Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
ice
Administrator a.com

Kraj: Gorenjska

Crash pri obračanju na avtocesti(!)

Napisal/-a ice To jan 04, 2005 3:55 pm

"Namesto da bi se mi bil zahvalil, me je nadrl!"
Triinštiridesetletni T. L. s Polzele je "žrtvoval" svoj novi BMW 530, da bi vozniku, ki je peljal po napačni strani avtoceste, preprečil čelno trčenje

Včeraj okoli desete ure dopoldne je sedeminšestdesetletni Nikola Čimbor iz Lucije na začetku nadvoza Bivje na avtocesti Koper-Ljubljana z osebnim vozilom Opel astra povzročil prometno nesrečo, ki bi se bila lahko zelo tragično končala.

Čimbor se je s svojo soprogo želel peljati v Trst, a je na odcepu hitre ceste, iztekajoče se v začetek avtoceste proti Ljubljani, namesto proti Škofijam zapeljal na avtocestni nadvoz Bivje. Ko je opazil, da se je zmotil, je avtomobil obrnil in po avtocesti zapeljal v nasprotno smer - nazaj proti Kopru.

"Na cesti ni bilo nikogar, zato sem obrnil. Saj je cestišče dovolj široko in bi se mi vsak voznik lahko izognil... Sam še nikoli nisem povzročil nobene nesreče," nam je dogodek komentiral Čimbor in se ob tem jezil na lastnika BMW 530, ki mu je preprečil hudo nevarno vožnjo v prepovedani smeri.

Za avtomobilom BMW, iz koprske smeri ga je proti Ljubljani vozil triinštiridesetletni T. L. s Polzele, je v tistem trenutku z dostavnim vozilom Citroen berlingo pripeljal dvaindvajsetletni P. M. iz Kopra. Kljub zaviranju se trčenju z vozilom znamke BMW, ki je zaprlo pot naproti vozečemu Čimboru, nikakor ni mogel izogniti in je ob tem poleg sprednjega levega blatnika ter gume na svojem vozilu poškodoval tudi podvozje in zadnji desni blatnik.

"Pred mojimi očmi je začel obračati in kar naenkrat je bil pred menoj. Odločil sem se, da mu s komaj mesec dni starim avtomobilom zaprem pot. Če bi bil čelno trčil, bi bil na mestu mrtev... A vozniku, ki mu ne pomagajo nobene oznake in se mu obračanje na avtocesti ne zdi nič posebnega, bi morali za vedno odvzeti vozniško dovoljenje. Namesto da bi mi bil hvaležen, da sem mu rešil življenje, me je nadrl! Očitno se sploh ne zaveda, kaj je naredil," je bil zelo razočaran voznik vozila BMW, triinštirideset letni T. L., medtem ko je čakal vlečno vozilo, da mu odpelje nevozni avtomobil v popravilo.

Čimbor se bo na predlog policistov v kratkem srečal s sodnikom za prekrške, ki mu bo poleg mandatne kazni 60.000 tolarjev odmeril tudi najmanj štiri kazenske točke in mu za najmanj mesec dni odvzel vozniško dovoljenje.

Vir: časnik Večer

:shock:
IceBreakr
Ustanovitelj portala/foruma Avtomobilizem.com

Uporabniški avatar
pugi405
Poznavalec foruma

Napisal/-a pugi405 To jan 04, 2005 4:03 pm

Dobrota - sirota. :-:o

Uporabniški avatar
daewoo_rugby
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a daewoo_rugby To jan 04, 2005 4:09 pm

prov predstavlam si kmeta starga pa še zdj mu ni jasn kaj je naredu :evil:

Uporabniški avatar
Avalon
Novinec

Kraj: Vrhnika

Napisal/-a Avalon To jan 04, 2005 4:09 pm

A je ta sodnik to sodil po novem ali starem zakonu, ker če je po novem pol me zanima kje so vsi ti ostri ukrepi???? In kako da bo čez mesec že vozil???
Varno vožnjo vam želi Avalon.

Uporabniški avatar
RegY
Moderator foruma

Kraj: MariboR

Napisal/-a RegY To jan 04, 2005 4:10 pm

saj stari sploh ne ve, da se ne sme it "ghostriderja" (tako v nemčiji imenujejo nasproti vozeče po napačni strani avtoceste)

no, tipa bi pa definitivno ubil s takim avtom, če bi ga frontalno zahaklal

takim, ki pri taki starosti povzročijo prometno zaradi take stupidnosti ali po domače invalidnosti možganov, ne bi smeli nikoli več spustiti za volan!

pa naj se pizdijo še ne vem kako starejši ljudje, jaz sem za to, da takih ljudi ni za volanom - tudi ne mlajših, ki tako bedarijo naredijo
Slika

maniaxxx

Napisal/-a maniaxxx To jan 04, 2005 4:10 pm

Verjetno je razlog previsoka hitrost kot je vedno :roll: take bi blo treba sam :-:o

Uporabniški avatar
Skull23
Poznavalec foruma

Kraj: Kolomban

Napisal/-a Skull23 To jan 04, 2005 4:21 pm

Jao pa veste kolko se tega dogaja pri nas od kar je ta odcep odprt?! Dosti krat vidim taljane prow na tem mestu ki vozijo rikverc po odstavnem pasu. Ta kramp je pa kar obrnu...

Da ne bo gdo reku da je signalizacija kriva... tabel je ful in to ogromnih pred tem viaduktom pa še vse so osvetljene.

Uporabniški avatar
daewoo_rugby
Uporabnik

Napisal/-a daewoo_rugby To jan 04, 2005 4:22 pm

maniaxxx je napisal/-a:Verjetno je razlog previsoka hitrost kot je vedno :roll: take bi blo treba sam :-:o
kakšna visoka hitrost tip je vozu po napačni strani.

Uporabniški avatar
menjekul
Poznavalec foruma

Re: Crash pri obračanju na avtocesti(!)

Napisal/-a menjekul To jan 04, 2005 5:01 pm

ice je napisal/-a:Čimbor se bo na predlog policistov v kratkem srečal s sodnikom za prekrške, ki mu bo poleg mandatne kazni 60.000 tolarjev odmeril tudi najmanj štiri kazenske točke in mu za najmanj mesec dni odvzel vozniško dovoljenje.

denarno kazen razumem, pike tudi, odvzem za en mesec pa nisem vedel, da tudi lahko doleti :?

Uporabniški avatar
lublancan
Poznavalec foruma

Re: Crash pri obračanju na avtocesti(!)

Napisal/-a lublancan To jan 04, 2005 5:02 pm

menjekul je napisal/-a:
ice je napisal/-a:Čimbor se bo na predlog policistov v kratkem srečal s sodnikom za prekrške, ki mu bo poleg mandatne kazni 60.000 tolarjev odmeril tudi najmanj štiri kazenske točke in mu za najmanj mesec dni odvzel vozniško dovoljenje.

denarno kazen razumem, pike tudi, odvzem za en mesec pa nisem vedel, da tudi lahko doleti :?

dddd
povzročanje splošne nevarnosti, vožnja po nasprotnem pasu, obračanje na autocesti....
podpis

Uporabniški avatar
soso
Uporabnik

Kraj: maribor

Napisal/-a soso To jan 04, 2005 5:05 pm

Pa kaj ta drzava je totalno blesava z temi butastimi zabitimi zakoni pol pa se sodniki da dajo tako milo kazen. Clovek bo dobil bogih 60.000 tolarjev in najmanj štiri kazenske točke torej ista kazen kot ce bi prekoracil hitrost v naselju za 20 do 30 km/h. Mislim ej pa takemu bi ja mogli izpit vzet za vedno pa rest pa se kazen po vrhu. Sploh ne vem kak je lahko clovek tako butast da gre na avtocesti vozit v kontra smer.
Sicer sem pa ze to itak v zivo videl kak je ce ti kdo kontra po tvojem pasu z dobrih 100 pripici in to je blo kr dva krat! :shock:
AH NI NAM LAHKO!

Uporabniški avatar
Sonny
Stalni uporabnik

Napisal/-a Sonny To jan 04, 2005 5:23 pm

prav težko si predstavljam kako je to vse zgledalo. verjetno je stari fural po odstavnem al kaj in zdej na avtocesti kjer se daleč naprej vidi se bi se vanj direk počil citroen ? ne štekam čist.

maky
Moderator foruma

Napisal/-a maky To jan 04, 2005 5:24 pm

soso je napisal/-a:Pa kaj ta drzava je totalno blesava z temi butastimi zabitimi zakoni pol pa se sodniki da dajo tako milo kazen. Clovek bo dobil bogih 60.000 tolarjev in najmanj štiri kazenske točke torej ista kazen kot ce bi prekoracil hitrost v naselju za 20 do 30 km/h. Mislim ej pa takemu bi ja mogli izpit vzet za vedno pa rest pa se kazen po vrhu. Sploh ne vem kak je lahko clovek tako butast da gre na avtocesti vozit v kontra smer.
Sicer sem pa ze to itak v zivo videl kak je ce ti kdo kontra po tvojem pasu z dobrih 100 pripici in to je blo kr dva krat! :shock:

glih to sm hotu napisat. res je primerljiva vožnja 130 po prazni magistralki in pa vožnja po napačnem pasu avtoceste. le kateri bolj ogroža koga :?:
SlikaSlika

Uporabniški avatar
metallic
Poznavalec foruma

Napisal/-a metallic To jan 04, 2005 5:39 pm

Take je sam za fentat!
Kazen? :har :rofl :har :rofl :woohoo
Republika banana al kako že pravte? :bow

Uporabniški avatar
DIrk
Novinec

Napisal/-a DIrk To jan 04, 2005 6:30 pm

maky je napisal/-a:
soso je napisal/-a:Pa kaj ta drzava je totalno blesava z temi butastimi zabitimi zakoni pol pa se sodniki da dajo tako milo kazen. Clovek bo dobil bogih 60.000 tolarjev in najmanj štiri kazenske točke torej ista kazen kot ce bi prekoracil hitrost v naselju za 20 do 30 km/h. Mislim ej pa takemu bi ja mogli izpit vzet za vedno pa rest pa se kazen po vrhu. Sploh ne vem kak je lahko clovek tako butast da gre na avtocesti vozit v kontra smer.

glih to sm hotu napisat. res je primerljiva vožnja 130 po prazni magistralki in pa vožnja po napačnem pasu avtoceste. le kateri bolj ogroža koga :?:

Mislim takšnemu bi bilo treba izpiz vzet za vedno!!!
Samo za primerjavo: varnostni pas 20K, vožnja po napačni strani 60K
In pol naj še kdo reče da je ta zakon logičen!!!

Uporabniški avatar
_VeNoM_
Mojster foruma

Kraj: Lj-Krško

Napisal/-a _VeNoM_ To jan 04, 2005 6:37 pm

mah dons je to vsakdanja stvar! :roll: :roll: :roll:

Uporabniški avatar
M3
Moderator foruma

Kraj: Koper

Napisal/-a M3 To jan 04, 2005 6:45 pm

ja najnovejši je ta dogodek, pred kratrkim pa je kombi vozil v nasprotno stran in ubil človeka, in ne dolgo za tem še eden na isti način samo takrat se ni nič zgodilo, pa v
tunelu v dekanih hrvat obračal notri. jaz ne vem kaj se dogaja s temi ljudmi
a bi radi angleže špilal :lol: tako da zdaj imamo na naši obvoznici pri izhodu(za nekatere vhod) konstantno patruljo. hvala neumnim ljudjem. tale pa ga še skrega ker ga je rešu,
in bmw-ja razbil. ne vem res kaj se dogaja z temi ljudmi.
Slika

Uporabniški avatar
Alonso
Stalni uporabnik

Napisal/-a Alonso To jan 04, 2005 6:49 pm

Če bi mene nadrl - ja jst bi ga tok zlomu da pol leta ne bi mogu hodt. Pi*za pa mamo ene idiote ej. Fak. :evil: :roll:

Uporabniški avatar
PhoenixX
Novinec

Kraj: Grosuplje

Napisal/-a PhoenixX To jan 04, 2005 6:53 pm

...ne razumem..na avtocesti gre obracat in vozt v nasprotno smer??!! BREZ BESED!
Glede tega ko pa folk ze na avtocesto zapelje v napačno smer bi pa mogl nardit sistem k ga majo na nevemzekjeuevropi, k ti preprosto preluknja vse stiri gume....csssssssssssss

lp
Dejal bi da a recem ne. A ne ni da in da ni ne. Ce bi da ne bil, dejal bi da. A ker da ni ne, recem ne.

Uporabniški avatar
metallic
Poznavalec foruma

Napisal/-a metallic To jan 04, 2005 6:56 pm

V nemčiji majo tak sistem, kao proti skinom... Sam to v tem primeru nebi kej velik pomagal... :-P
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 6 gostov