Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
soliver
Nov uporabnik

Dodatek k nafti

Napisal/-a soliver Pe dec 31, 2004 9:49 pm

Pred kratkim sem postal lastni dizla pa me zanima, če je komu jasno kako je z dodatki za nafto pozimi. Ali je pametno dodati dodatek ali ne. Avto je zunaj. :?: :oops: :?:

buco
Nov uporabnik

Napisal/-a buco So jan 01, 2005 4:45 am

ja js v svojga kombija k je dizel dajem dodatek.ta nj bi sicer pomagou da ne zmrze pri tm okol -15 -20 ,nevem. sicer pa se pozimi daje ze na bencinskih pumpah ta dodatek.skoduje avtomobilu sigurn ne.
lp
buco

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Re: Dodatek k nafti

Napisal/-a lisko So jan 01, 2005 9:07 am

soliver je napisal/-a:Pred kratkim sem postal lastni dizla pa me zanima, če je komu jasno kako je z dodatki za nafto pozimi. Ali je pametno dodati dodatek ali ne. Avto je zunaj. :?: :oops: :?:

Sam vozim dizla že skor leto pa pol..... zdej je drugo zimo pr men. Pa še nikoli nisem dodal kakega dodatka......Pa še nikol ni blo blemov.... pa je avtek stal veni pri -15 cela dva dni.....

Drugač pa škodit ne more...... bolš da daš poleg kot pa da pol razdiraš ves dovod goriva..... Jaz pač ne verjamem dokler ne vidim/slišim/občutim in do zdej še nisem naletel na to da bi mi nafta "zmrznila"..... in dokler mi ne bo bom brez dodatkov :)
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
RedBaron
Poznavalec foruma

Kraj: Med Velenjem in Slovenj Gradcem

Napisal/-a RedBaron So jan 01, 2005 11:57 am

Mislim da ni potrebe, ker nafta že ima te dodatke, ki naj bi "zdržali" do -15 ali -18 (ne vem točno, je pa tu nekje)!

Uporabniški avatar
PiLLLe
Poznavalec foruma

Kraj: lublana

Napisal/-a PiLLLe So jan 01, 2005 4:17 pm

Glede te naftje je tko. Jst mam tamcka k ma ob stran rezervoar k je izdelan iz pleha1.5mm tko da zjutri ko je -5 se na nafti zna nabrat taka kozica ledu. Tko da Petrol suxs :P :D

LP PiLLLe

Uporabniški avatar
soso
Uporabnik

Kraj: maribor

Napisal/-a soso So jan 01, 2005 4:22 pm

Delali smo pa tudi tako da smo dodali na poln tank kaksen liter do dva navadnega bencina in ti pol ne more zmrznit pa se avto lepse vziga ce je kak starejsi dizl!
AH NI NAM LAHKO!

Uporabniški avatar
accent lover
Novinec

Kraj: Ljubljana/Vič

Napisal/-a accent lover So jan 01, 2005 4:59 pm

Kaj pa olje a lohk olje zmrzne :?: :oops: :oops: :oops: :oops: :?:
Se opravicujem za tako neumno vprasanje

Uporabniški avatar
ule
Uporabnik

Kraj: Babno Polje

Napisal/-a ule So jan 01, 2005 7:41 pm

soso je napisal/-a:Delali smo pa tudi tako da smo dodali na poln tank kaksen liter do dva navadnega bencina in ti pol ne more zmrznit pa se avto lepse vziga ce je kak starejsi dizl!

Jaz še vedno delam tako pa zaenkrat bom kar pri tem ostal. Tja do -25 pod ničlo še zmeraj užge.

Uporabniški avatar
RedBull™
Moderator foruma

Napisal/-a RedBull™ So jan 01, 2005 7:45 pm

ule je napisal/-a:
soso je napisal/-a:Delali smo pa tudi tako da smo dodali na poln tank kaksen liter do dva navadnega bencina in ti pol ne more zmrznit pa se avto lepse vziga ce je kak starejsi dizl!

Jaz še vedno delam tako pa zaenkrat bom kar pri tem ostal. Tja do -25 pod ničlo še zmeraj užge.

am ja možna je tud ta varianta da mal "green špona" :) dodate sam preveč pa ne ker za bosch pumpo ni fajn...ker je bencin manj masten tko da ne maže...ampak saj pravim v majhnih količinah ni panike!
Ko grobar s ceste me bo pobral,vedite da redbull smrti se ni bal.

Uporabniški avatar
pubi2cv
Novinec

Kraj: Breg pri Polzeli

Napisal/-a pubi2cv Po jan 03, 2005 11:41 am

2 litra bencina na kesl, pa bo. Najstarejši, miljonkrat preverjen recept... ;)
pubi
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov