Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
ice
Administrator a.com

Kraj: Gorenjska

Tramlining na Goodyear Eagle F1 GS-D3?

Napisal/-a ice Če mar 31, 2005 11:17 am

Nisem zadovoljen s tramliningom pri teh gumah, prav tako precej ljudi, ki te gume uporabja, jamra nad tem - torej avto sam zavija na neravni cesti... poznam tudi enega, ki je zaradi tega vrnil gume in vzel drugo firmo. Imate tudi sami prisotno to nerodnost? Komentirajo naj samo lastniki... sicer pa so gume odlične v vseh razmerah, posebno v dežju in udobnosti! Ob bolj aktivni vožnji so dobre do tam 30,000km.
IceBreakr
Ustanovitelj portala/foruma Avtomobilizem.com

Uporabniški avatar
vepar
Poznavalec foruma

Kraj: nou mejst

Napisal/-a vepar Če mar 31, 2005 11:27 am

men tud zdej sam zavija po neravni cesti, sm se mi zdi da so zato krive kolesnice od kamijonov :? avto kr vleče po njih.

semizdi da sm falil ane?

Uporabniški avatar
MALIJOHN
Novinec

Napisal/-a MALIJOHN Če mar 31, 2005 11:43 am

Jst tega nism opazu. Mam pa jih šele 1 mesec gor pa so mi ful dobre. :tomidelej: Ko se ogrejejo držijo k zmešane. Bom glih prbu dons če res zavijajo

Uporabniški avatar
dj_em
Poznavalec foruma

Kraj: Zemlja --> Evropa --> pr mami doma :D

Napisal/-a dj_em Če mar 31, 2005 11:58 am

ej a dej povej ker avto na neravni cesti pa ne zavija.... dooohhhhhhhh :bonk

Uporabniški avatar
ice
Administrator a.com

Napisal/-a ice Če mar 31, 2005 12:10 pm

Ne ne, gre za sunkovito, tko da ti gume obrne kar precej. Npr. poskusi se peljat s smeri Gorenjske (Gameljne) v npr. tunel pri izvozu avtoceste na Celovško. Takoj iz tunela ven... neraven teren itak da ti vsaka zavija, tu ti pa guma sledi npr. manjšemu vtoru na cesti.
Zadnjič spremenil ice, dne Če mar 31, 2005 12:21 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
IceBreakr

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide Če mar 31, 2005 12:20 pm

DJ E.M. je napisal/-a:ej a dej povej ker avto na neravni cesti pa ne zavija.... dooohhhhhhhh :bonk

Mislim da ni mislil zavijanja na cesti ki ima bočni naklon, ampak sledenje špuram(kolesnicam) na cestah, kar tudi pomeni izraz tramlining...dooohhhhhhhh :lol:
To se dogaja velikim športnim širokim gumam s trdimi boki...j*** ga, kakšno stvar je treba žrtvovat za dober občutek v ovinku :D
Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared

Uporabniški avatar
X-Hair
Mojster foruma

Kraj: Fant od Fare

Napisal/-a X-Hair Če mar 31, 2005 12:22 pm

vepar je napisal/-a:men tud zdej sam zavija po neravni cesti, sm se mi zdi da so zato krive kolesnice od kamijonov :? avto kr vleče po njih.

Tebe verjetno muci tole kar je opisal vepar. Prides iz AC gume zelo ogrete in seveda reagirajo na vsako spremembo. Sem tudi ze dozivel demonstracijo tega, ko je asfalt poflikan in je volan reagiral na vsako flikco. Kupi gumo ki bo manj drzala in tega ne bo vec. :P
SlikaSlika

Uporabniški avatar
ice
Administrator a.com

Napisal/-a ice Če mar 31, 2005 12:29 pm

Ja, zgleda bo treba potrpet pa mal bl pozorn bit ;) moj gre sedaj v ovinke kot gokart =) and i f***ing like it.
IceBreakr

Uporabniški avatar
Josephe
Stalni uporabnik

Kraj: LJ-črnuče

Napisal/-a Josephe Če mar 31, 2005 1:43 pm

Jst mam te gume, pa sm avto že 2x pelal na optiko, ker sm mislu da je kej narobe.
V glavnem, to se res ful občut če na teh kolesnicah bremzaš in hkrati menjaš mozni pas ( pred križiščem ) . Me je "vrglo" že povsem da drug pas, volan pa ti dobesedno iztrga iz rok, če nisi pripravljen. Jst sm prvotni mislil da je to zaradi širine gum.
V glavnem velika napaka teh gum.

LP Joseph

Uporabniški avatar
ice
Administrator a.com

Napisal/-a ice Če mar 31, 2005 1:45 pm

Josephe: hvala! si potrdil moje sume... je treba zlo pozorn bit pri zaviranju, ja.. preveč dobro grabijo ;)
IceBreakr

Vuso
Stalni uporabnik

Kraj: Lj

Napisal/-a Vuso Če mar 31, 2005 3:57 pm

Kako je pol na naših "ravnih" avtocestah, kjer ne greš tako počasi kot pred kakšnim križiščem??!!!imel sem resen namen drug teden kupit te gume.ja ful dobr!!kaj se bom res mogu s potenzo okol vozt...

lp :cry:

Uporabniški avatar
dj_em
Poznavalec foruma

Kraj: Zemlja --> Evropa --> pr mami doma :D

Napisal/-a dj_em Če mar 31, 2005 4:05 pm

hmmmm ja ne pol takih gum kupovat an...
jebeš to če so dobre sej največ se nesreč zgodi tm pr majhnih hitrostih...

Uporabniški avatar
habbich
Poznavalec foruma

Napisal/-a habbich Če mar 31, 2005 4:21 pm

to se dogaja pri vseh nizkopresecnih gumah oz. sirokih dimenzijah...jest sem se ze navadu, itak vem za vsako luknjo v KR :?

Mate
Poznavalec foruma

Kraj: Dolsko

Napisal/-a Mate Če mar 31, 2005 4:25 pm

Nekateri to sedaj opisujete v stilu: premaknilo me je za en pas, ne da bi sploh lahko reagiral, drugi pa da guma sledi kolesnicam. Kaj sedaj to pomeni: Da guma, tako kot vsaka druga hoce peljat po kolesnici, al da velikokrat zagrabi rob kolesnice in obrne volan za pol obrata. Ce prvo, potem je to davek na sirse in dobre gume, ce pa drugo, je pa stvar dejansko nevarna, ker ne smes niti za trenutek spustit volana. Kaj sedaj?

Kako pa se obnasajo na mokrih cestah in po luzah? Aquaplanning?
Slika

Uporabniški avatar
X-Hair
Mojster foruma

Kraj: Fant od Fare

Napisal/-a X-Hair Če mar 31, 2005 10:20 pm

Vuso je napisal/-a:kaj se bom res mogu s potenzo okol vozt...

Kolk se ti men smilis.
SlikaSlika

DMX
Nov uporabnik

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a DMX Če mar 31, 2005 10:50 pm

to se dogaja pri vseh nizkopresecnih gumah oz. sirokih dimenzijah...jest sem se ze navadu, itak vem za vsako luknjo v KR

se tud jst strinjam, da se to dogaja pri vseh širših gumah in da ni važno kere ferme je; se vozm s Pirellijevimi 225/45 17 in je na nekaterih odsekih zarad "kolesnic" živ obup (npr. pr Trebnju...)

Uporabniški avatar
Josephe
Stalni uporabnik

Napisal/-a Josephe Če mar 31, 2005 11:09 pm

Mate je napisal/-a:Nekateri to sedaj opisujete v stilu: premaknilo me je za en pas, ne da bi sploh lahko reagiral, drugi pa da guma sledi kolesnicam. Kaj sedaj to pomeni: Da guma, tako kot vsaka druga hoce peljat po kolesnici, al da velikokrat zagrabi rob kolesnice in obrne volan za pol obrata. Ce prvo, potem je to davek na sirse in dobre gume, ce pa drugo, je pa stvar dejansko nevarna, ker ne smes niti za trenutek spustit volana. Kaj sedaj?

Kako pa se obnasajo na mokrih cestah in po luzah? Aquaplanning?

Lej a veš kako zgleda. Vozim po široki ravni cesti ki ima precej glboke kolesnice. Ko se odločim da bom zavil resno, v križišču ( kolesnice gredo naravnost), in ker sem sam na cesti rahlo zajamem ovinek. In tako na rahlo zavijem an desno nakar mi sel avto ne da bi kamorkoli ali kakorkoli bolj obrnil volan prestavi avto prečno na drugi pas ( volan pri tem samo malo zaniha a ne toliko kot se avto premakne ). No in sedaj sm že na nasprotnem pasu, zdej pa je potreba še nazaj. Izgleda pa to ful čudno ko se voziš, ker volan ti obrne za neko malenkost avto pa mi dobesedno kar vrže na drug pas, zgleda k da bi ti ga nekaj "brcnilo " na stran.
Jst sm do sedaj mislu da je to avto kriv in optika vendar po 2 preverjanjih je bilo še veno isto. Se mi zdi pa ta zadeva precej nevarna, saj ti lahko avto povsem nepričakovano zanese na drug pas. Zadeva pa je pri meni še bolj občutljiva saj ima avto široke gume in dokaj direkten volan ( pa še lahek je ) .

LP Joseph

Uporabniški avatar
Josephe
Stalni uporabnik

Napisal/-a Josephe Če mar 31, 2005 11:11 pm

aja pa še to, gume se v suhem obnašajo dobro a v moker se resično bolje izkažejo. Plavajo pa po vodi ne dekler nisi na šibkem z profilom ( sam sej kje pa ni tako ). V glavnem milsim da so gume vredne nakupa.

LP Joseph

Vuso
Stalni uporabnik

Kraj: Lj

Napisal/-a Vuso Če mar 31, 2005 11:27 pm

X-Hair je napisal/-a:
Vuso je napisal/-a:kaj se bom res mogu s potenzo okol vozt...

Kolk se ti men smilis.

Ma ja priznam mal neumn se sliši :D
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov