Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
Need_Power
Stalni uporabnik

Kraj: Lenart

Avto cuka.......grrrrrrr!

Napisal/-a Need_Power Ne mar 23, 2003 12:16 pm

Kaj naj naredim? Avto (Golf IV 1.4 16V) cuka ko vozim npr. konstantno 50 km/h v 3. prestavi al pa npr, pri 70 km/h v 4. prestavi. No sicer se to dogaja pri vseh hitrostih pod 100 km/h. Ko pa ga npr. pohodim do konca pa ni cukanja (al pa se ne čuti). Avto se pa brez problema zvrti do konca, tak da zgleda da ga nič ne duši. Par mehanikov mi je reklo da se bi dalo to napako odpravit, če bi dal avto na tester. Je to res? Enen mi je pa celo reko da je možno da je crkno luftmassmesser (LMM). Zdaj pa nevem, jaz sem mislil da ima to samo dizel oz. turbo motorji. Če ma kdo še kako idejo kaj bi lahko bilo oz. kako to rešit.
Aja pa pojavilo se je še isti dan ko sem menjal olje, če ima to mogoče kako vezo.

TNX za pomoč

Ajde

Uporabniški avatar
*bojci*
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a *bojci* Ne mar 23, 2003 2:48 pm

Olje pomoje nima veze s tem :roll:
Kaj si mogoče zračni filter tudi menjal, takrat bi lahko mel težave zaradi vstopa zraka...hm
Lahko pa ma kaj elektronika vmes, ker tak vse nadzira.. idi na pregled elektronike. :wink:
Slika
Renault Avtomobilistični klub Slovenija
http://www.rk.avtomobilizem.com

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Ne mar 23, 2003 3:17 pm

Si poštudiro na svečke?Foter je svečke menju na avdijo pa je pol tko cuko da je blo brezveze!Je pa ena cevka pri luftimixerju ki je lahk preribana al pa je dol padla pol avto ponavad tudi cuka ker vleče topli zrak!

goldi
Novinec

Kraj: Kropa

Re: Avto cuka.......grrrrrrr!

Napisal/-a goldi Ne mar 23, 2003 3:53 pm

[quote="Need_Power"]Kaj naj naredim? Avto (Golf IV 1.4 16V) cuka ko vozim npr. konstantno 50 km/h v 3. prestavi al pa npr, pri 70 km/h v 4. prestavi. No sicer se to dogaja pri vseh hitrostih pod 100 km/h. Ko pa ga npr. pohodim do konca pa ni cukanja (al pa se ne čuti). Avto se pa brez problema zvrti do konca, tak da zgleda da ga nič ne duši. Par mehanikov mi je reklo da se bi dalo to napako odpravit, če bi dal avto na tester. Je to res? Enen mi je pa celo reko da je možno da je crkno luftmassmesser (LMM). Zdaj pa nevem, jaz sem mislil da ima to samo dizel oz. turbo motorji. Če ma kdo še kako idejo kaj bi lahko bilo oz. kako to rešit.
Aja pa pojavilo se je še isti dan ko sem menjal olje, če ima to mogoče kako vezo.

Pri meni se je dogajalo isto :evil: (mercedes C280)
Mehanik mi je zamenjal ta LMM in sedaj dela brez kakršnih problemov
Je pa ta zadeva kar draga.Pri nas bi me prišlo 88k,jest sem si ga zrihtal iz nemčije
za 60k.

Uporabniški avatar
Need_Power
Stalni uporabnik

Napisal/-a Need_Power Ne mar 23, 2003 4:55 pm

Svečk nisem menjaval, ampak sma pa eno ven odšravfala, pa sma videla da ima svečka 3 pere (nevem točno kak se reče), jaz pa sem imel zravn svečke na dve peri. Zato potem nisma svečk nič menjavala ampak sma samo tisto nazaj zašravfala. A je mogoče da zaradi tega cuka?
Bom pa peljal na pregled elektronike ja, pa naj mi nanovo naložijo tovarniške nastavitve, pa bomo vidli če bo potem kaj boljše.

TNX za odgovore

Ajde

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Po mar 24, 2003 1:26 am

Mal kable na svečkah preglej mogoč si kaj zmrdu pa zdej prebija al pa je že prej prebijal pa si zdej premaknu pa je začelo na maso prebijat.

Uporabniški avatar
RegY
Moderator foruma

Kraj: MariboR

Napisal/-a RegY Po mar 24, 2003 12:37 pm

jaz sem isti problem imel na roverju:

vse sem dal skoz; od nastavljanja ventilov, do nevem česa vse (na pooblaščenem servisu) potem pa sem peljal k enemu domačemu mehaniku, pa mi ga je sporihtal.... menjal sklopko, filtre..... v glavnem dokaj veliko popravilo; in med drugim tud odklopil elektriko; od takrat dalje nisem imel nobenih problemov s tem avtom več

p.s.: tudi jaz sem imel 1,4 16v mašino :D

probaj doma odklopit za kake 6 ur akomulator... mogoče je to... če pa še kr nebo gud, pa probaj it menjat vse filtre

druga ne more bit, če je problem isti, ko hočeš konstantno hitrost držat pa avto cuka...
Slika

grehc
Novinec

Kraj: Lublana

Napisal/-a grehc Po mar 24, 2003 12:49 pm

Hočeš reči, da so notr svečke z tremi mostički prej so ble pa z dvema. Sem slišal tudi za te problme, je, ker te svečke niso najboljše za vsak avto. Upaj, da ni luftmesser, ker to ponavadi veliko stane.

Uporabniški avatar
keylone
Novinec

Kraj: primorska

Napisal/-a keylone Po mar 24, 2003 5:10 pm

lahko je napaka na elektricni pumpi ali oviran dotok goriva.lahko je kondenzator slab oziroma prebija.
0-100km/h-2dni vw 1200

Uporabniški avatar
Need_Power
Stalni uporabnik

Napisal/-a Need_Power Po mar 24, 2003 9:28 pm

grehc je napisal/-a:Hočeš reči, da so notr svečke z tremi mostički prej so ble pa z dvema. Sem slišal tudi za te problme, je, ker te svečke niso najboljše za vsak avto. Upaj, da ni luftmesser, ker to ponavadi veliko stane.

Ne, not so bile svečke s tremi mostički, jaz pa sem kupo svečke na dva mostička in ko sem vido da so not s tremi mostički, sem jih kr pustil not. Še vedno so not stare svečke. Pomoje kaj elektronika j**e, ker se je kr naenkrat pojavilo.
upam res da ni LMM.
Bom pa res poskusil odklopit akku, bomo vidli če bo kaj pomagalo, če ne pa na tester, tam bo pomoje že pokazalo kaj je narobe.

Hvala vsem za pomoč

Ajde

Uporabniški avatar
RedBaron
Poznavalec foruma

Kraj: Med Velenjem in Slovenj Gradcem

Napisal/-a RedBaron To mar 25, 2003 11:44 am

JAz sem mel probelm na polotu 1.0 50 KM z prostim tekom (je tudi včasih mal cuknil), pa ja bil kriv zapacan potenciometer na dušilni loputi (to je baje pogost problem 1.0, 1.4 16V in 1.6 75KM mašin)

Na servisu so tvar razdrli in očistili potenciometer, zdaj menda laufa BP (je bil včerej na servisu, jaz pa sem ta teden v MB).

Aja, zrihtali so zastonj!!

Mogoče je tudi pri tebi krivo to.

Uporabniški avatar
SmirnoF
Nov uporabnik

Napisal/-a SmirnoF Če mar 27, 2003 10:31 pm

zapacanost elektronskega vbrizga torej šob bi bila lahko tudi ena izmed moznosti...vsekakor pa tester
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 11 gostov