Triinštiridesetletni T. L. s Polzele je "žrtvoval" svoj novi BMW 530, da bi vozniku, ki je peljal po napačni strani avtoceste, preprečil čelno trčenje
Včeraj okoli desete ure dopoldne je sedeminšestdesetletni Nikola Čimbor iz Lucije na začetku nadvoza Bivje na avtocesti Koper-Ljubljana z osebnim vozilom Opel astra povzročil prometno nesrečo, ki bi se bila lahko zelo tragično končala.
Čimbor se je s svojo soprogo želel peljati v Trst, a je na odcepu hitre ceste, iztekajoče se v začetek avtoceste proti Ljubljani, namesto proti Škofijam zapeljal na avtocestni nadvoz Bivje. Ko je opazil, da se je zmotil, je avtomobil obrnil in po avtocesti zapeljal v nasprotno smer - nazaj proti Kopru.
"Na cesti ni bilo nikogar, zato sem obrnil. Saj je cestišče dovolj široko in bi se mi vsak voznik lahko izognil... Sam še nikoli nisem povzročil nobene nesreče," nam je dogodek komentiral Čimbor in se ob tem jezil na lastnika BMW 530, ki mu je preprečil hudo nevarno vožnjo v prepovedani smeri.
Za avtomobilom BMW, iz koprske smeri ga je proti Ljubljani vozil triinštiridesetletni T. L. s Polzele, je v tistem trenutku z dostavnim vozilom Citroen berlingo pripeljal dvaindvajsetletni P. M. iz Kopra. Kljub zaviranju se trčenju z vozilom znamke BMW, ki je zaprlo pot naproti vozečemu Čimboru, nikakor ni mogel izogniti in je ob tem poleg sprednjega levega blatnika ter gume na svojem vozilu poškodoval tudi podvozje in zadnji desni blatnik.
"Pred mojimi očmi je začel obračati in kar naenkrat je bil pred menoj. Odločil sem se, da mu s komaj mesec dni starim avtomobilom zaprem pot. Če bi bil čelno trčil, bi bil na mestu mrtev... A vozniku, ki mu ne pomagajo nobene oznake in se mu obračanje na avtocesti ne zdi nič posebnega, bi morali za vedno odvzeti vozniško dovoljenje. Namesto da bi mi bil hvaležen, da sem mu rešil življenje, me je nadrl! Očitno se sploh ne zaveda, kaj je naredil," je bil zelo razočaran voznik vozila BMW, triinštirideset letni T. L., medtem ko je čakal vlečno vozilo, da mu odpelje nevozni avtomobil v popravilo.
Čimbor se bo na predlog policistov v kratkem srečal s sodnikom za prekrške, ki mu bo poleg mandatne kazni 60.000 tolarjev odmeril tudi najmanj štiri kazenske točke in mu za najmanj mesec dni odvzel vozniško dovoljenje.
Vir: časnik Večer