Debate, ki niso vezane na ostala področja...

damekk
Nov uporabnik

rdeča, policaji pa nič!

Napisal/-a damekk Po jan 10, 2005 7:08 pm

Ok, večkrat vidim kake situacije, ko policisti izsiljujejo, vozijo brez smerokazov ipd. Ampak danes me je pa prav pošteno razkurilo.
Čakal sem pred prehodom za pešce v semaforiziranem križišču. (Mariborčani boste vedeli, katero veliko križišče je poleg modne hiše in citya). No, vglavnem cesta je 3 pasovna (levo/ravno, ravno, desno) in pas za desno je bil zaprt - rdeč semafor. Tam je bila enih 50m dolga kolona, tretja po vrsti sta bila policaja z marico. Ostala dva pasa sta imela zeleno, gužve ni bilo. Pešcev pred semaforiziranim prehodom pa je bilo cca 10. No in naenkrat se pasova za levo oz ravno zapreta - rdeča luč in po cca 2 sekundah skozi križišče(mimo policajev) uleti ženska s petko. Kake pol sekunde pred tem se je zelena prižgala tudi pešcem, tako da so nekateri že stopili na cestišče.
Jaz seveda pogledam proti policistoma, ki sta stvar gotovo videla, jima z glavo in rokami pokažem, češ: kaj ne bosta šla za njo?! in grem čez prehod. Potem sta obadva bulila v mene, kot da sem jaz največji zločinec. Nekaj časa me je sicer melo, da bi poklical na policijo in razložo situacijo, vendar sem vsak dan na cesti in bi si rad prihranil morebitne sitnosti.

Take stvari me res zelo razjezijo in sprašujem se, kaj narediti v tem primeru. Ne zdi se mi fer, da te močno oglobijo, če pelješ po prazni, ravni cesti 10km preveč, ko pa nekdo prevozi rdečo in s tem ogroža varnost večih ljudi pa kot da se ni nič zgodilo. Vse bolj se mi zdi, da gre le za čimhitrejše in čimlažje polnjenje blagajne kot pa dejansko za večjo varnost v prometu. Meriti z radarjem je itak lažje, kot pa loviti prekrškarje.

Sicer pa je ta rdeča luč zelo velik problem, kateremu bi bilo potrebno posvetiti veliko več pozornosti. Vsak dan prehodim kake 3km po Mariboru in ob tem naštejem vsakič vsaj 3 primere, ko folk vozi skozi rdečo. Tudi pri označenih prehodih se kot pešec včasih pošteno načakaš... Le zakaj organi pregona ne posvečajo tej problematiki več pozornosti?? V Avstriji ti recimo vozniki ustavijo že, ko stojiš pred prehodom, pri nas pa si včasih že napol poti čez cesto, avti pa še kar žvižgajo mimo tebe :x

Naj dodam še, da nimam nič proti policistom, kateri opravljajo svoje delo dobro in v skladu z zdravo pametjo :D . Tudi taki se najdejo.

Uporabniški avatar
[LePP]
Novinec

Kraj: Kranj

Napisal/-a [LePP] Po jan 10, 2005 7:37 pm

ma fak ... u k nej grejo po domač povedan .. sej mene so z rolerji ustavl .. d kao nesmemjit po cesti .. in še kazen so mi hotl napisat sam so prašal kolk sm str ( to pred leti) in sem rekel 17.5 pa so rekl no dobr maš srečo d nis 18 ker bi šel k sodniku za prekrške .. torej nam se spravlajo .. na tiste k bi jih pa res mogl lovit pa ne .. ma k,....
PaPy

Slika

Uporabniški avatar
M3
Moderator foruma

Kraj: Koper

Napisal/-a M3 Po jan 10, 2005 8:04 pm

mislim da dvoma o tem da je vse skupaj polnjenje državne blagajne ni.
in oni to naredijo na najlažji način tako da merijo z radarji in samo pisanje položnic,
in še vse skupaj delajo na takih tasah ceste da se revežev čim več nabere.
policajem o katerim si pa pisal pa se očitno jim ni ljubilo divjat za eno babo ker
je šla čez rdečo. in če želiš stvar prijavit najdi očividce in pejdi na kakšen višji organ,
ker če boš policajem to rekel ne bo nič ker vemo kako je z raznimi vezami.
tle bi omenil pregovor roka roko opere :lol:
Slika

Uporabniški avatar
Miholl
Uporabnik

Kraj: Long Melford, Suffolk, England

Napisal/-a Miholl Po jan 10, 2005 8:16 pm

policaji ne smejo lovit z kiblam...odkar so se 3 prevrnile. pač so za druge namene ;)

Uporabniški avatar
Alexx
Nov uporabnik

Kraj: Koroška

Napisal/-a Alexx Po jan 10, 2005 8:24 pm

Ja, ti naši organi pregona so včasih parodija sami nase..Tile so stali v križišču in gledali kako una ženska divja skozi rdečo pa nič, mene pa so enkrat ustavili z lučmi pri Fontani in me na vsak način hoteli prepričati, da nisem pripasan...Pa gledal je v moj pas kako leži čez mene in je zapet v zaponko in mi trdil, da nisem pripasan...Saj nisem mogel verjeti kaj slišim. Skoraj sem ga bil vprašal, če je očala doma pozabil, ko se je očitno pričel zavedati, da mu ne bom kimal, ko mi hoče nekaj dobesedno podtakniti. Seveda je našel varianto, kako nisem bil pripasan, ko je pripeljal za mano. Očitno je res vozil brez očal, ali pa za tisti dan še ni imel norme izpolnjene....Pa se človek vprašaš, ali res lahko po lastni presoji odločijo, če bodo nekoga kaznovali in, če nekoga ne bodo kaznovali, ker pač......?Ali pa celo, da bodo nekoga kaznovali za nekaj, kar ni storil. Kajti na sodišču je beseda "navadnega" državljana proti besedi policista. Rezultat tega pa je itak vsem poznan... :?
Vruuuuum

Uporabniški avatar
Avalon
Novinec

Kraj: Vrhnika

Napisal/-a Avalon Po jan 10, 2005 9:44 pm

Policija si lahko špoga take "kresničke" ker jih na terenu tako ali tako noben ne preverja. Na postaji in potem višje na MNZ je bistveno sam da je dovolj položnic. Sicer pa kaj jokaš... počaki, da boš imel opravka z Vojaško Policijo. Tisto je pa zanimivo. :twisted:
Varno vožnjo vam želi Avalon.

Uporabniški avatar
FireSTORM
Poznavalec foruma

Kraj: Murska Sobota

Napisal/-a FireSTORM Po jan 10, 2005 9:47 pm

ti se buniš...
hočem it v pon.(včeraj) prek prehoda v radgoni, pešči že zeleno na cesti pa rdeča, skoraj stopim na cesto, nakar leti mimo mene nek avto z prek 80km/h za njim pa še tovornjak tudi prek 80km/h...mislim WTF???? samo stal sem in gledal še nekaj cajta ker se nisem mogu premaknit :evil:

damekk
Nov uporabnik

Napisal/-a damekk Po jan 10, 2005 10:08 pm

Če ne ustaviš, ko kdo stoji pred prehodom(brez da bi sploh stopil nanj), te pri naših severnih sosedih lepo pokasirajo! Je foter zaradi tega že plačal nekaj eurov...
Pri nas pa štala... zadnjič stojim že kako minuto pred prehodom pa sam bog ne ustavi. Potem vidim že na daleč en avto, ki kljub koloni, ustavlja. No, ko je bil dovolj blizu, sem opazil, da ima avstrijske tablice... Naši nasprortivozeči pa seveda še kar vozijo, čeprav je voznik na drugi strani cestišča že ustavil. Seveda do zadnjega metra. Bog ne daj, da je kaki kombi vmes, ki bi zakril pogled...

Dajmo raje folk naučit vozit, namesto da kasiramo na veliko :!:
Raje prispevam desetaka za izpopolnjevanje voznikov, kot pa zaradi 5km/h prevelike hitrosti po ravni cesti ob 2 zjutraj. Ampak seveda je tu novi zakon in zdaj bodo seveda naenkrat vsi začeli voziti po predpisih in varno.

TOM1.5
Nov uporabnik

Kraj: Štajerska

Napisal/-a TOM1.5 Po jan 10, 2005 10:14 pm

FireSTORM je napisal/-a:ti se buniš...
hočem it v pon.(včeraj) prek prehoda v radgoni, pešči že zeleno na cesti pa rdeča, skoraj stopim na cesto, nakar leti mimo mene nek avto z prek 80km/h za njim pa še tovornjak tudi prek 80km/h...mislim WTF???? samo stal sem in gledal še nekaj cajta ker se nisem mogu premaknit :evil:

eh radgonska cesta je tak katastrofalna. če hočeš tam it čez cesto, je skoraj kot da bi delal samomor odkar smo v EU, ker je nenormalno dosti kamioniv. pa še na prehodu za pešce ima zelena luč ful kratki interval

Uporabniški avatar
dj_em
Poznavalec foruma

Kraj: Zemlja --> Evropa --> pr mami doma :D

Napisal/-a dj_em Po jan 10, 2005 10:30 pm

zato mi take policaje v kiblah prpizdimo v njih do fula da se premetavajo po cesti tko kkot je blo prejšn tedn k so :lol: hodil vn pol čez okn :cry

Mate
Poznavalec foruma

Kraj: Dolsko

Napisal/-a Mate Po jan 10, 2005 10:37 pm

Takih in podobnih prekrskov se pred ocmi policajev zgodi precej. Tudi sam sem jih ze veliko videl. Ce policaj nima naloge ustavljati prekrskarjev CPP bo takega zelo verjetno spregledal. Tudi ce ima to nalogo... pa se mu ne bo dalo, pac ne bo sel. Debat o tem je bilo ze veliko.

Sedaj pa se ena na pesce. Sam pescem v 80% ustavim, tudi ce le stojijo ob prehodu za pesce, ce jih le opazim dovolj zgodaj. Zaradi tega sem bil ze najmanj trikrat skor ob zadnji odbijac. Eden je ze na pol zapeljal dol s ceste, en pa na pas za levo zavijat, ...
Sem pa imel par dni nazaj en precej grd primer. Ura je bila malo pred sedmo zjutraj, tako da je bilo zunaj se precej temno. Peljal sem se po cesti Litija - LJ, ki je zjutraj v zimskem casu vecinoma v megli. V Bericevem nas je najmanj 10 (najmanj 5 pred in 5 za mano) peljalo mimo pesca, ki je stal na prehodu za pesce, na nasprotnem voznem pasu, pol metra od nasih avtomobilov. Nobeden ga ni opazil, ker nobeden niti trznil ni z bremzo - jest tud ne :oops: . Seveda to ni prov, je pa res, da je bil tisti pesec precej temno oblecen, tako da vsi pesci, ce se odpravljate na ceste po temi vzemite sabo vsaj kresnicko :!:
Zelo veliko pa je tudi ljudi, ki pac stojijo pri prehodu za pesce in nimajo namena it cez. Zarad takih vcasih ne vstavim komu, ker se mi zdi statist :)
Slika

Uporabniški avatar
pilgrim
Uporabnik

Re: rdeča, policaji pa nič!

Napisal/-a pilgrim To jan 11, 2005 5:46 am

damekk je napisal/-a:Nekaj časa me je sicer melo, da bi poklical na policijo in razložo situacijo, vendar sem vsak dan na cesti in bi si rad prihranil morebitne sitnosti.

al pa kot je napisal Alexx:

Kajti na sodišču je beseda "navadnega" državljana proti besedi policista. Rezultat tega pa je itak vsem poznan...

dajte se prosim zavedat, da so časi, ko je država s svojimi represivnimi organi predstavljala sredstvo za prisilo državljanov - mimo. nehajmo se kot posamezniki obnašat servilno in bogaboječe do aparata države. nikakor ne pozivam k anarhiji, vendar DRŽAVLJAN - posameznik, jaz, ti, on ... ima svoje pravice; zato prijavite dogodke, kot jih opisuje damekk, zato se zavedajte, da vaša beseda (ne bi smela) biti nič manj težka, kot beseda koga drugega. Seveda se lahko obnašaš kot svojih pravic se zavedajoč državljam le, če tudi z dovolj resnosti določene omejitve, ki jih država odreja - upoštevaš.
Če že mora biti denar sveta vladar, imejte v zavesti, da je celotna država plačana s TVOJIM denarjem, da policijo, vojsko, sodstvo... financiraš ti kot davkoplačevalec.

Zato mi ni vseeno, ko se skozi kraj pelje marica z lučjo in sireno, ali je res na nujni vožnji al pa si samo tople pice vozijo!

PS: Vsi, ki svoje delo kot policaji... opravljajo vestno in pošteno (in mislim, da je takih kar večina) naj oprostijo za zgornje, malo karikirane besede;
Zadnjič spremenil pilgrim, dne To jan 11, 2005 5:50 am, skupaj popravljeno 2 krat.
lp pilgrim

Uporabniški avatar
ice
Administrator a.com

Kraj: Gorenjska

Napisal/-a ice To jan 11, 2005 5:48 am

firestorm: ravno prej, na Jesenicah ob 5:15 se peljem skozi Jesenice, ko se začnejo semaforji vklapljat... tko gori rdeča za glavno in stransko cesto, pred mano tovornjak na glavni... Ko se tipu na stranski prižge zelena počas spelje, takrat pa tovornjak po gasu skozi rdečo pred njemu... sva sam gledala. Pol pa dobot tacga norca... teh nesreč ni tolk mal, mene bi že 2x v mestu sesul s strani, če ne bi prej pogledal - par mescov nazaj je en mulc na Jesenicah tkole dva ubil k je ene 120 jih prpiču v bok... sam a veš, nismo LJ da bi to kej poročal kje...
IceBreakr
Ustanovitelj portala/foruma Avtomobilizem.com

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith Sr jan 12, 2005 3:05 am

js pa en kolega sva zadnic stala(on vozu) pred rampami+navadnim semaforjem(za rampami je krizisce) tm pr litostroju, in sicer iz litostrojske strani proti viatorju, za nama pa policijski avto.

kolega je ratu vs zivcn, in se mu je tok mudil, da ko so se rampe odprle in je bla luc na samaforju(navadn semafor ne od zeleznice) se zmer rdeca, je on potegnu pa letu direkt cez krizisce v rdeco luc :shock: ce bi mal poznej to naredu bi naju en direkt napicu. no sam point tega pisanja je pa to da se policijski avto za nama sploh ni zmenu za to, ne beu ne meu in sva se odpeljala ko da ni blo nic. :shock: :shock:

ni mi jasn zakaj nista sla za nama in nama napisala kazni. sta bla mogoce na malci :?:
al sta pac vidla da je cloveku zamedl pa nista ustavla?

cudn vseskp.

no sam na tej tocki morm pa se mal pohvalt nase copse, ker ucer zvecer ko sm su dam, sm na bogih 18km ac vidu 2 prometne nesrece, ki sta se zgodile zarad megle, in morm rect da so policaji in cestarji res kul oskrbel vse skp, in neglede na to da je avto stau na boku sred dvopasovne ac, je promet normalno tekel okol. pohvalno.

damekk
Nov uporabnik

Napisal/-a damekk Sr jan 12, 2005 4:42 pm

No po moje je to, če gre nekdo skozi rdečo, predvsem ko so gor že pešci, poskus umora! Koliko sem slišal je lahko poskus umora že, če s pištolo ustreliš v zrak, ko je okoli folk... Zakaj ne bi bilo še to. :twisted: Par folka v zapor pa bi se celota hitro spametovala :D

Sploh otroci so taka ogrožena vrsta. Dostikrat smo tudi sami v mladih letih tekmovali, kdo priteče prej čez cesto, štart ob zeleni... Predstavljajte si nekoga, ki se pelje cca 70 proti križišču, kjer se je prižgala rdeča in še pospešuje, medtem ko se je pešcem ravnokar prižgala zelena. Dostikrat se res izide... Kaj pa če res kaki igrivi, neprevidni, otrok steče hitro proti drugi strani? Tudi taki, ki zadnji hip oz. v rdeči prevozijo semafor in potem polkrožno obrnejo in zapeljejo nazaj po drugi strani ceste so lahko izjemno nevarni, sploh zato, ker je velikokrat prisotna velika hitrost, koncentracija pa ni zadostna.

Malo sem se sicer omejil na semaforizirana križišča, vendar me ravno tu najbolj moti stanje. Po moje se ravno tu dogajajo največje nepravilnosti in pretijo velike nevarnosti. Do tragedij pa velikokrat ne pride le zato, ker folk sam reši nesrečo (odskoči, zabremza,... ) v zadnjem hipu. Vendar nas sreča lahko kaj hitro zapusti in takrat je dobro biti pripravljen :D

Uh, kako lepo bi bilo, da bi kakšnega policista videli toliko kot za radarjem, tudi v križiščih. Slišim namreč enega kolega pa drugega pa tretjega, pa vsak pravi, da ga je že kdaj skoraj povozo avto ob prečkanju ceste. Torej se to ne dogaja samo meni :D . Na drugi strani pa vsak dan slišimo, koliko policije je na cestah, koliko kazni je bilo izrečenih, ... Na eni strani tolikšna skrb za varnost, toliko patrulj zunaj, na drugi strani pa stopiš na en bogi prehod za pešce ali se zapelješ pri zeleni v križišče in si lahko z eno nogo že v grobu. Tu mi zdrava pamet ne da miru in sem mnenja, da je prevelik poudarek na hitrost. Folk res vozi bolj počasi, da vozi bolj previdno/varno pa ne bi mogel reči. Ni samo hitrost tista, ki ubija, da ostalih poškodb niti ne omenjam.

Uporabniški avatar
FireSTORM
Poznavalec foruma

Kraj: Murska Sobota

Napisal/-a FireSTORM Sr jan 12, 2005 6:43 pm

ice je napisal/-a:firestorm: ravno prej, na Jesenicah ob 5:15 se peljem skozi Jesenice, ko se začnejo semaforji vklapljat... tko gori rdeča za glavno in stransko cesto, pred mano tovornjak na glavni... Ko se tipu na stranski prižge zelena počas spelje, takrat pa tovornjak po gasu skozi rdečo pred njemu... sva sam gledala. Pol pa dobot tacga norca... teh nesreč ni tolk mal, mene bi že 2x v mestu sesul s strani, če ne bi prej pogledal - par mescov nazaj je en mulc na Jesenicah tkole dva ubil k je ene 120 jih prpiču v bok... sam a veš, nismo LJ da bi to kej poročal kje...

mah mene bo tak enkrat avto zgazu v tej gnili radgoni...
sem mel že tolkokrat srečo...
enkrat me je en starejši občan potegnil nazaj če ne bi me zbil avto z hitrostjo prek 80km/h tudi skoz rdečo...

KJE PA STE ZDAJ POLICAJI POF00KANI?
tam se nekaj z totimi omejitvami pederišite pa preverjate ker 1km/h prehitro pelje
za v mestu pa vas boli k***c če kdo koga zgazi!

P.S: se opravičujem za izpad, samo me to razjezi, pa še slabe volje sem danes...
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot], Google Adsense [Bot] in 10 gostov