Debate, ki niso vezane na ostala področja...

pele
Novinec

Kako ste zadovoljni z menjalniki?

Napisal/-a pele Sr mar 23, 2005 1:30 pm

Trenutno vozim avto iz koncerna VW in sem zelo zadovoljen z menjalnikom( z drugimi stvarmi ne tako).Kupujem nov avto in preiskusil sem Toyoto, Hondo,Mitsubishija in pri nobenem od teh se ne menja tako kot pri VWju.Mogoče se je pa treba navadit.Zanimajo me predvsem iskušnje od tistih , ki ste prešli iz VW na "japonce"

Uporabniški avatar
PiLLLe
Poznavalec foruma

Kraj: lublana

Napisal/-a PiLLLe Sr mar 23, 2005 1:36 pm

Ja LoL no :) a ko bos zeno zamenju bos tut folk sprasevou kok je podmazana pa take :D mislm jao :D menjalnik ko menjalnik to je odvisn od avta do avta ne pa od proizvajauca mislm fak ej :)

LP PiLLLe

Uporabniški avatar
Mrcina
Uporabnik

Kraj: Kočevje

Re: Kako ste zadovoljni z menjalniki?

Napisal/-a Mrcina Sr mar 23, 2005 1:42 pm

pele je napisal/-a:Trenutno vozim avto iz koncerna VW in sem zelo zadovoljen z menjalnikom( z drugimi stvarmi ne tako).Kupujem nov avto in preiskusil sem Toyoto, Hondo,Mitsubishija in pri nobenem od teh se ne menja tako kot pri VWju.Mogoče se je pa treba navadit.Zanimajo me predvsem iskušnje od tistih , ki ste prešli iz VW na "japonce"

Ma je hudič, res, prej na renoju mi predvsem druga ni šla, sedaj japonec me matra četrta, da ne govorimo o zastavi, tam je bila največji problem peta (ker je ni bilo :rofl

Koje teme!!!! :rofl :rofl :rofl

Tebi, ki imaš probleme pa priporočam bicikl s shimano prestavami, bo še najboljše...

LP mrcina
Pod pokrovom pa (že) 86 hrčkov...
dihtunga.press

Uporabniški avatar
Zupo
Nov uporabnik

Kraj: Domžale

Napisal/-a Zupo Sr mar 23, 2005 1:47 pm

Iz mojih zelo skromnih izkušenj ti lahko povem da imata punto in corsa (evropejca torej) drugo prestavo dokaj kratko (tam nekje do 80-90 km/h), medtem ko imata swift in yaris hinavsko dolgo drugo (čez 110km(h).
če ti to kej pomaga :roll:

sam to je pomojem res bolj odvisno od posameznega modela, ne tolko od znamke
What we do in life, echoes in eternity....

Uporabniški avatar
Master7
Novinec

Kraj: Okolica Ljubljane

Napisal/-a Master7 Sr mar 23, 2005 2:02 pm

Ne razumem kako ti to lahko, mori. Kup si avtomatik pa mir, pa boš u najslabšem primeru sam naprej pa nazaj al pa levo pa desno premiku.
Pa sej se vsazga ročnega menjalnika navadš.

pele
Novinec

Napisal/-a pele Sr mar 23, 2005 2:23 pm

A veš Pille ,če maš žensko ,ki se dobr " mena" vprašanje kako boš zadovoljen s frišno ,ki se slabo .... Mogoče se navadiš?

mistral1
Novinec

Napisal/-a mistral1 Sr mar 23, 2005 2:45 pm

men so ravno danes na servisu rekli da bo mogu gor nov.

avto je pa punto 1.3 multijet. hvala bogu da je pod garancijo!!!

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban Sr mar 23, 2005 3:06 pm

Mrcina je napisal/-a:
pele je napisal/-a:Trenutno vozim avto iz koncerna VW in sem zelo zadovoljen z menjalnikom( z drugimi stvarmi ne tako).Kupujem nov avto in preiskusil sem Toyoto, Hondo,Mitsubishija in pri nobenem od teh se ne menja tako kot pri VWju.Mogoče se je pa treba navadit.Zanimajo me predvsem isku�nje od tistih , ki ste pre�li iz VW na "japonce"

Ma je hudič, res, prej na renoju mi predvsem druga ni �la, sedaj japonec me matra četrta, da ne govorimo o zastavi, tam je bila največji problem peta (ker je ni bilo :rofl

Koje teme!!!! :rofl :rofl :rofl

Tebi, ki ima� probleme pa priporočam bicikl s shimano prestavami, bo �e najbolj�e...

LP mrcina

Pa naj bo shimano XTR :EE

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Sr mar 23, 2005 3:11 pm

pele je napisal/-a:A veš Pille ,če maš žensko ,ki se dobr " mena" vprašanje kako boš zadovoljen s frišno ,ki se slabo .... Mogoče se navadiš?

Huh kak veš? kaj si vse probu? O ti jebač ti...... :P
Drgač pa menjalnik kot menjalnik...... če je dobro narjen pol more letet kot se šika.... pri vsakem proizvajalcu lahk pride do napake.....
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
FireSTORM
Poznavalec foruma

Kraj: Murska Sobota

Napisal/-a FireSTORM Sr mar 23, 2005 3:18 pm

logično da se ti WV najlepše menja ko si pa navajen na njega...

primerjava menjalnika z žensko :shock: :shock: :shock:
tega pe še nisem jemal :rofl

Uporabniški avatar
Pifi
Novinec

Kraj: Ptuj

Napisal/-a Pifi Sr mar 23, 2005 3:38 pm

če bi rad lepo menjaval, pol ti priporočam, da baciš pogled iz p206 :P pri 206 pa mislim da ni različno od avta do avta, ampak je kar večina takih, ki nočejo lepo menjat.sem jo vozil v avtošoli, pa sedaj jo vozim, pa je menjalnik daleč od tega da bi lepo menjal.sem bil pri pooblaščenem trgovcu in mi pravi, da to ni nič narobe, da majo vse 206-ke trše menjalnike :evil: jeba pač

lp
Slika
The Good, The Bad, The Ugly

Uporabniški avatar
Fullback
Poznavalec foruma

Kraj: Največkrat...Na trdih tleh...ali mehkem blatu...

Napisal/-a Fullback Sr mar 23, 2005 3:45 pm

ej folk...čist ste mu zamoril...
/¨¨¨¨¨¨¨¨\___
-- O ----------O--
Prodam

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a INFINITI Sr mar 23, 2005 3:53 pm

Mah moj je čist v kurcu - zanč sm hotu dat v Rally prestavo, k sm dirkau pa sm se skoraj razbil :lol: :lol:
2000 Hyundai Coupe 2.0 → 2003 Hyundai Coupe 2.0 → 1999 BMW 740i → 2009 BMW 530d M
→ 2010 Škoda Superb TDI → 2008 Renault Laguna Coupe GT 2.0T → 2016 KIA Sportage CRDi → 2021 KIA Xceed 1.5 T-gdi

Uporabniški avatar
pugi405
Poznavalec foruma

Napisal/-a pugi405 Sr mar 23, 2005 4:14 pm

Mah.... :roll: šaltkebl pr Pežoju... a moram spet začet :twisted: :?:

Uporabniški avatar
Bel-Tirid
Poznavalec foruma

Kraj: Bled

Napisal/-a Bel-Tirid Sr mar 23, 2005 4:46 pm

Najbols se menja pri MBju,kr vse skoc notr. Pri BMWju je menjalnik kr trd, pri renoju se zasaltas kot za malico, pri ALfi je pa ves mehak ampak prva pa trda ko 3PM
Slika Slika

iKst
Uporabnik

Napisal/-a iKst Sr mar 23, 2005 4:53 pm

pele je napisal/-a:Trenutno vozim avto iz koncerna VW in sem zelo zadovoljen z menjalnikom( z drugimi stvarmi ne tako).Kupujem nov avto in preiskusil sem Toyoto, Hondo,Mitsubishija in pri nobenem od teh se ne menja tako kot pri VWju.Mogoče se je pa treba navadit.Zanimajo me predvsem iskušnje od tistih , ki ste prešli iz VW na "japonce"

Mal nerodno si se izrazil. VW pa "japonce" težko primerjat, ker ima vsak avto drugačen menjalnik. Že med različnimi mitsubishiji je lahko ogromna razlika, tako da povej kater avto kupuješ, pa boš najbolj točne informacije dobil.

Uporabniški avatar
AIRbrush
Uporabnik

Kraj: Kamnik

Napisal/-a AIRbrush Sr mar 23, 2005 8:01 pm

jaz sem mogu mojga mal predelat :twisted:
zdej je pa cool.

Uporabniški avatar
Skubi
Nov uporabnik

Napisal/-a Skubi Sr mar 23, 2005 8:08 pm

Lolck, jest mam od fotra AXa, dela menjalnik fletno, vozu sm do zdej passata, golfa 2, polota, justija, pezoja, .... am najlevs sej soltu pr pasatu.

Ampk tkle povem, moj dela ce me j**e ga pa zabijem mal poskrta dela pa, uzadno mij se razpadu sm se mogu cev vecer z 1 no prestavo furat, noh ja pol mij kolega mal pomenu k je blo treba, ampk zdej je ql, sm ga lastnorocno postimu, haha :) :P

Cene je prav prestava do skor 50 KM/h, druga se stegne tm do dobrh 90 KM/h treta gre do 130 KM/h cetrta mal mn k 150 KM/h peta pa do 170 KM/h, francozi majo vec al mn isto dolzin prestavnga. :)

Uporabniški avatar
BiMMER
Moderator foruma

Kraj: Lucija, Slovenija

Napisal/-a BiMMER Sr mar 23, 2005 8:30 pm

BMW Steptronic je zakon! 5 avtomatskih prestav plus možnost ročnega menjavanja prestav s plus in minus tipko. Dokler ne probaš ne moreš vrjet, kako dobro, udobno in zanesljivo delajo avtomatic menjalniki.
-JuRE-
BMW F30, bj. 2017

pele
Novinec

Napisal/-a pele Sr mar 23, 2005 8:34 pm

Gre se predvsem za natančnost pri šalltanju.Od VW "žlahte" sem vozil od Arose do Pasata in vsi se enako dobro šaltajo.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov