Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
Misak
Uporabnik

Kraj: Grosuplje

Zbil cloveka in pobegnil!!!

Napisal/-a Misak Sr mar 09, 2005 12:13 am

Iz sobote na nedeljo zvecer sem bil prica neljubemu dogodku in drugi pri ponesrecencu, ki ga je zbil avto z veliko hitrostjo in POBEGNIL!!! Clovek je poletel po zraku in pristal na kupu snega, avto je bil verjetno golf III, svetlejse barve (nisem preprican, ker mu prej enostavno nisem posvecal podrobnosti - sklepal po luceh in meglenki, ki je ostala na prizoriscu). Zakaj to pisem - ker, ko se prisel do cloveka, enostvano nisem vedel kaj naj naredim. Vse moje silno znanje prve pomoci je enostavno izpuhtelo. Dihal je, pulz je imel, bil je v nezavesti, zenice pa je imel neodzivne na svetlobo. Nekako sem se spomnil, da bi ga lahko postavil v polozaj za nezavestnega in skupaj s se nekom sva ga z minimalnim premikanjem postavila na cesto, kjer pa je ze po slabih 2 minutah prenehal dihati. Ko pa sem mu odprl usta, se mi je obrnilo - celjust je bila kot zelatina, brez zob, vse krvavo... Nekako sem mu scistil usta in dvakrat pihnil vanj, ko je zopet vdihnil. Takrat so prisli policaji, minuto za njimi tudi resilec.

Vceraj sem zvedel, da je z njim zelo hudo (hud pretres mozganov, notranje krvavitve - prestal 3 operacije, zlomi...), danes na policiji izvem, da je umrl :cry: ... To je bil moj znanec, ki ga sicer nisem imel ravno najrajsi (po pravici povedano), ampak v tistem trenutku, bi se tudi raztrgal, ce bi lahko... Voznika se vedno niso nasli...

Ne razumem... Kako lahko po naselju nekdo pridrvi iz ovinka s hitrostjo (ocenjena po zavornih sledeh in poskodbah na njem - polcaji) vsaj 80 km/h, nekoga zbija na pol na parkiriscu, na pol na cesti in pobegne... Tudi vsa prva pomoc, s katero nam tezijo pri izpitu, ni bila takrat vredna pol pizde mrzle vode, ko je blo treba ukrepat. Vse sem naredil bolj po obcutku, kot po znanju. Jezn sm na tist del sveta, k nima tok vesti, d bi pomagu, se ustavu, sprejel posledice...

LOJZE KRALJ, POČIVAJ V MIRU!!!
Da bi zmanjšali število prometnih nesreč na naših cestah,
bi morali moškim prepovedati točiti alkohol.
In ženskam bencin!

Uporabniški avatar
Omelo
Moderator foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a Omelo Sr mar 09, 2005 12:22 am

Kr zazeblo me je. Ne vem kva čm rečt. Kruta stvar. Jst pomoje da tut neb vedu kaj narest sploh.

Na žalost pa so to taki ljudje, ki jih preprosto briga. Najverjetneje je mel še 2,3 ali več pirov v riti, tko da...

Kruto, kaj naj rečem.

Naj počiva v miru.

PA NAJ TEGA KRETENA NAJDEJO, PA GA DAJO ZA REŠETKE IN MU VOZNIŠKI UZAMEJO DO KONCA ŽIVLJENJA!!

Uporabniški avatar
Liquid
Moderator foruma

Kraj: ob smaragdni reki

Napisal/-a Liquid Sr mar 09, 2005 12:25 am

Iskreno sožalje :sadd

Uporabniški avatar
darkdog24
Poznavalec foruma

Kraj: Velenje

Napisal/-a darkdog24 Sr mar 09, 2005 12:30 am

Nebodo ga zaprli do konca niti izpita nebo zgubu zavedno, če ga sploh bo.Tak je to pri nas, nakoncu bo pa on najmanj kriv ker bo našu dobrega odvetnika.

A se spomnete primera iz Slovenskih Konjic, ko seje policist v civilu domu peljal iz diskoteke z kolegi. Mel je 3 mladoletne zraven sebe v Cliotu A1.Skozi Konjice se je pelu okrog 100 al celo več in se nato zaletel v drog javne razsvetljave, drog je seveda prelomilo in clio se je raztrešču v komadiče. Uni trije so umrli, policist je preživel in zbežal s kraja nesreče.Bil je seveda tudi pijan.
In kaj se je zodilo do danes?NIČ. Policist še vedno dela in to baje na prehodu meje z HR, ga je vidu starš pokojnih mladoletnikov. Proces na sodišču se vleče, zdej dokazujejo da ni bil prišteven ko je zbežal itd. bla bla bla bla............
In tako se bojim da nebo tudi v tem primeru.

Žal mi je zaradi tega gospoda, če bi mene vprašali, bi tega voznika če ga najdejo postavil v isto situacijo, ga zbil z autom z hitrostjo 80km/h in se potem odpeljal, če bi preživel bi preživel, če pa ne pač ne. To bi bla lepa kazen zanj, da občuti kaj je naredu.
Če se bo zmazu nevem kako bo lahko živel z mrtvim človekom na vesti, če pa ga najdejo pa bo ziher poiskal pravico po pravni poti. Sploh nevem zakaj odvetniki zagovarjajo tako gnjido, govedo od človeka. Sam baje se ima vsak pravico zagovarjati.
Najboljš je blo ko so unga Romunskega dikatorja odstavli + njegovo ženo. Nobenega sodišča, porote, gremo vn tule na dvorišče, roke na hrbet zvezat, tule maš 1 čik pokadi i metak u čelo.Hitro in učinkovito.
UPOKOJENI STYLER (8 pokalov)Slika

Uporabniški avatar
M3
Moderator foruma

Kraj: Koper

Napisal/-a M3 Sr mar 09, 2005 12:36 am

ajej no, ko take berem me tudi mene zazebe. naredu si kar je blo v tvojih močeč.
kaj da rečem, žalostno no. samo kako lahko taki ljudje obstajajo no, zbit
človeka in pobegnit. upam da ga dobijo čim prej, tak človek zame ni vreden
življenja.
Slika

CST™Golfy
Moderator foruma

Napisal/-a CST™Golfy Sr mar 09, 2005 12:50 am

brezveze zdej pisat kaj bi mu kdo naredu, itak, da večinoma noben od nas ga nebi pustu brez krute kazni.

je kar je, life's a B... :?

sožalje bližnjim :cry:

Uporabniški avatar
STENTOR
Uporabnik

Napisal/-a STENTOR Sr mar 09, 2005 1:09 am

groza :evil: :cry:
Fahren bis der Arzt kommt!

Uporabniški avatar
Trigger
Novinec

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a Trigger Sr mar 09, 2005 2:00 am

Stari fak no :cry: :cry: :cry:

Da kej tacga doživiš Misak iskreno sožalje in sožalje tudi usem bližnjim.

Upam da bo policija dobila prasca pa da bojo :/:o:/ :/:o:/ :/:o:/ fajn po njem padale :evil: :evil:
Ni vse 206 kar se sveti :-)Slika

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith Sr mar 09, 2005 2:23 am

eh darkdog, z ognjem ne pogasis ognja, pa tud edino nakljucje, ki obstaja so kljuci zlozeni en vrh druzga, tko da vsaka ampak cist vsaka stvar ma svoj razlog. za tega cloveka je bil cas. za tistega ki ga je zbou je biu pa cas za solsko lekcijo. lahko verjames da bi blo tistmu k je zbezu se bols, ce bi ga res en zbou, kot pa da, ko gre spat premisljuje o tistih sekundah predn ga je zbou, in pol se sanja 1000 in en scenarij, ki ga ma pol se v glavi od jutra do sutra. vest je 100x bolj kruta, kot vsaka kazen.

kar se tice pa tega scitenja policajev, gre pa tud men ze blazno na jetra. oni nardijo pizdarijo in pol kr vse zakonske luknje najdejo in to je to, se kksno placo jim dodajo po moznosti. kr na bruhanje mi gre k berem o unem primeru k je smrad policijski ki si je zasluzu da ga kdo nagaci, zapru pot motoristu in njegovi lepsi polovici, da sta oba vrgla vsebino lobanje na asfalt. in to sam zato ker je meu un smrduh slab dan in je hotu napisat kazen za 20k neglede na ceno ki je bla konkretno dve mladi zivljenji :cry:

sj verjetno je ze tko, da je biu pac cas tud za ta2, in da je biu policaj samo orodje neizogibnosti, sam useen ce prasca ne zaprejo saj za 8 let, pol niti prblizn vec ne verjamem v pravnost nase drzave(kar ze tko al tko bl ne).

misak moje sozalje.

drgac pa ker vidm da si iz grosuplja, in sm js dost bliz, me zanima kje je to blo.
predvidevam da kje bliz. ce je blo bliz, mozn celo, da poznam koga od vpletenih.
bom gledu ce kje vidm slucajn kksnga golfa s sesutim sprednim koncem.

Uporabniški avatar
VaLe
Poznavalec foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a VaLe Sr mar 09, 2005 8:08 am

Iskrene sožalje :( ... tisti ki pa je pobegnil, pa upam da ga bodo našli, pa da se bo vsedel na hladno malo :evil:
My Love... Nissan 350 z
Slika

Uporabniški avatar
YOC
Uporabnik

Kraj: Spredi levo (LJ)

Napisal/-a YOC Sr mar 09, 2005 8:23 am

Naj počiva v miru.

PS: Sve se vraća sve se plaća

YOC

Uporabniški avatar
Fullback
Poznavalec foruma

Kraj: Največkrat...Na trdih tleh...ali mehkem blatu...

Re: Zbil cloveka in pobegnil!!!

Napisal/-a Fullback Sr mar 09, 2005 8:25 am

Misak je napisal/-a:Iz sobote na nedeljo zvecer sem bil prica neljubemu dogodku in drugi pri ponesrecencu, ki ga je zbil avto z veliko hitrostjo in POBEGNIL!!! Clovek je poletel po zraku in pristal na kupu snega, avto je bil verjetno golf III, svetlejse barve (nisem preprican, ker mu prej enostavno nisem posvecal podrobnosti - sklepal po luceh in meglenki, ki je ostala na prizoriscu). Zakaj to pisem - ker, ko se prisel do cloveka, enostvano nisem vedel kaj naj naredim. Vse moje silno znanje prve pomoci je enostavno izpuhtelo. Dihal je, pulz je imel, bil je v nezavesti, zenice pa je imel neodzivne na svetlobo. Nekako sem se spomnil, da bi ga lahko postavil v polozaj za nezavestnega in skupaj s se nekom sva ga z minimalnim premikanjem postavila na cesto, kjer pa je ze po slabih 2 minutah prenehal dihati. Ko pa sem mu odprl usta, se mi je obrnilo - celjust je bila kot zelatina, brez zob, vse krvavo... Nekako sem mu scistil usta in dvakrat pihnil vanj, ko je zopet vdihnil. Takrat so prisli policaji, minuto za njimi tudi resilec.

Vceraj sem zvedel, da je z njim zelo hudo (hud pretres mozganov, notranje krvavitve - prestal 3 operacije, zlomi...), danes na policiji izvem, da je umrl :cry: ... To je bil moj znanec, ki ga sicer nisem imel ravno najrajsi (po pravici povedano), ampak v tistem trenutku, bi se tudi raztrgal, ce bi lahko... Voznika se vedno niso nasli...

Ne razumem... Kako lahko po naselju nekdo pridrvi iz ovinka s hitrostjo (ocenjena po zavornih sledeh in poskodbah na njem - polcaji) vsaj 80 km/h, nekoga zbija na pol na parkiriscu, na pol na cesti in pobegne... Tudi vsa prva pomoc, s katero nam tezijo pri izpitu, ni bila takrat vredna pol pizde mrzle vode, ko je blo treba ukrepat. Vse sem naredil bolj po obcutku, kot po znanju. Jezn sm na tist del sveta, k nima tok vesti, d bi pomagu, se ustavu, sprejel posledice...

Žalostno...tebi pa lahko rečem samo: SVAKA ČAST!
/¨¨¨¨¨¨¨¨\___
-- O ----------O--
Prodam

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Sr mar 09, 2005 8:27 am

Najbolj na živce mi gre k folk pobegne iz kraja nesreče. V Grosuplju(odkar poslušam policaje po UKV) je kar preveč teh primerov - ta je v tem letu šesti, da sem slišal zanj. Podobno se je tudi meni zgodilo, samo da je bil ponesrečenec na mestu mrtev, ker ga je dobesedno raztrgalo in ovijo okoli droga javne razsvetljave - norec je v naselju priletel čez 150km/h, nabil človeka na prehodu za pešce in se odpeljal. Seveda so ga potem policaji našlo po zaslugi še dveh očividcev ki sta si zapomnila registrsko tablico in znamko avta.

ZAKAJ FOLK NORI PO NASELJIH??? KAJ MAJO OD TEGA??? KO BO PA NJIHOVEGA OTROKA EN ZBIL, BODO PA VSI NORCI ZA POBIT IN NE VEM KAJ.
Priznam včasih sem tudi sam rad potegnil z avtom, samo v krajih kjer je možnost, da koga zbijem nikoli - tega sem se vedno izogibal. Zadnje par let pa vozim zelo počasi v naseljih skoraj vedno po omejitvi in vedno zelo skoncentrirano, kot da mi bo vsak čas kdo priletel na cesto.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
Courage™
Mojster foruma

Kraj: Sitting in the front seat, chillin' around while pimpin' the streets!

Napisal/-a Courage™ Sr mar 09, 2005 9:03 am

Ja, samo nekaj moremo razumet.

Vsi začnete pljuvat pa blesavit pa vse... Malo pomislimo vsi skupaj, vsi se strinjamo da je budala ker po naselju vleti z 80 km/h, ampak ko se je zgodlo kaj se pač je, noben ne more presodit kaj se je totemu vozniku odvijalo v glavi.

Možno je da je biu tak vžgan da ga je bolo kur@c, možno pa je enostavno da je pado v taki šok. Mogoče noben od vas tega ne pomisli, ampak šok je jebena stvar. Ko sem si pred leti zlomo roko na en krut način sem se dr ko da me koljejo, bolelo me nič ni, ampak zaradi šoka in ko sem vido roko zvito na neki čudni način .... Ko je šok mino, me je blo sram ker sem se dr pa biu ko neki froc...

V šoku delamo čudne stvari.

Je pa še ena stvar, jaz bi ga dal na hladno ker je pobegno s kraja nesreče, pa ZELO nasprotujem temu, ampak da pa rečete da je človek umrl ker je on pobegno iz kraja nesreče je pa bedno. Tudi če bi se ustavo, potem ko ga je zbil ne vem če bi lahko pomagal kaj več kot pa ste mu pomagali vi. Še manj če se mene vpraša, ker bi od šoka tak bedarije delal.

Sožalje, in naj žrtev počiva v miru, jaz pa upam da voznika izsledijo in mu naložijo plačilni nalog ki ga bo plačeval celo življenje, ob slabi vesti seveda.
Slika
GET IN - SIT DOWN - SHUT UP - HOLD ON

s_mande
Stalni uporabnik

Kraj: Koroska

Napisal/-a s_mande Sr mar 09, 2005 9:04 am

Lojzetu Kralju in njegovim bliznjim izrekam sozalje.Zalsotno res ko sem vse to prebral.Storilca bodo pa sigurno ujel,sem preprican da ga bodo...in ga bodo tudi sodili,kaznovali,pa kaj ko cloveka ni vec?Meni se smilita in en in drug,njegovi bodo ziveli z bolecino,ker pac Lojzeta ni vec,on bo pa zivel z vestjo kaj je naredil.Zalostno je v vsakem primeru...

Tebi pa lahko samo cestitamo in recemo da si naredil kar je bilo v tvojih moceh.Svaka cast.

Uporabniški avatar
DIrk
Novinec

Napisal/-a DIrk Sr mar 09, 2005 9:13 am

Moje sožalje vsem ksvojcem in tistim ki so ga poznali

Upam da ga ujamejo in mu naložijo eno veliko kazen, čeprav je najhujša kazen zanj njegova vest.

Drugač pa svaka čast tebi Misek

Uporabniški avatar
Spyker
Poznavalec foruma

Kraj: okolica Ljubljane

Napisal/-a Spyker Sr mar 09, 2005 9:18 am

Sožalje njegovim svojcem pa res upam da bodo tega modela našli pa ne da bo prestal samo kazen ampak da se bo tud sam pr seb zamislu o tem ker lahko prestane še nevem kakšno kazen, pa če je k****n že po naravi, ga ne bo nič ustavlo od nadaljngea divjanja po cestah. :( :(
Misek vsa čast!
Če je ravno, ni zabavno.

Uporabniški avatar
vesolc
Poznavalec foruma

Kraj: Kranj

Napisal/-a vesolc Sr mar 09, 2005 9:31 am

gadno :?

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide Sr mar 09, 2005 10:07 am

@Jao Voith...sej ti bi neki napisu, pa bom raj tiho ker bi blo grdo...
Kakšno plačo, kaj ne dobijo kar si zaslužjo??? Dej se zamisl kva govoriš no...a mislš da je tko samo pri polcajih...ne ni, tko je pri marsikomu, samo da ko je vpleten policaj mediji to razgrabjo in napihnejo zgodbo in ker jih folk ne mara jih to samo še dodatno podkuri...Ko pa kdo drug koga zbije in zbeži, pa to objavijo, se 2 dni govori on kretenu, potem pa se zgodba izgubi med 100 drugimi zgodbami...in je morda ta Francelj iz Savinjske doline lih tko prišel s tega ven nekaznovan...ampak noben tega ne razglablja in ne ve razen babur v cerkvi...
Enak učinek je dosegel darkdog...ni napisal da je NEKDO nekoga zbil...ampak da je policaj zbil, kaj falus ma to veze, če je bil zaposlen v policiji. Treba ga je sankcionirat tko kot vsazga druzga pa fertik, ne pa zdaj bluzit o plačah in nekaznovanju v primeru takšnih nesreč. Ja, modra zavesa obstaja...v primeru ko ni privezan, ko prekorač hitrost, ko jih kdo mal preveč dobi na intervenciji, takrat se izognejo kazni(pustmo zdej če je to prav ali ne) ne pa ko povzročijo prometno nesrečo, tega se ne da pod preprogo pomest, kaj je pa en navadn policaj svojim šefom, da ga bodo vn vlekl, lepo te prosm in mu celo odvetnika dobil...ja halo...jao dej TUHTI malo preden odpreš usta no :jao:

Da ne bo pomote...
Jaz bi dal takemu, ki to stori, dosmrtno kazen delat v mrtvašnici z žrtvami prometnih nesreč...tako policaju kot nekemu štromarju, ker med njima res ne vidm razlike...
Mišak tebi pa samo :bow dober si da si se vsaj toliko znašel...
Pa sožalje svojcem g.Kralja
Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared

Janez Blond
Novinec

Re: Zbil cloveka in pobegnil!!!

Napisal/-a Janez Blond Sr mar 09, 2005 10:12 am

Misak je napisal/-a:Iz sobote na nedeljo zvecer sem bil prica neljubemu dogodku in drugi pri ponesrecencu, ki ga je zbil avto z veliko hitrostjo in POBEGNIL!!! Clovek je poletel po zraku in pristal na kupu snega, avto je bil verjetno golf III, svetlejse barve (nisem preprican, ker mu prej enostavno nisem posvecal podrobnosti - sklepal po luceh in meglenki, ki je ostala na prizoriscu). Zakaj to pisem - ker, ko se prisel do cloveka, enostvano nisem vedel kaj naj naredim. Vse moje silno znanje prve pomoci je enostavno izpuhtelo. Dihal je, pulz je imel, bil je v nezavesti, zenice pa je imel neodzivne na svetlobo. Nekako sem se spomnil, da bi ga lahko postavil v polozaj za nezavestnega in skupaj s se nekom sva ga z minimalnim premikanjem postavila na cesto, kjer pa je ze po slabih 2 minutah prenehal dihati. Ko pa sem mu odprl usta, se mi je obrnilo - celjust je bila kot zelatina, brez zob, vse krvavo... Nekako sem mu scistil usta in dvakrat pihnil vanj, ko je zopet vdihnil. Takrat so prisli policaji, minuto za njimi tudi resilec.

Če dobro premislim, si se super odrezal, sam bi zmrznu, pa ne da ne bi hotu pomagat ampak pomoje bi pozabu tist moment vse kar znam....
Teb svaka čast, za tistega ki ga je pa zbil pa upam da ga bo vsak dan do konca življenja pekla vest, pa ne zato ker je zbil človeka ampak zato ker je pobegnu.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov