vesolc je napisal/-a:ej tipa zdej...ce bo tja prsu pa bos takoj nabu: "dam ti 1,5 mil" se bos lahko sam obrnu pa sel!! ti rajs prever avto pa poisc ksne napake, pa postopoma zbijej ceno!! bos vec dosegu, pa mislm da za 300K ti ne bo ratal zbit!!
Tocno tako
Ce prides tja in mu enostavno reces da avto ni vreden toliko kot on zahteva, je to za prodajalca zalitev

Ti mu moras povedat, kaj vse bo treba v kratkem prebarvat, obnovit in popravit, pa ne samo tisto kar se takoj vidi. Avto moras dobro poznat (ali pa blefiras) da mu lahko poves kaj pri teh avtomobilih ponavadi crkne in ko mu nastejes za 600.000 stroskov bo avtu z veseljem spustil ceno za 300.000...
S trgovanjem z avtomobili se ukvarjam ze kar precej casa in dozivel sem ze marsikaj. Zgodilo se mi je tudi ze da sem ceno zbil za 100%: tipu sem pac povedal, da avto ni vreden popolnoma NIC in da je lahko srecen, ce mu ga bo sploh kdo odpeljal :P V bistvu mi je se najbolj ratalo takrat ko sem dobil zastonj enega starega VW Passata, ki je bil se pol leta registriran (takrat je registracija ostala se zraven avtomobila tudi po prepisu)

Sicer pa ponavadi nekaterim avtomobilom (tistim, ki se tezko prodajo -SAAB, BMW serije 7 in podobna eksotika) ceno zbijem vsaj za polovico

Ceprav je res tudi to, da nekateri (predvsem dilerji -uradni so se najbolj "trdi") ne spustijo cene niti za 50.000, pa ce se na trepalnice postavis...
Nasvet: ce se ti avto zdi predrag, pac pocakas da prodajalec vidi, da ga ne bo mogel prodat in potem prides nazaj s svojo (seveda takrat nizjo kot prvic

) ponudbo

Ta recept se posebej deluje pozimi, ko ni sezona za prodajo, ali pa ko ima diler polno parkirisce -takrat bo naredil vse, da se resi parih kosov, tudi za se tako smesno ceno

Moras biti pa zelo potrpezljiv in ce ne bo hotel spustit samo

in

In ne smes biti prevec razocaran, ce ga medtem proda komu drugemu -pac poisces drugega
Danes ko je trg prezasicen s plocevino se avtomobili ZELO tezko prodajo in ce zna izkoristiti svojo prednost, je lahko kupec dobesedno KRALJ

Se posebej ce pride z GOTOVINO (ker skoraj vsi ponujajo same menjave)

Ce imas denar v zepu in poleg tega kupujes se kaksen eksoticen avto, si zmagal

Ubogi prodajalci

se mi vcasih ze kar malo smilijo -ampak posel je pac posel in tu ni prostora za sentimentalnost

Izkoristi torej svojo prednost -ponudi mu najprej 1.200.000 in bo kar sam rekel, da ti ga ne da za manj kot 1.500.000...