Debate, ki niso vezane na ostala področja...

mare23
Stalni uporabnik

Kraj: Koper, Izola

Homologacija

Napisal/-a mare23 Pe mar 07, 2003 8:47 pm

:?: Vem, da glede homologacije je bilo že rečeno precej besed in kritik. Vem tudi, da bom mogoče ispadu budalo glede na to, kar imam za vprašat oz. razjasnit.

Spet smo na področju spojlerjev. Pravkar sem končal pogovor s sodelavcem o tej temi. Na koncu je začel zanimiv pogovor oz. razmislek o homologaciji spojlerjev.

Recimo da se lotim samogradnje svojega spojlerja, ki ne istopal iz mer avtomobila in ne bi oviral vidnega kot, praktično bi bil v merah normale.

Iz milijonov besed rečenih na to temo, bi sklepal, da tega spojlerja ne bi mogel homologirati. Kako potem lahko navadni smrtniki homologirajo doma narejene avtomobile (buggije) in na njih montirane (sklepam) doma narejene spojlerje oz. aerodinamične dodatke?????????????????????????????????????????????????????????????????

Kaj se samo delamo, al smo res skregani z logiko??????????????????????????????????

Uporabniški avatar
monster_d
Moderator / upravnik foruma

Kraj: Ptuj

Napisal/-a monster_d Pe mar 07, 2003 11:58 pm

hmm zaminivo uprasanje!!!
Kuplene za spojlerje se zaenkrat ne rabis met homologacije, tako je vsaj bilo upam da niso kaj spremenili zakona!!!
Nekaj sem cul da bos za njih moral imet homologacijo!!!!
Za doma narejene nevem, sicer pa bi tudi sam rad izvedel!!!
Mam doma en hud stresni spojler narejen ki pride po vsej vrjetnosti drugi teden gor!!!
Tako da ce bos kaj vec o tem zvedu mi prosim sporoci!!
Lp monster_d

Uporabniški avatar
BaSe
Uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a BaSe So mar 08, 2003 12:17 pm

HMM Zelo zanimivo,
to bi mogo onim BUTLOM na LPP ali RTI poslat :roll:

Uporabniški avatar
Meggy
Nov uporabnik

Napisal/-a Meggy So mar 08, 2003 2:31 pm

Če bi rad imel homologirane doma narejene spojlerje moraš za njih predložiti vso potrebno dokumentacijo in sicer v smislu načrtov,po katerih je bila zadeva narejena.Ko maš to moraš dati zadevo na A-test in potem dobiš homologacijo.Tako lahko imajo tudi tisti take avte na cesti,ki so jih sami naredili.Tudi trikolesne motorje sami izdelujejo in potem izdelajo dokumentacijo,ki jo predložijo in a-testirajo motor. Vse se da,sam vprašanje,če se zna in če se ima živce za to.

Pozdrav
A.-P.Don

Uporabniški avatar
WhiteCell
Poznavalec foruma

Kraj: Kranj

Napisal/-a WhiteCell So mar 08, 2003 6:21 pm

mah zblijena drzava kaj ces..
doma narjeno PRIKOLCO lahko homologiras... spojlerje pa tezko :!:
s je brezveze besede zgubljat...
pomoje mors iti ke kot cisto samogradnjo...
kaj ves...

pr nas hocjo kao omejiti spojlerje ...po drugi strani pa nimajo nobene resitve da bi blo kej legalno...
brezveze
V8 POWER

Uporabniški avatar
e30
Nov uporabnik

Kraj: Šmartno pri Litiji

Napisal/-a e30 Ne mar 09, 2003 1:44 pm

Sploh ne vem kaj se zrete zarad teh zadev! Jst sm dal na mojga nove odbijace in prage, spuscen je itak ze bil pa sm sov na tehnicnega pa nikje nobenga k bi se spotaknu ob to - je pa zelo ocitno da ni original!

dolenc
Novinec

homologacija

Napisal/-a dolenc Ne mar 09, 2003 2:37 pm

BaSe je napisal/-a:HMM Zelo zanimivo,
to bi mogo onim BUTLOM na LPP ali RTI poslat :roll:

LP
Ne mislim moralke držat, sam zakaj je eden "BUTL", če dela svoj posel, po zakonu in pravilnikih, ki jih sprejemajo drugi (posl(R)anci, ministri)? Na njih se kurte (jih kaznujte s tem da jih ne volite), ne pa da "kurte" na neposrednega izvajalca zakona in predpisov (pa naj bo inšpektor, un na tehničnem al pa za za kakšnem okencem, al pa konec koncev policaj), ki sasm dela svoj posel. Eni sedijo in se grejejo po pisarnah, drugi so pa na terenu. Je.bat ga, ko boste mel probleme boste pa direkt k njim letel... zjutraj pljuvam po tebi, zvečer mi boš pomagal..." sorry brate, ne može tako"

Vem da bom zdej zarad tega dobu dost besedne gnojnice, sam, če od nekoga pričakuje pomoč, ne bom pred in po tem po njem pljuval, ga žalil ipd.

Sporočilo sicer ne spada pod to temo, sam se je na tem in na drugih avto-forumih tok tega nabral, da sem mogu to napisat, zato Mare23 sorry.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov