Debate, ki niso vezane na ostala področja...

pele
Novinec

V Sloveniji nimamo pojma o zimski vožnji in zimski službi?

Napisal/-a pele To mar 01, 2005 9:48 am

Prejšni teden sem vozil po Avstriji v zimskih razmerah, bilo je kakor pri nas (okoli 10 do 20 cm novega snega), ceste so bile veliko manj očiščene kot naše.Ni bilo nikakršnih zastojev, promet je potekal skoraj tako hitro kot po suhi cesti.Celo kamioni so po zasneženi cesti vozili normalno.Naslednji dan zvečer sem se po isti poti vračal domov je bila cesta suha (dan prej zglajen sneg).Očitno se avstrijski cestarji lotijo dela ko preneha snežiti.
Pri nas pa je druga zgodba.Ljudje "pluvajo "po cestarjih in vremenarjih, vsi drugi so krivi samo sami ne.Po mojem se pri nas ob sneženju preveč pluži in ljudje so razvajeni ,če je slučano 1 - 2 cm snega na cesti že nastane problem.
V sloveniji imamo premalo možnosti za "trening " zimske vožnje!

Uporabniški avatar
f4676
Novinec

Napisal/-a f4676 To mar 01, 2005 10:02 am

Ne vem kako je s tabo samo jaz vsako kurčevo leto plačujem lep denar v cestni sklad in zato zahtevam, da so ceste čiste.
Slika

Uporabniški avatar
_VeNoM_
Mojster foruma

Kraj: Lj-Krško

Napisal/-a _VeNoM_ To mar 01, 2005 10:08 am

f4676 je napisal/-a:Ne vem kako je s tabo samo jaz vsako kurčevo leto plačujem lep denar v cestni sklad in zato zahtevam, da so ceste čiste.

jaz tudi dajem suske za ceste tko da cep them clean! :-P 8) :evil: :twisted:

Tinček
Novinec

Napisal/-a Tinček To mar 01, 2005 10:20 am

Sej on ni hotu povedat da naj ne plužijo več cest, temveč da imamo ceste v boljšem stanju kot sosedje, a kljub temu vozimo polžje počasi.

iKst
Uporabnik

Napisal/-a iKst To mar 01, 2005 10:28 am

Men se zdi totalna bedarija da tolk plužijo. Po Trbovljah začnejo posipavat takoj ko je cesta malo bela in pol se namesto po sneženi cesti voziš po 5cm peska. Pol ti pa kamenčki letijo po avtu, tko da je samo še več škode.

Če je že obvezna zimska oprema od 15. novembra pol bi jo blo dobro izkoristit. Če imaš zimske gume ti tut 10 cm snega ne more predstavljat kakšnega problema. Aja, pa še to. Ceste so suhe pol ure po tistem ko zapade sneg, na pločnikih se pa še en teden čist ledeni. To men ne gre v račun.

Uporabniški avatar
puter
Novinec

Napisal/-a puter To mar 01, 2005 11:23 am

Slovenija se itak ne more primerjat z Avstrijo!!!! Tam so dosti bolj normalne omejitve, pa se ceste so lepe in ciste brez kakih lukenj!!! Zdaj po snegu ceste v Sloveniji dobesedno razpadajo, mas luknje,ki hoces pa kak vlke hoces! V Avstriji pa je vse drugace!!

Poleg cest pa je tam dosti bolj normalen zakon o homologaciji,ki predelovalcem vozil dosti manj problemov dela!!!!!!! Sloveniji se pa gre samo za denar ne pa kot pravijo za "varnost v prometu", ravno zaradi tega grejo Slovençi z hitrostjo dol z kaznimi pa gor!!!! Slovenski zakoni so zanic!!!

Pac moje mnenje :D 8) :D 8)
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov