Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
swifthead
Novinec

Kraj: Ljubljana

SLK vs. Z4 -pros and cons

Napisal/-a swifthead Po jan 03, 2005 2:47 pm

Zanima me kaj vas bolj privlači od teh res cool roadsterjih?napište tut razlog zakaj ste se tko odločl al pa zakaj ne!!!
Slika

G-4S

Napisal/-a G-4S Po jan 03, 2005 2:52 pm

Na zahtevo uporabnika smo prispevek izbrisali.

Uporabniški avatar
swifthead
Novinec

Napisal/-a swifthead Po jan 03, 2005 3:01 pm

sam mas prou k jest sm tut cist navdusen nad obliko pa še tehnika je huda in zaradi pomične trde strehe sem absolutno za Mercedes!!!! Alex
Slika

Uporabniški avatar
[SlasH]
Uporabnik

Napisal/-a [SlasH] Po jan 03, 2005 4:37 pm

Men je bil Z3 ful všeč. Z4 pa mi nekako ne potegne..
Bi se odloču Za SLK-ja, AMG seveda :P
Let there be rock!

Andy
Poznavalec foruma

Kraj: sLOVEnija

Napisal/-a Andy Po jan 03, 2005 5:06 pm

SLK rulz 8)

Uporabniški avatar
Avalon
Novinec

Kraj: Vrhnika

Napisal/-a Avalon Po jan 03, 2005 5:38 pm

Jaz bi pa raje Z4 ker je bolj agresiven kot SLK in pa vozne sposobnosti so na strani Z4, posebno ko pride do "športne" vožnje.
Varno vožnjo vam želi Avalon.

Uporabniški avatar
rok46
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a rok46 Po jan 03, 2005 5:45 pm

nobenga se neb brano to je zihr...Z4 al SLK usen,sm dej mi ga :D

Lp
Slika

Uporabniški avatar
20v
Novinec

Kraj: Mb

Napisal/-a 20v Po jan 03, 2005 6:15 pm

To je res, ja. Slk je ženski avto. V nemčiji ga prodajajo večinoma ženskam, ded si more kupit SL, CL al pa nekaj takega, če nima keša za to, pa je.... (revež, pi.ka,...) Jebeš ga, tak je.
LP

Uporabniški avatar
killah bee
Smrtonosni čebelj

Kraj: RS

Napisal/-a killah bee Po jan 03, 2005 6:51 pm

tip je vprašu za pros & cons,
vi pa stakimi, rulz, pa babe pa ne vem kaj še,
dejte se mal zresnt,pa če mislte buče kotalit ,jih kotalte drugje in se držite teme :? ,

pa še to,sem opazu tuki na forumu,da ko en neki zaide iz teme,so drugi kot ovce,ki sledijo prvi ovci :? (mal se zamislte) ime teme je ;)

on topic:

SLK: prejšnja verzija mi ni bila všeč, sploh oblika, zgledala je kot en jajček, z novim se je zadeva malo spremenila, avto je dobil za moj okus lepšo obliko,voznih lastnosti ne poznam,tako da v tej smeri ne morem rečt keri je bolši ;)

Z4: Že serija Z3 mi je bila všeč,ker je imela agresivno obliko,nekako pravo BMW-jevsko, sploh je moglu bit Z3-M3 prava petarda, z prihodom Z4 pa mi je oblika tud huda, sploh zadek avtomobila, notranjost je tud huda do konca,glede voznih lastnosti tud tuki nimam kej za povedat,ker se nisem fural v nobenem :?

Kaj bi pa osebno imel: če bi gledal na prestiž in imiđ bi se odločil za SLK-ja, v vseh drugih pogledih pa za Z4 ;)

LP Killah bee
Slika

Uporabniški avatar
M3
Moderator foruma

Kraj: Koper

Napisal/-a M3 Po jan 03, 2005 8:00 pm

meni se zdi SLK bol za se šminkarit, in mi ne daje preveč vtisa nekega športnega avta,
bol neka eleganca, Z4 pa mi je veliko bolj športen,agresiven, tak bol za divjat z njim. zato bi se odloču za BMW Z4.
Slika

Uporabniški avatar
Avalon
Novinec

Napisal/-a Avalon Po jan 03, 2005 9:30 pm

BMW Z4 3.0i
Slika
Slika
Motor
Tip motorja: vrstni 6
Prostornina: 2979 cm3
Moč motorja: 231 KM (170 kW) pri 5900/min
Navor: 300 Nm pri 3500/min

Mercedes Benz SLK 350
Slika
Slika
Motor
Tip motorja: V 6
Prostornina: 3498 cm3
Moč motorja: 272 KM (200 kW) pri 6000/min
Navor: 350 Nm pri 2400/min

Če mal pogledamo številke se hitro vidi da je BMW na boljšem, sicer pa zadnja karta je okus kupca.

Uporabniški avatar
Biskvitek
Stalni uporabnik

Kraj: Grosuplje

Napisal/-a Biskvitek Po jan 03, 2005 9:49 pm

Kako je BMW na boljšem? ker ima manj konjev in manj navora.... mislim da je tukaj slk dosti na boljšem, glede voznih lasnosti oba avta sta narejena zelo podobno zato mislim da tukaj ne bi smelo biti prevelikih razlik
glede oblike mi je slk dosti lepši saj je lepo športno urezan predvsem prednji del spominja na slr in tudi iz strani je lep medtem ko je oblika pri Z4 čisto razmetana spredni konc kr sili nekam po svoje zadno konc pa po svoje, pa še ena velika prednost slk ja je to da ima trdo zložljivo streho tako da je avto zelo lep tudi ko ima zaprto streho+ v slk-ju maš na voljo še airscarf kar pomeni da se lahko voziš tudi pri nižjih temperaturah z odprto streho....
Slika

Uporabniški avatar
Avalon
Novinec

Napisal/-a Avalon Po jan 03, 2005 10:31 pm

Ne pozabi pogledat da ima BMW ki sem ga nalepil 3.0 motor SLK pa 3.5, narov je pa v minimalni razliki, glede linij se ne bom dajal ker je vsakemu všeč svoje, meni je v tem primeru BMW. Glede številk pa govorijo v prid BMWju sicer pa tudi že prva asociacija na BMW je športnost in na MB je luksuz. Se strinjava?

Uporabniški avatar
Biskvitek
Stalni uporabnik

Kraj: Grosuplje

Napisal/-a Biskvitek Po jan 03, 2005 10:47 pm

ja odvisno kter avto vzameš, mercedes razreda s pa BMW 7 sta oba luksuz, slk pa z4 pa sta narjena za športnost ker to sta taka tipa avtomobilov- no ker sta že oba športna zakaj je pri Z4 3.0 motor vrh ponudbe ker se jim pač zdi da je to zadosti za športnost in športno vožnjo( sej je res zadosti) slk 350 je pa sredina ponudbe in tudi mislim da je čisto zadosti za športno vožnjo, samo zakaj je potem na voljo tudi AMG, zakaj ne da BMW tudi m različico Z4. No lahko ti povem da sem sam vozil slk 200 kompressor im mram rečt da je avto prej špoten kot pa udoben... tako da mislim da zna tudi mercedes izdovati športne avtomobile
Slika

Uporabniški avatar
Blinder
Mojster foruma

Kraj: Obala

Napisal/-a Blinder Po jan 03, 2005 10:56 pm

Z4 se mi bolj dopade. Sicer ce koga zanimajo podatki za Z4 2.2 in SLK 1.8 163hp imam njun test v reviji.
lp
Sem fant redkih besed. Govori vec moja desna noga.

Uporabniški avatar
Nixxon
Mojster foruma

Napisal/-a Nixxon To jan 04, 2005 10:22 am

Hmja, itak veste za kaj se bom odločil: BMW Z4.

Razlogi: Športnost in vozne lastnosti so zelo jasno na strani Z4. Med drugim 7. dosežen čas na DSFovem tracktestu ti marsikaj pove (prehitel je celo prejšnji Porsche 911 GT3, sicer za mušji ku**c). Avto je glede na Z3 zelo zelo napredoval. Oblika mi je super, tudi notranjost, ampak jasno to je stvar posameznika kakšna se mu zdi oblika. Tudi kvaliteta izdelave je na višjem nivoju glede na predhodnika. Minus tega avta: (še) ni M izvedbe. (kot da bi si kateregakoli sedajle lahko privoščil :? )

Mercedes ... dober, ampak mi je preveč "babji". Mogoče ste kateri prizadeti zaradi te izjave, ampak meni tako je. Prejšnjega so kupovale v glavnem ženske oziroma možje za svoje žene (bilo jih je okoli 60-70%). S prihodom naslednika so hoteli malo dodat športnosti temu avtu da bi ga kupovali tudi moški ampak se mi zdi da so uspeli v omejenem obsegu. Meni deluje avto kot 206CC, pač "frauenauto". Vsi Merci so bolj narejeni za udobje in tale tudi ni daleč, so bolj udobni kot BMWji. Meni osebno sprednja maska v SLR looku ni preveč všeč, zadaj mi je zelo lep. To da ima trdo streho ne vidimo kot neko blazno prednost, mogoče je edino bolj tih ko je streha gor, tega ne vem. In tisti grelec vratu se mi zdi zelo marketinška finta, ker dobro, maš ogret vrat, kaj pa grlo (meni osebno je to zelo pomembno)? Morda pa stvar dejansko deluje tako kot jo propagirajo, kaj pa vem.

PS: Da se moraš še pri tako nizkih temperaturah zgoraj brez vozit, da te ljudje vidijo je pa že mal...

To je moje mnenje, kakor jaz vidim "pros and cons" za ta dva avta.
Slika
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov