Iz sobote na nedeljo zvecer sem bil prica neljubemu dogodku in drugi pri ponesrecencu, ki ga je zbil avto z veliko hitrostjo in POBEGNIL!!! Clovek je poletel po zraku in pristal na kupu snega, avto je bil verjetno golf III, svetlejse barve (nisem preprican, ker mu prej enostavno nisem posvecal podrobnosti - sklepal po luceh in meglenki, ki je ostala na prizoriscu). Zakaj to pisem - ker, ko se prisel do cloveka, enostvano nisem vedel kaj naj naredim. Vse moje silno znanje prve pomoci je enostavno izpuhtelo. Dihal je, pulz je imel, bil je v nezavesti, zenice pa je imel neodzivne na svetlobo. Nekako sem se spomnil, da bi ga lahko postavil v polozaj za nezavestnega in skupaj s se nekom sva ga z minimalnim premikanjem postavila na cesto, kjer pa je ze po slabih 2 minutah prenehal dihati. Ko pa sem mu odprl usta, se mi je obrnilo - celjust je bila kot zelatina, brez zob, vse krvavo... Nekako sem mu scistil usta in dvakrat pihnil vanj, ko je zopet vdihnil. Takrat so prisli policaji, minuto za njimi tudi resilec.
Vceraj sem zvedel, da je z njim zelo hudo (hud pretres mozganov, notranje krvavitve - prestal 3 operacije, zlomi...), danes na policiji izvem, da je umrl

... To je bil moj znanec, ki ga sicer nisem imel ravno najrajsi (po pravici povedano), ampak v tistem trenutku, bi se tudi raztrgal, ce bi lahko... Voznika se vedno niso nasli...
Ne razumem... Kako lahko po naselju nekdo pridrvi iz ovinka s hitrostjo (ocenjena po zavornih sledeh in poskodbah na njem - polcaji) vsaj 80 km/h, nekoga zbija na pol na parkiriscu, na pol na cesti in pobegne... Tudi vsa prva pomoc, s katero nam tezijo pri izpitu, ni bila takrat vredna pol pizde mrzle vode, ko je blo treba ukrepat. Vse sem naredil bolj po obcutku, kot po znanju. Jezn sm na tist del sveta, k nima tok vesti, d bi pomagu, se ustavu, sprejel posledice...
LOJZE KRALJ, POČIVAJ V MIRU!!!