Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Dego
Novinec

Slikan z radarjem !

Napisal/-a Dego Ne feb 06, 2005 11:59 am

no včeraj večer sem se peljal skozi naselje na svoji desni sem zagledal belega gofa III ampak preprosto mi ni padlo v glavo da je to mogoče radar.no seveda ko sem se peljal mimo njega pa se je za mano zabliskalo 2-3 krat(nisem prepričan),peljal pa sem se maximalno 5 km/h več se pravi max 55 km/h,seveda se peljem dalje pod 50 km/h ko zagledam tudi na desni celo 2 policijska avtomobila, ampak me niso vstavili pa nič, peljal sem se lahko dalje.

sedaj pa me zanima če mi je toleriral teh 5km/h ali bom dobil domov sliko ter poleg kazen?ali kaj mi sledi?vse skupaj se mi zdi čudno da me niso vstavili samo gledal me je v avto :idea: :shock:
Francozi delajo parfume, nemci pa avte!

Uporabniški avatar
kljukec
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a kljukec Ne feb 06, 2005 12:02 pm

če si sreču takoj dva polcaja so ti po moje toleriral
pa za 55 po moje tko al tko ne dobiš slike dam
lp

Uporabniški avatar
aNze20
Nov uporabnik

Napisal/-a aNze20 Ne feb 06, 2005 12:03 pm

Verjetno ne ker ponavad pri omejitvi 50 meri sele ce prekoračs 70!!Lahko je slikal koga za tabo... :P Nikol pa ne veš,počak kake 2 mesca...

Uporabniški avatar
BlackWind
Tw1ng0 p0wah

Kraj: Kranjsterdam

Napisal/-a BlackWind Ne feb 06, 2005 12:06 pm

aNze20 je napisal/-a:Verjetno ne ker ponavad pri omejitvi 50 meri sele ce prekoračs 70!!Lahko je slikal koga za tabo... :P Nikol pa ne veš,počak kake 2 mesca...

pa itak saj po mojem misljenju bi te ona dva policaja potem ustavila ce bi sel tolk prehitro...ker bi beli golf sporocil naj te ustavijo ce bi prevec dirkal...najbrz so te mal z bliskanjem ustrasl :)....saj tko jest mislm....
Lp

Dego
Novinec

Napisal/-a Dego Ne feb 06, 2005 12:24 pm

malo ste tudi mogoče narobe razumeli,nista bila 2 policista ampak 2 policijska avtomobila kar je redkost da sta 2 avta :) eden je pa bil veni pa me preprosto gledal,no upam da res nebo nič.
Francozi delajo parfume, nemci pa avte!

Uporabniški avatar
dejan84
Poznavalec foruma

Kraj: Cesta moj duma

Napisal/-a dejan84 Ne feb 06, 2005 12:35 pm

2 avtomobila nista nič kej tazga. :P Zadnč je bla pa v šentjuru racija. Policaj je stal na cesti pa vse avtomobile poslal na avtobusno, tam so bli pa 2 kibli pa 5 avtomobilov. Nisi mel šans, da se pelješ mimo brez da bi bil pregledan. Sej je bil že 50m prej un trikotnik postavljen, tko da si se lahk pripravu na surprajs :D
Zakaj vozniki hond v dežju vozijo tako hitro? Ker bežijo pred rjo :D

Uporabniški avatar
BlackWind
Tw1ng0 p0wah

Kraj: Kranjsterdam

Napisal/-a BlackWind Ne feb 06, 2005 12:35 pm

Dego je napisal/-a:malo ste tudi mogoče narobe razumeli,nista bila 2 policista ampak 2 policijska avtomobila kar je redkost da sta 2 avta :) eden je pa bil veni pa me preprosto gledal,no upam da res nebo nič.

aja sem mislil da cez nekaj 100m da je bila druga patrulja postavljena!
No sej ql
LP...pa upajmo na najboljse!!

Uporabniški avatar
Caterham
Stalni uporabnik

Kraj: Doma

Re: Slikan z radarjem !

Napisal/-a Caterham Ne feb 06, 2005 12:44 pm

Dego je napisal/-a:...... sem se peljal mimo njega pa se je za mano zabliskalo 2-3 krat(nisem prepričan),peljal pa sem ..........

Dvomm da je bil to policaj, ker radarji ne uporablajo "flesa" (bliskavice) da se zabliska k pr fotoaparatu, ampak uporablja IR spekter svetlobe za "fles" kater pa je neviden cloveskim ocem..... Tako da zna bit tudi to razlog, da te niso ustavl, ker te enostavno niso slikal.....

LP
No need to be big to go fast......

Uporabniški avatar
reber
Uporabnik

Kraj: Bled

Napisal/-a reber Ne feb 06, 2005 12:45 pm

Če si peljal 55km/h po števcu, potem omejitve še nisi prekoračil, saj ti števec laže, potem pa še toleranca in pri 50 to mimogrede znese 5km/h
Jaz v naselju vedno peljem 55 po števcu, razen če ni kakšen "polž" pred mano. Toliko peljem tudi če vidim policaje da merijo. Ravno tako na koncu AC kjer je 60 omejitev, peljem po števcu 70 pa me še nikoli niso ustavli, pa sem jih že dostikrat srečal.
Pač imajo neko toleranco, ki je včasih kar visoka, nizka je bolj takrat, če ima policaj slab dan.
www.reber.si - www.elektron.si - www.pastir.info

Uporabniški avatar
lublancan
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a lublancan Ne feb 06, 2005 1:20 pm

Caterham je napisal/-a:
Dego je napisal/-a:...... sem se peljal mimo njega pa se je za mano zabliskalo 2-3 krat(nisem prepričan),peljal pa sem ..........

Dvomm da je bil to policaj, ker radarji ne uporablajo "flesa" (bliskavice) da se zabliska k pr fotoaparatu, ampak uporablja IR spekter svetlobe za "fles" kater pa je neviden cloveskim ocem..... Tako da zna bit tudi to razlog, da te niso ustavl, ker te enostavno niso slikal.....

LP

so fleši, tastari golfi jih majo
podpis

Uporabniški avatar
Foto Jovo
Stalni uporabnik

Kraj: ljubljana

Napisal/-a Foto Jovo Ne feb 06, 2005 1:43 pm

lublancan je napisal/-a:
Caterham je napisal/-a:

LP

Res je mene so tudi fleširali pa sem šel po njihove 14 km/h prehitr! Sam jst nism vidu nobenga golfa :roll: sam pol ene 200m naprej so me ustavl!

Uporabniški avatar
aNze20
Nov uporabnik

Napisal/-a aNze20 Ne feb 06, 2005 2:15 pm

So fleši,mene je sliku z focusom karavanoma,pa se je isto pobliskal! :D

Uporabniški avatar
Caterham
Stalni uporabnik

Kraj: Doma

Napisal/-a Caterham Ne feb 06, 2005 2:16 pm

BY_JOVICH je napisal/-a:
lublancan je napisal/-a:
Caterham je napisal/-a:

LP

Res je mene so tudi fleširali pa sem šel po njihove 14 km/h prehitr! Sam jst nism vidu nobenga golfa :roll: sam pol ene 200m naprej so me ustavl!

Z novimi prometnimi predpisi (1.1.2005) naj nebi vec uporabljali starih "flesov" kot so jih montirali v Golfe (nism sigurn za Mondeote, Focuse pa Vectre, ampak naj bi tudi tja montirali stare bliskavice), ker naj bi zmotili (dekoncentrirali) voznika med voznjo....sedaj je samo uprasanje ce upostevajo nov zakon tudi policaji.... ;) Je pa res, da nisem sigurn ali naj bi uporabo "flesov" dolocal zakon ali naj bi policija le "obnovila" svoj vozni park z novimi radarji, da bo se bolj "ucinkovito" lovila voznike sedaj ko so stopili v veljavo strozji zakoni...

LP
No need to be big to go fast......

Uporabniški avatar
sharker
Nov uporabnik

Kraj: obala

Napisal/-a sharker Ne feb 06, 2005 3:34 pm

enako se je meni zgodilo, ko sem šel na delo ob 6ih zjutraj, omejitev 50, jaz vozil 60, opazim focusa, niti nisem šel za tem da je lahko radar, pa že vidim blisk od fleša, 200m naprej pa panduri z aštro. niso me ustavli, pa po več kot pol leta še nisem nič dobil in po vsej verjetnosti niti ne bom dobil.

Uporabniški avatar
Ronin
Stalni uporabnik

Napisal/-a Ronin Ne feb 06, 2005 5:13 pm

BlackWind je napisal/-a:
aNze20 je napisal/-a:Verjetno ne ker ponavad pri omejitvi 50 meri sele ce prekoračs 70!!Lahko je slikal koga za tabo... :P Nikol pa ne veš,počak kake 2 mesca...

pa itak saj po mojem misljenju bi te ona dva policaja potem ustavila ce bi sel tolk prehitro...ker bi beli golf sporocil naj te ustavijo ce bi prevec dirkal...najbrz so te mal z bliskanjem ustrasl :)....saj tko jest mislm....
Lp

Nas sosed je dubu kazen in tud fotko na dom k je vozil 63 namesto 50. Pa ga niso cist nc ustavl, sam fotko in kazen je dubu na dom. Ne vem pri keri prekoraceni hitrosti se pa zares za tabo zapodijo...
There is no time...

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith To feb 08, 2005 2:39 am

Dego je napisal/-a:no včeraj večer sem se peljal skozi naselje na svoji desni sem zagledal belega gofa III ampak preprosto mi ni padlo v glavo da je to mogoče radar.no seveda ko sem se peljal mimo njega pa se je za mano zabliskalo 2-3 krat(nisem prepričan),peljal pa sem se maximalno 5 km/h več se pravi max 55 km/h,seveda se peljem dalje pod 50 km/h ko zagledam tudi na desni celo 2 policijska avtomobila, ampak me niso vstavili pa nič, peljal sem se lahko dalje.

sedaj pa me zanima če mi je toleriral teh 5km/h ali bom dobil domov sliko ter poleg kazen?ali kaj mi sledi?vse skupaj se mi zdi čudno da me niso vstavili samo gledal me je v avto :idea: :shock:

zaprli te bodo saj za dve leti.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov