W|zz je napisal/-a:Zenf, mal iskanje uporab :P O tistem z 16,5 leti je blo vse povedan. 1.6. sm skor 100% da ne bo.
Za tiste k pa zdej nardijo izpit, pa mislm da vse po tastarem velja. Kar kasnej pride v veljavo, velja za od takrat naprej... Tko da čez 3 leta še 1x kej delat... upam da ne
Zenf je napisal/-a: sploh mi ni inštruktor pokazal pa sem zamenjal inštruktorja in avtošolo pa mi nista ne en ne drugi niti 1x pokazala. Posledice - ene par avtov z podrsanimi odbijačiops:
deo je napisal/-a:WIzz, a nisi ti pri razlagi zamenjal tvojega avtomobila in tistega zraven![]()
... drugače pa kar dobro.
Ampak treba je reči, da pri bočnem parkiranju ni neke standardne metode, ker je vse odvisno od avtomobila (kakšen radij obračanja ima, dolžine...), se pravi od avta do avta odvisno. Je pa nekak tak, da se postaviš vštric cca 0,5m od avta za katerim misliš parkirat, nato začneš volan obračat ko je nekje naš "C"-stebriček (~zadnja vrata) vzporedno z koncem avta ki je zraven, kontra pa ko je naše prvo desno kolo nekje vzporedno z koncem drugega avta. Avto se mora seveda vedno premikat, ko obračaš volan. Ampak saj pravim, skoraj z vsakim avtom drugače.![]()
LP!
deo je napisal/-a:Pogoji, da postasneš "inštruktor" (po novem "učitelj vožnje"!) so:
- najmanj V. stopnja izobrazbe
- najmanj 3 leta moraš imeti izpit tiste kategorije, za kar hočeš biti inštruktor
- pa v teh zadnjih treh letih naj ne bi bil kaznovan od sodnika za prekrške (za prometni prekršek seveda), čeprav še nisem slišal, da bi to preverjali
... če maš to vse, se lahko vpišeš na usposabljanje, ki traja kakšne pol leta, mislim, da je cca 200 ur teoretičnega in praktičnega izobraževanja in pa pol tam nekje okrog 7 izpitov (tudi teoretičnih in praktičnih). Stane pa sigurno tam nad 100k .
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov