Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
V-i-p
Nov uporabnik

Prosim za razlago glede lizinga

Napisal/-a V-i-p Ne jan 30, 2005 7:52 am

En primer, na pamet: odločim se za nakup Golfa IV. Recimo da ima avtobajta ceno 2 MIO SIT. Vzamem ga na lizing. Polog je 30%, torej jim dam 600 tisočakov. Imam avto in je kasko, ker zaradi lizinga mora bit. Ostalo plačujem vsak mesec po položnici. Ko nisem utegnil plačat še niti prve, se nekdo useka v mene (ali pa jaz v njega) in avto je totalka. Koliko zavarovalnica plača avtobajti? Ali zavarovalnica plača celotno razliko lizinga, ali pač samo določen del, ostalo pa moram še vedno jaz plačati in če, plačujem normalno kot bi avto še imel, ali moram dati takoj in vso razliko? Hvala.

Uporabniški avatar
cardynal
Novinec

Kraj: slovenj gradec

Napisal/-a cardynal Ne jan 30, 2005 11:02 am

evo iz prve roke

kupo golfa 4 V5 na lizing ga meu 13 ur potem se pa zaletel celno strupo avto seveda naredu totalko :)
zavarovalnica je placala lizingo ne avtohosi tistemu pri katermem si pač lizing najel vrednost avtomobila po evrotaksu plus tega se odsteje od te vrednosti vrednost avtomobila pač kolk je se strupan vredn in potem avto ostane tebi in ga mores ti prodat tisti prvi znesek zavarovalnica nakaze direkt lizingu za ostalo se pa da zmenit in lizingodajalec očaka do prodaje avtomobila zdj pač za kolk ga ti prodas je pa tvoja stvar lahk tud zasluzis kaj ce ga po delih prodas...
tolk na kratko upam da sem razumlivo napisu ce te pa se kaj zanima pa kr uprasi lahk tud na pm
aja je pa kr jeba z tem lizingom potem pač jz nebom vec kdaj lizinga meu rajsi kredit ce je ze treba je bol pametno
nimas potem takih problemov
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov