Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
Daco
Uporabnik

Kraj: Medvode

Golf 3 VR6 vzvratna vožnja?

Napisal/-a Daco Če mar 20, 2003 5:04 pm

Imam problem pri vzratni vožnji. Pri malo hitrejši vožnji vzvratno slišim, kot da bi se nekaj drgnilo pri mašini - sprednjih gumah. Sumim da je sinhron za vzvratno vožnjo. Pri normalni vožnji ne čutim ničesar. Ali mogoče kdo ve kaj bi lahko bilo oziroma je že imel podobne probleme?

Hvala in LP ;)

patrick123
Nov uporabnik

golf vzratna vožnja

Napisal/-a patrick123 Če mar 20, 2003 8:17 pm

vrjetn ti je šel ležaj zobčenika mi smo mel iste probleme na servisu dokler nismo menjalnika razdr.Možno pa je tud da sihron slab. :cry:

Uporabniški avatar
Need_Power
Stalni uporabnik

Kraj: Lenart

Napisal/-a Need_Power Če mar 20, 2003 10:01 pm

Prvo se drži pravila da vzratna vožnja ni za hitro vožnjo. Pri hitri vožnji se deli menjalnika, ki se ponavadi vrtijo naprej, vrtijo v kontra stran in je trenje dost večje. Enkrat sem imel priložnost videt kako zgleda olje v menjalniku avta, s katerim se je vzratno vozilo zelo hitro. Kaj rečeš kake barve je blo??? Ti bom jaz povedal: pričakoval bi zelo temno rjavo ali črno barvo. Ampak bilo je SREBRNO. Menjalnik pa pri 200.000 km totalno zanič. Avto pa je bil golf II Dizel, s katerim se da ob normalni vožnji prepeljat tut 2x tolko km.
Drugače pa mislim da nima avto sinhrona za vzratno vožnjo, ker kolk jaz vem ima sinhron za rikverc redkokeri avto. Do sedaj sem jaz samo enega takega vozil, to je bil Ford Mondeo '94.
Pa tudi če bi imel sinhron in bi bil hin, ga nebi menjaval, bi že potrpel tistih 20m kaj jih dnevno prevozim rikverc.

Ajde

Uporabniški avatar
din
Uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a din Če mar 20, 2003 10:07 pm

Jaz tudi dvomim, da imaš sinhron za vzratno. Dvomim, da ga ima tudi ta mondeo. Drugače če te moti samo glasen zvok, bi to moralo biti normalno (žal na netu ne čujem zvoka :P ), glasen pa je zato, ker se v vzratni vožnji par zobnikov vrti v obratni smeri, kot so bili utečeni in se večji del svojega življenja vrtijo v smeri, ki ustreza vožnji naprej.
Slika

Uporabniški avatar
Daco
Uporabnik

Kraj: Medvode

Napisal/-a Daco Če mar 20, 2003 11:19 pm

Sej se slisi tudi ko vozim pocasneje v rikverc, sam bolj redki intervali so... ce grem hitreje v rikverc, se slisi bolj, ker so pogostejsi intervali tega ropotanja - drgnjenja... whatever :roll:

Uporabniški avatar
kdk
Uporabnik

Napisal/-a kdk Pe mar 21, 2003 3:22 pm

Pridi na srečanje , nabaši 2-3 mehanike , pelji vzratno , potem pa poslušaj kaj bodo rekli . :D

Uporabniški avatar
WhiteCell
Poznavalec foruma

Kraj: Kranj

Napisal/-a WhiteCell Pe mar 21, 2003 4:18 pm

samo prasam.. a mas kaksen drug auspuh ?
ker pri meni je tko da sem dal bolj dvignit aupuh...k podnu ker se je sstrani prevec videl.. in zdej k grem u rikverc se slis kot bi školko trgalo na pol.. u resnic se pa auspuh drgne ob školko tko da je lahko kaj takega..no saj pri meni je ( najprej sem mislu daj e homokinetičen sam je bla scena da v ovinkih to ni nič delalo...
V8 POWER

Uporabniški avatar
din
Uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a din So mar 22, 2003 6:04 am

Na izpuh sem tudi jaz pomislo. Je pa zvok bolj podoben udarnemu vrtalnemu stroju (šlaghamerbormašin :P ). Pri GolfuIII je imela kolegica še probleme z nosilci od motorja in ji je tudi zaradi tega nekaj tolklo po karoseriji - če je tak zvok :?:
Slika
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 11 gostov