Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
{Grega}
Novinec

Garancija za rabljen avto

Napisal/-a {Grega} Ne jan 16, 2005 7:30 pm

a res dobim garancijo za avto avtomatično, če ga kupim od uradnega preprodajalca ali jo dobim, samo če se posebej zmenim oz. mi to dajo extra?

Kakšne so ugodnosti, če ga torej kupim od registriranega dealerja, kaj če mi zagotovi, da je avto res OK, pol pa jaz naknadno ugotovim čez 2 tedna, da ne neki sfukano in je treba dat 300k za popravilo?

Ker glih avto kupujem, bi mi nasvet prov pršu.

Uporabniški avatar
M3
Moderator foruma

Kraj: Koper

Napisal/-a M3 Ne jan 16, 2005 7:37 pm

mislim da garancijo na rabljeno vozilo ti dajo samo uradni preprodajalci, npr: bmw premium selection, pri oplu tudi... mislim da največ 6 mesecev. ja najboljša stvar naredit
ob nakupu avta da greš do pooblaščenega serviserja in daš par jurjev da ti avto dodobra
pregledajo če je vse ok. nekateri ti celo zastonj to naredijo.
Slika

_Jerry_
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a _Jerry_ Ne jan 16, 2005 10:16 pm

Za skrite napake vsak prodajalec kazensko odgovarja in ga lahko tozis :? Torej bodo na ta nacin pri legendarni hitrosti nasih sodisc nekaj imeli sele tvoji vnuki... :mrgreen:

_Jerry_
Uporabnik

Re: Garancija za rabljen avto

Napisal/-a _Jerry_ Ne jan 16, 2005 10:21 pm

{Grega} je napisal/-a:a res dobim garancijo za avto avtomatično, če ga kupim od uradnega preprodajalca ali jo dobim, samo če se posebej zmenim oz. mi to dajo extra?

Garancija ti pri nas cisto nic ne pomaga, ker firme se potencialnih kupcev, ki se tja ne pripeljejo najmanj s Ferrarijem F40 ne jemljejo resno, kaj sele da bi ti priznali uveljavljanje garancije, ce bo kaj narobe :roll: Dobil bos le 1001 izgovor, zakaj ravno TE okvare garancija ne krije... :bonk

Kupi cim lepse ohranjen avto s potrjeno SK, pa bo ;)

Uporabniški avatar
lublancan
Poznavalec foruma

Napisal/-a lublancan Ne jan 16, 2005 10:39 pm

avto lahko brez kakršnegakoli razloga v osmih dneh vrneš in moraš dobiti ves denar nazaj
pravtako lahko v primeru skritih napak (ki jih ne moreš opaziti takoj) zahtevaš popravilo le teh o. tožiš prodajalca

praksa.. jah to je pa neki druzga
podpis

Uporabniški avatar
Fiat Tipo
Uporabnik

Kraj: Idrija

Napisal/-a Fiat Tipo Po jan 17, 2005 11:16 pm

Se mi zdi da je edn na tem forumu pisal da je kupu rablen avto z kao garancijo kjer naj bi vse dele na motorju pregledali in je avto OK čez en teden mu je pa motor šel falit in so mu tile ki so mu dal garancijo rekl pač da je v tem tednu avto preveč tiščal do ploha in je mašina šla falit. Uglavnem na ta avto kot so dali na njega garancijo in je bil kao pregledan mu tud havbe niso odprli da bi vidli v kakšnem stanju je. Če se komu da lahko tud izbrska to objavo.

Se mi je pa nardil ko sva kupovala ax-a za punco je prodajalc(nekje v enem Renault prodajalni v Logatcu ) hvalu tega ax-a da so na njemu pregledali nevem koliko točk in da je avto OK ko smo pa pogledali olje ga sploh ni blo v mašini in temu rečejo avto pregledan, tak da so te garancije glih zarad tega da se avto lažje znebijo .

_Jerry_
Uporabnik

Napisal/-a _Jerry_ Po jan 17, 2005 11:39 pm

Fiat Tipo je napisal/-a:Se mi je pa nardil ko sva kupovala ax-a za punco je prodajalc(nekje v enem Renault prodajalni v Logatcu ) hvalu tega ax-a da so na njemu pregledali nevem koliko točk in da je avto OK ko smo pa pogledali olje ga sploh ni blo v mašini in temu rečejo avto pregledan

Hja, v bistvu ti je cisto posteno povedal in ni nujno, da se ti je zlagal 8) Lahko da so ga res pregledali, saj ni rekel da so dolili... :lol:
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov