Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
Mr007
Novinec

Pokol na Slovenskih cestah

Napisal/-a Mr007 To maj 03, 2005 12:30 am

Dones zjutrej... (0:30)... sm se pelu od punce z Domžal proti domu (Medvodam) in po 100m voznje mi skoc macek pred avto, na sreco sm dost hitr zabremzu tko d je skocu pod avtom naprej v travo... wuf sm si reku dobr ni crn ampak vseen mi ni blo vsec.....

se pelm naprej.... pridm do trzinske obvoznce, pelm ponavad po omejitvah torej 70km na uro... nakar vidim jez zramercvajen levo in cez 100m se na desnem pasu... ujaq si mislm....

grem proti Črnučam, zavijem desno na križišču po Črnučah 50 pocas... pridem cez Savski most... in desno na Nemsko... pri tabli za omejitev hitrosti 80 na uro... zbit macek cez desno stran ceste enkratno... kaj bom dones se vse vidu si recm.....

pridem na Celovsko... cakam zeleno... grem desno proti Medvodam... pridem 500m od table Ljubljana... ena zival je ne znam doloct katera je bila... razmecvarjena cez ceu moj pas kri, vsi organi fuj bljak mislm glih tolk d nism kozlou... klicm 113 k to je pa presegal meje dobre voznje

se model oglasi po 1. pisku mu sporocim kaj vse sm ze vidu u teh parih kilometrih in da me je ta zadnja najbolj sokirala.... pa mi prav da bojo poslal cestno podjetje/higijenika na kraj... vendar da zacnejo delat sele zjutrej (ob 6.00) pa mu pripomnem da nebi rd vidu da se se kdo tko pelje cez kokr sm se jest ker je dost nevarno ce si ravno ne zelis umazat ceuga avta mors it cist po drugi strani vozisca cez polno crto in to , pa ok ta je biu se tak ze full razmecvarjen drugi so bli se dokaj celi... ce lohk temu tko recm tm je se vecja nevarnost da keksn sofer ki je mal zmatran ne opaz te boge zivalce in jo se on povoz.... in mi odgovori da je dejansko cas da povozeno zival odstranijo z vozisca 36 ur od prijave, pol sm si pa mislu svoje.... valda d modeli spijo... sam takoj zjutrej me prou zanima ce bo ustiman vse..... se mi zahval za prijavo se poslovim....

in sm ze tik pod motelom Medno.... glej ga zlomka spet en mack... pa sej to ne more bit res si recm ko cez 1km spet zagledam enga jeza......

pa kaj je to dones blo? men ni cist nc jasn; nism pijn ker ne pijm mogoce od lubezni,. ... polne lune tud ni sam kwa pa tem zivalcam dogaja... men ni jasn.... kej tazga na cesti jest se nism vidu pa lohk recm d sm kr dost na cesti mam 3 leta pa pou izpit pa sm naredu ze vsaj 140.000 kilometrov... sam kej tazga... kej tazga pa se ne...

Zdej pa u takih momentih k vidm eno zvalco povozeno me kr stisne mal pr src... k kaj je pa ona kriva d smo mi ljudje glih tm postavl cesto kjer je hodila prej ze par 1000 let njenih prednikov....

V tujini imajo tako imenovane "zivalske" predore; nekaksne cevi pod cestami kjer zivalce hodijo da jih avtomobili ne povozjo......

Res da je u Sloveniji vsako leto veliko cloveskih zrtev, samo kaj pa ubite zivali... se vodi kaksna statistika koliko zivali pobijemo vsako leto na cestah?

Mislm da bi mogl kdaj tud o tem se mal razglabljat oz. ne sam mal kr velik ker navsezadnje... lahko tudi keksna zbita ali povozena zival posledicno povzroci prometno nesreco... s taksnim ali drugacnim izidom....

Nevem jest sm se dons mal zamilsu.... mogoce se mormo pa vsi .... in bit za malenkost bolj previdni in bolj pripravljeni na kaksen macji skok pod kolesa da hitro reagiramo in resimo zivljenje pa ceprav samo od neke zivalce...

lp
Nejc

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko To maj 03, 2005 4:13 am

Bi lahk za živali poskrbel tko kot si reku..... sam se jim pa ne izogibam preveč...
Slabe izkušnje....
Ko sem mel 14 dni avto mi je mačka ppred avto skočla..... naizkušen po bremzah in se ji izogibu.... na zadnje sem jaz na strehi končal mačka pa cela.....
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith To maj 03, 2005 5:46 am

ce bi ti sam doma meu kksno zvau, bi vedu v cem je fora. namrec macki se gonjo, in jih sladko boli falus za avtomobile in vse ostalo. zato tud ns mack hod dam vs razmesarjen zadne 3-4 dni.

sam je pa zanimiva ta narava, samicke se gonjo sam ene parkrat na let, zenske se gonjo pa ceu let 24/7 :shock:

pa ta naslov.. sm mislu da je spet kje kdo zgoru v avtu.

Uporabniški avatar
Fullback
Poznavalec foruma

Kraj: Največkrat...Na trdih tleh...ali mehkem blatu...

Napisal/-a Fullback To maj 03, 2005 9:02 am

no še moja zgodba...

Včeraj se peljemo iz morja...gremo po stari cesti vse do Ljubljane...in kaj vse je bilo ob in na cesti? 9 povoženih ježov (ja štel sem jih) in 2 mačka...Tut mene je ob vsakem stisnl pri srcu...zgleda da je res neki v zraku...
/¨¨¨¨¨¨¨¨\___
-- O ----------O--
Prodam

Uporabniški avatar
killah bee
Smrtonosni čebelj

Kraj: RS

Napisal/-a killah bee To maj 03, 2005 9:10 am

Živali delajo skupinske samomore,pred koncem sveta :shock:
Slika

Uporabniški avatar
zlabon
Novinec

Napisal/-a zlabon To maj 03, 2005 9:12 am

Fullback je napisal/-a:no še moja zgodba...

Včeraj se peljemo iz morja...gremo po stari cesti vse do Ljubljane...in kaj vse je bilo ob in na cesti? 9 povoženih ježov (ja štel sem jih) in 2 mačka...Tut mene je ob vsakem stisnl pri srcu...zgleda da je res neki v zraku...

love is in the air :D
valda gonjo se vsi ane

Uporabniški avatar
reber
Uporabnik

Kraj: Bled

Napisal/-a reber To maj 03, 2005 10:47 am

ja no, res ni fajn videt raznih živalskih trupelc, ampak samo upamo lahko, da je bil njihov konec hiter in brez bolečin. Koliko je pa še tistih, ki ne ležijo mrtvi na cesti, ker so dobili premajhen udarec in se potem zavlečejo nekam in v mukah poginejo. Tiste živali se mi veliko bolj smilijo.
Drugače pa, če vidim žival na cesti ali pa če se sumljivo giblje ob cesti, zmanjšam hitrost ali zaviram, seveda previdno, preveč pa nikoli, saj raje žival zbijem, kot pa da bi sam pristal nekje pod cesto, ipd. Bolje zbit odbijač in hauba, kot pa cel avto.
Drgač pa tko, kot so že napisali, žvali se gonjo in takrat jih boli .....
www.reber.si - www.elektron.si - www.pastir.info

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith To maj 03, 2005 10:48 am

reber je napisal/-a:ja no, res ni fajn videt raznih živalskih trupelc, ampak samo upamo lahko, da je bil njihov konec hiter in brez bolečin. Koliko je pa še tistih, ki ne ležijo mrtvi na cesti, ker so dobili premajhen udarec in se potem zavlečejo nekam in v mukah poginejo. Tiste živali se mi veliko bolj smilijo.
Drugače pa, če vidim žival na cesti ali pa če se sumljivo giblje ob cesti, zmanjšam hitrost ali zaviram, seveda previdno, preveč pa nikoli, saj raje žival zbijem, kot pa da bi sam pristal nekje pod cesto, ipd. Bolje zbit odbijač in hauba, kot pa cel avto.

hmm zanimivo. kaj pa une v mesnici, se vm kj smiljo?

Uporabniški avatar
_BiStRi_
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a _BiStRi_ To maj 03, 2005 11:10 am

Voith je napisal/-a:
reber je napisal/-a:ja no, res ni fajn videt raznih živalskih trupelc, ampak samo upamo lahko, da je bil njihov konec hiter in brez bolečin. Koliko je pa še tistih, ki ne ležijo mrtvi na cesti, ker so dobili premajhen udarec in se potem zavlečejo nekam in v mukah poginejo. Tiste živali se mi veliko bolj smilijo.

hmm zanimivo. kaj pa une v mesnici, se vm kj smiljo?

Mislm,da mačkov,pa ježov ni v mesnicah!!!??? :roll: :roll: :roll:

Ti si vegeterjanc??'

L.p Bistri...
555

Uporabniški avatar
Mumbley
Novinec

Napisal/-a Mumbley To maj 03, 2005 1:47 pm

Pri mačkah je ponavadi tako da reagirajo refleksno:
- če se ti znajde pod vozilom, ki je dovolj visoko da mačka pod njim lahko stoji, bo poizkusila steči ven in bo končala pod zadnjimi kolesi
- če je že na polovici ceste, se bo obrnila in stekla nazaj, tako da je velika verjetnost da se ji ne boš uspel izogniti
- če pa se nahaja ob robu ceste na drugi strani pa bo panično stekla naravnost pod avto, kljub temu da če se ne bi premaknila bi šel enostavno mimo.
Zato se skoraj vsako uspešno izogibanje mački ponavadi konča tako, da se avto znajde izven vozišča.
Ježe pa povozijo ponavadi ponoči, ker se ustavi ko ga svetloba zaslepi in mislim da bi v večini primerov lahko voznik preprečil to če bi bolje opazoval in se razume spoštoval omejitve hitrosti.

Chapyy-H
Nov uporabnik

Kraj: LJ

Napisal/-a Chapyy-H To maj 03, 2005 1:56 pm

Ja učeri je mogu bit pa res en čudn dan, k sm se vozi proti lavrci, je na konc rudnika en model zbil psa, pol je pa bil zgleda v šoku je pa kr pred njega stopu pa promet ustavlu da ga ne bi še 1x kdo povozu zgleda ni vedu kako ga naj odstrani s cestišča....

Uporabniški avatar
2Fast&2Furious
Mojster foruma

Kraj: Lj

Napisal/-a 2Fast&2Furious To maj 03, 2005 2:02 pm

Isto sem jst zadnč na AC zvečer skor povozu mačko , se pelm u izi pa tko kr naenkrat mačka čez avtocesto..men pa nč jasn.

Uporabniški avatar
Bel-Tirid
Poznavalec foruma

Kraj: Bled

Napisal/-a Bel-Tirid To maj 03, 2005 2:04 pm

ma ni sans da se ti razbijes zaradi enga macka. zabremzas, ce je prepozno jah pac gres cez njega. Ustavis, odpres vrata pogledas kje se matra. Prestavo v rikverc in se 2x cez.

Najhujs je pa da vidm ksnga psa povozega, to se mi pa najbl smil, k ps pa hoce bit do vseh prjazn, ne pa macki :twisted:
Slika Slika

Uporabniški avatar
2Fast&2Furious
Mojster foruma

Kraj: Lj

Napisal/-a 2Fast&2Furious To maj 03, 2005 2:11 pm

Bel-Tirid je napisal/-a:Najhujs je pa da vidm ksnga psa povozega, to se mi pa najbl smil, k ps pa hoce bit do vseh prjazn, ne pa macki :twisted:

tuki se pa strinjam s tabo.

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko To maj 03, 2005 2:19 pm

Voith je napisal/-a:ce bi ti sam doma meu kksno zvau, bi vedu v cem je fora. namrec macki se gonjo, in jih sladko boli falus za avtomobile in vse ostalo. zato tud ns mack hod dam vs razmesarjen zadne 3-4 dni.

sam je pa zanimiva ta narava, samicke se gonjo sam ene parkrat na let, zenske se gonjo pa ceu let 24/7 :shock:

pa ta naslov.. sm mislu da je spet kje kdo zgoru v avtu.

Če je tole letel name naj povem da mam kr vse tri sorte doma ki se ne štekajo preveč skupaj.... miši, mačke pa psa :)

Če ne se pa opravičujem :)
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
Zzooommm
Stalni uporabnik

Kraj: Kranj

Napisal/-a Zzooommm To maj 03, 2005 3:08 pm

Mumbley je napisal/-a:Pri mačkah je ponavadi tako da reagirajo refleksno:
- če se ti znajde pod vozilom, ki je dovolj visoko da mačka pod njim lahko stoji, bo poizkusila steči ven in bo končala pod zadnjimi kolesi
- če je že na polovici ceste, se bo obrnila in stekla nazaj, tako da je velika verjetnost da se ji ne boš uspel izogniti
- če pa se nahaja ob robu ceste na drugi strani pa bo panično stekla naravnost pod avto, kljub temu da če se ne bi premaknila bi šel enostavno mimo.
Zato se skoraj vsako uspešno izogibanje mački ponavadi konča tako, da se avto znajde izven vozišča.
Ježe pa povozijo ponavadi ponoči, ker se ustavi ko ga svetloba zaslepi in mislim da bi v večini primerov lahko voznik preprečil to če bi bolje opazoval in se razume spoštoval omejitve hitrosti.

Ja, mački majo neko čudno logiko. No nazadnje ko mi je en maček skoču pred avto je blo tkole. Namreč vidim nekega mačka na robu ceste (bil je mrak), ko hoče že stečt na cesto, pa se ustavi. OK, si mislim. Nato pa čez eno sekundo brezglavo steče čez. Jaz nisem mogu verjet. Ker je voznik za mano držal precejšnjo varnostno razdaljo sem valda pohodu bremzo ampak je blo že prepozn ker sem bil od mačka premalo oddaljen. No in js sm mislu, da sem ga že zgasu (v tem trenutku spustim bremzo), ampak ko sem pogledal mal na levo sem videl, da je ravnokar stekel izpod vozila. Ko bi ga mogu "zbit" je bil glih nekje med kolesi :) Dobro zanj, da je bil suhec in da nimam avta nižanega.
Vsekakor pa je bil to slab znak (ker je bilo temno ne morem rečt a je bil mačkon črn al ne, ampak čist možno, da je bil), ker sem imel 5 minut za tem near-miss in tokrat je bila živalca pločevinasta in sploh ne majhna.

Uporabniški avatar
Zzooommm
Stalni uporabnik

Kraj: Kranj

Napisal/-a Zzooommm To maj 03, 2005 3:15 pm

Bel-Tirid je napisal/-a:ma ni sans da se ti razbijes zaradi enga macka. zabremzas, ce je prepozno jah pac gres cez njega. Ustavis, odpres vrata pogledas kje se matra. Prestavo v rikverc in se 2x cez.

Bo kr držal... Enkrat mi je blo žal, da nisem tega naredu. Vozu sem se po regionalki (noč), pridem izza ovinka, nakar mi leva luč posveti direkt v povoženega mačka. Refleksno sem se mu pač umaknu da sem cuknu volan v desno ampak mi je blo preklemano žal. Namreč v teh dveh sekundah ga je žaromet osvetlil, da ga ne bi mogu bolš osvetlit in sem mel priliko vidt, kje in kako je revež polomljen in kako nemočno trza z glavo... grozovito. Pa še bel je bil, da se je vse tolk bolš vidlo.

Uporabniški avatar
pugi405
Poznavalec foruma

Napisal/-a pugi405 To maj 03, 2005 3:59 pm

Ko je bil moj kuža star okol 3 mesce, mi ga je pred očmi :!: zbil avto. Slišal sem kako je nemočno cvilu in probal vstat iz asvalta pa ni mogu. Ležal je v krvi. :cry: :cry: :cry: Ko sem to vidu, me je taka panika zgrabila, da sem se kr neki nekontrolirano začel dret.... :evil: :evil: Nisem se mogel kontrolirat... utrgal se mi je.... ko sem ga pa dvignu s tal me je revček ugriznu v dlan 2X od bolečine, ampak jaz tega sploh nisem čutil :cry: :cry: :cry: . Pri živinozdravniku pa sem vidu kako mam roko krvavo... sem mislu da je kri pasja.. pa ni bla.... Kuža je preživu.. nič mu ni blo... :pray: in še zdaj teka okol in je tko poln življenja kot pred nesrečo. Če pa vidim, da je nevarno, da bi mi pes skoču pred avto, se mi odvrti v sekundi cel film pred očmi in bi naredu vse sam da se ne bi zgodil najhujše. Glede mačk mi je pa nekako vseeno :roll:

Uporabniški avatar
AgitatoR
Mojster foruma

Kraj: Rbn 104

Napisal/-a AgitatoR To maj 03, 2005 7:53 pm

Naša dva mačka sta pa zdreserana. In lepo počakata avto da gre mem. Že ko samo slišita avto letita dol s ceste, pol k gre mem pa naprej.
U ti mater kakšna kolona je danes. Še dobr, da sm taprvi.
Bencin je zakon. Probej se zadevati z dizlom. Neizvedljivo.

nitro1
Uporabnik

Napisal/-a nitro1 To maj 03, 2005 8:06 pm

Ja folk Maj je notr..mesc ljubezni,tko da se gon vse živo. :twisted:
Moj pes je čist divji,se skoz neki okol tiča liže pa gricka :P
Drgač pa tud jest rajš s ceste zapeljem kot da bi bilo kero žvau povozu,sicer se mi je že naredl ene 2 krat da mi je kak kmet bavarijo s polja vn vleku k sm se ježu ognu...
Mam pač rad živali(doma mam psa in mačko)in mi tud za druge ni vseen da ko en govnač na cesti končajo :huh:
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 18 gostov