Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
andrej777
Poznavalec foruma

Kraj: Telče (Sevnica)

Napisal/-a andrej777 To apr 05, 2005 10:46 pm

Ljudje so začeli manj gledati na znamko ampak bolj na sam avto in model ki jim bolj usterza in je po mnenju strokonjakov bolši. Zato me procent pri Audiju in BMW-ju sploh ne čudi. Denarja je nasplošno itak dost in ljudje kupujejo drage in dobre avtomobile. Da je MB slab tut ni nč presenetljivga saj so cene visoke, zadnjih 5 let se veliko govori o njihovi (ne)vzdržljivosti in s tem so zgubili veliko kupcev.

Pri slovencih bojo pa tisti rezultati tut kr pravi. :P :P Se lepo vidi kako slovenci dobr "vejo" kaj je dober avto, da se vzdrževanje plačuje po cm dolžine avtomobila in je zato BMW 3 ali Audi A4 dražji za vzdrževat kot megane, kolk ti avtomobili pijejo, ..la.....la...la..... Nimaš kej slovenski kupci še vedno preveč gledajo(mo) na znamke in so(mo) staromodni in zelo omejeno gledajo(mo) vse skupaj. Ko kupujejo avto je preveč pomembno kaj si bo mislu sosed in žlahta in premalo kvaliteta avta in potrebe.

Upajmo da bo z časom bolše. :x :x :x
It's not the speed that kills, it's the sudden stop that hirts !!

Uporabniški avatar
BlackWind
Tw1ng0 p0wah

Kraj: Kranjsterdam

Re: Kaj se bo letos prodajalo v Evropi ...

Napisal/-a BlackWind Sr apr 06, 2005 12:20 am

borut007 je napisal/-a:20% Renault, 12% VW, 10% Fiat, 9%Peugeot, 9% Opel, 9% Ford, 8% Citroen, ostalo ... vsaj meni se tako zdi!

hehe 20%

:lol:

Uporabniški avatar
M3
Moderator foruma

Kraj: Koper

Napisal/-a M3 Sr apr 06, 2005 12:23 am

Jaz pa totalne v take zadeve ne verjamem :D :D :D tole pomeni
da je povprečno odgovarjalo 500 ljudi na državo :jao: in 500 jih ve kaj
bo cela država kupila, in kar jih bo 14k kupilo to bo kupila cela evropa :?

sory ma jaz na take raziskave sem precej skeptičen.
Slika

Uporabniški avatar
BlackWind
Tw1ng0 p0wah

Napisal/-a BlackWind Sr apr 06, 2005 12:26 am

andrej777 je napisal/-a:Pri slovencih bojo pa tisti rezultati tut kr pravi. :P :P Se lepo vidi kako slovenci dobr "vejo" kaj je dober avto, da se vzdrževanje plačuje po cm dolžine avtomobila in je zato BMW 3 ali Audi A4 dražji za vzdrževat kot megane, kolk ti avtomobili pijejo, ..la.....la...la..... Nimaš kej slovenski kupci še vedno preveč gledajo(mo) na znamke in so(mo) staromodni in zelo omejeno gledajo(mo) vse skupaj. Ko kupujejo avto je preveč pomembno kaj si bo mislu sosed in žlahta in premalo kvaliteta avta in potrebe.

Upajmo da bo z časom bolše. :x :x :x

ja kot student sem izbiral med varcnimi avti....majhnimi...kvalitetnimi....prirocnimi...cenejsimi deli...med cenovno ugodnejsimi vzdrzevanji...tko da sem prsu na twingaca :) perfect city car ;) mini avto vendar enoprostorec in limuzina kabriolet ob enem ;)
pa da nau kdo zdej mislu da svojo gajbo hvalm pa da bo kuj eden pljuval cez mene...tudi drugi avti so ql pa raje bi imel hondo crx 90 letnik...samo v primeru kakega pripetljaja bi mal vec $ odstel... tko da upam da nau spet ksn pametn ;) hehe
Lp

Uporabniški avatar
BlackWind
Tw1ng0 p0wah

Napisal/-a BlackWind Sr apr 06, 2005 12:30 am

M3 je napisal/-a:Jaz pa totalne v take zadeve ne verjamem :D :D :D tole pomeni
da je povprečno odgovarjalo 500 ljudi na državo :jao: in 500 jih ve kaj
bo cela država kupila, in kar jih bo 14k kupilo to bo kupila cela evropa :?

sory ma jaz na take raziskave sem precej skeptičen.

jah sej mal sam tut porajtas po cestah kaj se vozi ane...je pa res da te raziskave ne morjo prevec drzat...nekej pa je mogoce le resnice kdaj ...
lp

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mojster Miha Sr apr 06, 2005 5:40 am

Prepričan sem, da sodelujoči v tej debati bolj malo spremljate prodajne statistike.
Ta napoved ima osnovo v prodajnih številkah. V EU sta trenutno najbolje prodani znamki VW, močna je tudi skupina PSA – torej glede na trend prodaje po mojem prepričanju ni težko napovedati za leto dni naprej (razen če se v EU ne zgodi dogodek tipa 11.september – Bog ne daj – raje ne).
V SLO pa itak ne gre pričakovati sprememb – vsaj pri prvih dveh znamkah. RENAULT bo še naprej prvi, njegova prodaja okrog 20% trdnega deleža je tako gotova kot davek, ki ga moraš plačati državi. Podobno je pri drugem – pri VW ne gre pričakovati sprememb, zato so v SLO veliko bolj zanimivi ostali – 3 mesto in naprej.
Za FIAT 9% se mi zdi napoved zelo opitmistična – v prodajo gre v glavnem PUNTO, bolj verjetna se mi zdi napoved za OPEL, ki ima še dokaj sveža in pri kupcih dobro sprejeta modela (CORSA in ASTRA).
Tudi napoved za znamko PEUGEOT se mi optimistična – razen če ne bodo v kratkem lansirali naslednika 206 in bi bil med kupci sprejet tako dobro kot njegov predhodnik.

LP

Uporabniški avatar
Blacky
Novinec

Napisal/-a Blacky Sr apr 06, 2005 7:54 am

Sem prav vesela, da moje znamke ni med temi procenti!
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov