Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
reber
Uporabnik

Kraj: Bled

Smola pa taka - uresničene sanje :(

Napisal/-a reber Če apr 28, 2005 1:43 pm

Danes ponoči sem imel grozne sanje, namreč sanjal sem, da so mi vlomili v avto, razbili šipo, pobrali ven nekaj stvari in da je bil avto okrog in okrog obuškan in opraskan. Preverim zjutraj avto ... in sem si oddahnil. :D

Grem v trgovino po nakupih na Jesenice, vozim skrajno previdno, parkiram na konec parkplaca da ja ne bo kaj narobe ... in vse v redu do ... še zadnjega postanka. Parkiram na eno dvorišče poleg trgovine, stopim iz avta ven, zaklenem in vidim da gre en manjši tovornjak rikverc .. gledam, začnem mahat in krilit z rokami ... in bum ... tovornjak mi rukne avto in rezultat :

Slika

Še slike večje resolucije:
http://www.mobisux.com/album/data/500/12625oct_zl_1.JPG
http://www.mobisux.com/album/data/500/12625oct_zl_2.JPG
http://www.mobisux.com/album/data/500/12625oct_zl_3.JPG
in še v visoki resoluciji:
http://www.mobisux.com/album/data/500/1 ... hi-res.JPG

Kar na jok mi je šlo, potem pa še tip nekaj pravi da nimam kaj, da sem na njegovem dvorišču ... bla bla.... kličem policaje, pridejo čez 5 minut in poslikajo, ugotovijo tovornjakarjevo krivdo, napišemo evropsko poročilo, prevzamem kuponček, policaj pa pove povzročitelju, da ne bo ovaden če bo priden.
Grem na zavarovalnico urejat stvari v torek pa imam cenilca:

Sedaj pa vprašanje:
Kam dat popravljat avto, koliko je škode, kako se to popravlja, kaj se menja, kleplje, kaj vse se barva.... nameravam dati zahteveg, da poleg kritja škode plačajo še dodatno odškodnino za manj vrednost avta.

Ideje dobrodošle.
Zadnjič spremenil reber, dne Če apr 28, 2005 1:49 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
www.reber.si - www.elektron.si - www.pastir.info

Stane H.
Nov uporabnik

Napisal/-a Stane H. Če apr 28, 2005 1:45 pm

Smola! Drugač sem pa že jst tud prišel do spoznanja da bolj kot paziš slabše je!
:noro

Uporabniški avatar
YOC
Uporabnik

Kraj: Spredi levo (LJ)

Napisal/-a YOC Če apr 28, 2005 1:46 pm

A je blo :g: ?

Drgač pa fak.

lp

8)
Bolje 10 konjev premalo pod haubo, kot en osel preveč za volanom!!!
WWWWRRRRRRRRUUUUUUUMMMMMMMMM..........

Uporabniški avatar
super98
Uporabnik

Napisal/-a super98 Če apr 28, 2005 2:23 pm

Kar se tiče kleparije & ličanja sm od vseh škoda servisov biu najbol zadovolen s porsche verovškova
TJUNING PA TO...

Uporabniški avatar
Fullback
Poznavalec foruma

Kraj: Največkrat...Na trdih tleh...ali mehkem blatu...

Napisal/-a Fullback Če apr 28, 2005 2:27 pm

seveda k uradnem serviserju, kjer naj ti avto porihtajo do zadnjega šraufa...cena v tem primeru zate ni problem, saj ne plačaš ti :P
Bo pa hitro par 100 tisočakov tole naneslo...
pa dobr uštimi...

lp
/¨¨¨¨¨¨¨¨\___
-- O ----------O--
Prodam

Uporabniški avatar
reber
Uporabnik

Napisal/-a reber Če apr 28, 2005 2:30 pm

Zakaj sprašujem?
Zaradi tega, ker sem imel pred dobrim letom felicijo na popravilu na Integralu na Jesenicah, na kuponček in so naredili slabo, šlampasto po mojem mnenju. Saj na videz je bilo kar v redu, le pobarvano je bilo nekvalitetno, nekje na odbijaču se je barva oluščila, nekaj sploh niso pritrdili nazaj, odbijač spredaj se je pobesil, tako da tja nobenega avta več.

Želim, da popravilo opravi nekdo, ki naredi dobro, cena me ne zanima, ker tako plača zavarovalnica. Kam bom avto peljal popravljat mi je skoraj vseeno, ali je to na gorenjskem ali pa v LJ ni problema, samo da je zares dobro.
Tisto barvanje, kjer okna oblepijo se mi zdi da ni v redu, kako se takeli primeri barvajo, kako je s prehodom barve, ali se barva do roba, cela stran, torej v tem primeru zadnji del in rob strehe do prvega blatnika in celoten prag ???
In, ali se tesnila na vratih odmaknejo da se barva do roba, ravno tako rob strehe, ali gredo tesnila stran in potem nova, ker so lepljena?

Uporabniški avatar
Fullback
Poznavalec foruma

Kraj: Največkrat...Na trdih tleh...ali mehkem blatu...

Napisal/-a Fullback Če apr 28, 2005 2:34 pm

reber je napisal/-a:Zakaj sprašujem?
Zaradi tega, ker sem imel pred dobrim letom felicijo na popravilu na Integralu na Jesenicah, na kuponček in so naredili slabo, šlampasto po mojem mnenju. Saj na videz je bilo kar v redu, le pobarvano je bilo nekvalitetno, nekje na odbijaču se je barva oluščila, nekaj sploh niso pritrdili nazaj, odbijač spredaj se je pobesil, tako da tja nobenega avta več.

In ti nisi nazaj pelu :idea: ...maš (imel si ) vso pravico do tega... :roll: Škoda, res škoda...
/¨¨¨¨¨¨¨¨\___
-- O ----------O--
Prodam

Uporabniški avatar
rok46
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a rok46 Če apr 28, 2005 2:38 pm

hja bot srečn,tole ni še nč.mojmu fotru je en s tamčkm zapelou na haubo...mel smo megana,pa se fotr pele,vid da en s tamčkm stoji na cesti,se lepo ustav in čaka,un model začne avto ritn rikvervc,ok fotr si mislm bo mal popravu tamčka pa naprej šou ,potem pa sm tamčk use bližje našga avta,ne bremza kr rine nazaj,fotr začne trobt,on že useka u avto,nč n bremza,še kr rine rikverc,fotr znori gre vn,mu rabija po vratih on še rine nazaj tuk cajta dokler ni meu ceuga zadnga konca na našmu meganu. prvi del je biu čist na tleh,blo je od tal cca. 5 cm in potem uleti viličar,dvigne tamčka do z megana in potem še ta fora,reče voznik,da se mu je moj fotr prbiu u zadn konc,fotr ponori,uletijo kapsi in kaj oni...niste držal varnostne razdalje,še dodatna kazn,stroške poravnate usak sam...pa še to...voznik tamčka je biu en cigo ;) mislm za znort,šli so blatniki,hauba,mal je mankal da bi še šajba in velko srečo da ni mašine podrubu...divje totalno :roll: ;)

LP
Slika

Uporabniški avatar
M3
Moderator foruma

Kraj: Koper

Napisal/-a M3 Če apr 28, 2005 3:12 pm

ej jaz ti bom tako rekel, da sem tudi jaz imel in še par kolegov isto avto
na klepariji na uradnem servisu z kupončkom. delo je bilo zelo nestrokovno narejeno,
mislim da če bi se jaz sam lotil delat bi bilo boljše narejeno!
zdaj za servise v tvoji bližini nebi vedel povedat, eden ti je predlagal porsche verovškova,lahko da tam delajo dobro skratka ne vem.

sem pa zelo razočaran z kleparskim in ličarskim delom na uradnih servisih,
in to vse bilo z kupončkom, kot da bi bilo kej manj vredno, jaz ne vem,
keš dobijo 100% pa se jim verjetno ne lup delat. ne vem no.

toliko iz moje strani.
Slika

Uporabniški avatar
reber
Uporabnik

Napisal/-a reber Če apr 28, 2005 3:54 pm

Sej to me skrbi, kako mi bodo naredili. Pri feliciji nisem nazaj pelal, ker se je potem čez 3 mesece spet nekdo pribil v isti blatnik in bi oni rekli da je barva oluščena zaradi tega, vendar odbijač ni bil zadet, se je pa oluščil po robu, sicer zelo malo nekaj milimetrov ... kar pomeni da nekaj niso v redu naredili.
Kr groza me je, kako bodo popravili, saj ko enkrat zašuštrajo, je še večje sranje.
S popravilom se mi ne mudi, bom prej dodobra preveril, kako kje popravijo.

kaj pa odškodnina za duševne bolečine, saj se mi je kar srce trgalo ko sem videl udarjen avto :cry:

@rok46
ja, to je pa res sranje, ko fašeš tako poškodbo, pa da nisi kriv in da ne moreš dokazat, da je povzročitelj kriv. No, jaz imam potem še kar srečo, saj so policaji sami rekli povzročitelju, da je pač tako in da če se ne strinja, ga bodo dali na sodišče, kar pa potem znese dodatne stroške, torej kazen in pike. V tem primeru ga ne bodo predlagali v postopek, kar se mi zdi prav, saj bo že tako dovolj izgubil na bonifikaciji ali kakorkoli že. Smola pač, zame in zanj

Uporabniški avatar
Bel-Tirid
Poznavalec foruma

Napisal/-a Bel-Tirid Če apr 28, 2005 4:20 pm

Stane H. je napisal/-a:Smola! Drugač sem pa že jst tud prišel do spoznanja da bolj kot paziš slabše je!
:noro

ja to je pa res. jest zmerej parkiram tam ko sta 2 slota od mene frej, in da vem pa se enbo noben rinu ven in butov vsepoprek. Cez minuto ze pride ena baba in bam vrata mi zabije v avto :-:o
Slika Slika

Uporabniški avatar
splash
Poznavalec foruma

Napisal/-a splash Če apr 28, 2005 5:26 pm

neugodno. žal. na porscheju g ljubljani znajo zelo dobro zrihtat.
pa še tak neugoden del ti je poškodoval. :?

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith Če apr 28, 2005 8:34 pm

reber je napisal/-a:Zakaj sprašujem?

Želim, da popravilo opravi nekdo, ki naredi dobro, cena me ne zanima, ker tako plača zavarovalnica. Kam bom avto peljal popravljat mi je skoraj vseeno, ali je to na gorenjskem ali pa v LJ ni problema, samo da je zares dobro.
Tisto barvanje, kjer okna oblepijo se mi zdi da ni v redu, kako se takeli primeri barvajo, kako je s prehodom barve, ali se barva do roba, cela stran, torej v tem primeru zadnji del in rob strehe do prvega blatnika in celoten prag ???
In, ali se tesnila na vratih odmaknejo da se barva do roba, ravno tako rob strehe, ali gredo tesnila stran in potem nova, ker so lepljena?

jeej, tkole kr pozab da ti bo kdo naredu kokr si ti predstavlas. barva se do gumice, in ker se barva z isto barvo se ce je kokrtok dobr barva ujeta ne vidi, prehode ti pa tud zlo fajn naredijo, mene sam zanima kako ti bojo to naredl, a ti bojo poklepal pa pokital pa postrihal, al ti bojo nov blatnik dal gor.

upam da ti bojo zamenal blatnik, ker je pomoje to bols.

drgac pa ne se tok sekirat, jebes pleh. dokler si ti ceu si bos ze lahk se 100 skodilexov omislu.

Uporabniški avatar
_VeNoM_
Mojster foruma

Kraj: Lj-Krško

Napisal/-a _VeNoM_ Če apr 28, 2005 8:39 pm

REBER ,v taki situaciji jst doma ostanem!k so se sanje že parkrat uresničle,pa ni bilo lepo :? :? :?

Uporabniški avatar
reber
Uporabnik

Napisal/-a reber Če apr 28, 2005 8:41 pm

Ne vem kako to zgleda cel blatnik menjat, pa kako se to nazaj naredi, ker je pocinkano. Če se kleplje, če je manjši udarec, potem to nekako nazaj pocinijo. Barvanje pa ne vem kako naredijo prehode na metalni barvi. Jaz bi še najraje videl, če bi se to dalo poglihat in da pobarvajo čim manjši del, če potem ni problem v prehodih.

Uporabniški avatar
M3
Moderator foruma

Kraj: Koper

Napisal/-a M3 Če apr 28, 2005 8:44 pm

v prehodih ni panike če so profi ličarji ti bojo okoli niansirali, sam to rabi malo večji kos
pleha obdelovat.

za moje pojme je boljše če večji del pobarvajo kot samo en majhen košček.
Slika

Uporabniški avatar
pugi405
Poznavalec foruma

Napisal/-a pugi405 Če apr 28, 2005 9:03 pm

Luč je malenkost dobila.. vsaj neki prask je videt... Sranje je k te je udaru glih v tko ojačan del (tik pod stebričkom) tko da se bojo mojstri kr matral k bojo to vn tolkel. Ufff pa še tist rob nazaj nardit okol luči :? ko je moja seka ruknla merca na skor isto mesto kt ti, so namest roba pod pokrovom prtljage okroglino nardil... tolk o "majstorih". :roll:

Uporabniški avatar
reber
Uporabnik

Napisal/-a reber Če apr 28, 2005 9:33 pm

Ja, obliko pri klepanju je res težko nazaj dobit, če je dosti deformirano. Kako je pa s prehodi barvanja pa pri navadni barvi ni problem, ker se da zapolirat, kako pa je pri metalni pa ne vem, ali se da na isti način.
Luč je dobila ravno toliko, da je počena in not vdrta, pleh je pa tam na vogalu najbrž kr dost močan :? tko da, ne vem no, bom jutri malo povprašal bližnje kleparje in ličarje.
Sranje u glavnem, tut če vse plačajo, še vedno ne bo kot je bilo, nikoli več :x

Na kaj naj pazim, preden bom dal popravljat, na kaj naj opozorim tistega ki bo delal, mogoče na to, da če ne bo dobro naredil, da bo to zadnja stvar ki jo bo naredil 8)

Uporabniški avatar
AgitatoR
Mojster foruma

Kraj: Rbn 104

Napisal/-a AgitatoR Če apr 28, 2005 9:58 pm

Ti dej avto rihtat. In ko bo zrihtan jim povej da zavarovalnica plača.
U ti mater kakšna kolona je danes. Še dobr, da sm taprvi.
Bencin je zakon. Probej se zadevati z dizlom. Neizvedljivo.

Uporabniški avatar
eXtreme
Stalni uporabnik

Kraj: Kranj

Napisal/-a eXtreme Če apr 28, 2005 10:03 pm

Daj v photoshop kotiček pa ti bodo poštimal.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov