Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
WRC555
Uporabnik

VELIKA dilema-pobeg ali ne??

Napisal/-a WRC555 Pe jan 28, 2005 5:05 pm

Tkole je blo...dans so mi na parkiriscu opraskal avto, jaz seveda nism vidu kdo je bil, ker me ni blo tam. Ko sm se vracal nazaj k avtu, sem najprej opazil policijski avto in policaja zraven mojega, nato pa se poskodbo na mojem avtu...takoj mi je kapnlo zakaj se gre. Policaj me vprasa ce je avto moj itd. in sel, ker je svoje opravil...jaz pa sem se naprej menil s storilcem in sva se zmenila, da mi je placal kar na kraju.

Pol se pa zacne zapletat...storilec je dobil kazen za poskus pobega, ker se je samo odpeljal brez da bi obvestil policijo, ki je cisto zraven ali da bi mene pocakal. Storilec u bistvu trdi, da si je zapisal mojo registrsko in da bi me poklical kasneje ter mi povrnil stroske. Njega je nekdo videl, ko je zadel moj avto, ter ga prijavil policiji ker je videl da se je kar odpeljal, oni so ga pa izsledili pol ure kasneje vec kot 10km stran.

On me zdej "prosi", ce sem tako dober, da podpisem pritozbo v kateri se strinjam, da je mel on res dobre namene oz. da bi me vseeno poklical, ter mi povrnil stroske.

A mu je za verjet??

Tukaj moram pohvalit policijo v Radovljici in tistega, ki je to prijavil. Posebno pa policijo, ker so ga neverjtno hitro izsledili, svaka cast res!!!

Uporabniški avatar
jaka-z
Novinec

Napisal/-a jaka-z Pe jan 28, 2005 5:13 pm

težka zadeva, zdej je več nepoštenih kot poštenih

če ti je povrnil škodo, potem brezveze da še njemu delaš stroške, sam k nikol ne veš kaj je mel za bregom, reč naj ti pokaže kam je zapisal tvojo registrsko

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Pe jan 28, 2005 5:17 pm

JAz mislim da če je on tok fer do tebe da ti vrne stroške in bla bla...... da še ti pokaž mal spoštovanja in podpiš tisto kar pač moraš ali kaj te prosi.Jaz osebno vsaj bi...... volk sit in koza cela.
Mogoče je res mislu pobegnit..... pa bla bla..... ampak vsaj zdej se je pokazu da bo vrnu.....zgubit nimaš nič edin spet kako rajso (kaj veš če ga zdej zajebeš kje te bo najdu in zanalašč nardu 2x većji ris.... ) nikol ne veš kaj te čaka.....
Zgubit nimaš kaj..... dobil si pa tko svoje. Vsaj tko je moje mnenje.
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
Pero
Poznavalec foruma

Napisal/-a Pero Pe jan 28, 2005 5:17 pm

a mel je cajt da si je zapisal številko, ni pa mogel napisati enega pildka da bi ti ga zataknil za brisalce? :roll:

kaj vse imaš poškodovano na avtu?

CST™Golfy
Moderator foruma

Napisal/-a CST™Golfy Pe jan 28, 2005 5:26 pm

ma ni si je zapisal sigurno....

če bi si jo zapisal bi tudi napisal kak listek in ti ga pustil na avtomobilu

Uporabniški avatar
dejvi
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a dejvi Pe jan 28, 2005 5:30 pm

Tako kot je Lisko rekel. Ne glede na to, kar je blo, podpiši. Da ne bi z negove strani mel kakih nadaljnjih problemov...

s_mande
Stalni uporabnik

Kraj: Koroska

Napisal/-a s_mande Pe jan 28, 2005 5:37 pm

dejvi je napisal/-a:Tako kot je Lisko rekel. Ne glede na to, kar je blo, podpiši. Da ne bi z negove strani mel kakih nadaljnjih problemov...

Ja pametno sta ti povedala!Podpisi pa ga nekam pote*aj in mu reci da ves da ni on to tako mislil!Sam da pac noces sintnosti!

CST™Golfy
Moderator foruma

Napisal/-a CST™Golfy Pe jan 28, 2005 5:38 pm

hja sej prek registerske nebi kr tako zvedel kdo je lastnik...

sploh pa, če je že odšel brez sporočila potem sploh ni imel namena povrnit stroške škode.

jaz osebno nebi napisal nikakor, da je mislil povrnit stroške

Uporabniški avatar
kljukec
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a kljukec Pe jan 28, 2005 5:41 pm

a veš kako je
če je že on k****a (k je hotu pobegnt, pa so ga dobil)
ne bit še ti (k nimaš nč od tega če more on kazn plačat)
lp
Zadnjič spremenil kljukec, dne Pe jan 28, 2005 5:44 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
golf_c
Stalni uporabnik

Kraj: Kranj

Napisal/-a golf_c Pe jan 28, 2005 5:42 pm

po vsej verjetnosti je hotu pobegnt...sam se mu ni izšlo....je pač meu smolo da ga je nekdo vidu in prjavu....sam glede na to da ti je povrnu nastalo škodo kar na kraju samem, bi ti pomoje lahko mu šel na roko in mu ustregel....js verjetno bi....če ne bi prej kompliciru okol dnarja....kaj boš pa naredu je pa čist tvoja stvar....odloči se sam
SlikaSlika

Uporabniški avatar
Skull23
Poznavalec foruma

Kraj: Kolomban

Napisal/-a Skull23 Pe jan 28, 2005 5:45 pm

Js bi pa podpisal. Je že dovolj nestrpnosti po celi sloveniji, dejmo pokazat da smo tudi dobri ljudje pod triglavom doma. Sej nima veze če si je res zapisal reg. al ne... S tem ki boš njega rešu, boš pokazal da si mož, če te je pa on hotu zajebat se bo pred tabo skrival dokler bo živ... samo moje mnenje pač...

Remedy
Nov uporabnik

Kraj: Fara

Napisal/-a Remedy Pe jan 28, 2005 5:47 pm

Ta stvar zna trajati, tako, da ti on lahko prej plača, v kolikor ne :roll:

Moja izkušnja je malo drugačna vendar; Pred mano vozi kombi, pred kombijem pa kamion, na rahli ravnini se jaz spomnim prehitevat kombi ( kamion počasen , kombi naj ne bi prehiteval.......) a glej ga zlomka, ko sem jaz vštric z kombijem ta začne prehitavat in jaz zletim iz ceste, na srečo nobenemu nič samo stranski špegu zdrobim (šipo) tip se ustavi , kupončka mi ni hotel dati (kao premajhen strošek) in mi tip da podatke.

Jaz peljem avto na pooblaščen servis rečem popravite, ma prašajo, če ceu špegu al sam šipco. Če je ohišje dobro in če bo u menjavo šipe isto, mi menjate samo to pravim, zamenjajo dobim račun, pošljem tipu in dobim nakazano v enem tednu. (z nekaj dodatka)

sorry ka tolk težim sam to je bolj namenjeno jaka-z ju da smo in so še pošteni ljudje na tem svetu
Slika

asPeteR
Nov uporabnik

Napisal/-a asPeteR Pe jan 28, 2005 5:50 pm

Jaz tud mislim, ce vidva med seboj poracunata, mu lahko potem tud ti podpises izjavo, saj je s tvoje strani zadeva koncana.

Po drugi stani pa, ce res mislil pobegnit, zlagal se, da je zapisal registrsko (tole je meni mal za lase privleceno), naj pa tud kazen placa ...
Slika

Uporabniški avatar
WRC555
Uporabnik

Napisal/-a WRC555 Pe jan 28, 2005 5:54 pm

Tko je...jst bi bil lahko svina, pa bi zahteval, dej mi kupon...ampak sm mu reku za minimalno vsoto denarja, tok da se bo ravno izslo pri licarju...pac nism tak, da bi nategoval. Skode ni veliko, u bistvu je minimalna...ampak gre se za princip, je pa reku, da je klicu na policijo in da so mu tam dali naso telefonsko.

Fora je pa v tem, da ce jaz podpisem pritozbo, pol bom zajebal tistega policaja, ki ga je ujel, a me razumete...zdej jst ne vem, a je mel res tako dobre namene, ampak tega pa ne morm nardit temu policistu, u bistvu me je on resil ker ga je ujel.

DMX
Nov uporabnik

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a DMX Pe jan 28, 2005 6:20 pm

Ker ravno sprašuješ za osebno mnenje, mu jaz ne bi nikoli podpisal.... Še posebej zato, ker ni on tebi nikakršnega listka pustil in, da si je "kao" zapisal registersko in te poklical, čeprav ne vem kako bi dobil tvojo številko. Tako, da je to, po mojem klasični "hit&run", samo so ga na žalost ujeli na delu..

Odločitev je pa na koncu tvoja.

Lep pozdrav.

Uporabniški avatar
Slicker
Mojster foruma

Kraj: okolica Trebnjega

Napisal/-a Slicker Pe jan 28, 2005 6:20 pm

.če boš dobil isto vsoto denarja, kot če ne bi podpisal se ti ne splača. za en pir ti nj da pa plača škodo pa je. mogoče je imel pa res dobre namene. sam se mu je mudilo, pa ni imel časa opraviti formalnosti.

Uporabniški avatar
reber
Uporabnik

Kraj: Bled

Napisal/-a reber Pe jan 28, 2005 6:23 pm

Po mojem mnenju je sigurno hotel pobegnit, pač praksa, ki se večinoma dogaja na naših parkiriščih.
Glede izjave, podpiši, ampak šele potem, ko bo tip vse plačal in bo avto uštiman.
Policaj in očividec ne moreta biti užaljena, saj nista mogla vedeti namenov povzročitelja.

Jaz vedno prijavim, če vidim, da je nekdo zadel koga na parkplacu in odpeljal, povem pa policiji tako, obe registrski, torej, poškodovanega in povzročitelja in naj v slučaju, da bo prijavljena poškodba in da je pobeg, naj upoštevajo mojo prijavo, v nasprotnem pa naj moje prijave ne upoštevajo ker to ni pobeg.
Predlagam, da vsi prijavljate povzročitelje, če vidite, da so odpeljali. Nikoli ne vemo, kdaj se nam po pripetila škoda. Če jo pa sami povzročimo, pa bodimo toliko fer, in poravnajmo škodo, ker je to fer in tudi v primeru če je pobeg je to kar svinsko drago.
www.reber.si - www.elektron.si - www.pastir.info

dunker
Stalni uporabnik

Napisal/-a dunker Pe jan 28, 2005 6:27 pm

Jest ne vidim smisla v tem, da bi mu še naprej grenil življenje.
Če si dobil stroške povrnjene (kar si jih), potem se ne zapletaj v kakšne globlje spore. Bo za oba najbolje.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov