Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
V-i-p
Nov uporabnik

Ena o strpnosti voznikov v Ljubljani :]

Napisal/-a V-i-p Pe jan 14, 2005 10:14 pm

Saj ne vem, se to dogaja slučajno samo meni, ali se mi to dogaja ker živim v Ljubljani, imam pa CE tablice, ali bi se to dogajalo vsakomur tudi v drugih krajih, ne vem. Moje videnje o strpnosti voznikov v Ljubljani je pač takšno: VSI V AVTOŠOLO ŠE ENKRAT in se malo naučit o strpnosti. Današnji primer je bil pač kaplja čez rob, čeprav sem do sedaj to požiral. Kako gre? Najprej, o lokaciji. Hiša, kjer živim je pač na taki lokaciji, da je edini dostop pri glavni cesti, trije pasovi, en za levo, en za naravnost in eden za desno. Jaz, če želim do bajte, moram na tem pasu za desno, ravno par metrov pred semaforjem dat lepo desen žmigavec, pritisniti gumb na daljincu da se začne odpirat ograja in čakati kakšnih deset, petnajst sekund da se ograja odplazi in mi da prostor. Ceste ne morem sprazniti ker je vmes samo pločnik in moram pustit fraj za pešče, pa tudi drugače je premalo prostora, četudi bi čisto cel pločnik zabil, bi še vedno lep del avta bil na cesti in zapiral pas. Kaj se takrat začne dogajat zadaj? Nabere se micena kolonica, trije, štirje vozniki, ali pa več, odvisno od gužve ki naenkrat začno hupat kot nori, to ni tisto hupanje na rahlo, ampak prav agresivno hupanje. Zdaj pa si predstavljajte kaj pomeni za mene, ko se vsak dan trikrat, štirikrat, petkrat ali pa večkrat odpeljem in potem spet pripeljem. Če za mano (ponavadi zvečer) ni vozila je ok, počakam, da se mi odpre ograja, pa lepo zapeljem na dvorišče in to je to, samo ko je pa bolj gužva, pa skoraj vedno znorim, ko mi začnejo hupat kot zmešani, čeprav nakažem da zavijam k bajti ker rahlo zavijem gor na pločnik in čakam. No, danes kot ponavadi spet doživim "napad" voznikov s tem jebenim hupanjem in me tako razjezi, ker je en še prav agresivno hupal kot zmešan, tisti voznik takoj za mano, da vržem avto v prosti tek, zategnem ročno, stopim ven in si prižgem cigareto in mu z rokam pokažem, češ hupaj zdaj, mater ti božjo. Ker je potem dal tace stran od hupe, sem ga grdo pogledal, se usedel v avto in zapeljel k bajti. Razmišljam, da bi to vedno naredil, ko bo kdo spet preveč tiščal hupo. Naj pa še povem, da je cesta zadaj dooolgo ravna in se lepo že od daleč vidi da je dostop do hiše, da je ograja in da je pločnik tam spuščen. Kakšna so kaj vaša mnenja o takih stvareh? Ne vem, jst sem ponavadi tak, da pač počakam, če vidim da voznik ni brez veze naredil kolono, če bi blo brez veze bi tudi jaz pohupal, ampak tudi če bi, ne moreš tako agresivno žgat po hupi, da jo še zažgeš :] Pohupaš na rahlo, pa vidiš kaj bo. Ker se men to redno vsak dan dogaja, mi gre to še toliko bolj na živce, pa čeprav ne morem nič narediti in vozniki za menoj to dobro vidijo pa jim je težko počakat teh deset, petnajst sekund, ampak rajši hupajo kot norci. Tako da moje mnenje je, da ljubljanski vozniki nikakor niso strpni, razen če probam še tako, da menjam tablice za LJ, pa da potem vidimo, če bodo po "domačem" vozniku tudi tako žgali ;)

Uporabniški avatar
CupraR
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a CupraR Pe jan 14, 2005 10:25 pm

Mah kaj čš budal so povsod :lol: BTW dobra fora z čikom :lol: Nč edin nasvet čim manj se sekiraj ni druge :P
enkat bum tut enmu uno hupo v glavo zabrisu, najbolj mi gre na k. ko folk neki hupa pizdi ubistvu te je pa sm izsilu oz naredu prekršek pa se sploh ne zaveda :lol: Sam tok hupo pipnem, če kkšnga pozdravmm oz če kdo zaspi na semaforju (pa še to sam na hitr) oz tok da te kkšn opazi ki gre rikverc recimo, pa kr rine :lol:

Se pa strinjam tle v Lj je itak sam en drek, vsi neki živčni :lol:

Uporabniški avatar
babyM
Novinec

Napisal/-a babyM Pe jan 14, 2005 10:28 pm

Men se zdi da se ti ne splača menjat tablic ker bojo zej itak nove kmal.... :lol:
Ko ne moreš pomagat pa nagajaj, važno je sodelovati ;)

Uporabniški avatar
W|zz
Poznavalec foruma

Napisal/-a W|zz Pe jan 14, 2005 10:36 pm

Mogoce nasvet z drugacne strani... Da daš na tist senzor pr bajti mal vecjo anteno, da dlje lovi, pa prej prtisnes, pa ni treba tok čakat. To mormo lih mi doma narest pa sm se zato spomnu :)

Uporabniški avatar
RedBull™
Moderator foruma

Napisal/-a RedBull™ Pe jan 14, 2005 10:39 pm

kaj češ folk je neučakan...res da je muka to večkrat na dan poslušat,tko da najboljš da daš radio bolj na glas,al pa imej odprta vrata,da boš direkt zapeljal na dvorišče :D

najboljš bo,če se s tem da ti hupajo lepo sprijazneš,tko da boš pol že čist na to hupanje navajen pa ne bo problemov.

npr. nad našo hišo tud vsak dan avioni letajo ampak ubistvu sploh ne opazm k sm na to navajen,zadnč mi je pa ena rekla k je bla iz novega mesta in na to ni navajena,da bi znorela če bi mogla to vsak dan poslušat
Ko grobar s ceste me bo pobral,vedite da redbull smrti se ni bal.

darwin
Uporabnik

Napisal/-a darwin Pe jan 14, 2005 10:40 pm

Ba baje, da se Celjanom u Ljubljani ne hupa. :D Sm biu zanč u Kopru, kjer je en striček razvil teorijo, da bo šou naslednič avto v Celje registrirat, zato, da mu u Lj naujo hupal. Primorcem zmer hupajo, Celjanom pa nikol. :lol: :P :twisted:

Mah, ti se spljoh ne sekiri, ampak naslednjič na streho postv avtomobilski kavomat, pa si še kavo skuhi zravn čika. :P
Licet volare si in tergo aquilae volat.

Uporabniški avatar
Avalon
Novinec

Kraj: Vrhnika

Napisal/-a Avalon Pe jan 14, 2005 10:42 pm

W|zz je napisal/-a:Mogoce nasvet z drugacne strani... Da daš na tist senzor pr bajti mal vecjo anteno, da dlje lovi, pa prej prtisnes, pa ni treba tok čakat. To mormo lih mi doma narest pa sm se zato spomnu :)

Pametna ideja, drugače pa maš dobro metodo... sam še kak kij imej poleg noge pa bo takoj vse tiho. :D j*** ga, Ljubljana je bolana, to ve že cel svet.
Varno vožnjo vam želi Avalon.

Uporabniški avatar
V-i-p
Nov uporabnik

Napisal/-a V-i-p Pe jan 14, 2005 10:49 pm

Jep, tale z daljincem bi bla dobra, da bi v bistvu blo odprto ko tja zavijem, se moram pozanimat kako je s tem. Po drugi strani mi pa mogoče celo še všeč rata in bi me motilo, ko bi bla tišina ko pridem domov in ne bi bilo nobenega ki bi me "pozdravil" ;) Aja, drugače pa najbolj sovražim strica v troli, ker ko pa to zahodi hupo me pa v luft dvigne, tok se ga ustrašim :)

Uporabniški avatar
CupraR
Mojster foruma

Napisal/-a CupraR Pe jan 14, 2005 10:54 pm

Aja kera cesta je to, da vem da ti ne bom kdaj trobu :P mal heca. Res tale dalinc bi bla super zadeva, ker določene varjante ful daleč nesejo in boš hitr na dvorišču. Drgač se pa res ne sekirat, pa v miru si kdaj še kkšnga pržgi :lol:

Uporabniški avatar
Pugi
Moderator foruma

Napisal/-a Pugi Pe jan 14, 2005 10:58 pm

Daj tam tablo mal pred vrata - Kdor hupa je b****! Endvatrizame ;)
Slika

Uporabniški avatar
W|zz
Poznavalec foruma

Napisal/-a W|zz Pe jan 14, 2005 11:25 pm

Pugi je napisal/-a:Daj tam tablo mal pred vrata - Kdor hupa je b****! Endvatrizame ;)

Ideja za na zadnjo šipo avta :D

Uporabniški avatar
Župa
Stalni uporabnik

Napisal/-a Župa Pe jan 14, 2005 11:27 pm

Pugi je napisal/-a:Daj tam tablo mal pred vrata - Kdor hupa je b****! Endvatrizame ;)

Huda :D :D

Lp
NIC HUDEGA NI, CE SE VAM NIC NE DA.
VAZNO JE, DA SE VAM NIC NE VZAME!

Uporabniški avatar
M3
Moderator foruma

Kraj: Koper

Napisal/-a M3 Pe jan 14, 2005 11:54 pm

samo ej da ne morejo počakat une par sekund da človek gre h svoji bajti,
ne vem pa če bi bila razlika če bi menjal tablice ker itaq vidijo da si iz tam da hočeš
it k hiši.
Slika

Uporabniški avatar
menjekul
Poznavalec foruma

Napisal/-a menjekul So jan 15, 2005 12:05 am

nima veze da si celjan. pa nima veze da so za tabo ljubljančani (mogoče so tudi tisti, ki so iz okolice ljubljane - kmeti :P ). taki vozniki pač. ali si nabavi večjo anteno, da se ti odpre na večji razdalji ali pa...ne vem. človek mora met res dobre živce, da vsak dan prenaša take zadeve. kje maš to famozno hiško, da pridemo mal pomagat urejat promet, ko bo kdo pameten 8)

daj si delat tablico..kjer bo pisalo cuj ti ne trobi mi :mrgreen:

Uporabniški avatar
kljukec
Mojster foruma

Napisal/-a kljukec So jan 15, 2005 12:15 am

menjekul je napisal/-a:nima veze da si celjan. pa nima veze da so za tabo ljubljančani (mogoče so tudi tisti, ki so iz okolice ljubljane - kmeti :P ). taki vozniki pač. ali si nabavi večjo anteno, da se ti odpre na večji razdalji ali pa...ne vem. človek mora met res dobre živce, da vsak dan prenaša take zadeve. kje maš to famozno hiško, da pridemo mal pomagat urejat promet, ko bo kdo pameten 8)

daj si delat tablico..kjer bo pisalo cuj ti ne trobi mi :mrgreen:

še moje mnenje
btw: kmet tuki
anteno večjo
ne se sekirat
kar se tiče cigarete pa dobra fora sam po moje je na svetu preveč psihopatov, da bi se zajebaval
lp

Uporabniški avatar
V-i-p
Nov uporabnik

Napisal/-a V-i-p So jan 15, 2005 12:38 am

Itak, sekiral se ne bom :) Samo včasih je moteče, ko že maš tako težek dan recimo v službi, prideš domov, pa ti hupajo kot nori :) Drugače je pa mal problem, ker v tej hiši je več stanovanj in na dvorišču imamo vsak svoj parkplac in vsak svoj daljinec, bi se blo treba z vsemi zmenit glede te antene, je pa zlo dobra ideja. Drugače je pa ta hiša tu pri kinu Vič, če greš iz centra mesta, malo naprej od drame pri ambasadi se zavije desno, pa naravnost mimo ene šole ki je na desni strani, pa čez dva semaforja, par metrov pred tretjim, zadnjim semaforjem je pa dovoz do bajte, na desni strani :) Samo, da sedaj ne opazim občutnega porasta pri hupanju, he, he ;)

Uporabniški avatar
menjekul
Poznavalec foruma

Napisal/-a menjekul So jan 15, 2005 1:26 am

da vidim, če sem prav razumel tole abmasado (če je roza barve je potem francoska ne?), greš mimo aškerčeve gimnazije pa tekstilnega & kemijskega faxa (na drugi strani je potem filo fax, malo naprej strojni)...in ti živiš v hiši, ki ima na drugi strani apoteko in Baron & Baron optiko??? :shock:

Uporabniški avatar
V-i-p
Nov uporabnik

Napisal/-a V-i-p So jan 15, 2005 1:31 am

menjekul, točno tako :) Če se pelješ od ambasade naravost, do zadnjega semaforja, je hiša na desni, zraven pa rampa za dostop do parkinga. In ja, vmes je samo pljočnik(TM) ;)

Uporabniški avatar
amater
Novinec

Napisal/-a amater So jan 15, 2005 1:45 am

prklop vrata na 380 voltov
vsak avto je dober, le če je izdelan na Švedskem
SlikaSlika

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith So jan 15, 2005 1:51 am

ta zadeva z dalso anteno mislm da ni kj prevec dobra ker naceloma elektricnih vrat ne smes odpirat ce jih nimas na oceh. nikol ne ves kje kksn otrok rine prste v zobnik.

pac ko ti hupajo, hupaj se ti pa tko kksno melodijo probi iz tega narest pa mal uporabli zadno meglenko pa vse4 zmihavce pa tak. kj druzga ti itak ne preostane :P

al pa skos vrata odprta puscej/te. :)
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov