Debate, ki niso vezane na ostala področja...

polhi
Novinec

alkotester in mobitel

Napisal/-a polhi Če jan 06, 2005 11:18 am

Halo mene pa zanima kolk je ve tem resnice. Namreč tud sam sem pred kakimi tremi leti ko sem napihal dal kasneje pritožbo da ni bil mobitel odstranjen in je vse skupaj zapadl. Sedaj smo se pa nekaj pogovarjali glede tega pa me zanima ali res mobitel tako moti da bi lahko alkotester pokazal narobe. Naprimer da ga imaš v vetrovki v zgornjem žepu v višini prsi.

Uporabniški avatar
STENTOR
Uporabnik

Napisal/-a STENTOR Če jan 06, 2005 11:40 am

normalno. mobitel itak vemo moti vse naprave, zato recimo v bolnicah ni dovoljen, da se ne bi kaki hightech mašini zrolalo, če bi te kdo poklicu :D
Fahren bis der Arzt kommt!

s_mande
Stalni uporabnik

Kraj: Koroska

Napisal/-a s_mande Če jan 06, 2005 11:45 am

Vsaj naj bi te gospod policaj vedno obvestil o mobitelu!Imate mobitel pri sebi-prosim e ga izklopite!Vsaj mene je vedno!Vedno je bilo ponosnih 0.00... :wiihuu
Pa sem lahko nadeljeval voznjo :vrum !
Alkohol pa volana pa itaksploh ne gre skupaj!!!

Uporabniški avatar
AIRbrush
Uporabnik

Kraj: Kamnik

Napisal/-a AIRbrush Če jan 06, 2005 11:51 am

Mi smo zadevo sprobali in ni reagirala na motnje GSM-ja. Je pa potrebno opozorit osebo na mobilni telefon.

Uporabniški avatar
acom
Novinec

Kraj: ljubljana

Napisal/-a acom Če jan 06, 2005 11:57 am

Svaj je pihal, pa ga policaj ni opozoril na mobitel. Potem se je pritožil in je dobil odgovor - rezultat - testiranja vplivov mobitelov na alkotester (mislim da je testiral QS), kjer je pisalo da mobitel ne vpliva na rezultate. Se je še enkrat pritožil...na koncu je vse skupaj zapadlo.
Sem tudi jaz proti vožnji v vinjenemu stanju in mislim da bi morala policija ob napihanju takoj peljati v bolnico na odvzem krvi (tako je v Nemčiji). Potem se pa nihče ne more izgovarjati na stvari, ki sploh ne držijo; npr. imel sem mobitel v žepu, pa ga sploh ni imel...
Tine a greva v grapo? Ne k' gre d'ž.

polhi
Novinec

Napisal/-a polhi Če jan 06, 2005 12:02 pm

ja sej men je tud prvič ko sem pihal dejal potem ko sem že sedev v policijskem vozilu ali imam mobitel pa sem mu priterdil. sam sem ga moral nesti nazaj v svoj avto. Druga izkušnja pa je bila ko me zaustavil z marico pa je policist sedel v marici za volanom jst sem pa moral stati zraven zunaj. on mi lepo pripravlja tester in me vpraša " mobitel je" jst rečem ja in ga vzamem in zgornjega žepa bunde in ga dam v spodnji žep. on ni rekel nič samo pihat mi je dal. Tak da je tud od policaja odvisn kakšen je. Predvsem zaradi tega me je zanimal ali mobitel moti alkotester, glede na to da mi ga sedaj ni bilo treba odstranit.

Uporabniški avatar
Misak
Uporabnik

Kraj: Grosuplje

Napisal/-a Misak Če jan 06, 2005 12:15 pm

Mobitel ne moti alkotesterja - sej nima tist hec nobenga sprejemnika la pa oddajnika d bi lahko mesu signal :roll: Problem je v tem, ker lahko mobitel, ce te kdo v pravem momentu poklice poskoduje "drobovje" alkotesterja. Ne vem iz kje ideja. Ce polcaj rece d posprav mobitel to pac sam pomeni, da ga mal skrbi za svojo opremo. In JA, sm se pozanimu, in JA vem kaj govorim.

D vidm zdj kok bo pametvanja naprej :pop: :pop:
Da bi zmanjšali število prometnih nesreč na naših cestah,
bi morali moškim prepovedati točiti alkohol.
In ženskam bencin!

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide Če jan 06, 2005 12:44 pm

lenivec je napisal/-a:
Misak je napisal/-a:Mobitel ne moti alkotesterja - sej nima tist hec nobenga sprejemnika la pa oddajnika d bi lahko mesu signal

znaš potem razložit zakaj dela trtrtrtr v zvočnikih ki so NEPRIKLOPLENI
torej samo "zvočniška omarica" pa prideš zraven uz mobitelom in moti... pa zvočnik tut nima nobenega oddajnika pa sprejemnika

Na meritev pa ne vpliva...hehe...malo za šalo...tudi na radiu ti ne začne špilat val 202 če si imel pred telefonskim klicem radio veseljak prižgan :D ;)
Aja..če jz ugasnem računalnik...mi nič ne dela trktrktrk...isto če ugasnem v avtu radio...ne bo nič delal trktrktrktrk ;)
Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared

Uporabniški avatar
lublancan
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a lublancan Če jan 06, 2005 1:28 pm

a so alkotesterji plastični al kovinski?
sm sam enkrat pihu pa se ne spomnem

drgač pa če maš kovinsko ohišje, potem je stvar zaščitena pred motnjami
mobitel recimo vpliva na zvočnike, monitor (katodna cev)... ampak na vsako kurčevo stvar pa tud ne
pa v bolncah je to ponavad bl preventiva kot pa kej druzga, razen pr kšni magnetni resonanci pa zelo občutljivih napravah..
podpis

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith Če jan 06, 2005 2:43 pm

mobitel lahko moti prakticno vsako elektronsko napravo, dokler ta ni zascitena pred rf valovi, zascitena je pa takrat ko je oblecena v prevodni materjal, brez prepuscanja.

alkotest teoreticno mobitel lahko moti, vendar mora bit pomoje za to izpolnjenih nemal "laboratorijskih" pogojev. torej recimo da je moznost mejhna sam je. zato te more pa tud opozorit da dej stran mobitel.

ce pa koga zanima kako deluje rf scit, pa nej zavije mobitel v alu folijo, samo eno plast, pa nej vse spoje 2x prepogne, in voila telefon je nedosegljiv.

vem slis se mal cudn sam 100% deluje, tko da kdor ne verjame nej proba :D

lp

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith Če jan 06, 2005 2:44 pm

lublancan je napisal/-a:a so alkotesterji plastični al kovinski?
sm sam enkrat pihu pa se ne spomnem

drgač pa če maš kovinsko ohišje, potem je stvar zaščitena pred motnjami

ja, sam more bit brez vseh luknjic in spranjic, kar pa alkotest ni.

Uporabniški avatar
kljukec
Mojster foruma

Napisal/-a kljukec Če jan 06, 2005 6:07 pm

mene pa sam zanima a ma sploh veze če mot (zarad pritožb mislm), ker ko podpišeš se strinjaš z rezultatom in kaj se boš potem pritožval. Če pa ne podpišeš pa itak...

Uporabniški avatar
lublancan
Poznavalec foruma

Napisal/-a lublancan Če jan 06, 2005 6:11 pm

kljukec je napisal/-a:mene pa sam zanima a ma sploh veze če mot (zarad pritožb mislm), ker ko podpišeš se strinjaš z rezultatom in kaj se boš potem pritožval. Če pa ne podpišeš pa itak...

voz trezn

mobiteli ne motjo alkotesterjeu in jih ne morjo
če se ne strinjaš z preiskusom lahko opravlaš preiskus z etilometrom (ne vem kako se prou napiše) na policijski postaji ali pa greš na odvzem krvi
btw: zarad razbremenitve sodnikou, bojo sodniki hitrej odgovarjal na pritožbe, tud zastaralni rok se je podalšu
podpis

Uporabniški avatar
kljukec
Mojster foruma

Napisal/-a kljukec Če jan 06, 2005 6:17 pm

lublancan je napisal/-a:
kljukec je napisal/-a:mene pa sam zanima a ma sploh veze če mot (zarad pritožb mislm), ker ko podpišeš se strinjaš z rezultatom in kaj se boš potem pritožval. Če pa ne podpišeš pa itak...

voz trezn

mobiteli ne motjo alkotesterjeu in jih ne morjo
če se ne strinjaš z preiskusom lahko opravlaš preiskus z etilometrom (ne vem kako se prou napiše) na policijski postaji ali pa greš na odvzem krvi
btw: zarad razbremenitve sodnikou, bojo sodniki hitrej odgovarjal na pritožbe, tud zastaralni rok se je podalšu

jst vozm TREZN
sam tko me zanima
lp

Uporabniški avatar
reber
Uporabnik

Kraj: Bled

Napisal/-a reber Če jan 06, 2005 6:20 pm

Profesionalne naprave, med katere spada tudi alkotester, niso občutljive na mobitel. Ena majhna možnost sicer obstaja povsod, saj je možno (ta možnost je nekako enaka zadetku sedmice na loteriji), da skupek naključij privede do neke napake, ki pa je pri profesionalnih napravah skoraj ni, pri manj profesionalnih in še slabših napravah pa je lahko motnja prisotna. Neko navadno ozvočenje spada med neprofesionalne naprave, zato so motnje tudi občutne, motnja pa se odraža samo kot motnja in ne more uničiti naprave.
www.reber.si - www.elektron.si - www.pastir.info

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith Če jan 06, 2005 6:25 pm

lublancan je napisal/-a:voz trezn

zakaj?

js ne vozm trezn, dostkrat si prvoscm 2 pera pol grem pa vozt. pa so what?

Uporabniški avatar
kljukec
Mojster foruma

Napisal/-a kljukec Če jan 06, 2005 6:27 pm

pa sej po dveh perih pa ja nisi še pijan
sam jst potem mal počakam al grem pa kej prgriznt da slučajn nebi blo čez 0,5
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot], Google Adsense [Bot] in 12 gostov