Debate, ki niso vezane na ostala področja...

CybKnight
Novinec

Nujno! Pomoc pri menjavi ročke za menjalnik...

Napisal/-a CybKnight To mar 11, 2003 7:28 pm

Najprej lep pozdrav!
Kupil sem novo prestavno ročico znamke momo. Danes sem jo hotel zamenjat, a je prislo do problema! Stara ročica ne gre dol. Imam cliota ena letnik 94, oprema RT. Poskusil sem vse vrteti, se bolj na moc vrteti, odtrgati, odviti vijak (toda vijaka ni)... A ima kdo kasne izkušne s cliotom? Res bi mi velik pomenilo, ker ne vem kaj naredit, ker sem si ful želel nove ročke!

Najlepša hvala

LP

Uporabniški avatar
BiMMER
Moderator foruma

Kraj: Lucija, Slovenija

Napisal/-a BiMMER To mar 11, 2003 7:49 pm

Jst sem imel prej Clio-ta in se je odšraufala! Eni pa pravijo da gre dol tko da jo odtrgaš dol! Probej najprej mal vrtet pol pa probi še enkrat izpulit! Pa ne boj se, kr močno!
-JuRE-
BMW F30, bj. 2017

Uporabniški avatar
HORSE
Poznavalec foruma

Kraj: Promised Land

Napisal/-a HORSE To mar 11, 2003 7:54 pm

...imam podoben problem pri Fiat Tipo-tu... :( ...gre pa še za "nadgradnjo" problema, ker je pri meni zgornji gel (ročaj, gobica, hruška, držalo, ročaj, karkoli že) iz istega kosa kot spodnji del (zaščita, kiklca, tist, ki je okoli štange :) ).
Kaj mi je storiti?
Slika

Johnny
Novinec

Napisal/-a Johnny To mar 11, 2003 7:59 pm

Vrh pod šaltheblom je nazobčen in namazan z limom , tko da se serijska ročka ne vrti al pa da ti u rok ne ostane.Sam če jo boš še mal gonu u levo pa desno bo popustila :)

Uporabniški avatar
HORSE
Poznavalec foruma

Napisal/-a HORSE To mar 11, 2003 8:03 pm

Johnny je napisal/-a:Vrh pod šaltheblom je nazobčen in namazan z limom , tko da se serijska ročka ne vrti al pa da ti u rok ne ostane.Sam če jo boš še mal gonu u levo pa desno bo popustila :)

Za koga to velja?
Za CybKnight-a, zame ali za oba?
Slika

Uporabniški avatar
RegY
Moderator foruma

Kraj: MariboR

Napisal/-a RegY To mar 11, 2003 8:06 pm

HORSE je napisal/-a:...imam podoben problem pri Fiat Tipo-tu... :( ...gre pa še za "nadgradnjo" problema, ker je pri meni zgornji gel (ročaj, gobica, hruška, držalo, ročaj, karkoli že) iz istega kosa kot spodnji del (zaščita, kiklca, tist, ki je okoli štange :) ).
Kaj mi je storiti?

zamenjaj oboje in vrečo in ročico... saj se oboje dobi - pa še lepo izgleda... vrtenje pa je clo namenjeno cybknightu, po moje
Slika

Uporabniški avatar
HORSE
Poznavalec foruma

Napisal/-a HORSE To mar 11, 2003 8:08 pm

RegY je napisal/-a:zamenjaj oboje in vrečo in ročico... saj se oboje dobi - pa še lepo izgleda...

Ja, seveda! Saj drugače bi moral pa rezat tisto smešno gumo... Saj bi zamenjal oboje, samo če bi šlo dol...
Slika

Uporabniški avatar
RegY
Moderator foruma

Napisal/-a RegY To mar 11, 2003 8:14 pm

žakl (vreča) ne gre dol, al ročica?

če žakl ne gre, potem ga poreži čisto na straneh z nožem, če je kaka platika okoli, ali pa tkanina.. do tam ko je naslednji del, material, vreži stran z nožem... ročico pa če je prilepjena, spuli dol
Slika

CybKnight
Novinec

Napisal/-a CybKnight To mar 11, 2003 9:10 pm

Najlepsa hvala! Uspelo mi je ročko zamenjat, in to z vodovodarskimi kleščami...

Hvala

LP

Uporabniški avatar
HORSE
Poznavalec foruma

Napisal/-a HORSE To mar 11, 2003 9:24 pm

RegY je napisal/-a:žakl (vreča) ne gre dol, al ročica?

če žakl ne gre, potem ga poreži čisto na straneh z nožem, če je kaka platika okoli, ali pa tkanina.. do tam ko je naslednji del, material, vreži stran z nožem... ročico pa če je prilepjena, spuli dol

Vrečko imam iz gume in se jo da spodaj prav elegantno odstranit... Samo zgoraj mi ne gre dol, ker je iz enega s "hruškico"... :x S Kleščami bom težko, ker deluje rahlo "gumijasto"... :x :x :x

:D
Slika

Uporabniški avatar
RegY
Moderator foruma

Napisal/-a RegY To mar 11, 2003 10:41 pm

pol pa če je mehka guma jo poskusi prerezat nekje po polovici, če ne misliš več uporabljat te "hruškice", kot jo ti imenuješ :D , pa potem s kakim izvijačem počasi 'odlepi' celo zacevo iz gearsticka... menjalne ročice... železne palce v glavnem :D :D
Slika

life4rave
Novinec

Napisal/-a life4rave Sr mar 12, 2003 9:12 am

Jest sem jo na meganu menjal (je ista oz. isti princip kot pri cliu) pa mi ni druzga preostal kot da sem bunko z skalpelom na eni strani zarezal in jo odstranil, potem sem dal gor drugo (alu), samo da je bila potem original gumijasta bunka fuc! :)
pa ce kupujete za renoje bunke, morte kupt tako da lahko rocko za rikverc na prestavni rocici potisnete pod novo bunkico (mora imeti narejen plac)!

Uporabniški avatar
habbich
Poznavalec foruma

Napisal/-a habbich Sr mar 12, 2003 9:24 am

life4rave je napisal/-a:Jest sem jo na meganu menjal (je ista oz. isti princip kot pri cliu) pa mi ni druzga preostal kot da sem bunko z skalpelom na eni strani zarezal in jo odstranil, potem sem dal gor drugo (alu), samo da je bila potem original gumijasta bunka fuc! :)
pa ce kupujete za renoje bunke, morte kupt tako da lahko rocko za rikverc na prestavni rocici potisnete pod novo bunkico (mora imeti narejen plac)!

Jup, enako pri meni
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov