Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
TripleX
Nov uporabnik

Sprej namesto rezervne gume?

Napisal/-a TripleX Po dec 27, 2004 2:38 pm

Ima kdo kakšne izkušnje s tem, kod bi lahko dobil tak sprej in koliko približno stane? Slišal sem tudi da naj bi moral imeti zapisano v homologacijskem kartončku, če imaš sprej namesto rezervne gume.

Uporabniški avatar
RedBull™
Moderator foruma

Napisal/-a RedBull™ Po dec 27, 2004 2:42 pm

mislim da je podobna tema že 1 x bila...

sam glej noben sprej ti ne bo pomagu,če boš ti nekje na cesti gumo presekal...v naslabšem primeru še platišče zvil...tko da...vsaj jst mam rajši rezervo kot pa karkol druzga
Ko grobar s ceste me bo pobral,vedite da redbull smrti se ni bal.

Uporabniški avatar
majaCRX
Stalni uporabnik

Napisal/-a majaCRX Po dec 27, 2004 2:49 pm

Jaz ga imam - uporabiti pa mi ga na srečo še ni bilo potrebno.

Pride prav, če se guma prepikne...če se preseka, potem ti res nič ne pomaga.

Uporabniški avatar
Nixxon
Mojster foruma

Kraj: Vrhnika

Napisal/-a Nixxon Po dec 27, 2004 2:52 pm

Majo ga npr. v Riegerjevem katalogu, pa še kakšnem drugem sigurno. Povprašaj razne štacune z avto-opremo.
Slika

Uporabniški avatar
golf_c
Stalni uporabnik

Kraj: Kranj

Napisal/-a golf_c Po dec 27, 2004 2:54 pm

majaCRX je napisal/-a:Jaz ga imam - uporabiti pa mi ga na srečo še ni bilo potrebno.

Pride prav, če se guma prepikne...če se preseka, potem ti res nič ne pomaga.

dej prosm povej kje to prodajajo....pa če je več vsrt tega...al je to univerzaln spray....pa če je res kej okol homologacije le tega, ker sem js tut neki slišu

hvala
lp
SlikaSlika

Uporabniški avatar
majaCRX
Stalni uporabnik

Napisal/-a majaCRX Po dec 27, 2004 2:57 pm

Nixxon je napisal/-a:Majo ga npr. v Riegerjevem katalogu, pa še kakšnem drugem sigurno. Povprašaj razne štacune z avto-opremo.

Imajo ga na vsaki malo bolje založeni PETROLOVI bencinski!!

Uporabniški avatar
cardynal
Novinec

Kraj: slovenj gradec

Napisal/-a cardynal Po dec 27, 2004 4:27 pm

jz sem ga na petrolu kupo sam nekot mi ne ustreza ker ziher je sam rezerva pa nic drugega ko gumo orng presekas ne pomaga noben sprej, mislim da ga ne mores pri useh dimenzijah uporablat. policaj mi je reku da ga lahk mas samo ce je ze serijsko vgrajen drugega je pa rek da tud ne priporoca, sam men se se ni kdaj zgodlo da bi mogo gumo kazat pač v vsakem primeru je met fajn rezervno gumo vlko stroskov si prsparas v primeru vecjega defekta

Uporabniški avatar
Spyker
Poznavalec foruma

Kraj: okolica Ljubljane

Napisal/-a Spyker Po dec 27, 2004 5:30 pm

Nvm no a ni boljš met rezervno gumo in če že hočte imet ta sprey pa ga imejte še poleg rezervne gume? Tko kot ste že napisal, rezervno gumo ne nadomešča noben sprey v primeru večjih "okvar" gume.
Če je ravno, ni zabavno.

Uporabniški avatar
splash
Poznavalec foruma

Napisal/-a splash Po dec 27, 2004 5:46 pm

moj fotr ma u phaetonu kr eno škatlo k je injekcija notr pa električna pumpa. Nima nobenga rezervnga kolesa notr. :shock:

Van
Novinec

Kraj: Kranj

Napisal/-a Van Po dec 27, 2004 6:14 pm

U mojmu Bentlyu je isto.
Omejitve so stare kot človek.

Uporabniški avatar
Spyker
Poznavalec foruma

Kraj: okolica Ljubljane

Napisal/-a Spyker Po dec 27, 2004 6:17 pm

nejc7610 je napisal/-a:moj fotr ma u phaetonu kr eno škatlo k je injekcija notr pa električna pumpa. Nima nobenga rezervnga kolesa notr. :shock:

Ja sej tista injekcija je če se ti guma predere in se ti naredi luknja. Z injekcijo tisto luknjo na nek način zaliješ z gumeno maso. Za električno pumpo pa nvm, verjetno spada poleg tega :?:
Če je ravno, ni zabavno.

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith Po dec 27, 2004 6:51 pm

sprej je super zadeva, js sm ga ze uporabu in dela kr ok. sploh je pa priporocljiv, ce ti guma pusca zarad stare jeklene feltne. not v gumi ne pusti nobenih sledi, ker se tista pena pol spremeni v tanko plast neke snovi podobne gumilezngi.

res je da je fino met rezervn bicikl, sam je pa tko; ce ti presekas gumo pa odbijes del feltne, avto v 80-90% primerih ni vec primeren za nadaljno voznjo, ker ko se poskoduje feltna, se tud roka, koncnik, volanska letev, amortizer ipd.

tud da ti gumo razseka more bit kr orng udarec, ki skor sigurn spremeni optiko podvozja. edin ce ne zapeles direkt na sekiro, al pa kj podobnga, kar je pa bore malokrat. pa se ce se to zgodi, uzames gsm pa poklices kolega da ti dobi za pol ure nekje rezervn bicikl. no saj po mojih izkusnah je tko.

v vecini primerov sprej zadosca zato je pa tud pr enih avtih ze kr serijsko.

zaklucek bi biu da je sprej za voznjo po sloveniji k je velka v vsako stran eno uro, cist vec kot zadost. ce gres pa km na daljse fure, kjer je zanesljivost res pomembn faktor, je pa dobr met sabo full size rezervn bicikl, ne pa tistga cudnga rdecga tabularja.

darwin
Uporabnik

Napisal/-a darwin Po dec 27, 2004 7:06 pm

Jst sm zanč povozu žebelj. Zamenu gumo in predrto gumo pelu k vulkanizerju, ki je žebu uzeu ven, v luknjo pa dau nek "vložek" (k v eno olje pomočen papir). Zdej je guma čist navadna.
No, recimo, da bi jst takrt gumo nafilu s sprejem, a bi pol to držal isto, k un, mi je dau vulkanizer, al bi mogu vseen pelat k njemu, a bi pol on še skos lohk dal tist "vložek" not, a bi mogu zamenat gumo?
Licet volare si in tergo aquilae volat.

maky
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a maky Po dec 27, 2004 7:18 pm

tist sprej je le začasna rešitev. do najbližjega vulkanizerja.

drugače pa: v audijih je serijsko tak sprej notri. normalna guma je za doplačat. jaz morem tud sedaj nabaviti ta sprej ker sedaj tak al tak ne dobim več rezervne notri.
SlikaSlika

yogo
Novinec

Napisal/-a yogo Po dec 27, 2004 7:19 pm

jap...do vulkanizerja bi mogu it...tale šprej je zato, da ti gume ni treba zamenjat z rezervno, temveč se lahko kr do vulkanizerja odpelješ, z isto gumo...priročno posebno za ženski spol

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith Po dec 27, 2004 7:27 pm

ce si meu zebelj not, bi mogu uporabt sprej brez da zebl prej vn spuls, pol pa direkt z zebljem k vulkanizerju. ce bi dau zebl vn bi bla prevelika luknja.

Uporabniški avatar
TripleX
Nov uporabnik

Napisal/-a TripleX To dec 28, 2004 11:58 am

Ja pa je res že bilo nekaj debat na to temo, pa sem vse spregledal. Če slučajno koga še kaj zanima si lahko pogleda, drugač pa vsem hvala za odgovore.

http://avtomobilizem.com/forum/viewtopi ... ight=sprej

Uporabniški avatar
RedBull™
Moderator foruma

Napisal/-a RedBull™ To dec 28, 2004 12:19 pm

TripleX je napisal/-a:Ja pa je res že bilo nekaj debat na to temo, pa sem vse spregledal. Če slučajno koga še kaj zanima si lahko pogleda, drugač pa vsem hvala za odgovore.

ekola take mamo radi ki tudi iskanje uporabijo :clapclap
Ko grobar s ceste me bo pobral,vedite da redbull smrti se ni bal.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov