Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
For
Poznavalec foruma

Nosilci koles

Napisal/-a For Ne apr 03, 2005 10:17 pm

Dajte mi pomagati prosim.
Iščem tele nosilce za kolesa (ki se montirajo zadaj)(nimam kluke)..če ima kdo kakšne izkušnje z temi naj mi prosim svetuje.
Tale nosilc naj bi bil 6000sit ...trgovec v trgovini je tko rekel, pravi da je klical in preveril in da cena drži.
Meni je malo čudna cena, ker ponavadi so od 20000sit naprej.
Mora biti za dve kolesi.
A poznate kakšno trgovino da bi imeli več modelov rastavljenih (ponavadi so v škatli) za pogledati, ker sem malo skeptičen glede na to da nimam vlečne kluke....a so sploh ti nosilci zanesljivi? A se da prtljžna vrata odpreti če so kolesa gor?

Marsikaj sem že videl na cesti ko prevažajo kolesa na ta način (enkrat sem videl ko se je enmu kolo vleklo po cesti pa ni nič opazil dolgo časa), pa me malo skrbi da ne bom kupil kakšna j***a

http://www.thule.com/PabloImages/WebBig/29/1329.jpg

http://www.thule.com/frames.asp?id=6942

Uporabniški avatar
just_in
Poznavalec foruma

Kraj: gorenjska :)

Napisal/-a just_in Ne apr 03, 2005 10:31 pm

mau je vrjetn tud od avta odvisn ane? :) recimo en z ritjo ma drgač k en brez pomoje... :D pr ns mamo take za na streho, pa niso bli ful dragi k mamo 4 doma... :) gorenjska pa to... :)
Slika

Uporabniški avatar
GorazdO
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a GorazdO Ne apr 03, 2005 11:21 pm

vpraši na http://tabla.cuk.nu/ - tam so maherji za te reči;
Power is nothing without Control; so Think, Feel, Drive...

Uporabniški avatar
pilgrim
Uporabnik

Napisal/-a pilgrim Po apr 04, 2005 5:54 am

a kljuke pa nebi montiral? sploh zato, ker sva z ženo tudi sama videla na AC proti morju enga modela, kako mu je pred nama strgalo kolesa in jih je vlekel za sabo. moram rečt - zelo nevarno tam pri 130km/h!
S kljuko dobiš najbolj zanesljivo oporo na katero pritrdiš različne naprave (jaz imam eno od thule, ki zdrži do 45 kg (povprečno kolo ima 17 kg) in kolesa že leta uspešno vlačim naokoli, .
je tak model, zelo ajnfoh in praktičen
Slika

je pa res, da je to malo dražja zadeva, zato - če se boš odločil za model brez kljuke, vseeno ne kupuj nekih j**c.
lp pilgrim

Uporabniški avatar
Navaroff
Nov uporabnik

Napisal/-a Navaroff Po apr 04, 2005 10:00 am

Točno tako sem ti hotel reči. Problem je pri zgornjem načinu (ne kljuki) ker je zelo slaba stabilnost in praktično vse visi na dveh trakovih, ravnotežje pa drži odbijač. Ful nestabiln še posebi v ovinku.
Mism da je vseeno bolše na kljuki, samo važno je, kako dobro se vpne kolesa na ta sistem.
Slika

Uporabniški avatar
phoebus
Uporabnik

Napisal/-a phoebus Po apr 04, 2005 10:11 am

Pa dej si reaje kupi za na streho pa boš imel tko kot se gre...

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban Po apr 04, 2005 10:41 am

Glede na to da je od Thuleja sem mal skeptičen da stane res samo 6 jurjev. Najbolš je pa da maš na strehi, tko kot je reku phoebus, pa daš lahko 3-4 kolesa gor.

Uporabniški avatar
For
Poznavalec foruma

Napisal/-a For Po apr 04, 2005 10:10 pm

ban je napisal/-a:Glede na to da je od Thuleja sem mal skeptičen da stane res samo 6 jurjev. Najbolš je pa da maš na strehi, tko kot je reku phoebus, pa daš lahko 3-4 kolesa gor.

Ma, na streho bom dal dve kolesi in Montano....več ne gre :? .. imam pa še dva otroka to pomeni da moram še dva dati odzadaj.
Hvala za komentarje.....če je slučajno kakšen ki to že uporablja (brez kluke), prosim naj pove svoje izkušnje, al pa kaj je najboljš za kupiti.
Glede tiste cene....pa jaz tudi ne verjamem da je tko poceni.

Uporabniški avatar
For
Poznavalec foruma

Napisal/-a For Pe jun 17, 2005 9:48 pm

Če kjerga zanima....sem kupil nekaj za 12000 sit :? ...."pitaj boga" kako se bo to obneslo. Tisti Thule za 55000sit :evil: ....ma to je predrago.
V TrgoAvtu so imeli znižanje z 16000 na 12000 sit.

CAM Gulliver 1-------MADE IN ITALY
http://www.mobisux.com/album/data/500/33092Prtlj_za_kolesa_11-med.jpg
http://www.mobisux.com/album/data/500/33092Prtlj_za_kolesa_1-med.jpg
http://www.mobisux.com/album/data/500/33092Prtljlj_za_kolesa_5-med.jpg
http://www.mobisux.com/album/data/500/33092Prtlj_za_kolesa6-med.jpg
http://www.mobisux.com/album/data/500/33092Prtlj_za_kolesa_3-med.jpg

:-( :-( :? :? nisem glih navdušen nad takšnim prevozom :? .....skrbi me ker je vse skupaj širše kot je avto, pa tudi ni ne vem kako fiksno......kar nekaj se gujsa :roll: :roll: ......bomo videli....

Uporabniški avatar
EX-B
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a EX-B Pe jun 17, 2005 10:04 pm

Vidim da imas KR registracijo.. Jaz imam stresni prtljaznik od enga iz Podbrezij, ki jih dela doma. Dobra kvaliteta, lepo se pritrdi, drzi dobro.. Pa se locene imas nosilce za na streho, pol pa lahko na tiste posebi prisraufas se dodatne "nastavke", recimo jaz imam gor se nosilce za kolesa in pa trugo. Samo presraufas in voila, isti nosilci za vec stvari ;) Pa se poceni so.. okol 20 jurjev so bli nosilci za moj avto + nosilci za 2 kolesi, trugo sm posebi kupil. Se nikoli nisem nic izgubil z avta, sem pa ze kar dostkrat prevazal kolesa na strehi.. Drzi tudi pri 150km/h.. ;)
Lp. Grega, DipLab.si
Slika

Uporabniški avatar
For
Poznavalec foruma

Napisal/-a For To jul 05, 2005 10:41 pm

Evo.......za mano je kakšnih 1000km, nekaj po Jadranski magistrali, nekaj po avtocesti, tko da nisem imel nobenih problemov. Tale nosilec za 12000sit je zelo v redu, vse skrbi so bile odveč. Ni bilo treba niti enkrat dodatno zatezati trakove.
En del ceste je bil zelo slab, vibracij je bilo kar precej. Probal sem tudi z bolj agresivno vožnjo v ovinkih in je tudi držalo brez problemov.
Na avtocesti sem vozil tudi 140 km/h in je šlo brez problemov, edino je poraba precej večja. Opazil sem da pri 130 km/h začneta kolesa malo nihati, nič hudga. Imel sem tudi otroški sedež montiran gor, tko da je to tudi prispevalo večjemu uporu zraka.

Dovolj varna zadeva je......pa poceni ;)

Še slikca.....
http://www.mobisux.com/album/data/500/33092Pa_man--Golf-med.jpg

Morje, morje...... :) :) :)
http://www.mobisux.com/album/data/500/33092Pa_man--Morje_z_trajekta-med.jpg
http://www.mobisux.com/album/data/500/33092Pa_man_-med.jpg

Uporabniški avatar
reber
Uporabnik

Kraj: Bled

Napisal/-a reber Sr jul 06, 2005 12:34 am

Ja, un iz Podbrezij ima v redu robo. Jaz sem pred nekaj tedni kupil nove prečke za na sani za Octavio, da bom dal gor klasične nosilce za bicikl. Nosilce za bicikl imam pa tiste ta pocen za 3 - 3,5 ksit in že nekaj let in ni problemov, le dva nosilca sem malo predelal, skrajšal ... da gredo gor ta mali bicikli od mulcev.
Otroški sedež pa nikoli ne pustim na biciklu ko je bicikl na strehi, preveč upora. Sej ta sedež ni tko velik, da ga ne bi mogel zarovnati med kramo.
Zdej, konc tedna bom naložu 4 bicikle na streho in špura proti morju.

Edina slaba stran biciklov na strehi je, da ne moreš v garažno hišo ipd a la mercator ... je treba avto drugje pustit, zarad višine, drgač pa, vožnja po AC, gremo pač počasneje in v končni fazi, kljub uporu porabmo manj bencina ... a ni to čudn ? :P
www.reber.si - www.elektron.si - www.pastir.info

Uporabniški avatar
For
Poznavalec foruma

Napisal/-a For Sr jul 06, 2005 8:26 am

reber je napisal/-a:Ja, un iz Podbrezij ima v redu robo. Jaz sem pred nekaj tedni kupil nove prečke za na sani za Octavio, da bom dal gor klasične nosilce za bicikl. Nosilce za bicikl imam pa tiste ta pocen za 3 - 3,5 ksit in že nekaj let in ni problemov, le dva nosilca sem malo predelal, skrajšal ... da gredo gor ta mali bicikli od mulcev.
Otroški sedež pa nikoli ne pustim na biciklu ko je bicikl na strehi, preveč upora. Sej ta sedež ni tko velik, da ga ne bi mogel zarovnati med kramo.
Zdej, konc tedna bom naložu 4 bicikle na streho in špura proti morju.

Edina slaba stran biciklov na strehi je, da ne moreš v garažno hišo ipd a la mercator ... je treba avto drugje pustit, zarad višine, drgač pa, vožnja po AC, gremo pač počasneje in v končni fazi, kljub uporu porabmo manj bencina ... a ni to čudn ? :P

Se strinjam za unga v Podbrezju, samo ne dela telih nosilcev za od zadaj. Otroški sedež sploh ni preporočljivo pustiti na biciklu, par sem ih že videl pa se mi zdi to zelo blesavo. Če si opazil na slikci, sem jaz sedež "aerodinamično" montiral na kolesa od zadaj, ker ni bilo placa ne v prtljžniku ne v kovčku.
Glede porabe pa, dvomim da imaš manjšo porabo, ker je nemogoče. Mogoče si se spuščal po cesti in motor ni imel preveč "dela". Večja poraba se najbolj pozna na avtocesti, zaradi upora. Na navadni cesti se je meni povečala za litro, na avtocesti pa kar za dve litri :?

Ares
Novinec

Napisal/-a Ares Sr jul 06, 2005 8:31 am

Jaz mel neki časa na strehi, zdaj pa zamenjal za na kljuko, in je res dosti boljše. Kaj pa vem kok sem dal ene 30 čukov.

Fotr je mel na strehi in je enkrat enostavno pozabil in zapeljal v garažno hišo... kolega je na morju drevo zadel. Klinc je res ker čisto pozabiš da maš neki na strehi.

Na avtocesti sem pa tud že ene 2x videl raztur, ker jim je potrgalo dol s strehe. Pač klump. Na enih francoskih avotcestih sploh ne pustijo več na strehi. In potem maš tu še trajekte itd itd.

lucky009
Novinec

Kraj: ljubljana

Napisal/-a lucky009 Sr jul 06, 2005 9:29 am

teh stvari je ful nehomologiranih če maš na kljuki morš met kot da bi vozu prikolco lučke pa tablco če maš pa unga na zadnih vratih http://www.thule.com/PabloImages/WebBig/29/1329.jpg morš met pa tko da se vse luči vidjo pa tablce drugač ne smeš vozt drgač ma thule za na kljuko ful hud sistem s poličko eurowayhttp://www.thule.com/frames.asp?id=6942 ma že luči za tablco daš gor bicikl in ga drži na gumah in še na geštelu pa nagnese da lahko pr karavanu odpeš zadnja vrata ne da bi dol daju kolesa sam cena je pa huda za 3 kolesa okol 100k

Uporabniški avatar
reber
Uporabnik

Kraj: Bled

Napisal/-a reber Sr jul 06, 2005 10:09 am

feto je napisal/-a: Glede porabe pa, dvomim da imaš manjšo porabo, ker je nemogoče. Mogoče si se spuščal po cesti in motor ni imel preveč "dela". Večja poraba se najbolj pozna na avtocesti, zaradi upora. Na navadni cesti se je meni povečala za litro, na avtocesti pa kar za dve litri :?

8) Mislil sem, da je poraba manjša zato, ker z bicikli peljem 110-120km/h in mi porabi manj, kot če bi vozil brez biciklov nekje okoli 150km/h ali še celo več ....
Pač običajno vozim po AC nekje okoli 150 ali malce več, z bicikli pa bom peljal počasneje, zihr je zihr.
Toliko glede porabe, čist tko, malo za hec, čeprav je v tem resnica. Poraba se pač s hitrostjo veča, ker je upor večji pri višji hitrosti.

Sem šele zdaj pogledal slikce, ... dobr si ga naložu ... bicikli, kufer, pa da ni karavan, ja, smola, ni ravno dobra kombinacija, ampak se da, če se le hoče, kajneda? saj se ne voziš vsak dan tko, tistih 2x na leto se pa potrpi.
www.reber.si - www.elektron.si - www.pastir.info

svadreb
Uporabnik

Napisal/-a svadreb Sr jul 06, 2005 10:17 am

Jst sem tud kupu pr unmu iz Podbrezij, mi ga je en znanec priporočil. Prtljažnik sicer ni najbolj estetski, sam je pa izdelava kar OK, pa tud dobr sede na avto. Cena je bla 16k SIT. Nastavke za kolesa sem pa kupil v Tuš-u po ceni 2500 SIT/kos. Sprobal jih še nisem, ampak vse skupi zgleda kr dost kompaktno in močno.

Uporabniški avatar
just_in
Poznavalec foruma

Kraj: gorenjska :)

Napisal/-a just_in Sr jul 06, 2005 11:18 am

svadreb je napisal/-a:Jst sem tud kupu pr unmu iz Podbrezij, mi ga je en znanec priporočil. Prtljažnik sicer ni najbolj estetski, sam je pa izdelava kar OK, pa tud dobr sede na avto. Cena je bla 16k SIT. Nastavke za kolesa sem pa kupil v Tuš-u po ceni 2500 SIT/kos. Sprobal jih še nisem, ampak vse skupi zgleda kr dost kompaktno in močno.

pr ns mamo tud od tega tipa z brezij (mensezdi da zupan al neki takga) pa zdržijo ful... (glede na obtežbo pa hitrost okol 150+ kufr (polhn) + 2 kolesa)... pa niti niso bli tok dragi... bom probu poiskat kšno www stran... :)

LP

http://www.sloveniaholidays.com/podrobn ... &jezik=SLO ta bo bl taprav... ;)
Slika

Uporabniški avatar
For
Poznavalec foruma

Napisal/-a For Če jul 07, 2005 10:57 pm

reber je napisal/-a:
feto je napisal/-a: Glede porabe pa, dvomim da imaš manjšo porabo, ker je nemogoče. Mogoče si se spuščal po cesti in motor ni imel preveč "dela". Večja poraba se najbolj pozna na avtocesti, zaradi upora. Na navadni cesti se je meni povečala za litro, na avtocesti pa kar za dve litri :?

8) Mislil sem, da je poraba manjša zato, ker z bicikli peljem 110-120km/h in mi porabi manj, kot če bi vozil brez biciklov nekje okoli 150km/h ali še celo več ...

Ja, ja ....pri meni(1.4, 55kw) je velika razlika, če je 120 al pa 150km/h.....se kar pozna.

cerik
Nov uporabnik

nosilci koles za R-Megana break

Napisal/-a cerik Pe jul 08, 2005 3:23 pm

Tudi jaz potrebujem pomoč.
Že nekaj časa iščem nosilce koles za Renault Megane break. Ker imam široke prečke, je problem dobiti takšne nosilce, razen seveda originalne od Renaulta, ki pa so zelo (pre)drage. Če kdo prodaja takšne nosilce oz. ve zanje, bi prosil za informacijo. ;)
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov