Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
Neon
Stalni uporabnik

Kraj: Krško

Mački na avtu

Napisal/-a Neon Sr jan 05, 2005 12:04 am

Mam en resen problem.....

Sej nimam velik proti tem živalicam, sam dokler niso na avtu. Skoraj vsako jutro mi spijo na avtu in seveda si blatnih tac ne obrišejo preden veselo pocaplajo vse počez :evil:

Ali pozna kdo kakšno rešitev, razn :-:o ki je seveda delovala :P
Lambo door sistemi
Slika

Today Tomorrow Toyota

Uporabniški avatar
TITan
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a TITan Sr jan 05, 2005 12:06 am

Pr nas doma mamo tudi radi mačke, sam ko so pa na avih pa sam škodo delajo (jz mam dejansko spraskan avto od enga). Pravjo da poper pomaga, sam do sedaj še nisem probal.
Slika

Uporabniški avatar
vepar
Poznavalec foruma

Kraj: nou mejst

Napisal/-a vepar Sr jan 05, 2005 12:17 am

u conradu so včas navelko neke spreje prodajal, k naj bi grozn mačkam smrdel.

enm kolegi je šu mačk blesav na jermen spat :evil: pol si pa predstavlajte kako faširano meso je blo k je mašina vžgala :evil:

Uporabniški avatar
CupraR
Mojster foruma

Napisal/-a CupraR Sr jan 05, 2005 12:18 am

Ma mene je šokiral ko sm vidu da tut moja maca po avtu skače :lol: . Nč jst havbo enostavno pokrijem pa je. Bi pa tut mene zanimal, kaj se da narest, seveda da nobenmu ne škoduje :lol:

Uporabniški avatar
Neon
Stalni uporabnik

Kraj: Krško

Napisal/-a Neon Sr jan 05, 2005 12:18 am

Neki sm razmišljal kot električar :idea: . Včasih se je dobil nek kao ultrazvok proti kunam. Oddaja zvok neslišen za človeka nekje nad 20kHz. mački pa naj bi slišali bolje od človeka, kar tudi drži, pa sm mislu da bi jih to motilo.

No sj, če je že kdo kaj probal, pa je kaj nucalo :D
Lambo door sistemi
Slika

Today Tomorrow Toyota

Uporabniški avatar
vepar
Poznavalec foruma

Napisal/-a vepar Sr jan 05, 2005 12:24 am

ble so tud ene take ploščice na kablih, pa en trafič.
in ko se je žvau tega dotaknila jo je zdrmal. (je bla visoka napetost not)

sm če ti po havbi hodjo to ni rešitev- to bi bla rešitev če bi ti v mašino hodil spat.

nitro1
Uporabnik

Napisal/-a nitro1 Sr jan 05, 2005 12:33 am

V nekaterih trgovinah se da kupit poseben spray za odganjanje mack in psov na takih in drugacnih prostorih.Samo pospricas pa je in to naj bi zivalim smrdelo.
Preizkuseno na koci za psa,namrec imam mladega psa,ki zgrize vse kar mu pride pred gobec in tako se je zdaj lotil ze svoje koce da je omajena na vseh koncih.
Potem sem nekje(ne spomnim se vec kje)kupil ta sprej in vso koco presprical in sedaj je mir!!
Aja,spray se pa imenuje .. "Wash and Get Off
Upam da sem kaj pomagal ;)

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Re: Mački na avtu

Napisal/-a Voith Sr jan 05, 2005 1:36 am

Neon je napisal/-a:Ali pozna kdo kakšno rešitev, razn :-:o ki je seveda delovala :P

:shock: macka si zastihu???

pokri avto z polivinilom pa je. al pa nared mackom eno bol udobno in toplo spalnico pa ti nebojo po avtu tacal. sploh pa ce ti crne macke po avtu tacajo je to 3,7 let srece ;)

Uporabniški avatar
_VeNoM_
Mojster foruma

Kraj: Lj-Krško

Napisal/-a _VeNoM_ Sr jan 05, 2005 1:42 am

TITan je napisal/-a:Pr nas doma mamo tudi radi mačke, sam ko so pa na avih pa sam škodo delajo (jz mam dejansko spraskan avto od enga). Pravjo da poper pomaga, sam do sedaj še nisem probal.

preden ponucate POPER si preberte kaj to naredi mačku!!!!
aja da nov gdo mislu da bo maček pol isti!

NEON dej pač ponoč eno deko čez,vsaj jst to nardim vsako noč!

lp venom

Uporabniški avatar
Rjuhar
Poznavalec foruma

Napisal/-a Rjuhar Sr jan 05, 2005 7:30 am

Uporabniški avatar
croma_man
Mojster foruma

Kraj: Celje

Napisal/-a croma_man Sr jan 05, 2005 7:47 am

mmmm deka je topla bojo še rajš gor spal :D:D:D
the brand with the three stripes :)

Uporabniški avatar
Tomaz40
Poznavalec foruma

Napisal/-a Tomaz40 Sr jan 05, 2005 8:08 am

eno kartonasto škatlo dej na haubo pa je.
Če bi hitrost ubijala, bi bili vsi dirkači že zdavnaj mrtvi.

Uporabniški avatar
Mrcina
Uporabnik

Kraj: Kočevje

Napisal/-a Mrcina Sr jan 05, 2005 8:49 am

Jaz sem pa enkrat imel tako lep vzorček tačk na haubi, da ga nisem hotel oprat dol. Pa so me vsi spraševali kje sem dobil tako lep car tatoo...

LP Mrcina
Pod pokrovom pa (že) 86 hrčkov...
dihtunga.press

lucky
Stalni uporabnik

Napisal/-a lucky Sr jan 05, 2005 8:53 am

Tudi jaz imam rad mucke...samo ko sem prvič vidu kako si je mačka brusla nohte na strehi mojega avtka je pa začelo za njo letet svašta.......aja, pa streho imam platneno (cabrio). zdaj parkiram avto tok pod oknom bajte pa eno ročno svetilko imam pri oknu in vedno ko se ponoči zbudim pogledam ali mi kdo na streki spi.......res grozno.

Uporabniški avatar
Skull23
Poznavalec foruma

Kraj: Kolomban

Re: Mački na avtu

Napisal/-a Skull23 Sr jan 05, 2005 9:44 am

Voith je napisal/-a:pokri avto z polivinilom pa je. al pa nared mackom eno bol udobno in toplo spalnico pa ti nebojo po avtu tacal. sploh pa ce ti crne macke po avtu tacajo je to 3,7 let srece ;)

Js mam črno mačko doma pa mi vsak večer hodi ha haubo ker je zunej mraz, hauba pa topla... če je nebi imel zlo rad bi tak zbrcal... :D

Uporabniški avatar
Josephe
Stalni uporabnik

Kraj: LJ-črnuče

Napisal/-a Josephe Sr jan 05, 2005 10:09 am

_VeNoM_ je napisal/-a:
TITan je napisal/-a:Pr nas doma mamo tudi radi mačke, sam ko so pa na avih pa sam škodo delajo (jz mam dejansko spraskan avto od enga). Pravjo da poper pomaga, sam do sedaj še nisem probal.

lp venom

Kaj mu pa naredi- resno???

LP Joseph

Uporabniški avatar
WRC555
Uporabnik

Napisal/-a WRC555 Sr jan 05, 2005 10:18 am

Se najlepsa poteza bi bila, ce bi jim omogocil, da prespijo v stanovanju :D

Uporabniški avatar
vepar
Poznavalec foruma

Napisal/-a vepar Sr jan 05, 2005 10:19 am

Josephe je napisal/-a:
_VeNoM_ je napisal/-a:

lp venom

Kaj mu pa naredi- resno???

LP Joseph

bogi mačk pol kiha celo noč :EE

Uporabniški avatar
_VeNoM_
Mojster foruma

Kraj: Lj-Krško

Napisal/-a _VeNoM_ Sr jan 05, 2005 12:49 pm

maček ne kiha zarad popra ampak postane agresiven,namreč pogovarjal sem se z veterinarjem tukaj pri nas in je rekel da mačku učinkuje tako hudo da mu rast ustavi in sevede obnašanje!ne vem kako je to možno,dokler ni sosed probal poper na haubo in je tako svojega mačka zjebu da je OSTAL MAJHEN KOKR mladič in agresiven!tko da vem da to drži,sam sm vidu :roll: :roll: :roll: ,100% sm pa da maček postane agresiven!!do lastnika in drugih!

ejga NEON sej ti pa vsaj avta nov poprasku!!naj je gor na haubi ampak vsaj hauba bo cela ostala!

lp venom

Uporabniški avatar
wildcat
Nov uporabnik

Napisal/-a wildcat Sr jan 05, 2005 12:50 pm

Zanimiva tema.

Mam sicer mačka doma, kateri tudi zelo rad spi na avtu, nimam pa nobenih prask od njega v laku (vidijo se samo tiste od pranja, grrr :evil: ). Očitno ma dost dolgo dlako da zakrijejo kremplje. Tudi cabrio strehe se ni lotil nikoli, očitno imam srečo. :-P

Ampak bolje da preidem k rešitvam.
Pokrivalo:Nekdo je omenil pokrivala kot dekne ali polivenil. Dobra ideja, ampak če ni dost debelo ali če ne bo pritrjeno, bo to celo slabše kot da se mačka šeta po laku. Zakaj? Mačka skoči, prekrivalo začne drset, mačka se bo skušala prijet. S čem? S kremplji :oops: ! Torej pazljivo s tem :!:

Poper: Ne tega počet! :/:o:/ Če že mislite da je potrebno, potem uporabljajte samo tistega v zrnu ali zelo grobo zmletega. Tisti v prahu je prefin in ga bo mačka zelo globoko vdihala in še znebiti se ga ne bo mogla. Zelo mučno za njo. Torej :ne

Spray-i: Verjetno še najboljša rešitev, ampak ne "pali" pri vsaki mački. Bo treba sprobat. Ampak bodite previdni, da vam te kemične snovi ne poškodujejo lak, predvsem na direktnem soncu bi lahko požrle lak in ostajali bi fleki.
Druga možnost so naravne vonjave kot čebula, limona, pomaranče in ostali citrusni sadeži, tudi rastline kot meta, bazilik in druge začimbe. Mačke jih večinoma ne prenesejo, isto kot parfume. Tukaj seveda isto velja, da je treba lak zaščitit preden karkoli date na avto, torej najbolje s kakšno malo podlago iz plastike ali kartona.

Elektrošok = mučenje živali! :evil:

Alternative: postavljanje udobnih toplih ležišč in/ali razglednih točk na višjih legah za mačke! Vas bodo rade imele :bow :)=(:

Če bo kaj od naštetih delovalo, prosim za feedback, morda bo še komu prav prišlo!

Lep pozdrav
All I ask: The sky above and the road below me!
- Blue Sky -
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov