Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
PhoenixX
Novinec

Kraj: Grosuplje

Razlika med AUTO in ECON pri klimi??

Napisal/-a PhoenixX Po jan 03, 2005 4:31 pm

...avtomatska digitalna klima v passatu...mas 3 opcije na ekrancku...

AUTO
ECON
ter opcija kjer ne pise ne eno ne drugo

potem se ena opcija ko piha u iber sam na sprednji vetrobran u iber...

Zdej me pa zanima kaj kaksna stvar tocno pomen...kako deluje??
Problemi se namrec pojavljajo z rosenjuem sip v avtu pozimi in dezju...

Hvala
Dejal bi da a recem ne. A ne ni da in da ni ne. Ce bi da ne bil, dejal bi da. A ker da ni ne, recem ne.

maniaxxx

oj

Napisal/-a maniaxxx Po jan 03, 2005 4:35 pm

auto pomeni da ti samo nastavis temperaturo, ostalo pa se samo uravnava, z econ izkljucis klimo, tist ta tretje pa je za hitro odrosevanje sipe, avto se pri uključeni klimi ne bi smel rositi, takrat pise na zaslono auto ali kaj podobnega , ne sme pa pisati off ali econ.lp

Uporabniški avatar
PhoenixX
Novinec

Napisal/-a PhoenixX Po jan 03, 2005 4:41 pm

ECON pomeni izklop klime?? A klima dela sm pri AUTO??

Kaj pa ko izklopis se ECON kaj pa pol deluje..oziroma kako??
Res je zbrka s temi gumbi...pa to ne vem a je lahka gumb za spredno sipo skoz przgan al sam takrat k se zarosi pol pa se ga ugasne?
Dejal bi da a recem ne. A ne ni da in da ni ne. Ce bi da ne bil, dejal bi da. A ker da ni ne, recem ne.

maniaxxx

re

Napisal/-a maniaxxx Po jan 03, 2005 4:47 pm

klima dela na auto, na econ dela pa sam ventilator pa vse ostalo sam ne dela kompresor za klimo ( mislim vsaj da je tako - ce se motim me popravite). tist gumb se uporablja sam za hitro odroševanje (ponavadi zjutraj), potem pa nej ne bi bilo več potrebe po njemu. men se še noben avto s klimo ni zarosil tak da ce se ti se vedno rosi je nekaj narobe s klimo. pa verjetno klima dela tud na ne auto načinu sam tega pa ne vem kako se pri passatu naštela..upam da ti kaj pomagam...v glavnem na econ dela kot navadn ventilator brez klime

Uporabniški avatar
Pugi
Moderator foruma

Napisal/-a Pugi Po jan 03, 2005 4:52 pm

Hm danes sem mel že en izpad in se bom tokrat vzdržal...

A zdj prodajajo avtomobile že brez knjižice z navodili?
Slika

maniaxxx

re

Napisal/-a maniaxxx Po jan 03, 2005 4:57 pm

a kje pise da je avto nov? mogoče pa je rabljen pa ni dobil knjižice z navodili, mogoče pa ne zna brat (joke- brez zamere), veliko je lahko razlogov...

za pugija...kaj pa je tvoj razlog da zaviras brez razloga ko je nekdo za tabo...a rabis nov zadnji odbijač :lol: ..no brez jeze pa lep dan se naprej

Uporabniški avatar
Rjuhar
Poznavalec foruma

Napisal/-a Rjuhar Po jan 03, 2005 5:01 pm

potrjujem - econ pomeni, da se vedno uravnava temperaturo, le da pri nizanju temperature spusti noter zunanji zrak in hladi z njim, dokler je to mogoce in ne vklopi kompresorja.

Uporabniški avatar
AR_146
Novinec

Kraj: ljubljana

Napisal/-a AR_146 Po jan 03, 2005 5:07 pm

econ je izklopljena klima
Slika

Uporabniški avatar
Avalon
Novinec

Kraj: Vrhnika

Napisal/-a Avalon Po jan 03, 2005 5:28 pm

Kaj če bi ti šel do prodajalca VW pa naj ti da prospekt od Passata in ti bo vse kristalno jasno??? :oops: :roll:
Varno vožnjo vam želi Avalon.

Uporabniški avatar
Pugi
Moderator foruma

Re: re

Napisal/-a Pugi Po jan 03, 2005 5:33 pm

maniaxxx je napisal/-a:a kje pise da je avto nov? mogoče pa je rabljen pa ni dobil knjižice z navodili, mogoče pa ne zna brat (joke- brez zamere), veliko je lahko razlogov...

za pugija...kaj pa je tvoj razlog da zaviras brez razloga ko je nekdo za tabo...a rabis nov zadnji odbijač :lol: ..no brez jeze pa lep dan se naprej

Eh če mi kdo preveč za ritjo vozi dostikrat mal jebam sceno, sj če bi hotu bi že koga dobu - ponavad me sam luči motjo. Drgač pa možno da tud js nism bil notr, k je moja seka dost z mojim avtom. Js se ne spomnim kdaj sem to nazadnje naredil.. Pomoje kak mesc nazaj, ko mi je sred najlepše ceste nikjer nobenga en klijo za ritjo vozil ko en peder. Tak gre pa zarad mene tud u kandelabr lahko. Če si bil ti, se ti ne opravičujem ;)
Slika

Uporabniški avatar
FireSTORM
Poznavalec foruma

Kraj: Murska Sobota

Napisal/-a FireSTORM Po jan 03, 2005 5:43 pm

PhoenixX je napisal/-a:ECON pomeni izklop klime?? A klima dela sm pri AUTO??

Kaj pa ko izklopis se ECON kaj pa pol deluje..oziroma kako??
Res je zbrka s temi gumbi...pa to ne vem a je lahka gumb za spredno sipo skoz przgan al sam takrat k se zarosi pol pa se ga ugasne?

ECON pomeni izklop te prave klime in delujejo samo ventilatorji...
no ne izklop klime...kako bi povedal da nebom izpado b****...kompresor se izključi in ti piha enako kot pri vseh avtih ki nimajo klime...
AUTO pomeni da ti nastaviš kako temperaturo bi rad imel v avtu..npr. 23°C in potem računalnik poskuša držat to temperaturo v avtu konstantno...
tisto da pa na šipo piha pa je za odroševanje šip...

ne me tepst če sem se zmotu :P

maniaxxx

Napisal/-a maniaxxx Po jan 03, 2005 5:45 pm

nimam js cliota pa ne vozm folku za ritjo, pa bil si ti 100% sam ni važn zdele, sam to mi gre na k... ce folk bremza brezveze k nism sploh bil preblizu pa se hitrosz je bla glih ene 30 kmh al pa se manj...no zdaj pa grem...divjat s 55km/h:)))

Uporabniški avatar
Pugi
Moderator foruma

Napisal/-a Pugi Po jan 03, 2005 5:50 pm

maniaxxx je napisal/-a:nimam js cliota pa ne vozm folku za ritjo, pa bil si ti 100% sam ni važn zdele, sam to mi gre na k... ce folk bremza brezveze k nism sploh bil preblizu pa se hitrosz je bla glih ene 30 kmh al pa se manj...no zdaj pa grem...divjat s 55km/h:)))

Eh kvajesvem - zihr pol nism zanalašč, ker načeloma tega ne delam... Možno da sem ga kaj sral, ker mam itak skoz ene dogodovščine. Drugič če moj avto videš raj kam zavij ;) Tokrat pa se opravičujem, če je blo brez vzroka... Aja - včas tud kje pred kako lukno na cesti bremzam al pa če hočem kam zavit pa se pol spomnem da ne bom - 100 možnih razlogov je an...
Slika

maniaxxx

Napisal/-a maniaxxx Po jan 03, 2005 5:54 pm

naslednic grem pol mal travco pogledat k te vidm :lol: , sej ti pa mal poglej kdaj se kak kanarček za tabo plazi ;) lp

Uporabniški avatar
PhoenixX
Novinec

Napisal/-a PhoenixX Po jan 03, 2005 7:49 pm

Pugi je napisal/-a:Hm danes sem mel že en izpad in se bom tokrat vzdržal...

A zdj prodajajo avtomobile že brez knjižice z navodili?

Je uvozen iz italije avto...jst MAKARONARJEV ne razumem NIC! Tko da je kr fajn da si se vzdrzu komentarja kksnga nepotrebnega.

Uporabniški avatar
FireSTORM
Poznavalec foruma

Napisal/-a FireSTORM Po jan 03, 2005 7:51 pm

ja in če je uvožen iz italije?
mi smo pa puntota iz bosne uvozli da mamo knjižico z navodili in vsem tem?

če je avto nov mora bit priložena knjižica, če kupiš rableno robo ni nujno...

Uporabniški avatar
PhoenixX
Novinec

Napisal/-a PhoenixX Po jan 03, 2005 7:53 pm

...JA AUTO mi je kristalno jasn kaj pomen. Ostalo pa ne vem ce je kksn cist zadel kaj nej bi blo..kaksna je potem razlika med ECON nacinom in nacinom ko ne pise nic gor ne AUTO ne ECON???

Uporabniški avatar
PhoenixX
Novinec

Napisal/-a PhoenixX Po jan 03, 2005 7:54 pm

FireSTORM je napisal/-a:ja in če je uvožen iz italije?
mi smo pa puntota iz bosne uvozli da mamo knjižico z navodili in vsem tem?

če je avto nov mora bit priložena knjižica, če kupiš rableno robo ni nujno...

Srbohrvatsko razumem tut jest! Ja ja 2 leti rablena roba je bla ja.

Uporabniški avatar
PhoenixX
Novinec

Napisal/-a PhoenixX Po jan 03, 2005 7:56 pm

...jst ne razumem folka...kwa se sprasujete a nimam knjzce, pa da nej grem k VW servis pa nej tm prasam...blablabla...ce kdo ve nej prosim pomaga ce pa ne nej bo raj tih! Ne vem zakaj bi mel pol forum ce bi vsi se vedl??!!

Uporabniški avatar
FireSTORM
Poznavalec foruma

Napisal/-a FireSTORM Po jan 03, 2005 7:59 pm

daj ne nabijaj postov...

sem ti že zgoraj napisal kaj je ECON
z ECON izklopiš kompresor klime in ti piha tako kot pri vseh avtih ki nimajo klime
torej navaden ventilacijski sistem

tam kjer pa nič ne piše, to je pa verjetno da ti nastaviš kako močno naj piha in z kako temperaturo...

če pa ti samo na šipe piha pa je to za odroševanje šip...
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 2 gostov