Zdravo!
Gre za mojega Fuega, za njega je splanirano da bo nekoc oldtimer... Zatorej sem ze zacel z obnavljanjem, pocasi in temeljito, saj imam se cca 5l casa

. Najprej sem se vrgel na rjo, saj se mi zdi da je najvecji skodljivec

in lahko naredi najvec skode ce avto samo stoji

. Najprej je prisel na vrsto zadnji levi blatnik, ki je bil ze posteno razcveten. Zato sem vzel v roke flekso in zacel... Ko pa sem koncal, sem opazil da je med postopkom zmanjkalo vec 10 kvadratnih cm pleha

, pravzaprav cel rob blatnika in se malo v karoserijo

. Aja pa se to sem ugotovil da je biv na tem mestu avto nekoc butjen, poklepan in prekitan... Ni bla huda nesreca, kak kolicek pa skor zih

. Zato je tut razrjavel ker klepar ni opravil dobro dela ocitno
Dobro pa pustmo kar je bilo, zdej kako bom jes to naprej naredil. Imam dve opcije, najprej sem si zamislil naret lepo kar manjka iz poliestra, prekitat, na paus narisat sablono od drugega blatnika, porezat na orig. velikost roba in pobrusit ven se eno linijo in voila, imam nov blatnik ki sigurno ne bo vec rjavel

! Kaj mislite? Mene skrbi edino da nebi kaj stran palo ce se gdo gor nasloni, ali pa da bi bili kasneje problemi pri certifikatu da karoserija ni orog. ker tam nebi bilo pleha ali kaj taga? Predvsem pa bi imel na vesti da avto ni celoten in da je pod lakom plastika

, pa ceprav tisto malo

...
Ok, druga opcija pa je, najti darovalnega fuega in mu odrezati kaj meni fali, ter zavariti na mojega, pobrusiti, prekitati in spet, imamo nov blatnik ki pa lahko spet zarjavi... Vendar imas komplet orig. karoserijo

. Zdej tuki pa imam drug problem, se enega fuega sem sicer odkril, vendar se mi zdi da nebi imel srca ga razparat in pustit taga

...
Ne vem, kaj bi vi naredili? Medtem sem se se nekaj spomnil, vendar bom tole vseeno oddal ker sem ze odtipkal, pa da vidim kaj porecete na problem

... Me vseeno zanima kaj boste povedali o plastiki!?
LP