Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Clementino
Nov uporabnik

Hitri in drzni v Kamniku!

Napisal/-a Clementino Ne jun 02, 2002 3:25 pm

Fantje pazite to otročarijo!
V Kamniku so se pri garažah Kam Busa začeli zbirati določeni posebneži (z kao hudo predelanimi avti) ki se grejo scene iz filma hitri in drzni. Vse bi še nekako zgledalo, če nebi bli ti avtomobili stari Ax-i, navadni 10 let stari Clioti, podrte Alfe, stare IBIZE, da o Yugotih sploh ne govorimo... In pol se modeli postavijo pred motorje in modrujejo kaj bi blo fajn narest da bi bl letel. Na koncu pa kaka stava pade in se vozijo po obvoznici gor in dol. Včeraj sem se mimo pelal in mi je šlo krepko na smeh. Sploh pa ravnino vozit ni noben problem. Strokovnjak se pokaže v ovinkih se mi zdi ane? Ja mislim res nimam komentarja na take KEKCE! Če so face naj zadevo oren organizirajo na kakem manjšem dirkališču in naj se vidi kdo je car.

Aja pa še to:

Največja sramota za te loleke: Se podita dva junaka po obvoznici in ju dohiti Astra karavan 1.8 16v, katera ima na boku lep moder napis in se jima smeji če ta zadeva ne leti bolj.

Kako pa je vaše mnenje o tem?

Jaz proti shodih nimam nič, če so le dobro organizirani in je poskrbljeno za varnost.
Kar je dobro ni slabo!

Uporabniški avatar
pikec
Novinec

Kraj: Maribor

Re: Hitri in drzni v Kamniku!

Napisal/-a pikec Ne jun 02, 2002 4:43 pm

taki "the fast and the furious style" je pri nas v MB že dolgo popularen.zbirajo pa se povečini hondaši pa calibre pa GSI-ji,pol pa zaprejo del ceste pa dirkajo-vsako nedeljo.ali pa kurijo gume

Uporabniški avatar
enarf
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a enarf Ne jun 02, 2002 4:46 pm

Ej ne me jebat, AX je pa ja stroj!!

He he...pa salo na stran. Ja ni kej, zaradi tovrstnih zadev v Ameriki pred predvajanjem filma napisejo opozorilo, da film vsebuje...blabla...Taksnih "srecanj" pri nas ne bo nikoli. Le kako bi lahko poskrbeli za varnost? Ce vso zadevo preselis na dirkalisce zgubi smisel, ki ga kao ima v filmu. Potem so tu se jezni prebivalci(uf, hrup!!) in pa razni nebodijih treba v obliki modrih ali ostalih organov, ki bi ce ne drugega na te dejavnosti obesili kaksen extra davek...Rajs glejmo tiste redke CHD, GHD...LP!
Žua d vivre...

Uporabniški avatar
enarf
Novinec

Napisal/-a enarf Ne jun 02, 2002 4:52 pm

Sem pozabu dodat:

Podobno kot v Mariboru pocnejo na hrvaskem (predel Reke):

Za dirke(prireditve) izvejo vsi pravocasno kje bo kdaj bo itd... Nato pride par norcev zapret avtocestni odsek in naredijo obvoz. V momentu se potem tam zberejo vsi, ki vedo za dirko (moment: par minut). To bi moral videt. Iz nikoder priletijo mnozice ljudi( vecinoma domacini in Italijani). No potem na brzaka odpeljejo par VS dirk in jo popihajo se preden pride murija. Za sankcije pa ne vem...Enkrat je blo v enem cajtngu...
Žua d vivre...

all4you2
Novinec

Napisal/-a all4you2 Ne jun 02, 2002 10:08 pm

Ej dej povej, kdaj točno jih opažaš, da se zapeljem kej mimo in da počekiram!

Uporabniški avatar
Mitsu
Nov uporabnik

Kraj: Ljublana

Napisal/-a Mitsu Ne jun 02, 2002 10:21 pm

Hehe Clementino po tvojem opisu avtomobilov potemtakem odpade hitri in so fantje samo zelo drzni. Meni se takšen stil tekmovanja po ravninah tudi ne dopade. Japonski street racerji majo to malo bolje organizirano. Oni tekmujejo po hribovskih cestah in imajo tako imenovane dvoboje "battle" kjer se pomerita dva najboljša voznika- eden iz ekipe lokalnih patriotov in eden iz ekipe izzivalcev iz drugega kraja in potem vozita downhill ali pa uphill odvisno od avtomobilov in razmer, ostali se pa postavijo ob pot in poročajo če prihaja kakšen avto, te dirke so ponavadi pozno ponoči. Japonska mladina ki je malo bolje stoječa si brez problema privošči kakšen star malo boljši športni avto ala Nissan 200 SX, Nissan Silvia, Mitsubishi Eclipse, Nissan S13 in S14, Toyota MR2 (najdejo se pa tudi še bolj bogati s kakšno Mazdo RX7, Lancer EVO-tom ali Nissanom Skyline) , potem pa se s temi avtomobili v dokih učijo slajdanja in driftanja za te dirke. Najbolj znan Japonski street racer je Keiichi Tsuchyja bolj znan kot drift king. Sem gledal par videoposnetkov teh dirk in zgleda zelo zanimivo, ne pa fast and the furious to je sam za glupe Američane in za smejat.

Aja pa še en link, da ne boste rekl da sem si zmislu:

http://www.j-cars.net/culture-1.htm

[Sporočilo uredil/a Mitsu na dan 02.06.2002 ob 22:28 GMT]

iKst
Uporabnik

Napisal/-a iKst Ne jun 02, 2002 10:44 pm

eh ja. Pa tam ima vsaj smisel drag racing na 1/4 mile. Ko vsak teden kdo pride z drugace predelanim avtomobilom, kej doda, montira NOS, dvigne tlak na turbini ... Da bi pa 4 mesece med sabo z istimi avtomobili pa nekak nima smisla. Za drage in zapletene predelave pa verjetno nimajo ne denarja ne znanja.

Res je bolj zanimivo ce je kak ovinek zraven. Samo je pa precej nevarno tole. Midva s frendom sma ze parkrat sla po okoliskih hribih se vozit in cist nehote sma divjat zacela pa kdo bo koga itd. Takrat sploh ne pomislis kako je ce 120 priletis nasproti ubogemu golfu po cesti kjer se za enega ni prostora pa ni videt da bi kdo kaj premzal. Uglavnem adrenalin na polno direkt v zilo, ampak ko se ustavis pa pomislis malo je pa kretensko tako pocetje. Boljs mobikrog zakupit pa se mal sprostit tam.

Btw, a kdo ve kolk kosta ce hoces dirkat po mobikrogu ?

Uporabniški avatar
Sale
Mojster foruma

Napisal/-a Sale Po jun 03, 2002 8:41 am

Mobikrog ni tok simpl zakupit (lažje in dražje je grobnik). Se da ampak se morš zment s ta pravimi ljudmi. Cena se mi zdi, da je tam okrog 15 jurjev na uro, sam me ne za besedo držat. Problem mobikroga (še bl pa grobnika) ja ta, da gume skuriš v pol ure orenk tiščanja, da o bremzah ne govorim :( (dirkalne gume slick zdržijo ene 30 krogov)
Slika Slika

iKst
Uporabnik

Napisal/-a iKst Po jun 03, 2002 11:23 am

a ni na mobikrogu tagladek asfalt gor ? Za grobnik vem da je tagrob in da ni prijazen do gum.

Jaz sem mislu da je to odprto za javnost. Prides, placas, furas. A je kaka taka pista v Slo. da bi se dal furat mal za zabavo.

Uporabniški avatar
Sale
Mojster foruma

Napisal/-a Sale Po jun 03, 2002 12:03 pm

Na mobikrogu je v primerjavi z grobnikom res bl gladek asfalt, ampak je še vedno ful grob :( v primerjavi z navadnimi cestami (to je blo včasih kokr eno letališče oz. avione so mel tam spravlene). Kakšne "user friendly" piste v SLO ni, vsaj še nisem slišu zanjo.

Na pisti maš hitr 120 km/h not, pa se ti niti ne zdi. Pol pa ful bremzaš pred ovinkom (mobikrog ma kr precej zaprte ovinke). Posledično pa trpijo bremze in gume. Vsekakor morš narest pavzo vsakih nekaj krogov, ker se od bremz dobesedno kadi (mašina pa kr žari).
Slika Slika

G-4S

Re: Re: Hitri in drzni v Kamniku!

Napisal/-a G-4S Sr jun 05, 2002 3:56 pm

Na zahtevo uporabnika smo prispevek izbrisali.

Uporabniški avatar
Mitsu
Nov uporabnik

Kraj: Ljublana

Napisal/-a Mitsu Sr jun 05, 2002 5:48 pm

Driftanje sem jest poenostavil iz besede drifting. To pa pomeni da več slajdov med sabo povežeš in temu se reče drift. (zelo zajebano za izvest). Evo tukajle imaš pa en link, kjer je vse zelo lepo razloženo, da ne bom jaz nakladal.

http://streetracing.tiora.net/japan/drift/drift1.htm

Tukajle pa še enkaj drift videov za downloadat

http://www.importthugs.com/videodownloads.asp

A mi lahko še kdo razloži kakšen forum je to, da ne morem pastat stvari v sporočila in kako nalimam kakšno sliko?

[Sporočilo uredil/a Mitsu na dan 05.06.2002 ob 18:52 GMT]

Uporabniški avatar
Sale
Mojster foruma

Napisal/-a Sale Sr jun 05, 2002 6:17 pm

Glede pastanja slik piše če klikneš na tabulator "pomoč", da je izklopljeno iz varnostnih razlogov. ;)

Piše takole:

9. Lahko dodam sporočilu datoteko oz. sliko?
To možnost smo iz varnostnih razlogov izključili, saj bi s tem lahko prihajalo do zlorab. Vsekakor pa lahko v sporočilo podate povezavo (npr. http://www.mojastran.com/datoteka.zip).

Bi tut jst velik rajši vidu če bi lohk kdaj kakšno sliko nalepu v svoj post, tko da se pridružujem mnenju, da to ni glih dobra rešitev.

Lep pozdrav ;)
Slika Slika

Clementino
Nov uporabnik

Napisal/-a Clementino Ne jun 09, 2002 11:11 am

Fantje včeraj so bli ponovno v Kamniku hitri in drzni (hahaha). Vam rečem to bi mogli videt. Polulaš se od smeha. 100 metrov ravnine (ne lažem se, če imaš povprečen avto še v drugo ne prestaviš) in pol so se ganjali. Včeraj je bla še clo internacionalna verzija, ker je prišlo še nekaj štajercev. Mislim primitivizem od primitivizma. Nimam besed. Kaj vse delajo filmi! Raje sem šel na pirček in se mal nasmejal tistim b*****m. Če je kdo iz Kamnika in to bere naj se zamisli, kaj bi se zgodilo, če bi nekomu avto ušel iz proge in bi zadel ene 3 statiste za progo. Mislim da tisti, ki je po srcu vsaj malo dirkača res ve kje se pokažejo tisti ki majo j***a!
Kar je dobro ni slabo!

Uporabniški avatar
Sale
Mojster foruma

Napisal/-a Sale Ne jun 09, 2002 12:30 pm

K smo že glih pr jajcih. Ne vem zakaj se raj ne grejo kar "kdo ma daljšga", bi blo man nevaren pa mogoče bi še kdo komu celo kaj dokazu, ker pri takih podvigih kot si jih opisal sigurn ne bo nič druzga kokr kakšna piz.... ;)
Slika Slika

Uporabniški avatar
Pero
Poznavalec foruma

Napisal/-a Pero Ne jun 09, 2002 12:52 pm

Bogi so tisti ki se morajo v življenju dokazovati z avti...

Ceste so namenjene vožnji, ne pa izživljanju!!! A zdej se bo pa v mene zaletel en k****n ker preveč tiši po cesti? Ne hvala!

Clementino
Nov uporabnik

Napisal/-a Clementino Ne jun 09, 2002 3:02 pm

Vidim da smo vsi istega mnenja in se strinjamo v teh stvareh. Sem mislil da sem samo jaz čuden ker tako razmišljam!
Kar je dobro ni slabo!

G-4S

Napisal/-a G-4S Ne jun 09, 2002 10:39 pm

Na zahtevo uporabnika smo prispevek izbrisali.

vladek
Stalni uporabnik

Napisal/-a vladek Po jun 10, 2002 5:14 am

kdaj in kje pa so bili vceraj v kamniku ? Ker vceraj sem bil namrec tam in nisem nic zasledil ..
Slika

Clementino
Nov uporabnik

Napisal/-a Clementino Po jun 10, 2002 6:38 am

Vsak petek in soboto se pederirajo od 20.00 do kake polnoči!
Kar je dobro ni slabo!
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov