Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
Blacky
Novinec

HONDA (ACCORD disel)

Napisal/-a Blacky Če apr 14, 2005 7:59 am

Odločam se za nakup Honde, ampak res nikogar ne poznam, da bi mi dal par nasvetov glede te znamke.
Zanima me naslednje: Ste zadovoljni (na splošno) z znamko, kakšna je poraba, približno koliko stane redni servis (kljub temu, da imajo zdaj akcijo), kakšne so cene rezervnih delov?
Ali prodajalci Honde nudijo staro za novo?

yurchek
Poznavalec gnojmobilizma

odlična

Napisal/-a yurchek Če apr 14, 2005 8:15 am

Moj oče jo ima ictdi executive opremo, bo maja stara 1 leto, kupli smo jo pri čepinu v celju. Za avto nam je ponujal 2100000, sami smo ga prodali za 2300000 (passat l. 98 tdi110km). S hondo nismo imeli še nobenga problema, razen da nam je petrolov osvežilec (gel) steku po armaturi in stopil "leseni" pepelnik, del pa smo dobili v 1 tednu. Na avtu je garancije 3 leta, glede materialov ti povem da so odlični, lega na cesti je izvrstna, tako da je vožnja užitek. Če se odločaš za nakup diesla ti ga močno svetujem. Oče se vozi z njim v službo in po mestu cca (130km na dan) in mu ga žre 5.3l, avto pa je prava zverina, sploh če ga chipaš na 190km. Odlika ji je tudi hrup, ki ga od motorja skoraj ni in pa količnik upora, ki je zelo nizek kar ti daje mirno vožnjo pri velikih hitrostih in pa malo hrupa....Edino registracija ni ravno poceni. Aja 1. servis je stal okoli 30000, ne spomnem se točno.

Uporabniški avatar
majaCRX
Stalni uporabnik

Re: HONDA (ACCORD disel)

Napisal/-a majaCRX Če apr 14, 2005 9:46 am

Blacky je napisal/-a:Odločam se za nakup Honde, ampak res nikogar ne poznam, da bi mi dal par nasvetov glede te znamke.?

Pridi na http://www.hondaclub-si.com/forum ;)

Uporabniški avatar
petra
Nov uporabnik

Kraj: okolica LJ

Napisal/-a petra Če apr 14, 2005 10:11 am

iz izkušenj: vsi bližnji, ki so imeli honde, so jih prodali, vzroka ne vem. sicer smo pa pri nas imeli grozne težave z mašino. avto je imel resda velik kilometrov, ampak v slabih 10 letih je vozil s tremi mašinami, vsake tri leta je crknila mašina... :x
lahko je bilo samo naključje, ampak se mi zdi da je to potem zelo veliko naključje, da so takole krepale.

karkoli boš že nabavil, ti samo želim, da ti bo služilo in boš zadovoljen! ;)
zvok (vsaj) šestvaljnika je orgazmičen

Uporabniški avatar
Pirček
Novinec

Kraj: LJUBLJANA

Napisal/-a Pirček Če apr 14, 2005 10:11 am

ja, ponujajo staro za novo, ampak avto ne sme biti star več kot 5 let.... :? :? :roll: :roll:! Tako izkušnjo sem imel na Ac-mobilu v Ljubljani na Baragovi.
Beam me up, Scottie!!
Slika
Slika
Zvestoba do roba!!

Uporabniški avatar
Blacky
Novinec

Napisal/-a Blacky Če apr 14, 2005 11:41 am

Odločitev bo težka, ker je dizel 6 Mio...bencinar pa 5 Mio. Razlika je očitna, pa vse je odvisno od cenitve mojega dve leti starega avtomobila. Zdej mi prodajalci sicer ponujajo ta servis paket in mogoče je to res kar ugodna varjanta, glede na to da na leto naredim 30.000 km.

CST™jerko
El prezidente CST™

Kraj: Domžale

Napisal/-a CST™jerko Če apr 14, 2005 11:56 am

P406 je napisal/-a:ja, ponujajo staro za novo, ampak avto ne sme biti star več kot 5 let.... :? :? :roll: :roll:! Tako izkušnjo sem imel na Ac-mobilu v Ljubljani na Baragovi.
Pa tud če maš avto ki je vreden več kot polovico novega ga nočejo vzet v račun. Nam niso hotl vzet P607 v račun.

Uporabniški avatar
Blacky
Novinec

Napisal/-a Blacky Če apr 14, 2005 12:00 pm

jA MOJ NI VREDEN VEČ KOT POL, JE VREDEN PA 1/3.

Uporabniški avatar
Pirček
Novinec

Napisal/-a Pirček Če apr 14, 2005 12:17 pm

moj žlahtnik ima 2,4 bencinarja, executive..vozi ga večinoma po avtocestah in to skoraj nikoli pod 150km/h....sicer ne vem kolk ima porabe ampak pomoje se ne sekira k mu dnar leze vn iz ušes. pravi pa da nima nikakršnih problemov z avtom. pri hondi je že vrsto let in sploh ne želi slišat o kateri drugi znamki....

sicer je pa tale ponudba plačanih servisov do 100.000km oz. 3. let zelo mikavna.....sam k nimam 5mio sit....s tastarim avtom si pa lohk sam še rit obrišem....
Beam me up, Scottie!!
Slika
Slika
Zvestoba do roba!!

Uporabniški avatar
Pirček
Novinec

Napisal/-a Pirček Če apr 14, 2005 12:24 pm

Blacky je napisal/-a:Odločitev bo težka, ker je dizel 6 Mio...bencinar pa 5 Mio. Razlika je očitna, pa vse je odvisno od cenitve mojega dve leti starega avtomobila. Zdej mi prodajalci sicer ponujajo ta servis paket in mogoče je to res kar ugodna varjanta, glede na to da na leto naredim 30.000 km.

kje si pa bil?

jst bi vprašal kar pri vseh uradnih prodajalcih....pri vsakem ti bojo drugačno ponudbo dal, garantirano!!
Beam me up, Scottie!!
Slika
Slika
Zvestoba do roba!!

Uporabniški avatar
Blacky
Novinec

Napisal/-a Blacky Če apr 14, 2005 12:38 pm

Kje sem BILA. Nikjer nisem še bla, sem pa prosila za cenik in okvirno zračunala ceno. Sicer so obljubili še dodaten popust, koliko % pa niso povedal.

Uporabniški avatar
Pirček
Novinec

Napisal/-a Pirček Če apr 14, 2005 12:40 pm

Blacky je napisal/-a:Kje sem BILA. Nikjer nisem še bla, sem pa prosila za cenik in okvirno zračunala ceno. Sicer so obljubili še dodaten popust, koliko % pa niso povedal.

oprostite, prosim, gospodična............. :D :D :D
Beam me up, Scottie!!
Slika
Slika
Zvestoba do roba!!

Uporabniški avatar
Blacky
Novinec

Napisal/-a Blacky Če apr 14, 2005 12:43 pm

Vse ti je oproščeno, ker si se tko simpatično opraviču!

Uporabniški avatar
menjekul
Poznavalec foruma

Napisal/-a menjekul Če apr 14, 2005 1:54 pm

mora bit nujno nov? jih dobiš v tujini zelo poceni ;)

blacky, majacrx ti je dala link ;)

Uporabniški avatar
Blacky
Novinec

Napisal/-a Blacky Če apr 14, 2005 8:02 pm

Ja jest iz tujine nebi vzela avta, ker sem mela pred kratkim priložnost videt kako uvoženim avtom veselo števce vrtijo (in pazi to: BMW, Audi....).Pol ga pa kup!?

Uporabniški avatar
andrej777
Poznavalec foruma

Kraj: Telče (Sevnica)

Napisal/-a andrej777 Če apr 14, 2005 8:16 pm

Blacky je napisal/-a:Ja jest iz tujine nebi vzela avta, ker sem mela pred kratkim priložnost videt kako uvoženim avtom veselo števce vrtijo (in pazi to: BMW, Audi....).Pol ga pa kup!?

Od švercarjev itak da ne. Sama najdeš avto v nemčiji in pol ga greš sama kupit ali pa enemu švercerju daš 50-100 jurju in gre z teboj in ti pomaga z vsemi birokratskimi zadevami.
It's not the speed that kills, it's the sudden stop that hirts !!

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a INFINITI Če apr 14, 2005 10:13 pm

Blacky je napisal/-a:Ja jest iz tujine nebi vzela avta, ker sem mela pred kratkim priložnost videt kako uvoženim avtom veselo števce vrtijo (in pazi to: BMW, Audi....).Pol ga pa kup!?

TI si pa vsak teden izmisliš en nov avto punca; na zadnje je bil seat leon. Drugače če si opazila je sedaj v akciji ponudba za hondo accord in sicer 3 LETA
ali 100.000 kilometrov BREZPLAČNEGA VZDRŽEVANJA - ravno ene mesec dni nazaj smo jim naredili marketing za to akcijo; ko pomisliš, da je servis za accorda 40 K Sit, je to kar lep popust. Avto je pa vrhunki, še posebej nivo izdelave, pa še nekaj; honda je s tem dizlom podrla en kup svetovnih rekordov, pa povsod po testih ga iber hvalijo. In kaj bo naslednji teden na programu? :P
2000 Hyundai Coupe 2.0 → 2003 Hyundai Coupe 2.0 → 1999 BMW 740i → 2009 BMW 530d M
→ 2010 Škoda Superb TDI → 2008 Renault Laguna Coupe GT 2.0T → 2016 KIA Sportage CRDi → 2021 KIA Xceed 1.5 T-gdi

kwan
Nov uporabnik

Napisal/-a kwan Če apr 14, 2005 10:15 pm

petra je napisal/-a:iz izkušenj: vsi bližnji, ki so imeli honde, so jih prodali, vzroka ne vem. sicer smo pa pri nas imeli grozne težave z mašino. avto je imel resda velik kilometrov, ampak v slabih 10 letih je vozil s tremi mašinami, vsake tri leta je crknila mašina... :x
lahko je bilo samo naključje, ampak se mi zdi da je to potem zelo veliko naključje, da so takole krepale.

Pa sem že mislil da Honde sodijo v sam vrh po zaneslivosti na kr nekaj različnih testih!? :shock: :?

Uporabniški avatar
Shatzy
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Shatzy Če apr 14, 2005 10:55 pm

petra je napisal/-a:iz izkušenj: vsi bližnji, ki so imeli honde, so jih prodali, vzroka ne vem. sicer smo pa pri nas imeli grozne težave z mašino. avto je imel resda velik kilometrov, ampak v slabih 10 letih je vozil s tremi mašinami, vsake tri leta je crknila mašina... :x

To pa prvič slišm. Mogoče ste slabo zmontiral motor, pa če ste stare motorje kupval je možno da ste zjahane dobil. Ker 10 let stare honde noben ne špara. Gred dokler gre, in dokler gr gre zelo dobr. Pol pa kr naenkrat ribne.

Drgač pa vse kar sm jst slabga slišu o hondah je da majo bencinci navor mal previsok postavlen, kar se pa dizla tiče pa sama hvala, enako o kakovosti izdelave. Fotr je mel 5 službenih Hond, in z nobeno nismo mel problemov - edin na shuttlu defekt :lol:

Mislm da s tem accordom v akciji ne boš falila, sigurno ga pa pejd pelat da boš vidla kakšn je filing za volanom.

LP

Uporabniški avatar
Blacky
Novinec

Napisal/-a Blacky Pe apr 15, 2005 7:25 am

Infiniti, mene je Accord čist očaral! Mi je tut Leon hud, samo mam zelo salbe izkušnje z Vrovškovo in še ene parimi propdajalci in serviserji Seata. Žal.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov