Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
domzalcan21
Uporabnik

Kraj: Domžale

Ker je tema Športni filter zaklenjena

Napisal/-a domzalcan21 Sr jan 12, 2005 7:39 pm

Bi samo rad napisal, da mi je un klinac odgovoru...nekam cudno...

Spoštovani!

Postopki ugotavljanja skladnosti vozil so se začeli s prvo Odredbo o homologaciji vozil 27.03.1993. Bil je sicer še 6-mesečni prehodni rok, tako da so vozila vsa homologirana od 27.09.1993 dalje. Če boste vozilo predelali, vam bodo potrdilo oskladnosti za predelano vozilo izdelali v eni od naših strokovnih organizacij (JP LPP v Ljubljani, Štajerski avtodom v Mariboru ali Avtoplus v Kopru).

Športni filtri oziroma vozilo s športnimi filtri mora biti homologirani. Pri meritvah hrupa vozila se meri hrup vozila in pri tem se upošteva in zapiše vse sestavne dele, ki vplivajo na hrup. Sem pa spada seveda tudi filter za zrak, zato mora biti vozilo s tako sestavo ponovno na homologacijskih meritvah.

S spoštovanjem,

mag. Robert Jerončič, univ. dipl .inž. str.
vodja sektorja za vozila
višji svetovalec I

REPUBLIKA SLOVENIJA
MINISTRSTVO ZA PROMET
Direkcija RS za ceste
Tržaška 19
1000 Ljubljana
tel. +386 1 478 8432
faks. +386 1 478 8417

Prejemnik: <Robert.Jeroncic@gov.si>
V vednost:
Zadeva: Dober dan

Imam samo eno vprašanje glede "špotnih" filtrov.

Zanima me, ali se mora zunanji zraćni filter posebej vpisati v homologacijski kartonček. Imam
namreč alfo 155 letnik 93', homologacijskega kartončka pa nimam...

Torej, zanima me nasplošno, ali je treba zunanji zračni filter homologirati, ali ne. Prosim če mi
pojasnite po katerem členu zakona ga je prepovedano imeti oziroma ga je treba homologirati.

Hvala za odgovore, želim vam lep dan še naprej

LP, Zoran

Uporabniški avatar
cardynal
Novinec

Kraj: slovenj gradec

Napisal/-a cardynal Sr jan 12, 2005 7:49 pm

u pišuka jim materna banda smrdljiva jao ej ka se bo pa treba use homologirat pocasi se radijo ce nebo origina jao ej a pa te prau jebejo policaji zdj lahk zarad tega :evil:

Uporabniški avatar
Pugi
Moderator foruma

Napisal/-a Pugi Sr jan 12, 2005 7:56 pm

jafak.
Slika

Uporabniški avatar
MacAudio
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a MacAudio Sr jan 12, 2005 8:06 pm

Hudo ne. :o Nazadnje si boš mogu še špegle k jih boš meu na glavi oz. na nosu homologirat. :lol:
TSI+DSG = T.N.T.!! ;-))

Uporabniški avatar
eXtreme
Stalni uporabnik

Kraj: Kranj

Napisal/-a eXtreme Sr jan 12, 2005 8:11 pm

kaj pa ce filtra preprosto nimas, in se avto dere ko pes? kaj potem homologiras?

Uporabniški avatar
dejan84
Poznavalec foruma

Kraj: Cesta moj duma

Napisal/-a dejan84 Sr jan 12, 2005 8:14 pm

eXtreme je napisal/-a:kaj pa ce filtra preprosto nimas, in se avto dere ko pes? kaj potem homologiras?

:shock: Sam res!!! Moj kolega ma lanosa, pa se mu, ko da gas, dere k p*****a, pa nima ne auspuha menjanga, ne filtra. Jst sm reku, da je to zato, k je daewoo tolk škrt skupej dan, da ko da gas, potegne mašino nazaj, takrat se pa sname kolektor in zato bolj ruši :lol: :twisted:
Zakaj vozniki hond v dežju vozijo tako hitro? Ker bežijo pred rjo :D

Uporabniški avatar
cardynal
Novinec

Kraj: slovenj gradec

Napisal/-a cardynal Sr jan 12, 2005 8:14 pm

hehehe potem pa mores dat filter not da ti lahk neki homologirajo pa pokasirajo pa bo mislim sam v cem je t ofinta filtra kura pa res ne pridobis tok na glasnosti da bi koga motlo :?

Uporabniški avatar
FireSTORM
Poznavalec foruma

Kraj: Murska Sobota

Napisal/-a FireSTORM Sr jan 12, 2005 8:14 pm

obesek na vzratnem ogledalu? :lol:

Uporabniški avatar
[LePP]
Novinec

Kraj: Kranj

Napisal/-a [LePP] Sr jan 12, 2005 8:17 pm

o hudooo kwa zdj:(( eh jz bom ubajo filter pa avspuh vse v tuv-om .. tko da fafen sie:)
PaPy

Slika

Uporabniški avatar
Mazda323
Nov uporabnik

Kraj: Slovenija

Napisal/-a Mazda323 Sr jan 12, 2005 9:22 pm

V Avstriji in Nemčiji je to čisto normalno, oni morejo tudi imeti homologiran športni filter!

Uporabniški avatar
Perica
Stalni uporabnik

Napisal/-a Perica Sr jan 12, 2005 9:32 pm

a to zdej pomeni da se sportni filter celo da homologirat?! to verjetno ne bo veljalo za univerzalne filtre (konusni filter pa to)?!

Uporabniški avatar
M3
Moderator foruma

Kraj: Koper

Napisal/-a M3 Sr jan 12, 2005 9:41 pm

dejan84 je napisal/-a:
eXtreme je napisal/-a:kaj pa ce filtra preprosto nimas, in se avto dere ko pes? kaj potem homologiras?

:shock: Sam res!!! Moj kolega ma lanosa, pa se mu, ko da gas, dere k p*****a, pa nima ne auspuha menjanga, ne filtra. Jst sm reku, da je to zato, k je daewoo tolk škrt skupej dan, da ko da gas, potegne mašino nazaj, takrat se pa sname kolektor in zato bolj ruši :lol: :twisted:

samo to pa mi je dalo eno idejo! lahko bi tako predelal air box ali pa cev katera gre v
mašino da bi tako zgledalo kot si opisal, da ko bi dal gas bi vleklo več zraka,
če bi pa ti cop rekel kej za filter mu haubo odpreš pa vidi vse stock. lahko pa bi se zakamufliralo vse skupaj da bi naredil nek bypass in bi blo vse skrito.
a bi lahko kdo odgovoril in mi rekel če je to izvedljivo ? glih da ne odpiram nove teme :D
Slika

Uporabniški avatar
monster_d
Moderator / upravnik foruma

Kraj: Ptuj

Napisal/-a monster_d Sr jan 12, 2005 9:42 pm

Ja fack no :? :twisted:

Uporabniški avatar
dejan84
Poznavalec foruma

Kraj: Cesta moj duma

Napisal/-a dejan84 Sr jan 12, 2005 9:45 pm

Še dobr da ne verjamem v športne filtre (glih tko k ne verjamem v dedka mraza)... :bonk
Zakaj vozniki hond v dežju vozijo tako hitro? Ker bežijo pred rjo :D

Uporabniški avatar
Dariooo
Poznavalec foruma

Kraj: Koper

Napisal/-a Dariooo Sr jan 12, 2005 9:45 pm

M3 je napisal/-a:
dejan84 je napisal/-a:

samo to pa mi je dalo eno idejo! lahko bi tako predelal air box ali pa cev katera gre v
mašino da bi tako zgledalo kot si opisal, da ko bi dal gas bi vleklo več zraka,
če bi pa ti cop rekel kej za filter mu haubo odpreš pa vidi vse stock. lahko pa bi se zakamufliralo vse skupaj da bi naredil nek bypass in bi blo vse skrito.
a bi lahko kdo odgovoril in mi rekel če je to izvedljivo ? glih da ne odpiram nove teme :D

ja ja...pomojem je izvedljivo...samo das recimo cev v skatlo od filtra....mislim tam kjer je bil original filter.......in naredis en dober dovod zraka....in v to cev pa nataknes gor konusni filter......he he...pol pa naj coop isce... ;)

Uporabniški avatar
Honda_fan
Nov uporabnik

Napisal/-a Honda_fan Sr jan 12, 2005 9:49 pm

Am....al sem jaz glup al pa on ne zne brat. Vmailu ki si mu ga poslal si napisal da bi rad izvedel po katerem clenu ga je prepovedano imeti v avtu(nehomologiranega).

LP
Slika
tuning is not a crime, but it is a way of life

Uporabniški avatar
georg
Novinec

Napisal/-a georg Sr jan 12, 2005 9:55 pm

krizaa.. :roll: :shock:

samo člena pa vseeno ni navedenega.. ;)

si nekaj po svoje to razlagajo.. :roll: ..

jih bomo pa mi nazaj gnavili, če majo sirene homologirane :EE pa mrezice na lučeh ;)

kriza vglavnem ;)
Slika

Cizi
Stalni uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a Cizi Sr jan 12, 2005 9:57 pm

Zanimiv mail, sploh to da ti lahko homologacijski kartonček izda štajerski avtodom v Mb. Sma bila pred kratkim z kolegom tam in zahtevala kartonček za njegov avto in niso meli pojma o pojmu, so naju poslali na občino kjer je bil avto prvič registriran. :roll:

Uporabniški avatar
Mazda323
Nov uporabnik

Kraj: Slovenija

Napisal/-a Mazda323 Sr jan 12, 2005 10:00 pm

Perica je napisal/-a:a to zdej pomeni da se sportni filter celo da homologirat?! to verjetno ne bo veljalo za univerzalne filtre (konusni filter pa to)?!

Ko sem gledal po nemških spletnih straneh z tuning deli, je pisalo da dobiš tudi za univerzalnega TUV zraven! Torej bo treba naročit od njih :twisted:
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov