne osebe - C&C), je pa fino da ga imaš, nkol ne veš...
IceBreakr
Ustanovitelj portala/foruma Avtomobilizem.com

Uporabniški avatar
Liquid
Moderator foruma

Kraj: ob smaragdni reki

Napisal/-a Liquid Ne dec 26, 2004 10:53 am

Mi brez gas. aparata z kangoo-jem ne naredimo tehničnega. Je vpisan pod obvezno opremo,menda ker je kangoo kombinirano vozilo. Imamo pa 1kg-skega.

lp

Uporabniški avatar
mazda-mx3
Uporabnik

Kraj: BiRiKiNi

Napisal/-a mazda-mx3 Ne dec 26, 2004 11:47 am

RegY je napisal/-a:kolko pa stane en servis?

samo kontrola je cca 1k sit, polnjenje, ce je potrebno pa se 1 k sit...

bsmuk31 je napisal/-a:Policaji ti lahko težijo in celo napišejo kazen, če imaš v avtu gasilni aparat, ki ni pregledan. Tako da če ti preteče datum na nalepki obvezno na servis ali pa zadevo odstranit iz avta!

to se vedno govorimo samo o tovornih vozilih, ce ti pretece veljavnost pregleda gasilnika v osebnem vozilu ni nobene kazni, ker ga nisi dolzan imet sploh noter...

Stratus_ je napisal/-a:Če avto enkrat orenk zagori ti nč ne pomaga tist mejhn aparat..ko je man avto zgoru, smo sprazli dva tavelka aparata co2 in enga praha pa je še kr tlel in se kadil.. Evil or Very Mad

Ja ko enkrat zagori zaprav, ti lahko pomagajo samo gasilci ali pa ta novi aparati na peno, ki so res ful dobri...
Gasilniki so samo za zacetne pozare, sploh pa nimas kaj praskat, ko zacne goret kaksna metalna snov ali pa velike kolicine vnetljivih snovi, kar avtomobil zagotovo je.
Recimo, Al se gasi s posebnimi gasilniki, tej obicajni ga, enkrat ko zagori, ne pogasijo ...
Drugi problem pri tebi je bil uporaba CO2 zunaj po vsej veretnosti, kjer se ne da izkoristit celotne njegove efikacnosti zaradi vetra...

dosti bo...
Defendemos la alegria :::::::::: Svoboda Tuningu!:)
Slovenski Mazda forum

Uporabniški avatar
dejan84
Poznavalec foruma

Kraj: Cesta moj duma

Napisal/-a dejan84 Ne dec 26, 2004 11:59 am

Liquide je napisal/-a:Mi brez gas. aparata z kangoo-jem ne naredimo tehničnega. Je vpisan pod obvezno opremo,menda ker je kangoo kombinirano vozilo. Imamo pa 1kg-skega.

lp

A to mate furgončka al navadnega? Ker za furgončka vem da je obvezen. Je tud v vseh poštnih kangoojih (sm na enga celo napisu NOS, pa so uni poštarji, k vejo za kaj se gre, crkoval od smeha, na servisu je blo pa itak ful smeha :D )
Sam kaj ko ga nism najdu takrat, ko sm ga nucu. En poštar ga je vrgu zadi v prtljažnik ker je zmer z roko butu ob njega (ker je pritrjen med sedežema), men se je pa enkrat kangoo vžgal in sm pol z reklamami tolku pa gasil :lol: :lol: :o
Zakaj vozniki hond v dežju vozijo tako hitro? Ker bežijo pred rjo :D

Uporabniški avatar
Žune
Stalni uporabnik

Kraj: LJUBLJANA

Napisal/-a Žune Ne dec 26, 2004 12:16 pm

Mi mamo v službi navadnega Berlingota pa smo morali kupit gasilni aparat.
SlikaSlikaSlika

Uporabniški avatar
ahiM
Stalni uporabnik

Napisal/-a ahiM Ne dec 26, 2004 1:36 pm

Ja recimo en primer - kolega k ma puntica 55, l.95 je mou kratk stik nekje pri levi luci, nakar se je pocas useskp unel. Nakar gre hitr do bake k je biu bliz in tamu prnese kozarc vode :D. Model leti pol po lambr in zalije vseskup, ampak se zmer mu je sla u ku*ar luc, izolacija pa neki barve na haubi in blatniku, kabli, akumulator...
Po moje, da ce bi hitr opazu pa pogasiu z aparatkom, mi bil avto dons se cist ok. Kaj vi mislte - se splaca met pol to u avto al ne?
SlikaSlika

Uporabniški avatar
Liquid
Moderator foruma

Napisal/-a Liquid Ne dec 26, 2004 1:46 pm

@dejan84:mi imamo prov navadnega kangoo-ja 1,4i,5vrat. Pa nam je letos na tehničnem zatežil ' 'Kje je pa gasilni ? ''. Fotr pa jst pa sam :shock: . Stvar je bila v tem čudna ker smo avto kupili lansko leto in so naredili teh. na istem servisu,kjer smo ga kupovali brez problema. Letos je pa zaštopalo. Ne glede na začudenje smo dobili aparat zastonj,čeprav bi ga morali dobiti že lansko leto ob nakupu.

lp

Uporabniški avatar
dejan84
Poznavalec foruma

Kraj: Cesta moj duma

Napisal/-a dejan84 Ne dec 26, 2004 1:51 pm

Hmmmmm...
Pa sej za navadn osebni avto ni potrebn gasilni aparat. Rabš ga sam v primeru, da maš avto za delovno uporabo (zato majo uni furgončki pa kombiji to obvezn). Razn če mate doma kako firmo, pa mate pol avto poliman: MONTAŽA OKEN al pa kej tazga, pa da pol orodje z njim prevažate.

Nism pa zihr.
Zakaj vozniki hond v dežju vozijo tako hitro? Ker bežijo pred rjo :D

Uporabniški avatar
Žune
Stalni uporabnik

Kraj: LJUBLJANA

Napisal/-a Žune Ne dec 26, 2004 1:52 pm

ahiM je napisal/-a:Po moje, da ce bi hitr opazu pa pogasiu z aparatkom, mi bil avto dons se cist ok. Kaj vi mislte - se splaca met pol to u avto al ne?

V avtu se splača imeti vse kar poveča tvojo in varnost tvojih sopotnikov.
SlikaSlikaSlika

Uporabniški avatar
Liquid
Moderator foruma

Napisal/-a Liquid Ne dec 26, 2004 2:39 pm

dejan84 je napisal/-a:Hmmmmm...
Pa sej za navadn osebni avto ni potrebn gasilni aparat. Rabš ga sam v primeru, da maš avto za delovno uporabo (zato majo uni furgončki pa kombiji to obvezn). Razn če mate doma kako firmo, pa mate pol avto poliman: MONTAŽA OKEN al pa kej tazga, pa da pol orodje z njim prevažate.

Nism pa zihr.

Avto je za osebno rabo,in ni pisan na naše podjetje ampak na mamo. Gospod na teh. pa je rekel da brez gas.aparata ne opravimo tehničnega. :roll: Zdej sem pa zmeden.

lp
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov