Debate, ki niso vezane na ostala področja...

BMW Motorsport
Stalni uporabnik

Kraj: LJ-Center

Logatec (BMW 3 - razočaranje)

Napisal/-a BMW Motorsport Po mar 14, 2005 6:26 pm

Nova trojka me je čist navdušla, zelo všeč mi je pač vse na tem avtu...
:D
Kar mi pa ni všeč je pa odnos te firme do morebitnih strank!! To soboto najbrž veste je bila v Logatcu uradna predstavitev nove trojke, kjer so organizirali tudi enourne testne vožnje..

No seveda so bili pogoji za pristop k le-tej, in sicer: Pri avtoaktivu in na dva dni prej na kongresnem trgu so mi organizatorji zagotovili da so pogoji naslednji: Starost 21 let in 2 leti izpita! Ta pogoja sm izpolnjeval in vs vesel v soboto zjutri zgodi vstal in se odpravu v logatec skupi s kolegi...Vse lepo in prav, dokler...

Pa pridem v dvorano kjer so sprejemal prijave in od ene sicer lušne a nesramne gospodične dobim listek ki ga izpolnm in oddam nato mi pa ta piččka glupa zabije v obraz kao da je pogoj 3 leta izpita... (jst mam izpit neki več k 2 let..) Valda se mal razburm in vprašam kaj si to dovoljo da me izigravajo k norca, ker so mi dal čist druge podatke... Ona pa čist ravnodušno reče da sm zgleda narobe slišu in me enostavno ignorira.. Pol sm šu s kolegi dol mal pogledat kakim ljudem sploh dajo vozt, pa vidš same stare mame in atije k so jim avti celo crkval - fak sm si mislu a zdj ma BMW tako taktiko do potencialnih kupcev al kaj?? Poleg tega so pri Avto aktivu eni najbol nesposobnih ljudi zaposlil k tm sedijo da jim gre cajt, nč se ti pa ne posvetjo..

Glede tega so pr Mercedesu (AC-Intercar) veliko bolj prijazni do strank (pa čeprav te ne poznajo) in omogočajo tut daljše testne voznje po celi sloveniji - skratka dajejo ti občutek da si bog ne pa ena smet k je pršla prosjačt za en avtek... Poleg tega te obravnavajo enako ne glede na tvojo starost, zato kr se zavedajo da majo dans tut mladi keš, BMW pa k da jim je vseen za ta mlade (a ni BMW simbol za mlade voznike??).

Glede na to da je pr men osebno zelo tenka meje med MB in BMW bi se trenutno raje odločil za Zvezdo na nosu.. Nobenmu se pač naum pustu met za norca oz. premladga!!
Bayerische Motoren Werke fuer immer!!!

P.S.: Need $ for Bavaria: Please donate... ;)

Uporabniški avatar
_BiStRi_
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a _BiStRi_ Po mar 14, 2005 6:35 pm

Svašta... :-:o ...Stari mislm, da si boš mogu omislt kako drugo avtomobilsko znamko, tako k niso tok prepotentni...

L.p Bistri...
555

Uporabniški avatar
mrt
Novinec

Kraj: Primorska

Napisal/-a mrt Po mar 14, 2005 6:39 pm

Ja,kaj jim hočeš :? ....Sicer pa ne vem kakšna je razlika če imaš izpit dobri dve leti ali tri leta.
lp

Uporabniški avatar
HORSE
Poznavalec foruma

Kraj: Promised Land

Napisal/-a HORSE Po mar 14, 2005 6:47 pm

Nisem bil na testnih vožnjah, ker mi je BMW zadnji med tremi nemškimi prestižneži, se pa popolnoma strinjam s teboj glede arogantnosti Avtoaktiva... Sosed dela pri njih (avtopralnica) in že med samimi delavci se oblikuje hirarhija po 1000sit razlike v plači. Sem prišel tja se muzal okrog avtomobilov (bilo mi je dolgčas, ko sem čakal soseda) in so frajerčki v oblekcah mirno okol hodil, pa me noben ni vprašal, če mi lahko pomaga. Sem stopil v prodajni "salon", pa ko me je tipček zagledal, je pograbil GSM in spizdil v "back-stage" in me ni jebal 5%... Da ne govorim o tem, kakšen odnos imajo do samih avtomobilov. Jaz sem s svojim 12 let starim Tipo-tom, ki ga za 100.000sit ne bi mogel prodat lepše delal, kot pa oni z novimi sedmicami. Vse avtomobile na polno gont, s tem a ko koplejo po pesku letijo kamenjčki povseh ostalin vozilih, ki čakajo na prevzem. Pade jim motor (dvokolo) na X3-jo in odrgne plastiko ter naredi manjšo vdolbinco v vratih, pa se sploh ne sekitajo - dajo mal spolerat fantom v avtopralnco, čez 20min pa pride stranka prevzet avto. Dobijo novo 7-ko s kamiona, takoj podn gas do 6500 obratov po pesku, da vse kamne okol pomeče, na drugi strani ceste pa pri VW Debevcu (če se ne motim) pa Passat-a s kamiona spustijo na voziček in ga na vozičku porinejo v salon, tako da se avto ceste sploh ne dotakne, takoj ko pa je avto postavljen v salon, pa ga obrišejo z vaticami, s kakršnimi si Miša Molk nanaša puder na obraz. Sem k njim ves zasvinjan se prišel pozanimat koliko pride menjava fedrov in amortizerjev, pa sem se spotoma še vsatvil v salonu, da si ogleda mal avtomobilčke. Sem se muzal okoli enega pasata. Sem vprašal, če mi lahko odprejo voznikova vrata, da bi nekaj pogledal, pa je striček zginil za par sekund, prišel s folijo, jo položil na sedež in mi rekel, da se lahko brez problema vsedem notri. 5min kasneje so me pri avtoaktivu pozdravili z "Da ne bo kakšnih flekov na avtih!!!"...

Niti ene pohvale nimam za Avtoaktiv! O.k., ena je - prodajajo eno rabljeno, lično popedenano A4-ko... 8)

PS: Da ne bo pomote, da pljuvam čez BMW-ja. Še zdaleč ne! Samo odnos Avtoaktiva pa je obupen!!!
Slika

Uporabniški avatar
Gricko
Poznavalec foruma

Kraj: ljubljana AR156SW

Napisal/-a Gricko Po mar 14, 2005 6:56 pm

mrt je napisal/-a:Ja,kaj jim hočeš :? ....Sicer pa ne vem kakšna je razlika če imaš izpit dobri dve leti ali tri leta.
lp

po njihovo IZKUŠNJE :roll:

Uporabniški avatar
Quik
Novinec

Kraj: Gorenjska

Napisal/-a Quik Po mar 14, 2005 7:07 pm

mrt je napisal/-a:Ja,kaj jim hočeš :? ....Sicer pa ne vem kakšna je razlika če imaš izpit dobri dve leti ali tri leta.
lp

razlika je v zavarovanju 20% pa če jim razbiješ avto potem nevela zavarovanje (samo predvidevam) :D

BMW Motorsport
Stalni uporabnik

Kraj: LJ-Center

Napisal/-a BMW Motorsport Po mar 14, 2005 7:10 pm

Aja pa še to sm pozabu:

Odbitna franšiza je znašala nič manj kot 100 % , kar je mal velik. Za primer, AC Intercar jo ima zgolj 1% za 24 ur testne vožnje brez spremljevalca. Tolk o tem. :x
Bayerische Motoren Werke fuer immer!!!

P.S.: Need $ for Bavaria: Please donate... ;)

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a INFINITI Po mar 14, 2005 7:14 pm

Ja to pa res žalosno. Drugače osebno imam super izkušnje z avtoaktivom, še posebej ko je bilo testiranje sedmic kot celodnevna izkušnja - bili so super prijazni do mene in lahko sem sprobal vse avtomobile, ki so bili na voljo (in to res pošteno sprobal) - pa sem bil by far najmlajši med "testerji" na temu dogodku. Tudi na servisu so bili vedno zelo prijazni in ustrežljivi, tako da bad luck po moje, še posebej če si naletel na kakega čudaka tam.
Zadnjič spremenil INFINITI, dne Po mar 14, 2005 7:15 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
2000 Hyundai Coupe 2.0 → 2003 Hyundai Coupe 2.0 → 1999 BMW 740i → 2009 BMW 530d M
→ 2010 Škoda Superb TDI → 2008 Renault Laguna Coupe GT 2.0T → 2016 KIA Sportage CRDi → 2021 KIA Xceed 1.5 T-gdi

Uporabniški avatar
andrej777
Poznavalec foruma

Kraj: Telče (Sevnica)

Napisal/-a andrej777 Po mar 14, 2005 7:18 pm

Ja res se neki visok nosijo. Že tehnounion ni bil nekaj to zdej je pa samo še slabše. matr je razlika 2 ali 3 leta izpit. mam kolega ki je star 22 let in ma glih ene 3 leta izpit pa za seboj cca 400.000km v komjonu. To je sigurno več kot jih je nardil 50% tistih ki so se fural okol v logatcu.

Če bi BMW vedu kakšne neumnosti se dealjo bi sigurno kej ukrenu. To so samo naši tako pametni. Pridema z fotrom v AA zjutri 15 čez 8 in lepo štrije za mizo pa kofetkajo. Upraša kaj želiva. Fotr prau eh mal gledava, (vsi mal skomignejo zapihajo in pijejo naprej svoj kofetek) pol pa reče da se za X5 zanima je bil pa en takoj na nogah že šel do miza dal cenik, prospekte, svojo številko, reku fotru če mu da številko da bo pokliical kdaj bo mel šef avto gor ker druzga nimajo za probo.... pol se jim pa že splača mal pomigat.

Res žalostno da morš pridt avto za 15miljonov+ kupovat da se obnašajo in pogovarjajo kot se je z stranko potrebno.
It's not the speed that kills, it's the sudden stop that hirts !!

YAXO
Nov uporabnik

ZMOTA !!!!!

Napisal/-a YAXO Po mar 14, 2005 7:41 pm

OK tist k je napisu ta topic
mal si skregan z namenom te predstavitve (brez zamere), prvo kot prvo je bil namen otvoritev lokala in gostilne ter kompletne zgradbe in ne predstavitev bmw-jev
drugo je to da neki mulc k je star 21 let in ma namen kupit nowga bmwja ma u iber preveč keša in taki ne hodjo na take socialne predstavitve, sicer se pa prej sploh pozanimi kaj pomeni beseda >prestavitev<

jest sm bil tm in so mi čist lepo vse razložil kako in kaj, prazkazu mi je avto, in sm naredu tiste testne vožnje, če bi se pa hotu več vozt mi je pa reku naj se oglasm pri enmu od prodajalcev bmwjev !!!!!!!!!

kar se pa tistih pogojev tiče o starosti 21 let in 3 leta izpita so mel pa čist prov, ker drugač bi lahko vsak dripec k ma izpit lahk vozu tistga bmwja k ga pol itq ne bo kupu, sam da se fura pa je car

Edit: By McLaren

PureTNT
Uporabnik

Napisal/-a PureTNT Po mar 14, 2005 7:46 pm

andrej777 je napisal/-a:Ja res se neki visok nosijo. Že tehnounion ni bil nekaj to zdej je pa samo še slabše. matr je razlika 2 ali 3 leta izpit. mam kolega ki je star 22 let in ma glih ene 3 leta izpit pa za seboj cca 400.000km v komjonu. To je sigurno več kot jih je nardil 50% tistih ki so se fural okol v logatcu.

Če bi BMW vedu kakšne neumnosti se dealjo bi sigurno kej ukrenu. To so samo naši tako pametni. Pridema z fotrom v AA zjutri 15 čez 8 in lepo štrije za mizo pa kofetkajo. Upraša kaj želiva. Fotr prau eh mal gledava, (vsi mal skomignejo zapihajo in pijejo naprej svoj kofetek) pol pa reče da se za X5 zanima je bil pa en takoj na nogah že šel do miza dal cenik, prospekte, svojo številko, reku fotru če mu da številko da bo pokliical kdaj bo mel šef avto gor ker druzga nimajo za probo.... pol se jim pa že splača mal pomigat.

Res žalostno da morš pridt avto za 15miljonov+ kupovat da se obnašajo in pogovarjajo kot se je z stranko potrebno.

No, načeloma je tako, da ko si grem jaz v salon ogledovat avtomobile, želim mir in če prodajalcu rečem, da si samo ogledujem, to pomeni, da želim mir. Se mi pa zdi ogabno ravnanje s popolnoma novimi vozili in sem prepričan, da pri njih ne bom kupil nobenega vozila.

Uporabniški avatar
gorgo
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a gorgo Po mar 14, 2005 7:52 pm

alo yaxo nevem zakaj bi se on zlagal... ce ma slabo izkusnjo je prav da jo napise... ti pa si mi malo sumljiv ta tak hvalis vse povprek in njega tak na vlko grajas....
hmmm
:roll:

Uporabniški avatar
urosr
Novinec

Kraj: Šmartno ob Paki

Re: ZMOTA !!!!!

Napisal/-a urosr Po mar 14, 2005 8:38 pm

YAXO je napisal/-a:O, sicer se pa prej sploh pozanimi kaj pomeni beseda >prestavitev<

Povej mene tud zanima kaj pomeni prestavitev BMW-ja serije 3!
Pa dej mal se umir! :?

Uporabniški avatar
juhica
Uporabnik

Napisal/-a juhica Po mar 14, 2005 8:57 pm

soboto zjutri zgodi vstal in se odpravu v logatec skupi s kolegi

mogoce pa tle tici zajec. lahko bi vedel (ce se resno zanimas za nakup nove trojke) da je bil tole mal narobe pristop, tako se kupuje avto na avtosejmu. in potem se cudis da niso tebi in tvojim kolegom dal trojke za gont okol. :roll:

lp

Janez Blond
Novinec

Napisal/-a Janez Blond Po mar 14, 2005 9:20 pm

No še neki o avto aktivu, pred leti smo se pogovarjal s familio da bi mel distribucijo na gorenjskem, namreč salon mamo servis je pa takrat tud še bil.
No zanimivo je blo ko gremo z uradnim pristopom dol, noben ni vedu na koga se obrnt, familija k ma to čes nas je od enga do drugega pošilala v glavnem smo zgodbo prej k u enem tednu zaklučl....
....sicer se pa vid prodaja k se majo še zmeri k da bi bli najboljši jih pa Audi zadne 10 let orn že gon, samo še kupci morajo do tega pridet....
...a ja pa brez zamere vsem zapriseženem BMW-jevcem, sam detajli prevagajo...
...nisem pa trdil da je BMw slab avto, prej nasprotno sam v sloveniji je samo en prodajalec ki se zna obnašat in to je Selmar iz Celja.

Uporabniški avatar
Biskvitek
Stalni uporabnik

Kraj: Grosuplje

Napisal/-a Biskvitek Po mar 14, 2005 9:27 pm

ja to je tud mene motil v logatcu... pa mi manjka še 3 mesce do treh let izpita pa so bli nepopustljivi... pa tud k prrideš v salon je isto kot da te ni.... čist drugačen pristop je pri Audiju, Citroenu... k pride prodajalec do tebe in te vpraša če ti lohk pomaga... pa tud če rečeš da bo sam pogledu je zravni če ga boš slučajn kej uprašu.... take so moje izkušnje
Slika

Uporabniški avatar
Master7
Novinec

Kraj: Okolica Ljubljane

Napisal/-a Master7 Po mar 14, 2005 10:03 pm

Ne vem za vas, sam, ko jst pridm s fotrom, al pa sam al pa s komerkoli v kakšen avto salon mam najraj mir, da noben pof.... prodajalec ne prid do mene pa da mi začn z unimi forami pogledovanja od glave do pete kaj nosm, kako se obnašam, a sm resen al nisem resen. Pa tud 10000000000% več vem o avtomobilu k ga gledam kot pa on. Ker običajno pred greš pogledat avto v salon se že sam pozanimaš o avtomobilu kte zanima, saj jst osebno.
LP

Uporabniški avatar
runner
Nov uporabnik

Kraj: Ptuj

Napisal/-a runner Po mar 14, 2005 10:18 pm

Samo jaz nebi arogantnega obnašanja sodil po znamkah, ampah po salonih. Od salona je odvisno kako pa kaj. Sem pa tudi sam doživljal podobna poniževanja v raznih avtosalonih pred leti, ko sem še bil sveži voznik in res je, takrat se ti ne zameri samo salon, ampak tudi znamka malo.

LP!

Uporabniški avatar
stealth
Novinec

Napisal/-a stealth To mar 15, 2005 11:05 am

Pa saj toje stara zgodba no. Prodajalcem se ne ljubi "zastonj" lapat, če potem avta ne boš kupil. Res je tudi da se jim povečini niti ne ljubi vstat izza svojih fletnih mizic. Za njega je najboljši kupec ki bo vrgu 5 milj na mizo pa reku: "TEGA HOČEM!"
Tud ti prodajalci bojo prišli na svojo mino, ker tako se bodo lahko obnašal kmalu samo doma, ker ljudje dajemo kaj tudi na korekten odnos, sploh če gre za velik denar.

Pri takih, ki ne vedo kako se je treba s potencialnim kupcem obnašat bi pa sam tole povedu. Ko je gledal kolega za novga Audija so bli do njega na neki zelo znani veliki firmi tudi arogantni, čeprav za spremembo ni bil star 20 let ampak blizu 30. Sva bila skupaj na ogledu, o testni vožnji ne duha ne sluha. Odnos-da ne rečem za kam. Obema je prekipelo, sva šla do sosedov kjer prodajajo Honde, kjer sva stestirala, on je skeširal in se odpeljal z novo accord-ko :D

Še danes mi je hvaležen da sem ga prepričal za Hondo, ki je drugač sigurno ne bi nikoli kupil, ker majo doma v floti samo švabarijo :)
Dodge Stealth Twinturbo AWD
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 21 gostov