Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
mmiki
Novinec

Kraj: Maribor

Na pomoc! Tezave ;)

Napisal/-a mmiki To mar 18, 2003 5:49 pm

Imam eno tezavo, ki je zelo moteca. Kljucavnica na prtljaznih vratih mi je mrknila. Jo skoraj celo zimo nisem odpiral, pa se mi je nekaj umazanije nabralo v kljucavnici. Potem pa sem enkrat hotel odpret, pa kljuc ni sel noter. Pa sem ga (stupid me ;) ) tako dolgo tiscal v kljucavnico, da sem ga spravil noter (... kljuc seveda). Ampak Takrat pa se je pojavila druga tezava. TIsta umazanija se je ocistno uklescila nekje mes vsemi tistimi stvarcami, ki ji h ima kljucavnica v sebi... No, sedaj pa se obracam na vas, z vprasanjem, kaj naj storim? Kljucavnice sicer ni problem menjat, ampak potem bom imel za zadnja vrata drug kljuc. V vratih je se vzvod (ki ga ima tako mislim da vsak avto) , ki ga sedaj potegnem da se vrata odprejo. Sem razmisljal, ce bi kar na to vezal kak elektromotorcek za centralno odklepanje, ipd. Mogoce pa bi se dala kljucavnica nekako scistit. Ali ima kdo kaksen pameten predlog? Kaj naj naredim?
Ze vnaprej hvala za odgovore!
LP
Miki

Uporabniški avatar
monster_d
Moderator / upravnik foruma

Kraj: Ptuj

Napisal/-a monster_d To mar 18, 2003 6:17 pm

Mogoce nebi skodilo ce bi poskusil malce WD-40 uporabit je super zadeva!!!
Drugac pa bi jaz na tvojem mestu kakem kljucavnicarju kjucavnico dal!!
Oni ze imajo preparate in snovi ki se kjucavnice pol porihtajo!

Uporabniški avatar
Sierrator
Novinec

Kraj: Vipava

Napisal/-a Sierrator To mar 18, 2003 9:28 pm

Se strinjam glede WD-40.
Pred kratkim sem na očetovem avtu na tak način rešil ključavnico pokrovčka za gorivo. Ključ je sicer šel noter, ampak obrnilo pa ni. Dobro nabrizgaj, potem pa počakaj nekaj časa.
Če pa ne uspe, lahko res poskusiš komu dat ključavnico, da ti jo razstavi in prečisti. Meni so pred leti kar na servisu tako obnovili ključavnico na vratih. Postane kot nova.
Victrix causa diis placuit sed victa Catoni.

Uporabniški avatar
WhiteCell
Poznavalec foruma

Kraj: Kranj

Napisal/-a WhiteCell To mar 18, 2003 10:13 pm

pejt do raidikovica ( Kranj) in ti obstojeco popravi al pa novo na tvoj kuc nardi..
.verjemi je majster (on je tist k je na POP TV kazal kako se odpira avtomobile )

drgac je res najbolsi za ta posle.. samo cena je uprasanje
V8 POWER

Uporabniški avatar
roby
Novinec

Napisal/-a roby Sr mar 19, 2003 8:59 am

Ja sem si jo pri puntotu sam popravil,
vzameš orodje razstaviš,spucaš,sestaviš
in dela.Še en problem manj. :lol:
LP Roby
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten