Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
monster_d
Moderator / upravnik foruma

Kraj: Ptuj

Ko prodajalec neve kaj je glava motorja...

Napisal/-a monster_d Po jan 31, 2005 5:59 pm

Skratka kriza od krize.
Pridem v stacuno natancneje fiat avto trgovino in salon.
Uprasam prodajalca rezervnih delov ce mata uno turbo in pa tipo enak blok motorja, pa ce mi lahko preveri, ne nemore kao... :twisted:
Ok, gledamo kolko bi kostal nov blok motorja, spet mi nemore povedat ker pac v racunalniku nima stevilke itd...
Ni bil tolko prijazen da bi uprasal generalnega uvoznika za slovenijo v lj.
Ok pa uprasam kolk bi me pa prisla glava motorja.
ded sam :shock: :shock: Nic mu ni jasno kaj je to. No pol me zacne sprasevat ce je to tisto ko so ventili notr.
Ja pa fack kaj prodajas zemlce al rezevne dele sem si mislo.
Boknedaj da bi ga kaj bolj zapletenega uprasal.
Skratka totalno cudn folk, mene osebno bi blo sram da bi delal v trgovini z avtodeli pa da nebi vedo kaj je blok motorja in kaj je glava, sploh ko je glavn sestavni del.
FAck, no tolko o tem ko prodajalci nevejo kaj prodajajo, se manj pa da bi sel enkrat v delavnico pogledat kaj se dela tam...
Sramota, v fiata na ptuju nikoli vec :twisted:

Uporabniški avatar
Vičo
Novinec

Kraj: Ilirska Bistrica

Napisal/-a Vičo Po jan 31, 2005 6:02 pm

Tko je če prideš z vezami in poznanstvi na delovno mesto... :P
Slika

Uporabniški avatar
povzek
Novinec

Kraj: Kranj

Napisal/-a povzek Po jan 31, 2005 6:03 pm

Temu pa jest pravm umetnost prodaje! :cry
Slika

Uporabniški avatar
pugi405
Poznavalec foruma

Napisal/-a pugi405 Po jan 31, 2005 6:04 pm

Ja... jeba to... sam pazi Monsta.... mogoče kdo tole tut bere.... npr. jaz sem enkrat neki šinfal potem pa dobim pod nos od mehanika kaj pišem po forumu :roll: :roll: :roll: ....
Drgač pa boli me kita.... sm se moral izkašljat, pasalo njim ali ne :P

Uporabniški avatar
PiLLLe
Poznavalec foruma

Kraj: lublana

Napisal/-a PiLLLe Po jan 31, 2005 6:06 pm

E tak primer mate tmle v HTE-ju na roski v lj :) Model ti npr isce material k ga pac rabs in ugotovi da neki manka :) pod usakim pogojem ti hoce ustult drazjo stvar a nima veze da bo pasal al ne :)

LP PiLLLe

Uporabniški avatar
Vičo
Novinec

Kraj: Ilirska Bistrica

Napisal/-a Vičo Po jan 31, 2005 6:08 pm

pugi405 je napisal/-a:Ja... jeba to... sam pazi Monsta.... mogoče kdo tole tut bere.... npr. jaz sem enkrat neki šinfal potem pa dobim pod nos od mehanika kaj pišem po forumu :roll: :roll: :roll: ....

So fuckin' what?
Najprej naj se za svojo usposobljenost pobrigajo.. :roll:
Slika

Uporabniški avatar
PhoenixX
Novinec

Kraj: Grosuplje

Napisal/-a PhoenixX Po jan 31, 2005 6:10 pm

DISASTER!! :shock:
Dejal bi da a recem ne. A ne ni da in da ni ne. Ce bi da ne bil, dejal bi da. A ker da ni ne, recem ne.

Uporabniški avatar
monster_d

Napisal/-a monster_d Po jan 31, 2005 6:12 pm

pugi405 je napisal/-a:Ja... jeba to... sam pazi Monsta.... mogoče kdo tole tut bere.... npr. jaz sem enkrat neki šinfal potem pa dobim pod nos od mehanika kaj pišem po forumu :roll: :roll: :roll: ....

heh, me prav boli en k....
Tole zgodbo bomo posredovali tudi sefu oz direktorju firme, ker ma tako nesposobne delavce :D Prodajalec wanabe :lol:
Zal

Uporabniški avatar
pugi405
Poznavalec foruma

Napisal/-a pugi405 Po jan 31, 2005 6:12 pm

Vičo je napisal/-a:

So fuckin' what?
Najprej naj se za svojo usposobljenost pobrigajo.. :roll:

Se strinjam! Lepo rečeno. 8)

Uporabniški avatar
Gricko
Poznavalec foruma

Kraj: ljubljana AR156SW

Napisal/-a Gricko Po jan 31, 2005 6:29 pm

monsta pazi to!!
kolega neki šravfa suzikija (motor) in zgubi eno podložko, kjer pride polž za števec!
Gre v DELAVNICO , ki zastopa kawasaki in suziki in mu lastnik (ki je tudi "majster" in kao se s tem ukvarja že 20 let) začne zatrjevati, da tam ni nobene podložke!!
gre gledat v comp in pride nazaj in še zmeri trdi da ni nibene podložke, in on že ve, ker je v tem poslu že 20 let!!

ok , gre kolega ne net in takoj najde to podložko, pol jo je mogu pa še sam nerest, ker originalno baje ne obstaja!!! :lol:

fak so to majstri, cel lajf šravfa, pa sploh ne ve kaj šravfa!!

Pol si pa zamisli, da pelješ avto/motor na tak servis, kjer so taki poznavalci!!!

Od zdej naprej ne kupim nobenga avta več, ki bi imel potrjeno knjižico od original serviserja!! :twisted: , sej vsak šušmar bolje naredi! :evil:

Uporabniški avatar
pugi405
Poznavalec foruma

Napisal/-a pugi405 Po jan 31, 2005 6:39 pm

Stratus_ je napisal/-a:
monster_d je napisal/-a:Tole zgodbo bomo posredovali tudi sefu oz direktorju firme, ker ma tako nesposobne delavce :D Prodajalec wanabe :lol:
Zal

Raj premisl dvakrat..

Jap.... se lahk zajebeš tako, da tam tut po šravfek več ne boš smel pridt :?

MiniMoris
Nov uporabnik

Napisal/-a MiniMoris Po jan 31, 2005 6:42 pm

Ja, to je, če prideš v podjetje preko zvez noter.

Sicer pa obstaja še veliko drugih servisov, kjer lahko dobiš stvari, pa so notri sigurno prodajalci z izkušnjami.

Uporabniški avatar
lublancan
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a lublancan Po jan 31, 2005 6:42 pm

pugi405 je napisal/-a:
Stratus_ je napisal/-a:
monster_d je napisal/-a:Tole zgodbo bomo posredovali tudi sefu oz direktorju firme, ker ma tako nesposobne delavce :D Prodajalec wanabe :lol:
Zal

Raj premisl dvakrat..

zih niso edi ni ki to robo prodajajo
zato pa obstaja konkurenca
če je šef normaln, bo unga prodajalca brcnu u rit pa ga dau na drugo delovno mesto
podpis

Uporabniški avatar
Dariooo
Poznavalec foruma

Kraj: Koper

Napisal/-a Dariooo Po jan 31, 2005 6:43 pm

pugi405 je napisal/-a:
Stratus_ je napisal/-a:
Zal

Raj premisl dvakrat..

he he...sej pomojem tud ce bo sel po kak sraufek dvomim sploh da ga bo dubu...pa ce ga bo ze dubu...dvomim da bo pravi...he he :P

Uporabniški avatar
Pifi
Novinec

Napisal/-a Pifi Po jan 31, 2005 6:52 pm

monster tu pri fiatu so res čudni. ko je mati kupovala unota je hotla met rdečega, pa so rekli da takega ni možno dobit, da lahko takoj dobi srebrnega, nakar se mati obrne pa reče no pol pa nič, pa začne oni no saj ... mogoče lahko dobimo rdečega samo treba 2 tedna počakat. in je čakala malo več kot mesec pa pol :evil: tipsoni ne

lp
Slika
The Good, The Bad, The Ugly

Uporabniški avatar
xopy
Novinec

Kraj: Vipavska dolina

Napisal/-a xopy Po jan 31, 2005 6:56 pm

Povsot isto! V računalniških trgovinah tudi imajo prodajalke, ki ne vejo kaj je to disk, pomnilnik (bog ne daj da rečeš, da bi SIMME al pa SDRAM,DDRRAM mel), cpu, pa da ne govorimo o kaki fancy karticah (SCSI je mogoče res kaj za na žemlce).

Tako pač danes je :roll:
kaj bi dal, da se avto nebi kvaril...

Fiat007
Novinec

Kraj: Bled

Napisal/-a Fiat007 Po jan 31, 2005 7:15 pm

Ta povem moje stališče, popravite me če se motim!!!

Tudi sam sem delal na pooblaščenem Fiatovem servisu in povem vam, da delo je vse prej ko lahko. Navadno za tako delo zaposlijo trgovca ali pa kaksnega s kako ekonomsko soli, ki itak nima pojma kaj je kej. Program, oz. mikrofilm je sestavljen tako, da moreš biti že genij, da ga sploh zastopis. Da ne bo pomote, ne zagovarjam tega prodajalca, niti serviserja, ker v vsakem primeru, ce ta clovek ni imel pojma, oz. se je samo uvajal, potem bi moral biti zraven kaksen mentor. Vsekakor si ti kot stranka upravicen do kakovostne postrezbe sploh ce gre za pooplascenega prodajalca!
Premisli, preden ukrepas naprej, clovek je clovek, daj mu drugo moznost, mogoce se do takrat se nauci, vsak si pa zasluzi se eno moznost.

Na koncu pa samo moje vprasanje, pa ne me takoj spluvat, ampak kaj hudica te je prijelo, da si sel na pooblascen servis vprasat koliko stane originalna glava oz. blok motorja?! Preprican sem, da nisi imel namena odsteti toliko denarja tam......

LP

Uporabniški avatar
monster_d

Napisal/-a monster_d Po jan 31, 2005 9:13 pm

Fiat007 je napisal/-a:Na koncu pa samo moje vprasanje, pa ne me takoj spluvat, ampak kaj hudica te je prijelo, da si sel na pooblascen servis vprasat koliko stane originalna glava oz. blok motorja?! Preprican sem, da nisi imel namena odsteti toliko denarja tam......
LP

Ze na zacetku sem povedal prodajalcu ce mi lahko preveri enakost bloka od unota in od tipota.
Pol ker je pac brskal sem hoto informativno zvedet ceno glave.
ah ja...
Bo drugic si ocitno usak kupec mogo sam za komp it pogledat al kaj, postrezba pa taka :roll:

Uporabniški avatar
monster_d

Napisal/-a monster_d Po jan 31, 2005 9:15 pm

Dariooo je napisal/-a:
pugi405 je napisal/-a:
Stratus_ je napisal/-a:
Zal

Raj premisl dvakrat..

he he...sej pomojem tud ce bo sel po kak sraufek dvomim sploh da ga bo dubu...pa ce ga bo ze dubu...dvomim da bo pravi...he he :P

Nebi sel tja niti po sraufek :lol: niti po matico :P
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov