Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
Sved
Nov uporabnik

Kraj: Kranj

VIbracija volana

Napisal/-a Sved Po mar 24, 2003 11:24 am

Hello!

Mam eno vprašanje! Volan mi začne vibrirati pri 120kmh. A je mogoče, da je katera od feltn kriva???

Uporabniški avatar
brezveze
Nov uporabnik

Napisal/-a brezveze Po mar 24, 2003 11:34 am

Ja scentrirat jih bo treba! :wink:

Uporabniški avatar
Josephe
Stalni uporabnik

Kraj: LJ-črnuče

Napisal/-a Josephe Po mar 24, 2003 11:46 am

Stric je meu isti problem na omegi l89 pa je vlaču avto po nekih nemških servisih, pol pa je zvedu da je to tovarniška napaka in da je na vseh omegah tko.

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Po mar 24, 2003 11:46 am

Čist možn da je ktera od feln kriva! Mal preglej lahk pa tudi da so narobe centrirane.

Uporabniški avatar
kobreti
Uporabnik

Kraj: MB

Napisal/-a kobreti Po mar 24, 2003 11:58 am

Centriranje!!
Sem jaz mel tud isti problem!! :wink:

Uporabniški avatar
monster_d
Moderator / upravnik foruma

Kraj: Ptuj

Napisal/-a monster_d Po mar 24, 2003 3:07 pm

Lahko je felna zvita, lask da gume niso centrirane, lahko semizdi da je kriva tudi optika ce je zjebana!!

Uporabniški avatar
din
Uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a din Po mar 24, 2003 3:13 pm

Lahko je kriv tudi amortizer
Slika

Uporabniški avatar
RegY
Moderator foruma

Kraj: MariboR

Napisal/-a RegY Po mar 24, 2003 3:16 pm

lahko pa je avto stal v garaži malo predolgo na istem mestu pa ima jajčaste gume :D :D :D

igramo se igrco: če čebula na bi imela če, bi bila bula :D :D :D :D

predlog: prvo na centriranje, če ni, potem na optiko, če ni, na testiranje amortizerjev... itd. ok?
Slika

Uporabniški avatar
*bojci*
Novinec

Napisal/-a *bojci* Po mar 24, 2003 3:22 pm

din je napisal/-a:Lahko je kriv tudi amortizer

Kaj res? :?:

Meni zdaj vibrira rahlo z alufelnami (195/50/15 ki so malo poškodovane, ampak scentrirane) pri hitrosti ca.120 km/h. Vendar mi pa z zimskimi gumami (175/70/13) ni nič treslo.
To je verjetno zaradi tega, ker mam malo poškodovano alufelno, a ne? Nad to hitrostjo pa je spet vse ok.
Slika
Renault Avtomobilistični klub Slovenija
http://www.rk.avtomobilizem.com

Uporabniški avatar
babyM
Novinec

Napisal/-a babyM Po mar 24, 2003 3:27 pm

Men pa močno vibrira pri hitrosti 100 km/h. :roll: Morem povedat, da mam gor zimske gume in je bla narjena optika in centriranje. Sem ugotovila tudi, da mam obe prvi gumi čisto požrti na notranjih straneh, kar pomeni da je profil = 0 :oops: . Mam pa polota. Itak sem hotla pisat pa prašat za mnenje, ker smo dali original zamenjat vzmeti, pa serviserji niso naredili optike. Takrat mi je v pol leta požrlo dve letni gumi po zunanjih straneh. Zdaj imam gor zimske gume z narejeno optiko, pa jih je požrlo po notranjih straneh. :cry: Kaj bi pa bilo temu lahko vzrok?

Tnx
Maruška

Uporabniški avatar
RegY
Moderator foruma

Napisal/-a RegY Po mar 24, 2003 3:34 pm

nenatančna optika... mogoče so ker vijak malo premalo zategnili, pa dobro ne stoji zadeva, pa se je omehčala... zaniivo pa da si menjala, pa nardila optiko, pa še kr zeza... ni ti ql :(
Slika

Uporabniški avatar
*bojci*
Novinec

Napisal/-a *bojci* Po mar 24, 2003 3:40 pm

maruska je napisal/-a: Zdaj imam gor zimske gume z narejeno optiko, pa jih je požrlo po notranjih straneh. :cry: Kaj bi pa bilo temu lahko vzrok?

Si mogoče naredila optiko te, ko si imela prejšnje gume?
Bistvo optike je, da ti vsa štiri kolesa nastavijo na optimalno vrednost in da delaš optiko tedaj, ko že menjaš gume. Sem jaz dal zimske gume gor pa sem občutil, da mi malo volan "vleče". Še isti dan sem šel na optiko in je imel en amortizer odstopanje 0.3°.

Lahko pa je tudi, da ti ne zategnejo dobro šraufe za nastavljat, te ti pa pri agresivni vožnji lahko spet pokvarijo optiko.

Upam, da sem kaj pomogel! :lol: :wink:
Slika
Renault Avtomobilistični klub Slovenija
http://www.rk.avtomobilizem.com

Uporabniški avatar
babyM
Novinec

Napisal/-a babyM Po mar 24, 2003 3:56 pm

Ne bi jaz o tem kolko je blo odstopanja ko sem odpeljala avto iz VW, sam ker se jst na te stvari tolko ne spoznam, nisem niti bla tolko pozorna, sploh ker so VW serviserji zamenjal vzmeti. To se je pokazal šele na optiki, pa je tip reku, da kuk sem se sploh upala vozit :oops: . Optika je bla narjena ko so že zamenjali gume. Ampak moja slaba volja, ko mam vsake pol leta dve zanč gume pr skor novmu avtu, pa hudo narašča :evil: . Kaj se slučajno komu sanja kakšne so kazni če me ustavjo policaji?!?

Uporabniški avatar
babyM
Novinec

Napisal/-a babyM Po mar 24, 2003 3:57 pm

Ne bi jaz o tem kolko je blo odstopanja ko sem odpeljala avto iz VW, sam ker se jst na te stvari tolko ne spoznam, nisem niti bla tolko pozorna, sploh ker so VW serviserji zamenjal vzmeti. To se je pokazal šele na optiki, pa je tip reku, da kuk sem se sploh upala vozit :oops: . Optika je bla narjena ko so že zamenjali gume. Ampak moja slaba volja, ko mam vsake pol leta dve zanč gume pr skor novmu avtu, pa hudo narašča :evil: . Kaj se slučajno komu sanja kakšne so kazni če me ustavjo policaji?!?

Uporabniški avatar
RegY
Moderator foruma

Napisal/-a RegY Po mar 24, 2003 4:03 pm

za zlizane gume? je kazn, ja... drgač pa... hmnj... ne bi smeli nič zezat glede optike... itaq maš sama stroške, ko gume preveč liže :D

p.s. daj malo POTROJEN post pobriši :D

še zdaj mi ni jasno kak je ženska trikrat lahko poslala isti post, če meni še dvojnega ne uspe poslat nikoli :D PROKLETI DIAL-UP :D
Slika

Uporabniški avatar
BaSe
Uporabnik

Napisal/-a BaSe Po mar 24, 2003 4:08 pm

aja če si delala optiko manj časa nazaj cca3 mesce, lahko greš nazaj tja, saj maš garancijo, samo ne me prijet za besedo, ker jaz sem mel enak problem, ko optike ni prav nastavo, je blo še to pod garancijo, pol mi je pa mogo zastonj narest še enkrat optiko.
na optiki pa sem bil v Mb, cajger če se ne motim......
priporočam, da še greš enkrat na optiko, saj je bol poceni kot pa kupovat dvoje gum..

Uporabniški avatar
keylone
Novinec

Kraj: primorska

Napisal/-a keylone Po mar 24, 2003 5:07 pm

lahko so gube oziroma za pocentrirat,lahko je za naredit optiko odvisn ksn avto mas pri hyundajih je to seriska napaka da pri 120-130 vibrira volan .lahko je pa tudi kaksen amortizer
0-100km/h-2dni vw 1200

Uporabniški avatar
dmon
Nov uporabnik

Napisal/-a dmon Po mar 24, 2003 6:43 pm

Jah tko je.
Po cele dneve gledam tvoj avto na garazi. Predolg stoji.
Pa centrirat nis dau gum odkar si feltne kupu :).
Pejt k Boltezu (Kranj), da ti da na lite feltne utezi od zunaj, da bo leps zgledal.

Za vse, ki ne veste, idiotski vulkanizer Boltez iz Kranja mi je dal na lite feltne utezi od zunaj gor. Jao kako grdo.
Pol sem mu pa takoj zatezu zakaj ni dal na 17" feltne od tistega Audija (pokazal sem nanj s prstom) gor utezi od zunej...Zraven je pa bluzil, da so te utezi od zunaj sportne in ne vem kaj. Pa sem mu rekel, my ass pa sportne, mi je cist vseen, zgleda grdo.
In kako je dal gor utez, to je blo se najbl glupo. Direkt na nasprotno stran mi je dal utez kjer sem jih imel pa prej. Kwa a pol k bo dal naslednjic gumo gor pa dol, bo spet dodal utez in ne odvzel.
No sej potem je su popravit (odstranit vse utezi na feltni)...in glej ga zlomka...feltna je bla centrirana.
No zraven je pa seveda se feltno opraskal, ker sem se mu ocitno zameril, ker vec vem kot on :).
Kaksni idioti.

Ne it k Boltezu.

Uporabniški avatar
babyM
Novinec

Napisal/-a babyM Po mar 24, 2003 8:09 pm

Optiko sem nardila že več kot tri mesce nazaj. Na žalost sta gumi že ZELO bogi; sej sem napisala, da je profil = 0. Mene samo zanima, če se zamenjajo vzmeti, a ni dolžnost tistega, ki to nardi, da vsaj opozori, da bi blo fajn nardit optiko, če je že ne naredi?!? Mislim :roll: Ker so mi pol na VW rekl, da sprejemajo reklamacijo na prvih 1000 km (ko sem itak morala počas vozit) - NI LOGIKE (vsaj ne za mene - pa nisem blond).

Uporabniški avatar
WhiteCell
Poznavalec foruma

Kraj: Kranj

Napisal/-a WhiteCell Po mar 24, 2003 9:52 pm

no ce vam trese od 120-130 so 100% feltne ( ce si zapeljal na kasen robnik pal pa do konca bremzal - preverjeno smo probal.. do konca zabremzal in sli vagan gume... krive ! ) tko da... se baje po tocni hitrosti ve kera guma je....
V8 POWER
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 10 gostov