Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
RedBull™
Moderator foruma

diagnostični programi & VAG COM

Napisal/-a RedBull™ Če maj 12, 2005 3:58 pm

torej vem da so že bile teme o VAG-u,ampak tam vsi odgovori v tem smislu da se ne da z njim nič programirati oz. povečati moči....AMPAK ZMOTA se da,ampak samo na vozilih TDI....sam morš pa vedet kaj počneš oz. imeti moraš kodo da lahko sploh v tisti del vstopiš (ker podatki so nastavljeni že tovarniško na srednjo vrednost tko da jih ti lahko povečaš) res pa je da ne vem povedati kolko več je km ampak avto je bolj poskočen)....je bilo včeraj sprobano na IV.

Mimogrede me zanima,katere programe uporablja mogoče RSR v Lj. Pa ne mi rečt da naj ga vprašam,ker odgovora itak ne bo,sam glede na to,da je bil kdo od vas pri njem,je lahko kaj prečikiru...

pa ne želim da pod moje postu nabijate npr. morš met tolk in tolk opreme itd.!
Ko grobar s ceste me bo pobral,vedite da redbull smrti se ni bal.

Uporabniški avatar
zlabon
Novinec

Napisal/-a zlabon Če maj 12, 2005 4:13 pm

sem že nekaj časa sam isto spraševal, in pa za povezavo, kako vezati, pa nisem dobil odgovora...

tako da bi se priporočil tudi jaz za imena programov&načrt za vmesnik za povezavo z ECU

LP, zlabo

Uporabniški avatar
RedBull™
Moderator foruma

Napisal/-a RedBull™ Če maj 12, 2005 4:17 pm

zlabon je napisal/-a:sem že nekaj časa sam isto spraševal, in pa za povezavo, kako vezati, pa nisem dobil odgovora...

tako da bi se priporočil tudi jaz za imena programov&načrt za vmesnik za povezavo z ECU

LP, zlabo

hmm če rabiš kabel oz. načrt za vmesnik za vag com me kontaktiri na pm..

Uporabniški avatar
zlabon
Novinec

Napisal/-a zlabon Če maj 12, 2005 4:27 pm

Imaš PM :D

Uporabniški avatar
W|zz
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a W|zz Če maj 12, 2005 4:39 pm

Šmeks, nč nočm bit pamtn al pa kej ( :) ), sam zanima me, kok se da to dejansko kvalitetno doma narest oz. tko na neprofesionaln način. Sej ti to mislš, ne?
lp

Uporabniški avatar
RedBull™
Moderator foruma

Napisal/-a RedBull™ Če maj 12, 2005 5:34 pm

am glej ne morš se ti neki igrat pol ti pa še avto ne bo užgal....lahko povem za vag com (ubistvu nevem kaj smo spremenili v programu,ampak se pozna na odzivnosti) tko da nekaj navora je zihr več...kako to narest... dobit morš podatke ter kodo potem pa lahko spreminjaš vrednosti (govorim za vag com,da ne bo nesporazuma)

ktmjurca
Nov uporabnik

Napisal/-a ktmjurca Če maj 12, 2005 7:25 pm

Zadeva je taka, da vecina tunerjev sprogramira ECU direkt na EEPROMU. Torej racunalnik odpre in s krmilnega cipa prebere podatke jih modificira in nazaj zapise na cip. Podatki, ki jih preberejo so v obliki nekaksne matrike kombinacija stevilk in crk. Zajebana zadeva primerna bolj za mehatronike in programerje. Hm... ksn primeren program bi bil winols, ponyprog, mred,...
Za zacetek se splaca na kaksnih starih jajcih igrat naprimer za vajo ksn stevc navit :P (al pa bolje receno odvit) na VW golfu 3-ki kjer je enostaven cip vgrajen.

Uporabniški avatar
RedBull™
Moderator foruma

Napisal/-a RedBull™ Če maj 12, 2005 8:07 pm

thanks....itak mam mal želje po igranju.... :) bomo sprobali se pozabavat :D kdo pride do mene da naredimo poskuse :lol: joke
Zadnjič spremenil RedBull™, dne Če maj 12, 2005 9:36 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
bridgestone
Novinec

Napisal/-a bridgestone Če maj 12, 2005 8:32 pm

prvič moraš vedet da se računalniki na enih vozilih flešajo (pomeni da lahko pišeš v spominski čip kar z električnimi signali preko odb konektorja), drugi se dajo prav tako flešat samo moraš kljub temu odpret računalnik in priključit programtor na nogice spominskega čipa, pri tretjih pa potrebuješ čip odlotat (za kar rabiš kar nekaj opreme), potem pa rabiš eeprom programator s katerim na prazen čip shraniš nov program in potem ta čip ponovno prispajkaš na tiskano vezje.

poleg tega so novejši računalniki vsi zaklenjeni za tako početje tako da rabiš prvo kodo proizvajalca da laho sploh dostopaš do programa,

in ne vem kaj dosti ti bi vsa zadeva pomenila če ne bi imel kje preverit dejanskega uspeha (merilni valji)

na grobo kar se tiče od opreme imeš prav da ne rabiš veliko en PC, vag-com vmesnik, tak s katerim lahko tudi pišeš v spominski čip, programi s katerim spreminjaš software (se dajo na netu zastonj dobit), eeprom programator, ter kašen spejkalnik in nekaj cina.

vendar moraš razumet da gre tu za umsko delo za software, ki je tiso kar ti pri RSRu zaračunajo. tu pa moraš imeti ogromno tehničnega znanja o motorjih ter nekaj veščin iz programiranja in osnov elektrotehnike. ter da ne omenjam dostop do podrobnih opisov motorjev da sploh veš kje kašen senzor je in čemu služi.

Uporabniški avatar
RedBull™
Moderator foruma

Napisal/-a RedBull™ Če maj 12, 2005 8:40 pm

vsekakor....ampak vsaka šola nekaj stane in vse se da naučiti....bom poročal kaj mi bo še uspelo oz. neuspelo
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov