Debate, ki niso vezane na ostala področja...

pele
Novinec

Nove kazni za "mečkače"?

Napisal/-a pele Pe jan 07, 2005 10:59 pm

Nikjer ne zasledim kakšne so nove kazni za prepočasne voznike?! Teh voznikov ni malo in so ravno tako problem na cesti kot prehitri. Menim , da kdor ni sposoben peljati po omemjitvah ne sodi na cesto.Po mojem mnenju bi bilo "mečkača",ki vozi 20km/h manj kot je dovoljeno ravno tako kaznovati kot dirkača , ki vozi 50km/h več kot je dovoljeno .Kaj mislite drugi?

Uporabniški avatar
DIrk
Novinec

Re: Nove kazni za "mečkače"?

Napisal/-a DIrk Pe jan 07, 2005 11:03 pm

pele je napisal/-a:Nikjer ne zasledim kakšne so nove kazni za prepočasne voznike?! Teh voznikov ni malo in so ravno tako problem na cesti kot prehitri. Menim , da kdor ni sposoben peljati po omemjitvah ne sodi na cesto.Po mojem mnenju bi bilo "mečkača",ki vozi 20km/h manj kot je dovoljeno ravno tako kaznovati kot dirkača , ki vozi 50km/h več kot je dovoljeno .Kaj mislite drugi?

Se popolnoma strinjam :!:

Uporabniški avatar
splash
Poznavalec foruma

Napisal/-a splash Pe jan 07, 2005 11:05 pm

[quote="DIrk"][quote="pele"]Nikjer ne zasledim kakšne so nove kazni za prepočasne voznike?! Teh voznikov ni malo in so ravno tako problem na cesti kot prehitri. Menim , da kdor ni sposoben peljati po omemjitvah ne sodi na cesto.Po mojem mnenju bi bilo "mečkača",ki vozi 20km/h manj kot je dovoljeno ravno tako kaznovati kot dirkača , ki vozi 50km/h več kot je dovoljeno .Kaj mislite drugi?[/quote]

TOTALNO PRAVILNO!!!!!!!!!!!!!!!!! :!: :!: :!: :!:

Uporabniški avatar
W|zz
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a W|zz Pe jan 07, 2005 11:05 pm

Sicer res, pa ce se ti nekam mudi ti grejo taki zlo na zivce, sam en k hoce zmansat stevilo nesrec, nau dau kazni za bl pocasni voznjo. Usaj kj velke...

Uporabniški avatar
TITan
Mojster foruma

Napisal/-a TITan Pe jan 07, 2005 11:19 pm

Ko se že gremo to: Vsi ki ne uporablajo žmigovca (čečmo 2x na mesec da se ga dobi brez uporablanja žmigovcev) mu naj odvzamejo izpit! Dons sta me dva taka že skor zbila, vidu sem jih pa ene 10 :evil:
Slika

bsmuk31
Stalni uporabnik

Napisal/-a bsmuk31 So jan 08, 2005 1:34 am

TITan je napisal/-a:...vidu sem jih pa ene 10 :evil:

pol si mel še srečo da si jih sam 10 vidu, al pa si se pelov sam ene 100m :lol:

Drugače pa vse do sedaj napisano totalno PODPIRAM!
Klikni za povezavo na salon.

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith So jan 08, 2005 4:33 am

DIrk je napisal/-a:
pele je napisal/-a:Nikjer ne zasledim kakšne so nove kazni za prepočasne voznike?! Teh voznikov ni malo in so ravno tako problem na cesti kot prehitri. Menim , da kdor ni sposoben peljati po omemjitvah ne sodi na cesto.Po mojem mnenju bi bilo "mečkača",ki vozi 20km/h manj kot je dovoljeno ravno tako kaznovati kot dirkača , ki vozi 50km/h več kot je dovoljeno .Kaj mislite drugi?

Se popolnoma strinjam :!:

se podpisem tle

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith So jan 08, 2005 4:34 am

TITan je napisal/-a:Ko se že gremo to: Vsi ki ne uporablajo žmigovca (čečmo 2x na mesec da se ga dobi brez uporablanja žmigovcev) mu naj odvzamejo izpit! Dons sta me dva taka že skor zbila, vidu sem jih pa ene 10 :evil:

js jih nikol ne uporablam k ni potrebe. ko pa je pa indeed da jih.

Uporabniški avatar
pilgrim
Uporabnik

Napisal/-a pilgrim So jan 08, 2005 6:24 am

se strinjam, da je prepočasna vožnja prav tako ogrožanje prometa, kot prehitra in bi jo bilo potrebno sankcionirati;

VENDAR
ima vsaka medalja več plati:

tolerantni bi vseeno morali biti malo bolj (20km manj od dovoljene pa že udri po njem je malo hudo) - to pomeni, da bi slej ko prej iz cest morali pospraviti vse starejše, mnogo žensk, invalide v prirejenih avtomobilih, plašne mlade voznike, skratka vse, ki ne vozijo optimalno, ki jih je čas začel prehitevat...
Še enkrat: stoletni fosil naj ne vozi, tudi sam bom - če ne bom prej adijo - samokritično oddal vozniško, ko bo treba; voziti konstantno 40 pri omejitvi 70, 90 po AC in podobno je vsekakor treba kaznovati; vendar imajo do uporabe cest pravico tudi manj spretni, počasnejši vozniki.
Svet je sestavljen zelo heterogeno;
oz.:
sto ljudi - sto čudi;
oz.:
vsi drugačni - vsi enakopravni,
itd.
itd.
itd.

Ne znajo (znamo :oops: ) vsi optimalno voziti!

PS: žmigavci so pri vsakem avtu zato, da se jih uporablja, se mi zdi. tisti, ki jih ne uporablja, ima svoj razlog, morda z eno roko drži volan, z drugo pa se čoha po jaj*ih, vsaj tako si mislim, ko me kdo na cesti ogrozi (kar je pogosto) s spreminjanjem smeri brez žmigavca.
Al pa razmišljajo tako kot v Moskvi, ko vsi vozijo cele noči samo s parkirnimi lučmi, ker žarnice šparajo.
(pa brez zamere - glede j**c :) )
lp pilgrim

PureTNT
Uporabnik

Napisal/-a PureTNT So jan 08, 2005 9:10 am

pilgrim je napisal/-a:se strinjam, da je prepočasna vožnja prav tako ogrožanje prometa, kot prehitra in bi jo bilo potrebno sankcionirati;

VENDAR
ima vsaka medalja več plati:

tolerantni bi vseeno morali biti malo bolj (20km manj od dovoljene pa že udri po njem je malo hudo) - to pomeni, da bi slej ko prej iz cest morali pospraviti vse starejše, mnogo žensk, invalide v prirejenih avtomobilih, plašne mlade voznike, skratka vse, ki ne vozijo optimalno, ki jih je čas začel prehitevat...
Še enkrat: stoletni fosil naj ne vozi, tudi sam bom - če ne bom prej adijo - samokritično oddal vozniško, ko bo treba; voziti konstantno 40 pri omejitvi 70, 90 po AC in podobno je vsekakor treba kaznovati; vendar imajo do uporabe cest pravico tudi manj spretni, počasnejši vozniki.
Svet je sestavljen zelo heterogeno;
oz.:
sto ljudi - sto čudi;
oz.:
vsi drugačni - vsi enakopravni,
itd.
itd.
itd.

Ne znajo (znamo :oops: ) vsi optimalno voziti!

PS: žmigavci so pri vsakem avtu zato, da se jih uporablja, se mi zdi. tisti, ki jih ne uporablja, ima svoj razlog, morda z eno roko drži volan, z drugo pa se čoha po jaj*ih, vsaj tako si mislim, ko me kdo na cesti ogrozi (kar je pogosto) s spreminjanjem smeri brez žmigavca.
Al pa razmišljajo tako kot v Moskvi, ko vsi vozijo cele noči samo s parkirnimi lučmi, ker žarnice šparajo.
(pa brez zamere - glede j**c :) )

Razmišljaš pravilno, ampak dejstvo je, da je potrebno tudi v avtošoli, če so razmere na cesti v redu, peljati po omejitvi (+/- nekaj %), ne tolerira se niti manj, niti več. Če je nekdo preveč plašen za vožnjo v prometu je prezgodaj dobil vozniško dovoljenje. Kar se tiče mestne vožnje se nad počasnejšo vožnjo ne pritožujem, z izjemo vpadnic, kjer tistih 60 km/h res ni težko vzdrževati. Kar pa se smernikov tiče pa na tem področju pri nas vlada kaos. Ne samo, da ne dajejo smernikov, tudi pogledajo ne v ogledalo, če se jim kdo približuje. Za moje pojme lahko polovico voznikov mirno odstranijo iz prometa v imenu večje varnosti, pa, čudež, povečini ne gre za prehitre voznike (z izjemo nekaterih prenapetežev, katere bi dal zapreti), ampak za voznike nesposobne normalnega delovanja v prometu.

Uporabniški avatar
Perica
Stalni uporabnik

Napisal/-a Perica So jan 08, 2005 9:22 am

mene najveckrat k hitri voznji sprovucirajo prav teli "prepocasni vozniki"!!! zadnjic ko sem sev domov je blo tkole:
- omejitev 90, peljal 60
- omejitev 60, peljal 40
- omejitev 50, peljal 30 (to je od Stanezic proti Medvodam)

madona, men se strga ko take vidm!!!

bi pa zadnjic tud skozi tisto vas kjer zivim skoraj znoru, ker je zgleda en ata pred mano svojo zenkico "peljal na izlet", zato je pri omejitvi 50 peljal 20!!! zravn je pa ata lepo gledov skozi okno in nekaj mahal z rokami!!!

ENI RES MISLIJO DA SO SAMI NA CESTI IN DA IMAMO VSI CASA NA PRETEK!!!!!!!!!

lp, peter

Uporabniški avatar
reber
Uporabnik

Kraj: Bled

Napisal/-a reber So jan 08, 2005 9:33 am

Kopiram 30. in 31. člen ZVCP ki pravi:

Hitrost vožnje
30. člen
(1) Voznik sme voziti s takšno hitrostjo, da vozilo ves čas obvladuje in da ga lahko ustavi pred oviro, ki
jo glede na okoliščine lahko pričakuje.
(2) Hitrost in način vožnje mora prilagoditi svojim sposobnostim, lastnostim in stanju ceste ter
preglednosti na njej, gostoti in drugim značilnostim prometa, vremenskim razmeram ter značilnostim
vozila in tovora v njem ali na njem.
(3) Voznik ne sme brez upravičenega razloga voziti tako počasi, da bi oviral druge udeležence v
cestnem prometu. Kadar se za vozilom, ki vozi na čelu kolone s hitrostjo, ki je nižja od največje
dovoljene hitrosti na cesti ali delu ceste, po katerem vozi, in nižja od hitrosti prometnega toka vozil na
smernem vozišču, nabere kolona vozil, ki ga ne more varno prehiteti, se mora voznik na prvem
primernem kraju umakniti z vozišča in pustiti kolono vozil mimo.
(4) Kadar je hitrost vozila iz prejšnjega odstavka za več kot polovico nižja od največje dovoljene
hitrosti na cesti ali delu ceste, mora voznik takega vozila vklopiti varnostne utripalke, razen če
uporablja rumeno utripajočo luč v skladu s 128. členom tega zakona. Ko se za njim nabere kolona
vozil, ki ga ne more varno prehiteti, se mora na prvem primernem kraju umakniti z vozišča in pustiti
kolono vozil mimo.
(5) Z globo 50.000 tolarjev se kaznuje za prekršek voznik, ki ravna v nasprotju s prvim ali drugim
odstavkom tega člena. Vozniku motornega vozila se izreče tudi 4 kazenske točke.
(6) Z globo 30.000 tolarjev se kaznuje za prekršek voznik, ki ravna v nasprotju s tretjim ali četrtim
odstavkom tega člena.
(7) Z globo 10.000 tolarjev se kaznuje za prekršek voznik, ki ne potrebuje vozniškega dovoljenja, ki
ravna v nasprotju s prvim ali drugim odstavkom tega člena.
31. člen
(1) Voznik ne sme nenadoma zmanjšati hitrosti vožnje, razen v nevarnosti.
(2) Voznik, ki namerava znatno zmanjšati hitrost, se mora prej prepričati, da lahko to varno stori.
(3) Z globo 30.000 tolarjev se kaznuje za prekršek voznik, ki ravna v nasprotju z določbami tega člena.

Kazen za prepočasno vožnjo je prenizka in se jo tudi zelo zelo redko prakticira, kazen namreč.[/i]
www.reber.si - www.elektron.si - www.pastir.info

Uporabniški avatar
pugi405
Poznavalec foruma

Napisal/-a pugi405 So jan 08, 2005 10:19 am

Jst dobim izpuščaje, ko vidm, da nekdo 10 ali 20 km/h premalo pelje. Prehitet ne moreš, za njim ne moreš vozit :x :x . Takim loletom bi blo treba na rit en velik L obesit namest tablce.

Uporabniški avatar
neyc
Novinec

Kraj: Mb

Napisal/-a neyc So jan 08, 2005 11:54 am

sam da bi parim počasnetom dali 50 čukov, pa bi se spravli k sebi ostali,..

zadnjič se pelem vjutro v službo, en z lado njivo se pele 40 omejitev 90, za njim kolona 10-15 avtov, on pa še vedno naprej, doben si pa ni upal prehitevat, mater so vsi posrani, naj bi blo mal ledeno, pa ni blo, če ko sem prehiteval kolono sem prišo na 120 pa še pol S ovinek, pa ni blo dobene poledice,..

Uporabniški avatar
sport
Stalni uporabnik

Napisal/-a sport So jan 08, 2005 11:58 am

neyc maš srečo če bi pa bla poledica bi bli pa sam še spomini nate
Vozi hitro in reskiraj

Uporabniški avatar
vepar
Poznavalec foruma

Kraj: nou mejst

Napisal/-a vepar So jan 08, 2005 12:05 pm

a to se tko proba če je poledica?

gasa u ovink, če ni ledeno je dobr. če pa je ---pa več sreče prihodnjič. :lol:

Freelancer
Nov uporabnik

Napisal/-a Freelancer So jan 08, 2005 12:29 pm

:D Jaz bi postavil kazni samo za izven naselja - če je cesta suha in so pogoji normalni, potem plačaš 15k kazni za 20km/h pod omejitvijo, potem tisto kazen z 1 kazensko piko za 30km/h pod omejitvijo in tako dalje. Sej nimaš nobenega izgovora, da se tam vlačiš. Če imaš pa kakšne probleme z avtomobilom pa itak prižgeš vse 4 lučke in se odvlačiš do najbližjega parkirišča, tko da te za to ne morejo kaznovat ;) Isto je, če je pač tvoje vozilo omejeno na manjšo hitrost kot pa je omejitev. Tko da ne vidim tu problema. Začnite kaznovat polže, ker ovirajo promet ;)
edit:
To je sicer zelo občutljiva tema, itak bi lahko tako kaznovali samo na določenih cestah. Lahko je nekje omejitev 90 in če ti voziš 90 se ti bo avto v vseh ovinkih zelo nagibal, tako da greš težko na nedeljski izlet s polnim avtomobilom.
Recimo za ravne ceste bi bilo pa to čisto OK... Naprimer stara cesta KR-LJ... tam lahko furaš kokr hočeš, ker je dovolj ravna.
Na AC tega sploh nebi izvajal. Pasov je dovolj, tako da pač tiste zaspance, ki vozijo 80km/h lepo prehitiš.
Zadnjič spremenil Freelancer, dne So jan 08, 2005 12:43 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
Avalon
Novinec

Kraj: Vrhnika

Napisal/-a Avalon So jan 08, 2005 12:40 pm

Saj so kozani za prepočasno vožnjo... samo kot je bilo napisano se jih zelo redko izdaja. Pravičnost pa taka.
Varno vožnjo vam želi Avalon.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov