Mogoče malo smešno vprašanje, pa vendar. Nekaj me zanima, tako informativno, če bi se kdaj v bližnji prihodnosti odločil za menjavo. Dejstvo je, ko sem dobil službo v LJ, sem nujno rabil avto (sem spraševal tudi tukaj

. Potem sem pač na lizing vzel Punteka 1.2 60 SX. Polog sem dal, ker pa takrat še nisem vedel ali bo služba za redno, plača, itd... sem se odločil za čimmanjši mesečni obrok, če slučajno s službo ne bo vse ok in da ostanem brez. Tako bi avto lahko še vedno odplačal. Mesečna položnica pa znaša (skromnih) cca. 13 tisočakov. Sedaj pa je služba za nedoločen čas potrjena, plača pa tudi zelo solidna (blizu 250 tisočakov) in nekako se me loteva želja, po čem večjem, boljšem... Kako se sedaj lotit prodaje punteka, če me to prime? To bi naredil prvič sploh, zato mi ni jasno. Ali kupec plača kupnino, pa jaz potem nakažem lizing hiši ostali znesek in lizing zaprem, ali lako naredim tako, da kupec prevzame moj lizing, plačuje naprej tistih 13 tisočakov mesečno, jaz pa sem potem "prost" in lahko vzamem drug, boljši avto? Izgubim tisti polog ki sem ga ob nakupu dal ali kako? Hvala za info