maestro je napisal/-a:Mislim, da je kot neke vrste odgovor na Oplovo akcijo 24ur popustov, na valentinovo Renault Slovenija reklamiral občutne enodnevne popuste, ki naj bi npr. za laguno znašali do 1.200.000 SIT. V resnici je bilo popusta 800.000, preostalo pa naj bi bilo nekaj kakor v opremi, kar pa mi iz ponujenih cen ni bilo jasno. Za razliko od opla, ki je do avta točno objavil število prodanih na tisti dan, števila prodanih renojev na valentina, nisem uspel najti. Zanima me, če kdo ve, ali je podatek kje objavljen?
Druga zadeva je Citroen. Ko so lansko jesen začeli s prodajo C4, so do konca leta TAKOJ ponudili promocijski popust cca. 250 ali 280 Ksit (govorim po spominu).
Ko danes gledam njihov cenik, še vedno ponujajo 280Ksit kakor promocijskega popusta, čeprav je bilo sprva oglaševano, da velja le do konca leta.
Jasno, da sem zagovornik popustov, vendar je tole po moje že malo neokusno in se sprašujem, zakaj enostavno takoj ne nastavijo nižjih cen ?
Imajo sposobne analitike, ki gotovo znajo presodit, kakšne cene trg prenese. Tako pa cene navijejo in isti dan ponudijo blazno ugoden popust, sam da dobiš občutek, kako ugodno da si kupu in koliko denarja prihranil.
Mislim, da se iz strank malo norčujejo ali (bolj verjetno) jih malo zavajajo. Jasno, da ne mislim le na Citroen, temveč tudi veliko drugih znamk in tipov.
lp
maestro je napisal/-a:...vse to je [b]propagandna psihologija...
Že, že, a vsaka stvar ima ene meje. Spomnim se nedavnih sezonskih razprodaj, ko so inšpektorji po trgovinah preštevali rokavice in kape, ter ugotavljali ali niso slučajno kršena pravila ''dobrih poslovnih običajev'' pri prodaji pulijev in podajali prijave, medtem, ko si tale avtomobilski lobi res lahko privošči marsikaj.
Če si razumen, ne moreš objavit, naš novi model A stane 100 SIT, na to ceno vam damo 20% popusta. Halo, na katero ceno, če niti enega avta nisi prodal za 100 SIT.
Zame je to zavajajoče in ne propagandno.
maestro je napisal/-a:Ubistvu ne me narobe razumet, jaz sem ZA popuste.
Ker je v EU prost pretok blaga, z nizkimi cenami ne moremo rušit evropskega trga, da bi tujci hodili kupovat k nam. Osnovne cene naj bi bile podobne, kot so v tujini. Ker pa je kupna moč pri nas VELIKO nižja, je pametno in POTREBNO imeti OBČASNE akcije za domorodce, čeprav nekater (redki) o tem nočejo nič slišati.
A mogoče kdo ve:
Trgovci so uspeli doseči, da od sedaj v dokumentih ni več datuma proizvodnje avta, ker da se starih letnikov ob prelomu leta ne da prodati brez diskonta. Njihov argument je bil, da so avti popolnoma enaki, saj se novo modelno leto uvede po koncu kolektivnih dopustov, torej nekje septembra...
Zanima me, če pripelješ prodat staro za novo, a ti po evrotaksu določijo starost glede na leto proizvodnje ali na datum prve registracije, oziroma ali je tudi tukaj datum proizvodnje nepomemben ?
lp
kljukec je napisal/-a:andrej777 je napisal/-a:To so men najbol bedne reklame in oglaševanje. Do 500 tisoč ceneje, do 800 tisoč ceneje....
Boli me ku** kolk je ceneje. Mene zanima kaj bom dobu in za kolk bom dobu oz kolko stane. Večina folka pa zagleda kolk je vse "ceneje" in navali narode.
To je skor zmeraj konc leta popust samo do novga leta in je ugodno. samo fora je pa ta da je po novem letu pa že avtomatsko nižja cena in je že standardna taka kot je bla prej z "popustom".[/quote]
to pa prvič slišm
kokr jst vem se cene ob novem letu kvečjemu dvignejo
to pa prvič slišm
kokr jst vem se cene ob novem letu kvečjemu dvignejo
_VeNoM_ je napisal/-a:sm mislu da je akcija pri bureku!![]()
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov