Ko sn jest klimo na odpadu dobil sn mogu 3x dol lavfat ker sn zmeraj kaj pozabil.
Sestavni deli kar jih rabiš če zdej nimaš klime. NASVET: ČE NIMAŠ PREDELANEGA AVTA ALI SI NANJ ZELO ČUSTVENO NAVEZAN NE DAJAT KLIME V TIPOTA, RAJŠ GA PRODAJ PA KUPI TIPOTA S KLIMO ŽE VGRAJENO.
No zdej pa deli najprej ti povem da brez ključa za odšravfat glavno jermenico sploh ne hodit dol (kluč 36 se mi zdi al je še več) pol rabiš nujno gedore po možnosti z dolgim nastavkom.
Deli ki jih rabiš menjat (primer za mojga 1.4 tipota original brez klime)
Glavna jermenica na motorju
kompresor klime
nosilec motorja na katerem je kompresor
kiler(hladilnik)+ vsi manikoti (cevi za vodo) jih boš mogu štukat ker na odpadu pri izpuščanju tekočin iz avta to cevko prerežejo in jo morš na tistmu delu štukat.
ekspanjziska posoda
posoda za tekočino za pranje šip(je drugačna kot jo imaš sedaj)
alternator
nosilec alternatorja+ šponar
šponar za jermen
jermenica ki je za servo volan+ oba jermena
vodna pumpa
komplet kable boljš preveč kot premal
pol plastiko ki je namontirana med kabino in motorjem
komplet notranjo stran kar jo imaš za hlajenje ventilator+ostalo je vse v enem kosu.
škatlo za filter klime ki se nahaja pod plastiko kjer so brisalci
verjetno sem še kakšno reč pozabil.
kar pa je tudi zlo verjetno da je motorček za odpiranje in zapiranje lopute za zrak polomljen ker sn imel dve klimi na odpadu in pri obeh je bil motorček odlomljen na istem mestu POZOR : ta motorček v trgovini košta 16000 sit
Je pa ful enga dela za dol pošravfat, še več pa nazaj za v avto namontirat. Sn delal sicer vse sam in sn imel samo armaturko zarad tega razkopano najmanj 10x
Mislim da te je verjetno že mal minilo za nabavo klime.
Za samo klimo sem dal 30000 sit +motorček 16000 sit+ komplet vsa nova tesnila 4000sit+ štukanje manikotov(če kupiš nove se mi zdi da je ta velk okol 14000 sit + malenkostna vezava štromarije ker ima za samo vetrnico na kilerju in senzor za temp vode drgač vezan+ ogromno dela in upanja da klima po vsem tem deluje kot mora.
To so moje izkušnje kaj je treba menjat in ostalo , sam jest imam na avtu že drgač tolk predelanega in vanjga vloženga ogromno ur mojega dela , tak da ga ne mislim niti pod razno komu prodat za 300 jurijev (čeprav sem v njega vložil že čez miljon) in sn zato šel v to da sem naknadno vgradil klimo drgač bi ga rajš prodal pa kupil takega ki jo že ima noter.