Saj ne vem, se to dogaja slučajno samo meni, ali se mi to dogaja ker živim v Ljubljani, imam pa CE tablice, ali bi se to dogajalo vsakomur tudi v drugih krajih, ne vem. Moje videnje o strpnosti voznikov v Ljubljani je pač takšno: VSI V AVTOŠOLO ŠE ENKRAT in se malo naučit o strpnosti. Današnji primer je bil pač kaplja čez rob, čeprav sem do sedaj to požiral. Kako gre? Najprej, o lokaciji. Hiša, kjer živim je pač na taki lokaciji, da je edini dostop pri glavni cesti, trije pasovi, en za levo, en za naravnost in eden za desno. Jaz, če želim do bajte, moram na tem pasu za desno, ravno par metrov pred semaforjem dat lepo desen žmigavec, pritisniti gumb na daljincu da se začne odpirat ograja in čakati kakšnih deset, petnajst sekund da se ograja odplazi in mi da prostor. Ceste ne morem sprazniti ker je vmes samo pločnik in moram pustit fraj za pešče, pa tudi drugače je premalo prostora, četudi bi čisto cel pločnik zabil, bi še vedno lep del avta bil na cesti in zapiral pas. Kaj se takrat začne dogajat zadaj? Nabere se micena kolonica, trije, štirje vozniki, ali pa več, odvisno od gužve ki naenkrat začno hupat kot nori, to ni tisto hupanje na rahlo, ampak prav agresivno hupanje. Zdaj pa si predstavljajte kaj pomeni za mene, ko se vsak dan trikrat, štirikrat, petkrat ali pa večkrat odpeljem in potem spet pripeljem. Če za mano (ponavadi zvečer) ni vozila je ok, počakam, da se mi odpre ograja, pa lepo zapeljem na dvorišče in to je to, samo ko je pa bolj gužva, pa skoraj vedno znorim, ko mi začnejo hupat kot zmešani, čeprav nakažem da zavijam k bajti ker rahlo zavijem gor na pločnik in čakam. No, danes kot ponavadi spet doživim "napad" voznikov s tem jebenim hupanjem in me tako razjezi, ker je en še prav agresivno hupal kot zmešan, tisti voznik takoj za mano, da vržem avto v prosti tek, zategnem ročno, stopim ven in si prižgem cigareto in mu z rokam pokažem, češ hupaj zdaj, mater ti božjo. Ker je potem dal tace stran od hupe, sem ga grdo pogledal, se usedel v avto in zapeljel k bajti. Razmišljam, da bi to vedno naredil, ko bo kdo spet preveč tiščal hupo. Naj pa še povem, da je cesta zadaj dooolgo ravna in se lepo že od daleč vidi da je dostop do hiše, da je ograja in da je pločnik tam spuščen. Kakšna so kaj vaša mnenja o takih stvareh? Ne vem, jst sem ponavadi tak, da pač počakam, če vidim da voznik ni brez veze naredil kolono, če bi blo brez veze bi tudi jaz pohupal, ampak tudi če bi, ne moreš tako agresivno žgat po hupi, da jo še zažgeš
![Zasuk :]](./images/smilies/icon_avtomobilizem_com_zasuk.gif)
Pohupaš na rahlo, pa vidiš kaj bo. Ker se men to redno vsak dan dogaja, mi gre to še toliko bolj na živce, pa čeprav ne morem nič narediti in vozniki za menoj to dobro vidijo pa jim je težko počakat teh deset, petnajst sekund, ampak rajši hupajo kot norci. Tako da moje mnenje je, da ljubljanski vozniki nikakor niso strpni, razen če probam še tako, da menjam tablice za LJ, pa da potem vidimo, če bodo po "domačem" vozniku tudi tako žgali