Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
PoLOdivjan
Stalni uporabnik

Kraj: Koper - Ljubljana

Alfa 33 1.5 bum!?

Napisal/-a PoLOdivjan So mar 15, 2003 10:37 am

Ajaj,, nekaj dni nazaj se je mojmu kolegu zgodila čudna stvar, vozu je po obvoznici v izoli proti kopru pri izvozu za izolsko bolnico je hotel upočasnit ( vozil je 110) ker je avto nekam čudno delal prtisne na skolopko pade dol, prtisne bremzo ne dela, komaj se ustavi z ročno bruhne iz havbe ogenj, pravi da je rabu ene par sekund da je sploh kapiral kaj se dogaja, je pustil vse not v avtu denarnico, gsm, nov radio...sreča da so hitro pogasili je zgorel samo motorni prostor in cesta po vsej dolžini...potem je pa mogu še plačat 15.000 sitov da so ga na odpad odpeljal... to je pa tako en mehanik mu je novo pumpo dal not cevke je pa stare pustil( preparele ) pol je šprical na okol....
Slika

Uporabniški avatar
SmirnoF
Nov uporabnik

Napisal/-a SmirnoF So mar 15, 2003 7:39 pm

heh bl svoh je bil tist takozvani "mehanik"...
pomoje se mehaniki sploh ne zavedajo kaksno odgovornost imajo ko sravbajo

Uporabniški avatar
CupraR
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a CupraR So mar 15, 2003 10:20 pm

Moj primer: grem jst kupt avto, ki je bil direkt z rednega servisa. No pa ga pelm iz Celja v Lj in se mi je pedal za bremzo zdel mal mehk, sam dobr sm si mislu nov avto, se bo treba navadt. No pa ga pelm na tehnicnega in mi en majstr pove nj pridm pogledat pod avto da en olje tece-kao servo. Pa ni blo men nc jasn, avto se 40.000 km ni mel, kako je lahk servo zanic(pol bi bil tut volan trd) in ko un majstr se bremze sproba je blo med zadnjima dvema ful razlike: in se men lucka zasvet, zavorn ole pusca. No in kaj je blo narobe: pri rednm servisu je mehanik neki cevke drkal pr zavornem celindru in jih ni do konca zategnu tko da je lepo pusal. No pa pol klicm unga kekca k mi je avto prodal in mi je tut sam povedal da majo pr njih bol za en k.. mehanike, da so ful povrsni. Tko da res folk, pelte avto servisirat sam k tistu k ga poznate, da bo res vse uredu.

Uporabniški avatar
mmiki
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a mmiki Ne mar 16, 2003 11:31 pm

Ja, to pa zna bit nevarno. Jaz sem kupil avto kaksni 2 leti nazaj, pa je ze ves cas v kabini cisto rahlo smrdelo po bencinu. SEm ga peljal na servis, menjal precej delov, pa ni bilo nic bolje. Potem pa sem ga peljal k enemu staremu mojstru, pa je takoj ugotovil, da so krive cevi za dotok goriva in zbirna posoda. Vse skupaj vredno 4000 sit. Riskiral pa bi lahko enak vzig v motornem prostoru kot je ze zgoraj napisano. Potem pa se clovek malo zamisli, komu zaupa avto v popravilo. Ce je delavnica velika in moderna, se ne pomeni, da so tudi mehaniki dovolj vestni.

Uporabniški avatar
keylone
Novinec

Kraj: primorska

Napisal/-a keylone Po mar 17, 2003 8:07 am

naj ti povem da alfe33 imajo baje slamo istalacijo oziroma nezavarovano proti zunanjimi uplivi recimo nevem takoj pride do stika ce s kom polijes itd-to sm prebral v eni italjanski reviji ker je bilo ze dosti nesrec z vzrokom pozara.zdej v tvojem primeru naj bi slo za pumpo.pa si sel do mehanika?

---
Novinec

Napisal/-a --- To mar 18, 2003 4:16 pm

keylone je napisal/-a:naj ti povem da alfe33 imajo baje slamo istalacijo oziroma nezavarovano proti zunanjimi uplivi recimo nevem takoj pride do stika ce s kom polijes itd

bruh.

Uporabniški avatar
PoLOdivjan
Stalni uporabnik

Kraj: Koper - Ljubljana

Napisal/-a PoLOdivjan To mar 18, 2003 10:36 pm

sej to ni moj avto to je od kolega...nevem sam tega avtomobila nisem hotu popravlat, ker je on hotu to popravlat tako postopama zaradi keša, tko da sem mu samo jermene zamenjal, pol je pa še pumpo mejal itd. to pr enemu njegovemu ozroma fotrovemu kolegu, to je tko k si ta motor pogladal si vidu da bi ga blo treba faj spucat najprej da bi sploh vidu kaj je v k.... v glavnem predvidevam da je prejšnja pompa ful slabo delala ker je komaj katro prehitu kr neki je cukal itd, cevke so ble vse preparjene potem je pa pumpo menjal tlak je bil spet na nivoju cevke so ble pa stare tako da se mi zdi da so cevke krivec vsega tega sicer pa tut elektrika ni bla v najlepšem redu tukaj...
Slika
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov