Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
Zzooommm
Stalni uporabnik

Kraj: Kranj

Parkirni senzorji / PDC / Parktronic

Napisal/-a Zzooommm Če mar 10, 2005 5:40 pm

Lep pozdrav 8)

Ker je moj zadnji razgled zelo reven delno razmišljam, da bi si vgradil park senzorje. Kolikor sem uspel izvedeti iz a.com in ostalih forumov naj bi se dobile tri variante:
1) "trak" ki se ga nalima za zadnji odbijač, ~ 25kSIT (to sem zasledil samo sistem, ki ga je omenjal uporabnik na tem forumu, mislim da G-4S)
2) senzorji, ki jih vstaviš v odbijač, ~ 45 - 75 kSIT (zasledil sem Laserline, MetaSystem, MaxiTex)
3) senzorja, ki jih pripneš na vsako stran okvirja od tablice, ?~45kSIT? (tole sem videl samo od MetaSystem-a)

Zdej pa mene zanima, če je kdo imel izkušnje s temi zadevami in kako so se različni sistemi obnesejo. Slišal sem namreč marsikaj.
Za tisti "trak" sem po eni strani slišal, da je super. Po drugi strani pa, da se odlepi dol, da se mu hitro zmeša (mraz, vlaga), da je zelo občutljiv in mora biti montiran vsaj 5cm od kovinskih delov in da u bistvu vidiš, če zadeva deluje šele, ko jo na konkreten avto namontiraš. Potem sem nekam skeptičen zaradi cene... Zakaj je pol cnej od stvari, ki imajo 2x bolj zapleteno inštalacijo (morš si prevrtat odbijač pa štrihat pol).
No nad tistimi senzorji, ki se jih vgradi v odbijač pa nisem najbolj navdušen... Res je, da se jih večino da prebarvati, da je potem vse skupaj malo opazno, ampak vseeno nekako ne morem živeti s štirimi luknjami v odbijaču. Ko sem gledal na MaxiTex strani kako so to not dajal mi je postalo kar slabo... Peki na delu. Uničili so pol avtomobila.
Problem je še pri določenih enotah ker moraš vlečt drate čez celo kabino, da imaš potem spredaj nek displej, ki kaže bodisi razdaljo od ovire bodisi samo kaže kateri senzor zaznava to oviro (oz. kateri je najbližji le-tej). Obstajajo tud taki, ki so "wireless", sam to je pol ful drago, skor 100kSIT.
Sistem, ki ga pritrdiš na tablico se mi zdi po eni strani še najbolj privlačen, samo zadeva zna skazit izgled avtomobila. Recimo ena slikca
Slika
Kolk pa ta stvar zaznava je pa spet drugo vprašanje.
Mi pa to tudi ni toliko pomembno. Jaz bi rad videl samo, da bi mi ta stvarca piskala če imam za sabo znano veliko oviro - avto ali pa betonski zid, da bi vedel, kdaj se moram ustavit. Razni količki in robniki me niti ne skrbijo, nisem še imel nobenih problemov pa itak vedno prej pogledam kam bom šu rikverc preden to počnem, za robnike imam avto dovolj visok. Tudi kar se tiče diagonale ni problemov, ker se v špeglih vidi vse. Zaradi visoke pozicije zadnje šipe in dolgega zadka je enostavno nemogoče precenit razdaljo od ovire, da bi se ji lahko približal recimo na 30cm in vedel, da jo neboš butnil.
Se opravičujem ker sem se toliko razpisal :oops: V glavi imam en kup nekih podatkov pa zdaj ne vem kaj je res in kaj ni. Prosim, da napišete vaše izkušnje. :pivo
Na tem forumu sem nov, tko da upam, da tale topic ni neprimeren, čene ga pa zbrište.

LP! ;)

Uporabniški avatar
splash
Poznavalec foruma

Napisal/-a splash Če mar 10, 2005 6:27 pm

boljš sa si kupiš eno mini kamerco pa jo daš zravn tablce.

Uporabniški avatar
imilet1
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a imilet1 Če mar 10, 2005 6:35 pm

kok pa košta mini kamerca???

Uporabniški avatar
lublancan
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a lublancan Če mar 10, 2005 6:39 pm

vlečenje kablou ni nč posebnga, pri tem ne poškoduješ auta, ker ma auto zato namenjene kanale, vendar ga morš kar precej podret
najboljši so senzorji v odbijači, tudi te imajo omejitve kako blizu kovine so lahko
senzorje lahko predhodno pobarvaš v barvo auta, zvrtaš luknje in montiraš - tko majo narejeno tud profesionalni prvovgradni sistemi
zdej razdaljo ti lahko izpisuje poseben displej ali se izpiše na vzratno ogledalo, kar je bolj praktično in lepše

tisto na tablici po mojem mnenju ni vredu, ker lahko spregledaš oviro, ki je bolj pri strani, tud cheap trakovi niso dobri

kamera ni slaba ideja, je dražja varianta, saj poleg kamere rabiš tudi lcd, ki ti zazame prostor na armaturi in ga je pametno skriti pred tatovi

vsekakor pa ti mora to montirat nekdo, ki se spozna na stvar
podpis

Uporabniški avatar
Zzooommm
Stalni uporabnik

Napisal/-a Zzooommm Če mar 10, 2005 9:01 pm

Hmm, zanimivo. Mene tudi zanima, kolk bi pršla kamera. Nazadnje sem eno videl za 140kSIT... to je out of the question ;)
No nazaj k sensorjem... Koliko pa je priporočljivo da se jih namontira nad tlemi (tiste, ki jih vgradiš v odbijač). Jaz imam namreč pod odbijačem plastiko temno sive / skoraj črne barve. Samo to je mogoče 15cm nad tlemi EDIT: 30cm. moja augenmasa je u kurcu :P. Če bi si sensorje vgradil tja not ful ne bi kvarili videza, ampak me skrbi, da mi ne bi potem piskali za vsak kamenček. Je mel že kdo priliko sprobat kakšne določene sensorje in kako se je to kaj obneslo?
Recimo laserline s 4 senzorji + beeper pride 48kSIT brez montaze.
Potem metasystem s štirimi + beeper 80kSIT, s tremi 70kSIT :shock: Sem pa videl nevem kje že (nekje v šenčurju) da ima en štromar akcijo metasystem 60kSIT z montažo (samo to je bilo že lansko leto 1x).
Maxitex pa kokr sm vidu pride okol 50kSIT, s tem da dobiš še displej ki kaže razdaljo. Se mi pa zdi čudno, da na slikah od avtomobilov z montiranimi senzorji na uradni strani teli niso bli prefarbani. Vsi avtomobili so mel tiste grde črne štifte potem na odbijačih... bruh. Zdej nevem al se nobenemu ni dal farbat (halo?!) al pa jih ne smeš. No v tem primeru so useless.
Zakaj je zdej taka razlika v cenah... Al so metasystme tolk boljši al kako je s tem? Al samo uni pri digital elektronik hočjo služt?

tomsub
Nov uporabnik

Kraj: Lj.

Napisal/-a tomsub Če mar 10, 2005 9:34 pm

Prejšnji teden so mi montirali na mojega Peugeota park senzorje znamke Cobra na dva senzorja ,ki sta vgrajena v odbijač.Zadeva ni zakomplicirana saj so mojstri potrebovali slabi dve uri ,cena je bila 40.000 .Ni potrebno nikakršnih napeljav po avtu saj se vse priklopi na obstoječe kable.Dela na pisk,tako da bolj ko se približuješ oviri bolj kratek je pisk.Montirali so mi jih pri Avtoservis Pižem Domžale.Zaenkrat dela brez problema, je pa določeno kako visoko morajo biti ter koliko narazen.

Uporabniški avatar
Zzooommm
Stalni uporabnik

Napisal/-a Zzooommm Če mar 10, 2005 9:47 pm

tomsub je napisal/-a:Zaenkrat dela brez problema, je pa določeno kako visoko morajo biti ter koliko narazen.

Tnx za informacije! Mogoče veš, kolk je ta predpisana višina?

PS: Če koga zanima, je domača stran od Cobre tukaj. Tudi italijanska zadeva... Zanimivo... Že metasystem in laserline so iz it.[/url]
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov