Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Smileon
Nov uporabnik

Kraj: Kranj

Še Getz - Fiesta

Napisal/-a Smileon Če jan 20, 2005 10:47 am

Mal sem prebrskal forume in našel Getz-a primerjanega s skoraj vsemi avtocki.
Razen! S Ford Fiesto.
A bi mogoce kdo znal svetovati kaj v to smer? Odlocam se med njima.

In sicer Getz 1.3 ali 1.6? Slisal sem da je 1.3 dokaj neposkocen pri prehitevanju? Kolk je to res? A bi bla pri 1.6 ocitna razlika?

Fiesta pa pride v postev le 1.3, ker so ostale predrage.

Hvala!!!!!!!

lucky
Stalni uporabnik

Napisal/-a lucky Če jan 20, 2005 10:52 am

Ma ne vem kateri 1.3 je bolj poskočen kot getz.....sej ima 86 konjičkov pod havbo. 1.6 pa bi bila že poštena razlika.

Ti lahko dam za primerjavo, da accent 1.3 gre nekako isto kot megane 1.6 (90km), ima pa accent 1062 kg prazen.

Uporabniški avatar
RedBaron
Poznavalec foruma

Kraj: Med Velenjem in Slovenj Gradcem

Napisal/-a RedBaron Če jan 20, 2005 10:55 am

Nobeden ni slab!!

Ampak jaz bi raje mel fiesto!!

Uporabniški avatar
gorgo
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a gorgo Če jan 20, 2005 11:01 am

nevem kak je v kvaliteti in vsem....

vem pa keri mi je 100x lepsi in to je fiesta...

Uporabniški avatar
Blinder
Mojster foruma

Kraj: Obala

Napisal/-a Blinder Če jan 20, 2005 11:05 am

Jaz lahko pobrskam po revijah ce najdem kaj. Na pamet se spomnem pa da ko so testirali fiesto 1.242 je imela dosti previsoko porabo. Ce je samo tista tolko pila ali vse pijejo tolko - nevem.
Sem fant redkih besed. Govori vec moja desna noga.

Smileon
Nov uporabnik

Napisal/-a Smileon Če jan 20, 2005 11:10 am

na enem forumu je nekdo rekel da je sprobal 1.3 getza in 1.4 cliota in da se mu je zdela TAAAAAKA razlika...:))) Tut men se zdi mal čudn, ker sem ravno na getzov račun slisal dost pohval...

Naj bi pa po papirih oba fiesta in getz imela podobno porabo.... Realnost je pa drugo..

lucky
Stalni uporabnik

Napisal/-a lucky Če jan 20, 2005 11:56 am

Tudi meni je osebno fiesta lepša, samo ni samo lepota, tista ki šteje, vsaj pri meni ne, pa v končni fazi se da vsak avto estetsko polepšat tako da jaz najprej pogledam kaj je pod havbo in na kaj slonijo kolesa in tukaj je getz zmagal na polni črti.

Sicer pa nimam z fiesto nobenih izkušen glede same vožnje, vem pa, da se v fordih čudno sedi, vsaj jaz se v mondeotu in fokusu ne najdem najboljše.

Uporabniški avatar
RegY
Moderator foruma

Kraj: MariboR

Napisal/-a RegY Če jan 20, 2005 12:03 pm

no, sem ponosni lastnik getza :D 1,3 mašinca.

do sedaj sem vozil 1,3 pa 1,6 in lahko povem da je veliiiiiiika razlika ;) namreč 23 konjičkov se KREPKO pozna.

glede prehitevanj: pri 1,3 če hočeš konkretno potehnit mimo kakega na cesti, moraš šaltat kake 2 prestavi nižje od ekonomične vožnje, ker ni navora, ne moči kaj preveč pod 3,5k rpm (recimo iz 5. v 3.) jaz ponavadi imam tako navado, da tam do 60 še poknem v drugo, pa stisnem po gasu, pridem na blokado pr 95, šaltam dalje...

sami pospeški iz nule pa so ubitačni za taki mali avtič.

glede na to, da ni tanka, ko se avto nebi vrtel skoraj do blokade o zmerni porabi ne morem govorit, čeprav mi skoraj vedno pije tam nekje od 7-8,5 (zima pač) sem ga pa že spravil na dolgi vožnji (mb-nm-biograd n/m) na porabo 5,5.

za mene najboljši avto v tem razredu.

p.s.: zok ima corso pa sem sedel v njej in se nisem dobro počutil, ker je visoko sedenje pa nikak nisem našel položaja - pač 195cm dela svoje - medtem ko v getzu pa je totalno fajn sedenje. moj kriterij je namreč bil, ko sem kupoval avto, da si spredaj narihtam sedež, da bom normalno sedel, se vsedel za moj sedež (na zadnjo klop), pa še bom vedno imel dovolj prostora za kolena (kake 2-3cm) v getzu jih imam 5cm do sedeža.

pa da še citiram kolega, ki noče bit imenovan (dobil na pm):
Ne vem, če sem ti reku, kupil sem si drug avto, peugeota 306 cabrio, temnoplav z svetlorjavim usnjem...res lep, samo accent mi je tako ostal pri srcu, da raje kot ga prodat....vzdržujem dva avta.....in vedno bolj verjamem v to, da če bom enega od teh prodal...ta ne bo hyundai:)......ej, šele ko imaš pol spet evropejca, vidiš dejansko kvaliteto korejcev....samo če bi to na forumu napisal bi me bičali:)
Slika

Smileon
Nov uporabnik

Napisal/-a Smileon Če jan 20, 2005 12:31 pm

Hvala RegY za tvoje info!

A mi lahko pomagas se pri odlocitvi med 1.3. in 1.6 ??? Rad vozim mal hitrej, ampak bolj kot koncna hitrost mi je pomembno nekej vec navora v kaksnih ovinkih.

Ci bi ga ti se enkrat kupoval? kater bi bil? :)
Razlika je pa slabih 400kSIT, s tem da dobis zraven se nekaj krame ki je niti ne rabim...
Precej denarja, ampak je pa v planu da avta ne menjam vsaj 5 let...

Thanx!!

music_man
Novinec

Kraj: doma

Napisal/-a music_man Če jan 20, 2005 12:34 pm

Pejt jih peljat pa bo najbols. Pomoje d jim nau tak problem dat avta za testno voznjo sploh ce misles getza uzet samo neves kero masino.
VSAKA PALICA IMA DVA KONCA
JE REKEL MODREC, KI ŠE NI VIDEL ROGOVILE

Smileon
Nov uporabnik

Napisal/-a Smileon Če jan 20, 2005 12:41 pm

Ja, sevede, to itak...
Ampak najprej mal zbiram info, da bom sploh vedu kam gledat....

No, tut fiesta se ni izpadla iz konkurence...

LP

combe
Novinec

Kraj: Logatec

Napisal/-a combe Če jan 20, 2005 12:45 pm

Jst bi še mal pogledu na garancijo pa to, pa glede na to da si reku, da pet let ne misleš menjat, pa da dajejo pr hyundaiu neki 4 leta al 160000 km (če se motim se opravičujem), pr fordu pa kdo ve (1 l al pa max 2), mislem da je odgovor znan.

lp

Smileon
Nov uporabnik

Napisal/-a Smileon Če jan 20, 2005 12:48 pm

prou mas ja....

hyundai 3 leta + 1 leto na motor ALI 100.000
ford 2 leti neomejeno.....

spet en plus za getza.... hm hm..

zna bit da bom prej ko v 4 letih imu 100.000

Uporabniški avatar
Getz addict
Nov uporabnik

Kraj: Velenje

Napisal/-a Getz addict Če jan 20, 2005 12:50 pm

Smileon je napisal/-a:Hvala RegY za tvoje info!

A mi lahko pomagas se pri odlocitvi med 1.3. in 1.6 ??? Rad vozim mal hitrej, ampak bolj kot koncna hitrost mi je pomembno nekej vec navora v kaksnih ovinkih.

Ci bi ga ti se enkrat kupoval? kater bi bil? :)
Razlika je pa slabih 400kSIT, s tem da dobis zraven se nekaj krame ki je niti ne rabim...
Precej denarja, ampak je pa v planu da avta ne menjam vsaj 5 let...

Thanx!!

Jst mam 1.6 mašino in kot je že Regy reku pospeški so "ubitačni" za tak avto!

Sploh če rad voziš mal hitrej pol definitivno 1.6. Gre v drugi lepo do 100 :twisted:

Uporabniški avatar
CST™accim
Uporabnik

Kraj: Gorenjska

Napisal/-a CST™accim Če jan 20, 2005 1:32 pm

torej jst bi se tud za getza odločiu.
npr. par fotk..pa mi dost lepo zgleda..

Slika
Slika
Slika

1.6. mašina.. 9,6 s do 100..luštno :roll:
navor 143..za tak avto super

zdaj pa počas še čakam da se začne kregati u tej debati :)

Uporabniški avatar
RegY
Moderator foruma

Kraj: MariboR

Napisal/-a RegY Če jan 20, 2005 3:03 pm

če bi mel spucanega, bi dal še slike mojega gor na novo poslikane, ker sem še nekaj delal...

drgač me pa čakajo še neki deli, pa še nekaj jih bom naročeval itd... števci razni v večini, ki mi niso originalni dovolj :D

drgač pa nekaj slikc mojega

s poletnimi feltnami pa še brez nastavka na auspuffu - http://www.poljub.com/albums/albup17/aad.jpg
na zimskih gumah z radkapami - http://www.poljub.com/albums/albun11/abd.jpg
števci v 1,3 z doplačilom obratomera - http://www.poljub.com/albums/albun11/aaj.jpg (v 1,6 je obratomer že noter, pa sredinski monitor je en, ker je kao potovalni računalnik še zraven, drgač pa iste funkcije nekje razen tiste porabe itd.)
še malo bolj svetli pogled na števce - http://www.poljub.com/albums/albun11/aab.jpg
pa še armaturka, kot je bla prvega dne :D - http://www.poljub.com/albums/albun11/aaa.jpg

no, to je to zaenkrat od mene slik, je pa že dosti spremenjenega v avtu... ko ga nekoč pospravim pa operem pa posesam itd... bom malo pofotkal, kaj sem do zdaj nardil v njem odkar so te slike nastajale.

p.s.: če bi še enkrat kupoval, bi definitivno vzel spet getza, bi ga pa verjetno vzel z 1,6 mašino, ker sem se te že rahlo navadil, pa čeprav zadovoljivo vleče :D če bi pa blo še kaj več denarja, pa definitivno tucsona :D
Slika

Uporabniški avatar
accent lover
Novinec

Kraj: Ljubljana/Vič

Napisal/-a accent lover Če jan 20, 2005 3:18 pm

lep avto RegY
zj pa hitr prat avto k je se lepo vreme pa poslikat

Uporabniški avatar
Spyker
Poznavalec foruma

Kraj: okolica Ljubljane

Napisal/-a Spyker Če jan 20, 2005 3:27 pm

No jaz sem mnenja za ford fiesto. Jo ima moja mat že 12 let (prvi model) in je res kvaliteten avto, dela brez problemov in niti enkrat ni imela še resne težave. Minimalno redno vzdrževanje in avto še vedno dela tako kot more. Naredila je res 160k km kar je malo za 12 let ampak tud osebno poznam par folka ki imajo isto fiesto in so tud zelo zadovoljni, govorim za prvi in drugi model, medtem ko za tretjega (zadnji) pa nisem prepričan in ne bom nič trdil ker ne poznam nobenga k bi imel tanovo fiesto. Sicer sklepam da je tud zelo vredu avto, se morm pa pozanimat ker me res zanima če so nadaljevali tradicijo pri fordovi fiesti :)

Za Getza pa nevem ker ne poznam nobenga ki bi ta avto imel, nisem pa slišal niti kakšne dobre ali slabe lastnosti za ta avto, enako velja za tanovo fiesto.

Kar se tiče pa oblike Getza ali Fieste je pa stvar vsakega posameznika tako da glede tega ni vredno zgubljati besed, kateri avto je lepši.

Pa želim ti čimboljši nakup in čimveč varno prevoženih kilometrov!
Če je ravno, ni zabavno.

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith Če jan 20, 2005 4:20 pm

oba avta sta kr uredu.

ce bi js to zbiru bi su lepo oba vozt, pol bi pa vidu kaj in kako.

sta mi pa obe znamki dost pr srcu, in morm rect da sm meu forda zdj 2 let in sm cist zadovoln. hyundai bo pa nasledn, ko dobim to pof***** havbo :)

lp

Uporabniški avatar
Miholl
Uporabnik

Kraj: Long Melford, Suffolk, England

Napisal/-a Miholl Če jan 20, 2005 6:48 pm

[quote="Demo"]No jaz sem mnenja za ford fiesto. Jo ima moja mat že 12 let (prvi model) in je res kvaliteten avto, dela brez problemov in niti enkrat ni imela še resne težave. Minimalno redno vzdrževanje in avto še vedno dela tako kot more. Naredila je res 160k km kar je malo za 12 let....

Problem je v novih avtih.... kot sta Getz in nova Fiesta.... ta stari avti so vsi dobr delal-recmo golf II je zelo vzdržljiv avtek, pa pogledaš IV pa ti je vse jasn ko skos nekaj crkuje...
Priporočam Getza, pa dober nakup...
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov