Debate, ki niso vezane na ostala področja...

s_mande
Stalni uporabnik

Kraj: Koroska

Divjad na AC-avto cesti???

Napisal/-a s_mande Ne feb 27, 2005 9:56 pm

Lep pozdrav.

Danes sem na avtocesti ob priblizno 130km/h zadel ptica ki je tisti trenutek hotel preleteti avtocesto,nevem sicer kako se je to zgodilo,vem samo da sem ga zadel z vetrobranskim steklom in da sem ga sigurno usmrtil božca,kako se mi je zasmili da sem se potem 10 kilometrov peljal 100km/h.Res se mi je zasmilil,sem se posteno zamislil ker sem ubil ubogo zival.

Sploh pa sem bil pretresen in sokiran ko sem:

Kot sem ze va naslovu teme napisal:"Divjad na AC-avto cesti???" in sicer sem bil danes v POSTOJNI na sluzbeni poti in ko sem se vracal iz Postojne,takoj ko sem prisel na avtocesto(po 5.minutah voznje)sem bil presencen oziroma bolje receno sokiran.Z prijateljem se peljema okoli nevem 130-140km/h in ob avtocesti zagledam SRNE,bilo jih je 5 ali 6,stale se pa nekaj metrov od avtoceste,ko sem jih zagledal sem utegnil samo spustiti gas in prositi da nebi slucajo katera zelela preckati ceste ker ce bi jo zadel recimo z 100km/h ali vec nevem kaj bi ostalo od naju in avta.Nevem in ni mi jasno kako so sploh prisle tja,nerecem mozno cisto da je katera preskocila ograjo ampak da jih je pa 5 ali 6 tam pa skoraj ni mogoce,vsaj nebi smelo biti.Je mogoce da je bila strgana zascitna mreza,katera tudi stoji iz taknsega razloga tam?

Se vam je kdaj kaj taksnega pripetilo ali pa ste kaj podobnega videli?Jaz sem ostal cisto brez besed...Kaj vi menite o tem?Kaksen komentar?

Upam zase in vas da se vam ne kaj taknega pripeti,ni dober obcutek sploh ne.Sploh pa nisem divjal ker je tudi pomalem snezilo...nevem mogoce sem pa imel samo slab dan?

Uporabniški avatar
kljukec
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a kljukec Ne feb 27, 2005 10:04 pm

jst bi sam reku da če se to še komu zgodi, al pa kej podobnega, nej pokliče policijo, pa nej to spedenajo
da nau res kdo po tem zbil kakšno žival
lp

Uporabniški avatar
M3
Moderator foruma

Kraj: Koper

Napisal/-a M3 Ne feb 27, 2005 10:08 pm

katastrofa ej. kako si lahko dovolijo naši vrli avtocestarji da ima 5-6 srn dostop
do AC. mislim ej na kakšnem nivoju so naše AC. mogli bi redno kontrolirat
te ograje da so cele pa bi blo vse ok. to je vse skupaj sam lenoba.
še ena da pride tam bi mogla kar dober salto naredit da preskoči uno ograjo
sej je skor 2m visoka. :jao:
Slika

Uporabniški avatar
marsal_tito
Novinec

Napisal/-a marsal_tito Ne feb 27, 2005 10:09 pm

Divjad lahko pride na avtocesto tudi na izvozih, sej tm pa ni ograje.

s_mande
Stalni uporabnik

Kraj: Koroska

Napisal/-a s_mande Ne feb 27, 2005 10:19 pm

kljukec je napisal/-a:jst bi sam reku da če se to še komu zgodi, al pa kej podobnega, nej pokliče policijo, pa nej to spedenajo
da nau res kdo po tem zbil kakšno žival
lp

Ja moral bi jo jaz poklicati ampak se mi je res mudilo...zal mi je da je nisem takoj poklical ali pa na cesto podjetje.Bi vsaj popravil preden se res zgodi kaksna katastrofa.Se pa tudi sedaj ne tocno spomnim kje tocno je bilo to!

Uporabniški avatar
Rjuhar
Poznavalec foruma

Napisal/-a Rjuhar Ne feb 27, 2005 10:46 pm

Nasi znanci so pred kar nekaj leti zadeli medveda na AC.

Uporabniški avatar
NeRo
Uporabnik

Napisal/-a NeRo Ne feb 27, 2005 11:01 pm

DARS ti povrne škodo, tudi če nimaš zavarovanega avta proti divjadi.
Slika

Uporabniški avatar
zlabon
Novinec

Napisal/-a zlabon Ne feb 27, 2005 11:11 pm

Poleti ko smo šli na morje s tarci je v smeri proti zagrebu, na tistem oddseku kjer sta ločeni leva in desna vozna stran avtoceste in so malo ovinki (upam da veste kje), je bila srna na sredini ceste, med obema voznima pasovoma, na ovinku. Nisem mogel verjeti svojim očem: srna je SEDELA na tleh na črti in nisem mogel dobro videti, imel sem občutek celo da je prežvekovala medtem ko so mim nje vozili avti :shock: pomojem jo kdo zadeu in ni mogla vstat :cry: boga...
en golf pred nami je ustavil na avtocesti in tvegal svoje življenje da bi spravil srno s ceste..... :(

toliko o varnosti naših avtocest...

Lp, zlabo

Uporabniški avatar
andrej777
Poznavalec foruma

Kraj: Telče (Sevnica)

Napisal/-a andrej777 Ne feb 27, 2005 11:12 pm

verjemte čo hočte al ne samo tole se je res zgodilo.

Fotr in sodelovc sta šla z honod civic 16 vtec proti morju ko sta pri cca 200kmh nekaj zbila. Sta mela kr velik dela da sta ostala cela. Zdelo se jima je mal debelo za psa samo vsen sta si rekla da je pes. Na srečo je prletu pod avto in sta ga povozila in ne zbila drugače bi bla kriza. Uglavnem itak na AC tut ne moreš ustavt zato sta šla naprej. Nasledn dan v delavnici gledajo poden, auspuh neki zvit, neki krvi pa dlake... In mehaniku razagata z fotrom da je bil verjetno medved mehaniki se pa vsi smejijo. Čez eno uro pa najdeta v novicah članek da so na AC zbili mladega medveda. Fotr takoj cajtng kupu in ga nazaj v delavnco mehanikom nesu. Oni itak samo :shock: :shock: :shock: :shock:
It's not the speed that kills, it's the sudden stop that hirts !!

Uporabniški avatar
kljukec
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a kljukec Ne feb 27, 2005 11:42 pm

NeRo je napisal/-a:DARS ti povrne škodo, tudi če nimaš zavarovanega avta proti divjadi.

pa kva ti to pomaga k pr 160 km/h nagaziš srno
ti nobena zavarovalnca ne more pomagat, tud rešilc pride prepozn

Uporabniški avatar
YOC
Uporabnik

Kraj: Spredi levo (LJ)

Napisal/-a YOC Po feb 28, 2005 8:29 am

Enkrat sm nek slišu, da če so na cesti opozorilne table (ne na AC) za divjad, da kljub temu, da maš avto zavarovan, nč ne dobiš. Je to res?

lp

YOC 8)

Uporabniški avatar
habbich
Poznavalec foruma

Napisal/-a habbich Po feb 28, 2005 10:19 am

Se mi zdi da prejsne leto, ko sem se vracal z morja, blo verizno trcenje na AC zarad srne

Uporabniški avatar
croma_man
Mojster foruma

Kraj: Celje

Napisal/-a croma_man Po feb 28, 2005 10:25 am

dars povrne škodo, so jo tud meni ko sem od lisico nagazu.
the brand with the three stripes :)

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban Po feb 28, 2005 10:30 am

[quote="YOC"]Enkrat sm nek slišu, da če so na cesti opozorilne table (ne na AC) za divjad, da kljub temu, da maš avto zavarovan, nč ne dobiš. Je to res?

Ti iz prve roke lahko povem da to NI RES. Sem mel že tak primer, na cesti sem pr ene 90 km/h zbil srno. Sem sam policijo poklicu, oni so lovca, srna je bla itak čist razparana. Sem šel na zavarovalni co in oni so mi pokril vso škodo, avto je bil pa kasko zavarovan.

Uporabniški avatar
sevnican
Stalni uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a sevnican So avg 25, 2007 6:00 pm

Danes ob 3h zjutraj sem na avtocesti LJ-MB pri 120km/h nabil lisico, ki je hotela prečkati cesto. Hvala bogu nisem odreagiral (trznil) in sem zapeljal direkt v njo z sredino odbijača. Počilo je ko hudič. Ko sem pogledal v ogledalo, sem videl koščke lisice in odbijača, ki so leteli po luftu. Ustavim na bližjem počivališču, da preverim škodo. Del odbijača mi je stolklo, tako da ga bom moral menjati.

J*bem Dars in njegove zaščitne ograje proti divjadi. :g:

Uporabniški avatar
Kael
Uporabnik

Kraj: Slovenia / Stajerska

Napisal/-a Kael So avg 25, 2007 6:47 pm

Morte vedet da cigani kradejo štange od teh varovalnih ograj, tako da ne se čudit, da živali hodijo po avtocesti... Zato je pač na slovenskih avtocestah ko zraveš daš še njihovo stanje, kakih 110 max hitrost.

Uporabniški avatar
Pavel_P
Stalni uporabnik

Kraj: Kr&Lj

Napisal/-a Pavel_P So avg 25, 2007 7:05 pm

sevnican je napisal/-a:Danes ob 3h zjutraj sem na avtocesti LJ-MB pri 120km/h nabil lisico, ki je hotela prečkati cesto. Hvala bogu nisem odreagiral (trznil) in sem zapeljal direkt v njo z sredino odbijača. Počilo je ko hudič. Ko sem pogledal v ogledalo, sem videl koščke lisice in odbijača, ki so leteli po luftu. Ustavim na bližjem počivališču, da preverim škodo. Del odbijača mi je stolklo, tako da ga bom moral menjati.

J*bem Dars in njegove zaščitne ograje proti divjadi. :g:

Ja kaj pa pol avto za tabo? Je fasal tvoj odbijac in koscke lisic? :shock:

Luky

Napisal/-a Luky So avg 25, 2007 7:36 pm

ma na avtocesti je tak poun tega sranja (lisic, zajcov, srn...) pa še ene par čudakov k pešačjo po avtocesti...

poleg tega pa cestarji res niso nč krivi če si žvad lukno pod mrežo nardi...
pa še to tam k se najmanj vidi...
srne pa lahk tud preskočjo mrežo... ( če preskočjo avto ... pol lahk tisto mrežo tud)

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Kraj: štajerska

Napisal/-a kolesar So avg 25, 2007 7:38 pm

kljukec je napisal/-a:
NeRo je napisal/-a:DARS ti povrne škodo, tudi če nimaš zavarovanega avta proti divjadi.

pa kva ti to pomaga k pr 160 km/h nagaziš srno
ti nobena zavarovalnca ne more pomagat, tud rešilc pride prepozn

to pa ne bo držalo! no odvisno od avta če je honda al je pa avto. :twisted:

avto je mel 2 tone. Je bilo pa za 2 miljona skode na podvozju.

Uporabniški avatar
AgitatoR
Mojster foruma

Kraj: Rbn 104

Napisal/-a AgitatoR So avg 25, 2007 7:53 pm

@ Pavel_P, ob treh zjutraj je bolj malo prometa.
U ti mater kakšna kolona je danes. Še dobr, da sm taprvi.
Bencin je zakon. Probej se zadevati z dizlom. Neizvedljivo.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov