Debate, ki niso vezane na ostala področja...

pele
Novinec

Odločno nasprotujem!

Napisal/-a pele Sr jan 12, 2005 3:15 pm

Trdijo, da je za vse vedno in povsod kriva hitrost, a to ne drži.
Problem,ki ga hočem načeti,je naslednji oziroma sprašujem policijo,kolikokrat je ustavila,izločila iz prometa ali kaznovala voznika,ki je na odprti cesti kjer je dovoljena hitrost npr. 90 km/h,vozil 60 do70 ali še manj in za seboj"cijazil"celo kolono.
Druga , še bolj nevarna plat take vožnje pa je , ker smo ljudje pač različni , z različnim pragom (ne)strpnosti, da se nekomu v koloni "strga film" in da zaradi počasneža prične prehitevati vozila pred seboj v okoliščinah, v katerih tega v normalih razmerah nikoli ne bi storil in nesreča je tu.
S tem želim izzvati polemiko o tem problemu,ki bo z gostejšim prometom vedno bolj aktualen.Zastoji so veliki in niso vedno krive slabe ceste,ampak tudi zaradi počasnetov in zaradi tistih,ki potrebujejo 10 in več sekund,da spelejo pri zeleni luči na semaforju.Zaželeno bi bilo mnenje psihologa ali psihiatra,ki naj pove,kaj meni o voznikih,ki po magistralkah vozijo s hitrostjo, s katero drugi zapeljejo iz garaže..
To je članek(iz časopisa) voznice,ki vozi 40 let.Podpiram jo 100%, kaj pa vi?

s_mande
Stalni uporabnik

Kraj: Koroska

Napisal/-a s_mande Sr jan 12, 2005 3:21 pm

Vsekakor sem za to,kar je napisala...Ima popolnoma prav in se tudi popolnoma strinjam z njo!Tudi taksne je treba kaznovati,ne samo tiste ki vozijo 10,20 ali vec prevec!Vozi pac toliko kolikor je omejitev,a ne!

SE POPOLNOMA STRINJAM S TEBOJ IN GOSPO!!!

Uporabniški avatar
HORSE
Poznavalec foruma

Kraj: Promised Land

Napisal/-a HORSE Sr jan 12, 2005 3:26 pm

To je vbistvu že stara in zguljena tema, je pa na nek način še vedno oz. spet aktualna...
Slika

Uporabniški avatar
kaWsk
Uporabnik

Kraj: Dol pri Ljubljani

Napisal/-a kaWsk Sr jan 12, 2005 3:34 pm

običajno ne prehitevam, vsaj do 1.1.2005 nism- če so pred mano vozili po predpisih in ne manj- in tako je blo, razn izjem ob nedeljah :) . Sedaj pa skoraj vsaki dan naletim na nekoga ki vozi 60 vse do ljubljane. Živim med litijo in ljubljano, med to potjo imamo 4x omejitev 60kmh, drugače 90. Folk se sedaj boji kazni in raje kr skoz vozi 60, ker najbrž ne ve kdaj se konča znak :? Jz in marsikdo drug seveda ne zdrži teg in prehitavamo tud cele kolone :? Že tko dostikrat poči na zasavki, sedaj se mi zdi da bo še večkrat. Ravno u nedeljo zjutraj sem se vračal domov se moral na polno zažlajfat (povrh tega je bla še poledica, jz pa brez abs-a), ker je nekdo spet postal živčn in hotel na vsak način prehitet fuckin počasneta :evil:

pomoje bi moral sprejeti isti kazni tudi za minus hitrosti :!:
EJ6

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith Sr jan 12, 2005 3:44 pm

s_mande je napisal/-a:Vsekakor sem za to,kar je napisala...Ima popolnoma prav in se tudi popolnoma strinjam z njo!Tudi taksne je treba kaznovati,ne samo tiste ki vozijo 10,20 ali vec prevec!Vozi pac toliko kolikor je omejitev,a ne!

SE POPOLNOMA STRINJAM S TEBOJ IN GOSPO!!!

se podpisem tle spodi.

definitivno sm js en izmed zivcnih, k po 10 minutah zgubi zivce in gre prehitevat na vse ali nic. sploh je ta problem tista cesta ki vodi ces trojane, kjer se ni ac.

nevem zakaj sam tm me zmer spravocira kdo na ta nacin, recimo na dolenjski cesti ki je pa isto dvopasovna, pa tega ne pocne skor nihce in se vsi vozjo z normalno hitrostjo.

prou cudn

Damjan19
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a Damjan19 Sr jan 12, 2005 3:51 pm

ja...sam tile ko počas vozjo so pa povečini starcki...ti očuvajo avteka pol ga pa dobimo za mal dnarja pa ohranjenga da se ti srce trga ko ga morš vzun na mrazu pustit. :-P

Uporabniški avatar
ZoRRo666
Nov uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a ZoRRo666 Sr jan 12, 2005 4:24 pm

folk ni ziher a je omejitev 60 al 90 pol pa za vsak slucaj rajs 60 pelejo... znakov pa itak noben ne spremlja :bonk :roll:
Better to harras rich women than motorcycle gangs.

Uporabniški avatar
kaWsk
Uporabnik

Kraj: Dol pri Ljubljani

Napisal/-a kaWsk Sr jan 12, 2005 4:26 pm

ZoRRo666 je napisal/-a:folk ni ziher a je omejitev 60 al 90 pol pa za vsak slucaj rajs 60 pelejo... znakov pa itak noben ne spremlja :bonk :roll:

točn to :evil:
EJ6

Uporabniški avatar
Avalon
Novinec

Kraj: Vrhnika

Napisal/-a Avalon Sr jan 12, 2005 4:32 pm

Slovenci smo škrti zakaj bi dal državi 10.000 ali 20.000 tolarjev če ni treba, zato taka "polžja" vožnja. To ti bo rekel vsak psihiater, sicer na velik bolj zaj**** in "znanstven" način, ampak bistvo bo isto. Kar se tiče vožnje, če bi vsi vozil po omejitvah bi bila vožnja ravno tako "tekoča" ko če bi vsi vozil 20km/h več, kar se na tem forumu blazno poudarja, da so naše omejitve na cestah počasne... bull shit. A vam dam en paradoks... jaz od Vrhnike do LJ-Center (beri bavarski dvor) po lokalni cesti porabim cca. 38min.. če vozim po omejitvah!!! Če vozim preko omejitev tam 15km/h več.. pa porabim 30min. Pa bi mogla bit razlika v času na to razdaljo s tema dvema hitrostima malo večja mar ne??? Mate pojasnilo. Jaz ga nimam. 8 minut razlike... uh joj svet se bo podru v tem času! :evil: Ne gre se za počasne voznike.. gre se za ustrahovanje voznikov in s tem naredijo vožnjo počasnejšo. Ko se bo njihova samozavest povrnila (se pravi da jih policaji ne bojo ustavl na vsakem vogalu) se bo hitrost dvignila, sicer me zanima kje ta gospa vozi, ker po cestah kjer jaz vozim ni nobene počasnele.. prej razno razni dirkači.
Tko, da je to spet eno subjektivno mnenje neke osebe ki ima svoje normative vožnje, ki predvidevam niso v skalu z predpisanimi normativami. NE STRINJAM SE Z NJO!
Varno vožnjo vam želi Avalon.

Uporabniški avatar
Župa
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Župa Sr jan 12, 2005 4:56 pm

Spet kr ena brezvezna tema, kejr je point samo to da so eni iz inata proti policajem in zakonom!!

Krneki

Pa brez zamer

Lp
NIC HUDEGA NI, CE SE VAM NIC NE DA.
VAZNO JE, DA SE VAM NIC NE VZAME!

AudiRS
Nov uporabnik

Napisal/-a AudiRS Sr jan 12, 2005 5:06 pm

Ne morejo mu napisati kazni, ker ni "podkoračil" najmanjše dovoljene hitrosti na tej cesti, ki pa nevem koliko je (oz. če sploh je). Druga strar pa je, če se za njim nabere kolona avtov, takrat pa se mora odmaknit.
Slika

Uporabniški avatar
f4676
Novinec

Napisal/-a f4676 Sr jan 12, 2005 5:28 pm

Se strinjam, da bi bilo potrebno tudi tistim cepcem, ki vozijo 60 tam kjer je omejitev 90 ipd prav tako kaznovati. Ravno sinoči sem zaradi enega pofukanca, ki je cijazil skoraj razbil avto, ker mi je po 10 min cijazenja za njim utrgalo film in sem prehiteval celo kolono, ki se je naredila za njim.
Slika

Uporabniški avatar
Mazda323
Nov uporabnik

Kraj: Slovenija

Napisal/-a Mazda323 Sr jan 12, 2005 5:53 pm

Kaj pa najpogostejši povzročitelji prometnih nesreč so mladi vozniki??S tem se jaz čisto ne strinjam, kaj pa nekateri upokojenci stari ljudje (okoli 70 let) ko se spravljajo za volan pa vozijo tako da samo :x, pa delajo same pi*****je po cesti ko ne znajo vozit....!

Uporabniški avatar
FireSTORM
Poznavalec foruma

Kraj: Murska Sobota

Napisal/-a FireSTORM Sr jan 12, 2005 6:39 pm

tomaz40 ma dober stavek v podpisu:
Hitrost ne ubija! Ubijajo le nesposobneži za volanom...

torej veš kaj mislim...ali? :roll:

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Sr jan 12, 2005 6:48 pm

Avalon je napisal/-a:Slovenci smo škrti zakaj bi dal državi 10.000 ali 20.000 tolarjev če ni treba, zato taka "polžja" vožnja. To ti bo rekel vsak psihiater, sicer na velik bolj zaj**** in "znanstven" način, ampak bistvo bo isto. Kar se tiče vožnje, če bi vsi vozil po omejitvah bi bila vožnja ravno tako "tekoča" ko če bi vsi vozil 20km/h več, kar se na tem forumu blazno poudarja, da so naše omejitve na cestah počasne... bull shit. A vam dam en paradoks... jaz od Vrhnike do LJ-Center (beri bavarski dvor) po lokalni cesti porabim cca. 38min.. če vozim po omejitvah!!! Če vozim preko omejitev tam 15km/h več.. pa porabim 30min. Pa bi mogla bit razlika v času na to razdaljo s tema dvema hitrostima malo večja mar ne??? Mate pojasnilo. Jaz ga nimam. 8 minut razlike... uh joj svet se bo podru v tem času! :evil: Ne gre se za počasne voznike.. gre se za ustrahovanje voznikov in s tem naredijo vožnjo počasnejšo. Ko se bo njihova samozavest povrnila (se pravi da jih policaji ne bojo ustavl na vsakem vogalu) se bo hitrost dvignila, sicer me zanima kje ta gospa vozi, ker po cestah kjer jaz vozim ni nobene počasnele.. prej razno razni dirkači.
Tko, da je to spet eno subjektivno mnenje neke osebe ki ima svoje normative vožnje, ki predvidevam niso v skalu z predpisanimi normativami. NE STRINJAM SE Z NJO!

Lej tkole se zmenma.... Prit enkrat do men. pa se boma peljala z mojim avtom od men pa do mb ene 3x zapored....... Pa boš hitr popizdu. Cesta sicer ovinkasta in ob dravi. ampak kamot se da pelet 80-90 povsod na odsekih pa potegnit do 130. Policija nima kje stat ker je ob cesti ograja na zgornji strani pa skalovje.... omejitev je 70 in kok folk vozi? 50-60!!!!!!!!!!! A jebemo mast kje naj bo policija če se že tko bojijo? S satelita jih gledajo? Tega pred novim letom ni blo.... zdej pa se to prakticira vsak dan. folk sploh ne upa več vozit... ali pa vozijo posrani pa delajo miljon drugih napak. Prej sma se s punco peljala po AC do bistrce....... kaj se je dogajal? Ura okol pol štiri....gužva na cest (do sem še vse vredu) Ampak folk na AC posran in prehitevalni pas poln do konca.... furali 110 normaln pas pa prazen....... po desni sem skoz vozo ker sem bil hitrejš.....
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith Če jan 13, 2005 12:02 am

blah. folk je nor. vsi bi amerikanizacijo, noben pa psihiatra. sam z amerikanizacijo pride tud psihiatr na vsako osebo, tko da ce ze mormo, pol mormo tud pocas sprejet psihiatra za normalno stalnico zivljenja.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot], Google Adsense [Bot] in 11 gostov