TheCjen je napisal/-a:Zdravo!
Kar se cene postnine tice, poglej pri kaksnem top sellerju. On ma 100% napisan cenik, koliko stane postnina. Vprasanje je tudi ce tisti, pri katerem radio kupujes omogoca posiljanje v Evropo. Ti pa res MOCNO svetujem da kupujes pri top sellerjih, ker cene zna bit p....... Jaz ravno zdaj cakam na wechsler iz nemcije in bi bil ze zdavnaj ob moj denar, ce ga ne bi kupil pri top sellerju. Paket se je namrec izgubil in ce posiljatelj ne bi zavaroval paketa, ga nikoli ne bi vec videl, tako pa mi je poslal novega. (Btw. pakete zavarujejo vecinoma samo top sellerji). Tako da dobro razmisli pri kom bos kupoval zadevo. Ce si bos izbral dobrega prodajalca mislim da nimas kaj falit. Jaz imam samo dobre izkusnje, razen tega, da moram na ze omenjeno posiljko kar nekaj casa cakati.
Lp. TheCjen
Dariooo je napisal/-a:hmm...in kdo pa so top sellerji?......uni ki so ful dobri oz ki ful to prodajajo al kko?
in kako to poteka?..kaj ti mu ponudis tolko in on pol tebi proda, ko poslje tebi ti ta kes iz racuna trga in pol ga dobis po posti al kko je to?
no recimo da bi js rad te feltne kupu...kaj bi mogu naredit???
http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?Vi ... otohosting
lp pa hvala vam za pomoc
eXtreme je napisal/-a:Iz ameriki je najceneje poštnina če pošlje preko USPS (United States Postal Service). Izračun poštnine imaš tule:
http://ircalc.usps.gov/
Ti njemu v naprej plačaš poštnino, tako da je cena poštnine, ki jo izračuna tistile kalkularot, točna (ako gre preko USPSa)!
Glede carine je tako. K ceni izdelka, ki jo poda v fakturi, se prišteje še poštnina. Na to vsoto se izvede carina. Potem pa se na vsoto izdelka+poštnine+carine izvede 20% davka. Tako da ce kupujes kaj, ki ima vecjo vrednost, se splaca v fakturi navesti nizjo ceno. Vendar ne prenizko, ker ce se jim na carini zdi cena sumljiva, preverijo na internetu (podobni izdelki).
Kako je s carino pa preveri tukaj:
http://carina.gov.si/slov/index.htm
Dariooo je napisal/-a:kaj to pomeni da ce js te feltne narocim je nevarnost da meni iz racuna trzejo kes dol in paket nikoli ne pride do mene?...al kako?
a je kaka moznost da je kaka firma ki bi bila posrednik in bi mi to oni nabavli??
LP
TheCjen je napisal/-a:Aja sem spregledal da te zanima tudi nacin placevanja. Jaz se najveckrat glede tega zmenim z prodajalcem kar prek e-maila. Ce se ti mudi, je najbolje da se znim zmenis, da bos placal prek Western uniona. Oni denar dobijo se isti dan in ti artikel se isti dan tudi posljejo (seveda, ce nakazes dovol zgodaj). Je pa slabost tega placevanja da placas kar precej stroskov (4,5k). Drug nacin pa je da denar enostavno nakazes na prodajalcev transakcijski racun. Transakcija v tujino ponavadi traja 3-4 dni, oni pa ti potem, ko denar dobijo posljejo artikel. Placevanje po prevzemu za tuje kupce (beri: slovenske) ne pride upostev.
Lp. TheCjen
mistervegas je napisal/-a:Dariooo je napisal/-a:kaj to pomeni da ce js te feltne narocim je nevarnost da meni iz racuna trzejo kes dol in paket nikoli ne pride do mene?...al kako?
a je kaka moznost da je kaka firma ki bi bila posrednik in bi mi to oni nabavli??
LP
bom jutri odpry verjetno en ebay topic glede tega.
AnDr3jC3K je napisal/-a:Še vedno mi ni noben odgovoril nič v zvezi s carino.![]()
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov