Please help!
maccek_21 je napisal/-a:Zdravo avtomobilisti! Danes sem menjal pri vulkanizerju gume in imam trenutno spredaj letne gume, zadaj pa zimske. Vulkanizer pravi da je po zakonu kaznico če nimaš vseh gum letnih oz. vseh zimskih???![]()
Ali je to res????
Please help!
klijo je napisal/-a:Jaz bi imela pa še eno vprašanje na podobno temo, in sicer:
ali je možno izven "zimske sezone" imeti na avtu 2 letni in dve zimski gumi. Po možnosti, da so letne drugačne (175/65/14) dimenzije kot zimske (165/65/14)![]()
![]()
Letošnje zimske gume so že mal boge pa ne bi kupovala novih letnih (katere sem tudi lansko leto mal preveč znucala - in to v eni sezoni) ampak bi znucala te zimske do konca
Prosim za kakršnokoli pojasnitev ali pa če mi lahko poveste v katermu zakonu bi lahko to pogledala, ker v "ta novem" ZVCP tega ne najdem![]()
Lp
Tea
šmeks je napisal/-a:klijo je napisal/-a:Jaz bi imela pa še eno vprašanje na podobno temo, in sicer:
ali je možno izven "zimske sezone" imeti na avtu 2 letni in dve zimski gumi. Po možnosti, da so letne drugačne (175/65/14) dimenzije kot zimske (165/65/14)![]()
![]()
Letošnje zimske gume so že mal boge pa ne bi kupovala novih letnih (katere sem tudi lansko leto mal preveč znucala - in to v eni sezoni) ampak bi znucala te zimske do konca
Prosim za kakršnokoli pojasnitev ali pa če mi lahko poveste v katermu zakonu bi lahko to pogledala, ker v "ta novem" ZVCP tega ne najdem![]()
Lp
Tea
NE smeš imeti. prav tako imaš poleti lahko vse 4 gume zimske oz. letne. Vse 4 iste dimenzije (razn če v homologaciji ni drugače napisano) lahko pa imaš na prvi osi recimo savske,zadaj dunlop. ampak nikakor ne dve zimski pa dve letni
no lahko imaš,samo ni priporočljivo...saj veš zakaj
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov