Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
MALIJOHN
Novinec

PREDELAVA TRANSPORTERJA

Napisal/-a MALIJOHN Pe maj 20, 2005 12:21 pm

A mi lahko kdo napiše naslove firm ki se ukvarjajo z predelavo vozil nostranjosti na območju Ljubljane ali pa okolice. Gre pa za kombi VW transporter ki je polzaprt in ima 6 sedežev in je treba tovorni prostor predelat v potniški torej v kombi z devetimi sedeži.

Transporterja z 9 sedeži ne morem vzeti ker za njega ne dobim povrnjenega DDV za polzaprtga pa dobim DDV nazaj oz ga uveljavljam!

Hvala!
lp
Zadnjič spremenil MALIJOHN, dne Pe maj 20, 2005 12:37 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
RegY
Moderator foruma

Kraj: MariboR

Napisal/-a RegY Pe maj 20, 2005 12:33 pm

mislim, da bi lahko kaj poklical v medicop v ms... oni delajo za policaje pa rešilce itd kombije...
Slika

Uporabniški avatar
GOX
Novinec

Kraj: LJUBLJANA

Napisal/-a GOX Pe maj 20, 2005 12:49 pm

al pa proavto v kopru tud delajo za policaje in rešilce

Uporabniški avatar
andrej777
Poznavalec foruma

Kraj: Telče (Sevnica)

Napisal/-a andrej777 So maj 21, 2005 8:28 pm

Mi smo mel isto foro ko smo kupovali. Vse so nam zrihtel direkt v Avto slaku Trebnje kjer smo kupili avto. Avto je že iz nemčije pršu z dodatno zadnjo klopjo in vsem kar je treba, samo vgradil so pri nas in plačali smo ločen račun za transporterja in ločen za dogradnjo. Avto smo pa dejansko že pri Avto slaku takoj dobil z šipami zadaj, brez pregradne stene in z 9 sedeži. ;) ;)

Če avta še nisi kupu se probaj pri svojem prodajalcu tako zment, drgač se pomoje splača pa tut do trebnga zapelat.

Če avto že maš se probaj obrnt tudi na AS domžale. Oni marsikaj delajo.

Lp Andrej.
It's not the speed that kills, it's the sudden stop that hirts !!

Uporabniški avatar
Kaktus
Novinec

Kraj: Mirna

Napisal/-a Kaktus So maj 21, 2005 8:52 pm

Preden se boš odločil za tako predelavo dobro premisli, če se ti splača v primeru, da te pride obiskat davčna inšpekcija in si želi ogledati kombi...

Kazen bi obsegala znesek DDVja, verjetno tudi obresti in kaj drugega še...

Vem, da je tak način kupovanja oz. predlovanja kombijev zelo razširjen, še posebej pri podjetjih, ki delajo na terenu in morajo prepeljati čimveč delavcev naenkrat...

Vprašanje pa je, če se ti splača...
lp Peter

Uporabniški avatar
ahiM
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a ahiM Ne maj 22, 2005 12:56 pm

Kaktus je napisal/-a:Preden se boš odločil za tako predelavo dobro premisli, če se ti splača v primeru, da te pride obiskat davčna inšpekcija in si želi ogledati kombi...

Sicer se marsikomu tole zdi malo verjetno, vendar, če te dobijo, bo situacija vse prej kot rožnata.
SlikaSlika

Uporabniški avatar
MALIJOHN
Novinec

Napisal/-a MALIJOHN Po maj 23, 2005 8:19 pm

Sm bil dans na Obrtni zbornici na svetovanju in mi je rekla da njih zanima sam tist mesec ko uveljavljaš DDV in da mora v homologaciji pisat da je vozilo tovorno in ne osebno ali kombinirano! Pol pa lahk delaš z nji kar te je volja! Tko mi je svetovalka rekla!

TiLeNkO
Novinec

Kraj: zASAvJe - Lj.

Napisal/-a TiLeNkO Po maj 23, 2005 8:32 pm

pol je pa tk vredu, potem se pa sploh ne sekiraj 8)
Slika

Uporabniški avatar
andrej777
Poznavalec foruma

Napisal/-a andrej777 Po maj 23, 2005 9:33 pm

Vse je čist legalno. To je bedarija v zakonu. Mi mamo avtobusne prevoze pa avtobus gre v strošek (itak) kombi z 9 sedeži pa ne. Ker je zakon zelo pospošen in piše da lahko kupiš samo kombinirano vozilo in ne vozilo za prevoz ljudi. :bonk :bonk

In kot je blo že rečeno ko avto enkrat kupiš lahko delaš z njemu kar hočeš pa ti ne more tut nobena inšpekcija nič.

Uporabniški avatar
MALIJOHN
Novinec

Napisal/-a MALIJOHN Po maj 23, 2005 9:37 pm

andrej777 je napisal/-a:Vse je čist legalno. To je bedarija v zakonu. Mi mamo avtobusne prevoze pa avtobus gre v strošek (itak) kombi z 9 sedeži pa ne. Ker je zakon zelo pospošen in piše da lahko kupiš samo kombinirano vozilo in ne vozilo za prevoz ljudi. :bonk :bonk

In kot je blo že rečeno ko avto enkrat kupiš lahko delaš z njemu kar hočeš pa ti ne more tut nobena inšpekcija nič.

Sej gre tud kombi z 9 sedeži če imaš prijavljeno dejavnost za prevoz ljudi ali pa taxi služno. Jst je pa nimam prijavljene!
Pa ta država je res mal zmešana nč več ti ne dajo!

Uporabniški avatar
andrej777
Poznavalec foruma

Napisal/-a andrej777 To maj 24, 2005 8:38 am

MALIJOHN je napisal/-a:
andrej777 je napisal/-a:Vse je čist legalno. To je bedarija v zakonu. Mi mamo avtobusne prevoze pa avtobus gre v strošek (itak) kombi z 9 sedeži pa ne. Ker je zakon zelo pospošen in piše da lahko kupiš samo kombinirano vozilo in ne vozilo za prevoz ljudi. :bonk :bonk

Sej gre tud kombi z 9 sedeži če imaš prijavljeno dejavnost za prevoz ljudi ali pa taxi služno. Jst je pa nimam prijavljene!

Verjameš ali ne ni možno. Ali pa vsaj ni bilo ko smo mi kupil 2 leti nazaj. Mamo prevoz ljudi pa nismo smel 9 sedežnega kombija kupt. :bonk :bonk :bonk

Uporabniški avatar
Bel-Tirid
Poznavalec foruma

Kraj: Bled

Napisal/-a Bel-Tirid To maj 24, 2005 11:06 am

andrej777 je napisal/-a:
MALIJOHN je napisal/-a:

Verjameš ali ne ni možno. Ali pa vsaj ni bilo ko smo mi kupil 2 leti nazaj. Mamo prevoz ljudi pa nismo smel 9 sedežnega kombija kupt. :bonk :bonk :bonk

ja get used to it
Pri nas so najprej rekl da mormo met kombije (tovorni del) oblečen v les, cez eno leto so se pa spomnli da to zdej ni vec dobr in mora bit plastično
Slika Slika

Uporabniški avatar
ahiM
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a ahiM To maj 24, 2005 4:39 pm

MALIJOHN je napisal/-a:Sm bil dans na Obrtni zbornici na svetovanju in mi je rekla da njih zanima sam tist mesec ko uveljavljaš DDV in da mora v homologaciji pisat da je vozilo tovorno in ne osebno ali kombinirano! Pol pa lahk delaš z nji kar te je volja! Tko mi je svetovalka rekla!

A ni tko, da ti potem gor nabijejo nalepko z omejitvijo hitrosti in če te dobijo, da se je nisi držal (npr. na avtocesti), plačaš mastno kazen? Vsaj tko mi je enkrat kolega govoru, ko je kupu Caddy-ja.
SlikaSlika

CST™jerko
El prezidente CST™

Kraj: Domžale

Napisal/-a CST™jerko To maj 24, 2005 4:56 pm

ahiM je napisal/-a:
MALIJOHN je napisal/-a:Sm bil dans na Obrtni zbornici na svetovanju in mi je rekla da njih zanima sam tist mesec ko uveljavljaš DDV in da mora v homologaciji pisat da je vozilo tovorno in ne osebno ali kombinirano! Pol pa lahk delaš z nji kar te je volja! Tko mi je svetovalka rekla!

A ni tko, da ti potem gor nabijejo nalepko z omejitvijo hitrosti in če te dobijo, da se je nisi držal (npr. na avtocesti), plačaš mastno kazen? Vsaj tko mi je enkrat kolega govoru, ko je kupu Caddy-ja.
ja sam po ta novem zakonu so te omejitve odpravljene.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov